JP Chenet found reserve chardonnay 0.75 L
COD: CHENCHARDRE0.75
Descriere
Vin de Pays d'Oc Alb.
Chardonnay originar din Burgundia. Cel mai bun, calitativ soi de struguri albi. Este bine implantat în sudul Franţei de aproximativ 20 de ani.
Podgoriile din Oc se întind de la ţărmurile Mediteranei până la dealurile Cévennes, de la delta Rhône la Pirinei. Acest Chardonnay provine exclusiv din zona de Limoux.
Variat de-a lungul întregii suprafeţe de producţie a vinului din zona Oc: nisipos, argilo-calcaros, schistous.Strugurii se recoltează doar atunci când sunt foarte copţi, presaţi, apoi mustul este mutat (la temperaturi mici ) din butoi în butoi timp de 12 ore pentru a lasă în urmă impurităţile drojdiei. Fermentarea are loc la o temperatură scăzută(15 - 17 °C). Fermentarea alcoolică are loc timp de aproximativ o săptămâna. Maturat în butoaie de stejar.
Transparentă şi strălucitoare, gălbui aurie, cu uşoare reflexe verzui. Foarte expresiv cu note de flori de salcâm, unt proaspăt, ananas, fructe tropicale, lemn de butoaie de stejar. Rotund, plăcut, fin, echilibrat cu note de grapefruit, vanilie. Se potriveşte cu preparate din peşte la grătar, carne albă, carne de pasăre, de asemenea, cu unele tipuri de brânză.
Chardonnay originar din Burgundia. Cel mai bun, calitativ soi de struguri albi. Este bine implantat în sudul Franţei de aproximativ 20 de ani.
Podgoriile din Oc se întind de la ţărmurile Mediteranei până la dealurile Cévennes, de la delta Rhône la Pirinei. Acest Chardonnay provine exclusiv din zona de Limoux.
Variat de-a lungul întregii suprafeţe de producţie a vinului din zona Oc: nisipos, argilo-calcaros, schistous.Strugurii se recoltează doar atunci când sunt foarte copţi, presaţi, apoi mustul este mutat (la temperaturi mici ) din butoi în butoi timp de 12 ore pentru a lasă în urmă impurităţile drojdiei. Fermentarea are loc la o temperatură scăzută(15 - 17 °C). Fermentarea alcoolică are loc timp de aproximativ o săptămâna. Maturat în butoaie de stejar.
Transparentă şi strălucitoare, gălbui aurie, cu uşoare reflexe verzui. Foarte expresiv cu note de flori de salcâm, unt proaspăt, ananas, fructe tropicale, lemn de butoaie de stejar. Rotund, plăcut, fin, echilibrat cu note de grapefruit, vanilie. Se potriveşte cu preparate din peşte la grătar, carne albă, carne de pasăre, de asemenea, cu unele tipuri de brânză.

