Jack Daniel’s - Tennessee whiskey Red Dog Saloon - 0.7L, Alc: 43%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile.
Red Dog Saloon (salonul Cainele roșu), este denumit după unul dintre cele două baruri deținute de Jack Daniel în Lynchburg, începând cu anul 1892 (celălalt era White Rabbit - Iepurele alb). Salonul are o istorie interesantă, plină de peripeții, ce îl au în prim-plan pe creatorul celui mai cunoscut whiskey din Statele Unite ale Americii.
ASPECT: Ambră intensă.
MIROS: Buchetul Red Dog Saloon este o construcție unică de scorțișoară, sirop de arțar, porumb fiert, cu unt și nectarine.
GUST: Gustul este un melanj gândit să ofere aromele unui desert delicios: măr copt la cuptor, dulce și condimentat. Cuișoarele și piperul deschid drumul către papilele gustative cele mai pretențioase, urmate de dulceața caramelului clasic și notele de mere coapte.
FINISH: Degustare se încheie cu aroma doagelor de lemn rumenite și biscuiți scoțieni, tradiționali.

