Gitana - Autograf - Feteasca Regala 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
COD: VINROMGITAUOGFR
Descriere
GITANA WINERY - AUTOGRAF FETEASCA REGALA
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL: FETEASCA REGALA
VOL. ALC.: 13%
Strugurii colectați sunt desciorchinați și trimiși la criomacerare. Tehnica criomacerării constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 24 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire, mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 16-18°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromatice din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturat în vase tehnologice cu batonnage timp de 4 luni.
Note de degustare:
- Vizual: limpede cristalin, galben pai.
- Olfactiv: delicat, cu arome de floare de salcâm și flori de câmp.
- Gustativ: vioi, proaspăt, cu o aciditate plăcută, armonios, nobil, cu nuanțe de fructe și un post-gust fin de caramel.
Recomandări culinare: Însoțește foarte bine mâncărurile cu fructe de mare, pește și bucatele din carne albă.
Temperatura / recomandare de consum: 14-16 ° C
Potențial de învechire: Mediu
Premii:
- CHIȘINĂU WINES AND SPIRITS CONTESTS 2012 – diplomă de merit pentru Fetească Regală 2011
- CHIȘINĂU WINES AND SPIRITS CONTEST 2013 – medalie de argint pentru Fetească Regală 2012
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL: FETEASCA REGALA
VOL. ALC.: 13%
Strugurii colectați sunt desciorchinați și trimiși la criomacerare. Tehnica criomacerării constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 24 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire, mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 16-18°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromatice din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturat în vase tehnologice cu batonnage timp de 4 luni.
Note de degustare:
- Vizual: limpede cristalin, galben pai.
- Olfactiv: delicat, cu arome de floare de salcâm și flori de câmp.
- Gustativ: vioi, proaspăt, cu o aciditate plăcută, armonios, nobil, cu nuanțe de fructe și un post-gust fin de caramel.
Recomandări culinare: Însoțește foarte bine mâncărurile cu fructe de mare, pește și bucatele din carne albă.
Temperatura / recomandare de consum: 14-16 ° C
Potențial de învechire: Mediu
Premii:
- CHIȘINĂU WINES AND SPIRITS CONTESTS 2012 – diplomă de merit pentru Fetească Regală 2011
- CHIȘINĂU WINES AND SPIRITS CONTEST 2013 – medalie de argint pentru Fetească Regală 2012

