BPHR - OPUS ONE Napa Valley, California 0.75 L - 2014
COD: OON2020003
Descriere
PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE ROTHSCHILD & ROBERT MONDAVI
ANUL DE RECOLTA: 2014
REGIUNE / TARA: NAPA VALLEY / S.U.A.
SOIUL / SOIURILE: Cabernet Sauvignon 80%, Petit Verdot 7%, Cabernet Franc 6%, Merlot 5% and Malbec 2%
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC, imbatranit timp de 18 luni in butoaie noi de stejar frantuzesc.
In 1979, doi moguli din industria vinului, Baron Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul din 'artizanii' viticulturii din statul California), se asociaza si creaza impreuna un nou vin. In 1981 prima cutie din acest vin este vanduta cu 24.000 $, cel mai mare pret de vanzare pentru un vin Californian de pana atunci; numele si eticheta nu au fost gata decat in 1982 si primii ani de productie, 1979 si 1980 au fost scosi in piata abia in 1984.
ASPECT: Stralucitor, de un rosu purpuriu profund cu nuante de grena.
MIROS: Complex si invigorant de petale de trandafir, frunze de dafin, cedru, tutun, coacaze si cirese negre, cu arome delicate de martipan si lemn de santal.
GUST: De o textura “carnoasa” si moale, tanini rotunzi, de mare corpolenta si cu o aciditate ridicata ce-i confera o senzatie de suculenta, placuta si catifelata. Gustul remanent perceput pe paletin, este lung si de o senzatie pregnanta de ciocolata neagra si cuisoare.
ASOCIERE CULINARA: Cu carne de vita, vitel sau manzat (T-bone Steak, coaste, muschiulet, antricot sau vrabioara ), pregatita crud (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan si rosii uscate), gatita la cuptor cu cartofi si mirodenii, sau preparate din carne rosie macinata (burgeri “gourmet” serviti cu castraveti murati dulci, mustar Dijon, bacon prajit si blue cheese). Se asociaza la finele mesei cu fructe uscate, alune, branzeturi fine semitari afumate sau semimoi si moi, maturate sau cu mucegai nobil.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu peste 45 min. inainte de servire)
ANUL DE RECOLTA: 2014
REGIUNE / TARA: NAPA VALLEY / S.U.A.
SOIUL / SOIURILE: Cabernet Sauvignon 80%, Petit Verdot 7%, Cabernet Franc 6%, Merlot 5% and Malbec 2%
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC, imbatranit timp de 18 luni in butoaie noi de stejar frantuzesc.
In 1979, doi moguli din industria vinului, Baron Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul din 'artizanii' viticulturii din statul California), se asociaza si creaza impreuna un nou vin. In 1981 prima cutie din acest vin este vanduta cu 24.000 $, cel mai mare pret de vanzare pentru un vin Californian de pana atunci; numele si eticheta nu au fost gata decat in 1982 si primii ani de productie, 1979 si 1980 au fost scosi in piata abia in 1984.
ASPECT: Stralucitor, de un rosu purpuriu profund cu nuante de grena.
MIROS: Complex si invigorant de petale de trandafir, frunze de dafin, cedru, tutun, coacaze si cirese negre, cu arome delicate de martipan si lemn de santal.
GUST: De o textura “carnoasa” si moale, tanini rotunzi, de mare corpolenta si cu o aciditate ridicata ce-i confera o senzatie de suculenta, placuta si catifelata. Gustul remanent perceput pe paletin, este lung si de o senzatie pregnanta de ciocolata neagra si cuisoare.
ASOCIERE CULINARA: Cu carne de vita, vitel sau manzat (T-bone Steak, coaste, muschiulet, antricot sau vrabioara ), pregatita crud (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan si rosii uscate), gatita la cuptor cu cartofi si mirodenii, sau preparate din carne rosie macinata (burgeri “gourmet” serviti cu castraveti murati dulci, mustar Dijon, bacon prajit si blue cheese). Se asociaza la finele mesei cu fructe uscate, alune, branzeturi fine semitari afumate sau semimoi si moi, maturate sau cu mucegai nobil.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu peste 45 min. inainte de servire)

