Alira Tribun 0.75 L
COD: PPDALIRATRIBUN
Descriere
PRODUCATOR: ALIRA
REGIUNE / SUBREGIUNE: DOBROGEA ALIMAN
SOI STRUGURE: MERLOT + CABERNET SAUVIGNON + FETEASCA NEAGRA
ALCOOL: 13.7%
Un vin elegant și catifelat, care etalează note intense de fructe de pădure, vișine și ciocolată neagră, învăluite de taninurile fine din strugurii culeși la maturitate deplină.
ALIRA Tribun reunește într-un cupaj echilibrat și prietenos cele mai bune soiuri cultivate în Dobrogea, pe malurile Dunării, între Aliman și Rasova.
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 5 și 8 zile, la temperatura controlată de 16 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selectate) este controlata la 26-28 °C între 8-10 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termo-macerare) între 5 şi 8 zile.
O parte din vin a fost maturat pentru 3 luni în baricuri de stejar franțuzesc. Restul vinului a fost păstrat în tancuri de inox pentru a menține taninurile tinere și catifelate, dar și pentru a potența prospețimea și fructuozitatea vinului.
REGIUNE / SUBREGIUNE: DOBROGEA ALIMAN
SOI STRUGURE: MERLOT + CABERNET SAUVIGNON + FETEASCA NEAGRA
ALCOOL: 13.7%
Un vin elegant și catifelat, care etalează note intense de fructe de pădure, vișine și ciocolată neagră, învăluite de taninurile fine din strugurii culeși la maturitate deplină.
ALIRA Tribun reunește într-un cupaj echilibrat și prietenos cele mai bune soiuri cultivate în Dobrogea, pe malurile Dunării, între Aliman și Rasova.
Strugurii sunt culeși manual, fiind apoi selectați cu atenție pe mesele de sortare. Macerarea la rece a boabelor de struguri durează între 5 și 8 zile, la temperatura controlată de 16 °C. Fermentația alcoolică (100% prin adăugare de drojdii selectate) este controlata la 26-28 °C între 8-10 zile, urmată apoi de macerarea la cald (termo-macerare) între 5 şi 8 zile.
O parte din vin a fost maturat pentru 3 luni în baricuri de stejar franțuzesc. Restul vinului a fost păstrat în tancuri de inox pentru a menține taninurile tinere și catifelate, dar și pentru a potența prospețimea și fructuozitatea vinului.

