Whisky
Americanii si irlandezii il numesc „whiskey”, iar scotienii, canadienii si restul lumii il prefera ca „whisky”. Este o simpla diferenta de nuanta, care insa nu defineste bautura barbatilor puternici si a femeilor sofisticate. Daca whisky-ul este bautura ta preferata, inseamna ca „esti o persoana simpla – te multumesti cu ce-i mai bun” (Sir Winston Churchill).
Dupa o experienta de aproape 20 de ani in industria bauturilor spirtoase din Romania, Beicevrei.ro se mandreste cu o oferta exceptionala de whisky-uri Americane si Scotiene. Vei regasi in catalogul nostru peste 80 de branduri de whiskey, alaturi de cea mai larga selectie de Jack Daniel’s importata din America. Aici vei regasi de la arhi-cunoscutul Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Sour Mash Whiskey’ sau simplu ‘Jack’, la variantele dedicate cunoscatorilor si celor care apreciaza un single barrel American whiskey de calitate (asa cum sunt Gentleman Jack sau Jack Daniel’s Single Barrel). Totodata, lista noastra de bauturi online cuprinde si celebrele whisky-uri Scotiene de o calitate exceptionala: The Maccallan, The Famous Grouse, Highland Park, Dewar's, si nu ne oprim aici. Cunoscatorii stiu despre ce vorbim!
Beicevrei este magazinul de bauturi online unde vei gasi cu siguranta whisky-ul perfect indiferent ca vrei sa te delectezi cu el acasa, sa iti rasfeti invitatii la evenimentul pe care il organizezi sau sa oferi un cadou pe care orice gentleman care se respecta il va aprecia. Suntem inportatori oficiali ai celor mai indragite bauturi online, asa ca te asiguram ca experienta pe care ti-o oferim este 100% originala.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- Ţara de Origine: Scotia Eliminare
-
De culoare galben intens, scotch-ul Dewar's a fost produs pentru prima oară în anul 1846 de către John Dewar.
Este cel mai bine vândut whisky scotch din America şi se caracterizează printr-o subtilitate neobişnuită, rafinament şi echilibru.De aprope un secol a furnizat un standard de înalta calitate, câştigând un număr fără precedent de medalii la concursurile internationale Distilatorii descriu Dewar's 18 YO că pe "un whisky dulce şi moale, cu note de bomboană de zahăr ars, unt şi migdale".Se simte suav mirosul cuişoarelor."Finish-ul" este lung şi intens parfumat.148,07 RON -
BRUICHLADDICH THE CLASSIC LADDIE SCOTTISH BARLEY
UNPEATED SINGLE MALT SCOTCH WHISKY
Construita in 1881, distileria Bruichladdich se afla pe insula Islay. Rascolita de vanturi si scaldata de valurile oceanului Atlantic, Islay este una dintre cele mai fertile insule din arhipeleagul Hebridelor.
Pozitia geografica, “terroir”-ul specific, este considerat o parte esentiala ce caracterizeaza whisky-ul, oamenii si mostenirea Bruchladdich. Obtinut printr-un procedeu de tripla distilare a orzului prevenit 100% din Scotia, Bruchladdich este un whisky cu arome complexe, florale si fara urma de aroma de turba. In procesul de obtinere se foloseste inca o parte dintr-o masinarie ce dateaza din epoca victoriana, iar de-a lungul timpului, metodele traditionale folosite de artizanii distileriei au ramas neschimbate.
The Classic Laddie poarta stilul caracteristic Bruichladdich. Are un gust floral, elegant, sec, cu note dulcegi si arome specifice de pere si citrice, fara urma de arome de turba. Maturarea in depozitele de pe malul lacului Loch Indaal a perfectionat un single malt elegant ce aduce mai degraba cu rezultatul unui artizanat modern. Este un whisky multi-vintage, stilul specific fiind rezultatul maiestriei artizanilor in alegerea butoaielor si maturarea distilatelor de diverse varste. Distilatele sunt obtinute din orz provenit 100% din Scotia.
Ambalajul turcoaz este inspirat din culoarea marii ce scalda insula.
NOTE DE DEGUSTARE
CULOARE: galben aurie
AROMA: arome dulcegi de orz, note de menta si flori salbatice proaspat taiate, margarete si flori de cires. Puritatea acestui whisky este remarcabila. Pe masura ce whiskyul “respira” in pahar, aromele saline se deconspira amintindu-va ca acest whisky se matureaza in apropierea marii. Dupa aproximativ patru sau cinci minute si dupa daugarea unei mici cantitati de apa, apar in scena aromele de fructe caramelizate, lamaie, miere si mandarine.
GUST: fin si revigorant cu note de stejar dulce si orz ce duc papilele gustative in extaz. Aromele fructate apar ca bulele unei sampanii. Note de mere verzi in parg, zahar brun si arome dulcegi de malt vin in incheiere.
FINAL: memorabil, fresh ca briza marii, cu note dulcegi de ierburi scotiene si citrice
Alc. Vol: 50%217,03 RON -
PORT CHARLOTTE SCOTTISH BARLEY
HEAVILY PEATED SINGLE MALT SCOTCH WHISKY
Port Charlotte este numele unui sat din apropierea distileriei Bruichladdich, unde a existat o distilerie pana in 1925. Acest whisky cu gust puternic de turba este un omagiu adus acestei distileriei pierdute si maiestriei mostenite in arta whiskyurilor afumate. Orzul obtinut in Scotia a fost afumat pana la un grad de 40 ppm iar maturarea are loc in depozitele din satul Port Charlotte, tot ce a mai ramas din distileria originala.
Port Charlote este obtinut din butoie alese manual de master distillerul Jim McEwan. Un single malt elegant cu o eleganta imbinare a aromelor puternice de turba cu arome florale specifice Bruichladdich. Textura este extraordinar de bogata iar gustul are o profunzime a aromelor si un caracter distinct. Senzatia de caldura mocnita te trage intr-un vartej de arome specific whiskyurilor din Islay dar cu o finete care te face sa primesti cu placere “furtuna”.
NOTE DE DEGUSTARE
CULOARE: aurie
AROMA: pregnanta de fum de turba si miros specific, salin de furtuna din Atlantic; sistemul alfactiv e in stare de alerta in anticiparea unor experiente senzoriale majore. Un val de arome de briza sarata, lemn de stejar ars, piper negru, boia de ardei si frunze de tutun se remarca. Urmeaza un al doilea val ce aduce note de vanilie, smochine, pere si malt proaspat macinat, caramele dulci si nuci proaspat sparte. Aroma predominanta este de fum mognit. Inchide ochii si inhaleaza profund. Vei descoperi o minunatie aromantica.
GUST: valuri de arome ale celui mai dulce, fluid, cald si afumat whsiky pe care l-ai experimentat vreodata iti inunda palatinul precum tarmul valurile oceanului Atlantic. Gustul este pregnant, concentrat si dulceag cu arome puternice ce explodeaza pe cerul gurii. Plin de profunzime si complexitate. Dulceata aromei de orz afumat contrasteaza cu prospetimea marina si bogatia aromelor de caramel si vanilie. Note de citrice si stejar ars se alatura. Odata ce papilele gustative se adapteaza la experienta, te bucuri de placerea acestui whisky celtic.
FINALUL: prelung, puternic, memorabil
Alc. Vol: 50%240,66 RON -
Dupa o lunga calatorie prin Kentucky si Africa de Sud, in cautarea aventurilor de whisky, John Duff, s-a intors in Scotia si a fondat distileria The BenRiach. Aceasta distilerie a fost fondata de catre John Duff 1898, in apropierea distilerie Longmorn detinuta tot de Duff, acestea doua fiind unite printr-o cale ferata special facuta pentru a transporta carbune, orz si turba, distileria BenRiach fiind prima din zona Speyside care produce whisky-uri afumate.
Procesul de fabricare: Orzul este inmuiat in apa si pus pe un pat de malt si uscat intr-un cuptor pentru a opri germinarea si a elibera amidonul in boabe. Acest orz urmeaza a fi incalzit cu apa fierbinte transformand amidonul in zahar fermentabil, rezultand un must. Acestui must i se adauga o cantitate de drojdie pentru a incepe fermentarea, mai apoi este distilat de doua ori, dupa prima distilare rezulta un alcool de 25 de grade, iar dupa cea de a doua distilare, monitorizata permanent, rezulta acel whisky ce urmeaza a fi tinut in butoaie pentru a-l rotunji si completa cu arome de vanilie si lemn, provenite de la butoiul de burbon si cel de sherry.
Aspect : De un galben auriu.
Miros: Plin de prospetime, combina perfect notele de fructe verzi, mandarin, vanilie, citrice si menta cu cele de orz. Pe final regasim note subtile de cacao, chimion si migdale.
Gust: Catifelat si echilibrat, aducand in prim plan note de miere, caramel si stafide completate mai apoi de note de portocala, cocos, nuci, mere coapte si subtile note de chimion. Spre final apar note de vanilie, turta dulce. Finish-ul este scurt dar placut cu note de miere, ciocolata si caramel terminand cu cele de nuci si cocos.164,81 RON -
In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit in butoaie ce au fost folosite pentru cognac si in butoaie sherry.
In schimb, acest whisky a fost tinut separate in 4 tipuri de butoaie, butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specific: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.
Aspect: Galben auriu.
Miros: Desi este invechit 21 de ani, acest whisky, la primul nas pare a fi proaspat si vibrant. Primele arome usor de descoperit sunt cele de mar verde, vanilie si fructe ca piersica si caisa urmate de cele de bezea, condiment, lamaie si stafide.
Gust: Catifelat, ce scoate in evidenta aromele de lemn, mar verde, menta si turta dulce, balansate de aromele de miere, vanilie, bezea si piersica coapta. Apar arome de tutun si condiment spre final. Finish-ul este mediu fiind sustinut de aroma de lemn.581,09 RON -
Curiositas este un whisky afumat invechit 10 ani. Whisky-ul afumat nu este un lucru comun pentru aceasta regiune facand consumatorii curiosi sa incerce aceasta noua versiune de la BenRiach.Un ingredient foarte important al acestui whisky este turba. Turba este o masa partial carbonizata de material organic umed care a fost folosita pentru a fi arsa, dar reprezinta si un element important care ajuta la productia de whisky. Turba este compusa din muschi de copac, plante maritime descompuse si diverse radacini. Fumul produs de turba confera maltului, inainte de fermentare, o aroma aparte. Whisky-ul a fost invechit in butoaie folosite pentru burbon.
Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
Miros: Bogat, puternic aromat, cu note de turba, lemn, distincte note de condiment, curry si chimion, urmate de menta. Desi este un whisky afumat totusi se regasesc si note subtile de mar verde si vanilie.
Gust: Corpolent si rotund. Turba isi face simtita prezenta inca de la inceput lasand aromele fructate sa iasa in evidenta mai tarziu. Se deosebesc subtile note de miere si mar verde. Finish-ul este lung, aromat, lemnos si afumat.169,61 RON -
Temporis provine din limba Latina si inseamna timp, iar acest whisky pastreaza reteta de fabricare inca din secolul 19. In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit fie in butoaie ce au fost folosite pentru cognac, fie in butoaie sherry. In schimb, acest whisky a fost tinut separat in 4 tipuri de butoaie: butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specifice: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.
Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
Miros: Se disting note de para caramelizata, note lemnoase si usoare note ierboase si fum. Mai apoi se pot distinge note de chimion, stafide si gem de prune.
Gust: Rotund si catifelat, la inceput se regasesc aromele de fructe rosii uscate, portocala, lemn si fum continuand cu arome de stafida, para si miere facandul putin mai cremos si dulceag. Aromele de mar, ciocolata neagra, piper, chimion, menta, fum si nucsoara preiau controlul si fac ca finish-ul sa fie lung, fructat, cremos si afumat.636,28 RON -
Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.
Acest whisky este un tribut pentru dialectul acestei regiuni Highland mai ales pentru faptul ca angajatii distileriei sunt locuitorii acelei regiuni. Acest whisky este invechit timp de 8 ani in butoaie de bourbon si sherry atent selectionate, acest lucru pastrand naturaletea bauturii si aduce in prim plan aromele dulci, de condimente si note untoase.
Aspect: Ambra
Miros: Notele unice de malt se regasesc usor, urmate de note de stafida, vanilie si coaja de lamiae terminand cu o usoara tenta de scortisoara.
Gust: Invechirea whisky-ului timp de 8 ani in butoaie de bourbon si sherry ofera un plus de arome de condimente iar aromele de caise si stafide devin usor gemoase lasand spre final ca vanilia sa inunde simturile spre final. Finish-ul este lung cu influente de sherry.171,43 RON -
Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.
Acest whisky este invechit in butoaie de sherry Pedro Ximenez si sherry Oloroso de cea mai buna calitate astfel putand sa aduca un plus de arome de fructe si condimente acestei bauturi. Acesta este nefiltrat la rece acest lucru pastreaza naturaletea bauturii.
Aspect: Ambra intensa.
Miros: Prin invechirea whisky-ului in butoiae de sherry Pedro Ximenez si sherry Oloroso, acesta preia de la acestea puternicele note de vanilie, nuci si pere lasand spre final o nota pregnanta de ghimbir.
Gust: Aroma de lemn isi face simtita prezenta inca de la inceput, urmata fiind de cele de stafide dulci si fructe, completate de arome de condimente, toate acestea fac ca finish-ul sa fie mediu spre lung si usor condimentat.197,11 RON -
Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.
Acesta este primul whisky afumat al acestei distilerii si este invechit in butoaie folosite anterior pentru bourbon, dupa care este tinut in butoaie de sherry Oloroso si terminand in butoiae de sherry Pedro Ximenez, acestea oferind un plus de arome si facandu-l mai catifelat. Pentru impatimitorii de single malt afumat, acest whisky este perfect echilibrat din punct de vedere al aromelor si alcoolului fiind alegerea ideala pentru iubitorii de whisky afumat.
Aspect: Auriu.
Miros: echilibrat ce aduce in valoare notele provenite de la butoaie: lemn si vanilie, completate de note de fructe tropicale.
Gust: Intens, aroma de stafida reiese inca de la inceput, fiind urmata de vanilie si scortisoara lasand fumul sa impleteasca aceste arome spre final. Finish-ul este mediu si frumos imbracat intr-o aroma de miere oferind complexitate acestui whisky.183,16 RON