Whisky
Americanii si irlandezii il numesc „whiskey”, iar scotienii, canadienii si restul lumii il prefera ca „whisky”. Este o simpla diferenta de nuanta, care insa nu defineste bautura barbatilor puternici si a femeilor sofisticate. Daca whisky-ul este bautura ta preferata, inseamna ca „esti o persoana simpla – te multumesti cu ce-i mai bun” (Sir Winston Churchill).
Dupa o experienta de aproape 20 de ani in industria bauturilor spirtoase din Romania, Beicevrei.ro se mandreste cu o oferta exceptionala de whisky-uri Americane si Scotiene. Vei regasi in catalogul nostru peste 80 de branduri de whiskey, alaturi de cea mai larga selectie de Jack Daniel’s importata din America. Aici vei regasi de la arhi-cunoscutul Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Sour Mash Whiskey’ sau simplu ‘Jack’, la variantele dedicate cunoscatorilor si celor care apreciaza un single barrel American whiskey de calitate (asa cum sunt Gentleman Jack sau Jack Daniel’s Single Barrel). Totodata, lista noastra de bauturi online cuprinde si celebrele whisky-uri Scotiene de o calitate exceptionala: The Maccallan, The Famous Grouse, Highland Park, Dewar's, si nu ne oprim aici. Cunoscatorii stiu despre ce vorbim!
Beicevrei este magazinul de bauturi online unde vei gasi cu siguranta whisky-ul perfect indiferent ca vrei sa te delectezi cu el acasa, sa iti rasfeti invitatii la evenimentul pe care il organizezi sau sa oferi un cadou pe care orice gentleman care se respecta il va aprecia. Suntem inportatori oficiali ai celor mai indragite bauturi online, asa ca te asiguram ca experienta pe care ti-o oferim este 100% originala.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Dewar’s - Scotch blended whisky special reserve gift box12 yo - 0.7L, Alc: 40%
De culoare galben intens, scotch-ul Dewar's a fost produs pentru prima oară în anul 1846 de către John Dewar.
Este cel mai bine vândut whisky scotch din America şi se caracterizează printr-o subtilitate neobişnuită, rafinament şi echilibru.De aprope un secol a furnizat un standard de înalta calitate, câştigând un număr fără precedent de medalii la concursurile internationale Distilatorii descriu Dewar's 18 YO că pe "un whisky dulce şi moale, cu note de bomboană de zahăr ars, unt şi migdale".Se simte suav mirosul cuişoarelor."Finish-ul" este lung şi intens parfumat.148,07 RON -
Bruichladdich - Classic Laddie Scotch single malt tin box - 0.7L, Alc: 50%
BRUICHLADDICH THE CLASSIC LADDIE SCOTTISH BARLEY
UNPEATED SINGLE MALT SCOTCH WHISKY
Construita in 1881, distileria Bruichladdich se afla pe insula Islay. Rascolita de vanturi si scaldata de valurile oceanului Atlantic, Islay este una dintre cele mai fertile insule din arhipeleagul Hebridelor.
Pozitia geografica, “terroir”-ul specific, este considerat o parte esentiala ce caracterizeaza whisky-ul, oamenii si mostenirea Bruchladdich. Obtinut printr-un procedeu de tripla distilare a orzului prevenit 100% din Scotia, Bruchladdich este un whisky cu arome complexe, florale si fara urma de aroma de turba. In procesul de obtinere se foloseste inca o parte dintr-o masinarie ce dateaza din epoca victoriana, iar de-a lungul timpului, metodele traditionale folosite de artizanii distileriei au ramas neschimbate.
The Classic Laddie poarta stilul caracteristic Bruichladdich. Are un gust floral, elegant, sec, cu note dulcegi si arome specifice de pere si citrice, fara urma de arome de turba. Maturarea in depozitele de pe malul lacului Loch Indaal a perfectionat un single malt elegant ce aduce mai degraba cu rezultatul unui artizanat modern. Este un whisky multi-vintage, stilul specific fiind rezultatul maiestriei artizanilor in alegerea butoaielor si maturarea distilatelor de diverse varste. Distilatele sunt obtinute din orz provenit 100% din Scotia.
Ambalajul turcoaz este inspirat din culoarea marii ce scalda insula.
NOTE DE DEGUSTARE
CULOARE: galben aurie
AROMA: arome dulcegi de orz, note de menta si flori salbatice proaspat taiate, margarete si flori de cires. Puritatea acestui whisky este remarcabila. Pe masura ce whiskyul “respira” in pahar, aromele saline se deconspira amintindu-va ca acest whisky se matureaza in apropierea marii. Dupa aproximativ patru sau cinci minute si dupa daugarea unei mici cantitati de apa, apar in scena aromele de fructe caramelizate, lamaie, miere si mandarine.
GUST: fin si revigorant cu note de stejar dulce si orz ce duc papilele gustative in extaz. Aromele fructate apar ca bulele unei sampanii. Note de mere verzi in parg, zahar brun si arome dulcegi de malt vin in incheiere.
FINAL: memorabil, fresh ca briza marii, cu note dulcegi de ierburi scotiene si citrice
Alc. Vol: 50%217,03 RON -
Port Charlotte - Scotch single malt whisky tin box - 0,7L, Alc: 50%
PORT CHARLOTTE SCOTTISH BARLEY
HEAVILY PEATED SINGLE MALT SCOTCH WHISKY
Port Charlotte este numele unui sat din apropierea distileriei Bruichladdich, unde a existat o distilerie pana in 1925. Acest whisky cu gust puternic de turba este un omagiu adus acestei distileriei pierdute si maiestriei mostenite in arta whiskyurilor afumate. Orzul obtinut in Scotia a fost afumat pana la un grad de 40 ppm iar maturarea are loc in depozitele din satul Port Charlotte, tot ce a mai ramas din distileria originala.
Port Charlote este obtinut din butoie alese manual de master distillerul Jim McEwan. Un single malt elegant cu o eleganta imbinare a aromelor puternice de turba cu arome florale specifice Bruichladdich. Textura este extraordinar de bogata iar gustul are o profunzime a aromelor si un caracter distinct. Senzatia de caldura mocnita te trage intr-un vartej de arome specific whiskyurilor din Islay dar cu o finete care te face sa primesti cu placere “furtuna”.
NOTE DE DEGUSTARE
CULOARE: aurie
AROMA: pregnanta de fum de turba si miros specific, salin de furtuna din Atlantic; sistemul alfactiv e in stare de alerta in anticiparea unor experiente senzoriale majore. Un val de arome de briza sarata, lemn de stejar ars, piper negru, boia de ardei si frunze de tutun se remarca. Urmeaza un al doilea val ce aduce note de vanilie, smochine, pere si malt proaspat macinat, caramele dulci si nuci proaspat sparte. Aroma predominanta este de fum mognit. Inchide ochii si inhaleaza profund. Vei descoperi o minunatie aromantica.
GUST: valuri de arome ale celui mai dulce, fluid, cald si afumat whsiky pe care l-ai experimentat vreodata iti inunda palatinul precum tarmul valurile oceanului Atlantic. Gustul este pregnant, concentrat si dulceag cu arome puternice ce explodeaza pe cerul gurii. Plin de profunzime si complexitate. Dulceata aromei de orz afumat contrasteaza cu prospetimea marina si bogatia aromelor de caramel si vanilie. Note de citrice si stejar ars se alatura. Odata ce papilele gustative se adapteaza la experienta, te bucuri de placerea acestui whisky celtic.
FINALUL: prelung, puternic, memorabil
Alc. Vol: 50%240,66 RON -
The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 43%
Dupa o lunga calatorie prin Kentucky si Africa de Sud, in cautarea aventurilor de whisky, John Duff, s-a intors in Scotia si a fondat distileria The BenRiach. Aceasta distilerie a fost fondata de catre John Duff 1898, in apropierea distilerie Longmorn detinuta tot de Duff, acestea doua fiind unite printr-o cale ferata special facuta pentru a transporta carbune, orz si turba, distileria BenRiach fiind prima din zona Speyside care produce whisky-uri afumate.
Procesul de fabricare: Orzul este inmuiat in apa si pus pe un pat de malt si uscat intr-un cuptor pentru a opri germinarea si a elibera amidonul in boabe. Acest orz urmeaza a fi incalzit cu apa fierbinte transformand amidonul in zahar fermentabil, rezultand un must. Acestui must i se adauga o cantitate de drojdie pentru a incepe fermentarea, mai apoi este distilat de doua ori, dupa prima distilare rezulta un alcool de 25 de grade, iar dupa cea de a doua distilare, monitorizata permanent, rezulta acel whisky ce urmeaza a fi tinut in butoaie pentru a-l rotunji si completa cu arome de vanilie si lemn, provenite de la butoiul de burbon si cel de sherry.
Aspect : De un galben auriu.
Miros: Plin de prospetime, combina perfect notele de fructe verzi, mandarin, vanilie, citrice si menta cu cele de orz. Pe final regasim note subtile de cacao, chimion si migdale.
Gust: Catifelat si echilibrat, aducand in prim plan note de miere, caramel si stafide completate mai apoi de note de portocala, cocos, nuci, mere coapte si subtile note de chimion. Spre final apar note de vanilie, turta dulce. Finish-ul este scurt dar placut cu note de miere, ciocolata si caramel terminand cu cele de nuci si cocos.164,81 RON -
The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky, 21yo - 0.7L, Alc: 46%
In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit in butoaie ce au fost folosite pentru cognac si in butoaie sherry.
In schimb, acest whisky a fost tinut separate in 4 tipuri de butoaie, butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specific: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.
Aspect: Galben auriu.
Miros: Desi este invechit 21 de ani, acest whisky, la primul nas pare a fi proaspat si vibrant. Primele arome usor de descoperit sunt cele de mar verde, vanilie si fructe ca piersica si caisa urmate de cele de bezea, condiment, lamaie si stafide.
Gust: Catifelat, ce scoate in evidenta aromele de lemn, mar verde, menta si turta dulce, balansate de aromele de miere, vanilie, bezea si piersica coapta. Apar arome de tutun si condiment spre final. Finish-ul este mediu fiind sustinut de aroma de lemn.581,09 RON -
The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46%
Curiositas este un whisky afumat invechit 10 ani. Whisky-ul afumat nu este un lucru comun pentru aceasta regiune facand consumatorii curiosi sa incerce aceasta noua versiune de la BenRiach.Un ingredient foarte important al acestui whisky este turba. Turba este o masa partial carbonizata de material organic umed care a fost folosita pentru a fi arsa, dar reprezinta si un element important care ajuta la productia de whisky. Turba este compusa din muschi de copac, plante maritime descompuse si diverse radacini. Fumul produs de turba confera maltului, inainte de fermentare, o aroma aparte. Whisky-ul a fost invechit in butoaie folosite pentru burbon.
Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
Miros: Bogat, puternic aromat, cu note de turba, lemn, distincte note de condiment, curry si chimion, urmate de menta. Desi este un whisky afumat totusi se regasesc si note subtile de mar verde si vanilie.
Gust: Corpolent si rotund. Turba isi face simtita prezenta inca de la inceput lasand aromele fructate sa iasa in evidenta mai tarziu. Se deosebesc subtile note de miere si mar verde. Finish-ul este lung, aromat, lemnos si afumat.169,61 RON -
The BenRiach - Peated Temporis Scotch single malt whisky, 21yo - 0.7L, Alc: 46%
Temporis provine din limba Latina si inseamna timp, iar acest whisky pastreaza reteta de fabricare inca din secolul 19. In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit fie in butoaie ce au fost folosite pentru cognac, fie in butoaie sherry. In schimb, acest whisky a fost tinut separat in 4 tipuri de butoaie: butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specifice: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.
Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
Miros: Se disting note de para caramelizata, note lemnoase si usoare note ierboase si fum. Mai apoi se pot distinge note de chimion, stafide si gem de prune.
Gust: Rotund si catifelat, la inceput se regasesc aromele de fructe rosii uscate, portocala, lemn si fum continuand cu arome de stafida, para si miere facandul putin mai cremos si dulceag. Aromele de mar, ciocolata neagra, piper, chimion, menta, fum si nucsoara preiau controlul si fac ca finish-ul sa fie lung, fructat, cremos si afumat.636,28 RON -
The Glendronach -The Hielan Scotch single malt whisky 8yo - 0,7L, Alc: 46%
Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.
Acest whisky este un tribut pentru dialectul acestei regiuni Highland mai ales pentru faptul ca angajatii distileriei sunt locuitorii acelei regiuni. Acest whisky este invechit timp de 8 ani in butoaie de bourbon si sherry atent selectionate, acest lucru pastrand naturaletea bauturii si aduce in prim plan aromele dulci, de condimente si note untoase.
Aspect: Ambra
Miros: Notele unice de malt se regasesc usor, urmate de note de stafida, vanilie si coaja de lamiae terminand cu o usoara tenta de scortisoara.
Gust: Invechirea whisky-ului timp de 8 ani in butoaie de bourbon si sherry ofera un plus de arome de condimente iar aromele de caise si stafide devin usor gemoase lasand spre final ca vanilia sa inunde simturile spre final. Finish-ul este lung cu influente de sherry.171,43 RON -
The Glendronach - Original Scotch single malt whisky 12yo - 0,7L, Alc: 43%
Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.
Acest whisky este invechit in butoaie de sherry Pedro Ximenez si sherry Oloroso de cea mai buna calitate astfel putand sa aduca un plus de arome de fructe si condimente acestei bauturi. Acesta este nefiltrat la rece acest lucru pastreaza naturaletea bauturii.
Aspect: Ambra intensa.
Miros: Prin invechirea whisky-ului in butoiae de sherry Pedro Ximenez si sherry Oloroso, acesta preia de la acestea puternicele note de vanilie, nuci si pere lasand spre final o nota pregnanta de ghimbir.
Gust: Aroma de lemn isi face simtita prezenta inca de la inceput, urmata fiind de cele de stafide dulci si fructe, completate de arome de condimente, toate acestea fac ca finish-ul sa fie mediu spre lung si usor condimentat.197,11 RON -
The Glendronach - Peated Scotch Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46%
Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.
Acesta este primul whisky afumat al acestei distilerii si este invechit in butoaie folosite anterior pentru bourbon, dupa care este tinut in butoaie de sherry Oloroso si terminand in butoiae de sherry Pedro Ximenez, acestea oferind un plus de arome si facandu-l mai catifelat. Pentru impatimitorii de single malt afumat, acest whisky este perfect echilibrat din punct de vedere al aromelor si alcoolului fiind alegerea ideala pentru iubitorii de whisky afumat.
Aspect: Auriu.
Miros: echilibrat ce aduce in valoare notele provenite de la butoaie: lemn si vanilie, completate de note de fructe tropicale.
Gust: Intens, aroma de stafida reiese inca de la inceput, fiind urmata de vanilie si scortisoara lasand fumul sa impleteasca aceste arome spre final. Finish-ul este mediu si frumos imbracat intr-o aroma de miere oferind complexitate acestui whisky.183,16 RON -
Glenglassaugh - Revival Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46%
Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.
Glenglassaugh Revival este primul whisky adus pe piata in 2012. Acesta este un whisky nefiltrat la rece si imbatranit in butoaie folosite pentru vin rosu si bourbon si in final in butoaie de sherry.
Aspect: Culoare de cupru.
Miros: Notele de caramel si cirese ies in evidenta inca de la inceput lasand mai apoi sa apara cele de ciocolata si miere. Mai apoi intervin notele de prune coapte si fructe de padure rosii completate de note citrice iar spre final apar notele de lemn.
Gust: Dulce si rotund, cu alcoolul bine integrat de aromele citrice de portocala, acompaniate de cele de prune, cirese si nuci date de butoaie. Mai apoi intervin aromele de ciocolata, avand un finish mediu cu arome de caramel si condimente.169,96 RON -
Glenglassaugh - Evolution Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 50%
Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.
Acest whisky este imbatranit in butoaie atent selectionate folosite pentru Tennessee whisky. Finetea si rafinamentul acestuia este redat si de faptul ca acesta nu este filtrat la rece si aduce in prim plan caracteristicile whisky-ului din regiunea Sandend.
Aspect: Auriu.
Miros: Acest whisky, desi este maturat, totusi isi pastreaza si o anumita prospetime aparte, aducand in prim plan note de fructe exotice ca ananasul combinate cu cele provenite de la butoaie ca cea de vanilie si lemn. Notele de condimente si para caramelizata apar ulterior facandu-l mai catifelat.
Gust: Corpolent, cu arome de piper alb combinate cu mar verde si orz proaspat zdrobit urmate de caramel sarat, aroma de banana coapta si sirop de salata de fructe toate acestea fac ca finish-ul sa fie complex cu arome de condimente si vanilie.179,68 RON -
Aberfeldy - Scotch single malt whisky 21 yo - 0.7L, Alc: 40%
Brendul Dewar a fost creat de John Dewar, în 1846, iar compania sa îi poartă numele. Creat ca urmare a unei atente selecţii de malţuri, Dewars este unul dintre cele mai apreciate whisky-uri din Scotia. Din secolul 19, când a luat fiinţă, până în prezent, familia Dewar a mai cumpărat şi alte distilerii din Scotia, printre care şi Aberfeldy.772,43 RON -
Aberfeldy - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%
Brendul Dewar a fost creat de John Dewar, în 1846, iar compania sa îi poartă numele. Creat ca urmare a unei atente selecţii de malţuri, Dewars este unul dintre cele mai apreciate whisky-uri din Scotia. Din secolul 19, când a luat fiinţă, până în prezent, familia Dewar a mai cumpărat şi alte distilerii din Scotia, printre care şi Aberfeldy.173,15 RON -
Dewar’s - Scotch blended whisky white label gift box - 0.7L, Alc: 40%
Brendul Dewar a fost creat de John Dewar, în 1846, iar compania sa îi poartă numele. Creat ca urmare a unei atente selecţii de malţuri, Dewars este unul dintre cele mai apreciate whisky-uri din Scotia. Din secolul 19, când a luat fiinţă, până în prezent, familia Dewar a mai cumpărat şi alte distilerii din Scotia, printre care şi Aberfeldy.59,25 RON -
William Lawson - Scotch blended whisky - 0.7 L, Alc: 40%
NUME: WILLIAM LAWSON’S
TIP PRODUS: BLENDED SCOTCH WHISKY
REGIUNE / TARA DE ORIGINE: SCOTIA
VOL.ALC.: 40%
Nascut in 1853 in Scotia, William Lawson devine in 1898 Export Manager pentru H & R Burke in Dublin. In 1903, el paraseste compania, care in 1923 isi muta capacitatile de imbuteliere in Liverpool. In 1963, brandul este achizitionat de Clan Munro Whisky Ltd. o companie a grupului Martyini & Rossi Ltd.
Preponderent, in compozitia William Lawson's intra single maltul produs in distileria Macduff Glen Deveron, ce este echilibrat si completat si cu alte single malt-uri robuste si fructate, dar si cu alcool agricol (grain whiskies); la nici unul din componente, nu s-a folosit turba in procesul de productie.
NOTE DE DEGUSTARE: De o culoare placuta, de un auriu intens cu accente de alama. Cu un miros patrunzator, cu arome complexe fructate, completate de note delicate de stejar si cedru. Gustul este dulceag si cremos, cu o textura ferma si robusta, de o corpolenta medie, si o senzatie finala savuroasa, prelunga, cu note lemnoase de stejar.
OBICEIURI DE SERVIRE/ CONSUM: Se poate servi (pentru connoisseurs) la temperatura camerei in whisky tasting glass, cu apa plata oferita intr-un recipient din care se poate turna un strop peste whisky, pentru a-i 'deschide' aromele. Se consuma si simplu (neat), doar cu gheta intr-un rock glass / low glass/ bucket, in zilele calduroase de vara, sau in compozitie in cocktail-uri: cu apa minerala / soda, Sweet & Sour, sucuri de fructe s.a.m.d.44,99 RON -
The Famous Grouse - Scotch blended whisky - 0.7L, Alc: 40%
Whisky-ul nr.1 în Scoția de peste 30 de ani. Conţine unele dintre cele mai apreciate single malţ-uri din lume: The Macallan şi Highland Park. Un rol esenţial în gustul final al whisky-ului îl au butoaiele în care acesta se maturează, iar cele mai fine whiskyuri sunt cele care se maturează în butoaie de sherry.55,24 RON -
Highland park - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 40%
Complexitatea si bogatia de arome suculente a acestui single malt exceptional sunt apreciate de pasionatii din intreaga lume si au la baza o traditie in arta whiskyului neintrerupta de peste 200 de ani.
Highland Park are echilibru, caracter si specificitate si prin asta intruchipeaza tot ceea ce este mai bun la un single malt.
NOTE DE DEGUSTARE: Cu o culoare de un chihlimbariu stralucitor, cu arome fine de ierburi scotiene si fum de turba, are o caracteristica dulceaga pe paletin, cu note pline malt. Este cremos iar senzatia lasata la final, de o remanenta subtil afumata este persistenta.
Se serveste simplu, cu putina apa sau cu un cub de gheata.
Alc vol: 40%199,64 RON -
Highland park - Scotch single malt whisky 18 yo - 0.7L, Alc: 43%
Complexitatea si bogatia de arome suculente a acestui single malt exceptional sunt apreciate de pasionatii din intreaga lume si au la baza o traditie in arta whiskyului neintrerupta de peste 200 de ani.
Highland Park are echilibru, caracter si specificitate si prin asta intruchipeaza tot ceea ce este mai bun la un single malt.
Considerat de multi specialisti din intreaga lume ca “whiskyul favorit din industrie”, Highland Park de 18 ani este o capodopera, caracterizat prin complexitate, echilibru si finete a gustului. Note persitente, dulci, de malt se imbina cu arome de fructe uscate si martipan, toate invelite in note subtile, florale, de fum. Un whisky care dezvăluie noi straturi de arome cu fiecare pahar de care te bucuri.
NOTE DE DEGUSTARE: Are o culoare aurie cu usoare valente de brun, arome bogate si intense de lemn de stejar completate de note placute de fum. Gustul este bogat si puternic cu arome distincte de miere, fum si note lemnoase. La final, lasa o senzatie placuta, catifelata si de lunga durata.
Se serveste simplu, cu putina apa sau cu un cub de gheata.
Alc vol: 43%660,89 RON -
Ballantine’s - Scotch blended whisky - 0.7L, Alc: 40%
Ballantine's este un whisky complex, rafinat şi elegant, de culoare auriu deschis, având un gust incofundabil.58,46 RON