Whisky

Americanii si irlandezii il numesc „whiskey”, iar scotienii, canadienii si restul lumii il prefera ca „whisky”. Este o simpla diferenta de nuanta, care insa nu defineste bautura barbatilor puternici si a femeilor sofisticate. Daca whisky-ul este bautura ta preferata, inseamna ca „esti o persoana simpla – te multumesti cu ce-i mai bun” (Sir Winston Churchill).


Dupa o experienta de aproape 20 de ani in industria bauturilor spirtoase din Romania, Beicevrei.ro se mandreste cu o oferta exceptionala de whisky-uri Americane si Scotiene. Vei regasi in catalogul nostru peste 80 de branduri de whiskey, alaturi de cea mai larga selectie de Jack Daniel’s importata din America. Aici vei regasi de la arhi-cunoscutul Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Sour Mash Whiskey’ sau simplu ‘Jack’, la variantele dedicate cunoscatorilor si celor care apreciaza un single barrel American whiskey de calitate (asa cum sunt Gentleman Jack sau Jack Daniel’s Single Barrel). Totodata, lista noastra de bauturi online cuprinde si celebrele whisky-uri Scotiene de o calitate exceptionala: The Maccallan, The Famous Grouse, Highland Park, Dewar's, si nu ne oprim aici. Cunoscatorii stiu despre ce vorbim!


Beicevrei este magazinul de bauturi online unde vei gasi cu siguranta whisky-ul perfect indiferent ca vrei sa te delectezi cu el acasa, sa iti rasfeti invitatii la evenimentul pe care il organizezi sau sa oferi un cadou pe care orice gentleman care se respecta il va aprecia. Suntem inportatori oficiali ai celor mai indragite bauturi online, asa ca te asiguram ca experienta pe care ti-o oferim este 100% originala.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Grilă Listă
Filtru
  1. Jack Daniel’s Honey - Tennessee whiskey - 0.2L, Alc: 35% Jack Daniel’s Honey - Tennessee whiskey - 0.2L, Alc: 35%
    Jack Daniel's®, cel mai vadut whiskey de pe mapamond, este produs in cea mai veche distilerie inregistrata in America de Nord, numita Jack Daniel Distillery. Fondata in 1866 de catre Jack Daniel in Lynchburg, Tennessee, distileria este una din cele mai cunoscute producatoare de whiskey din intreaga lume. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey se face din cea mai buna materie prima: porumb, secara si malt de orz. Caracterul său distinct este rezultatul fermentației naturale, a unei atente distilari, si a utilizarii apei fara continut de fier din Cave Spring, ce izvoreste la o temperatura constanta de 13-14° C.

    Jack Daniel’s Tennessee Honey este un amestec de Jack Daniel’s Tennessee Whiskey si un lichior unic de miere din productia proprie a distileriei, obtinandu-se un gust inimitabil si inconfundabil de Jack. Cu note intense, mieroase, cu o valenta gustativa placuta si matasoasa, Jack Daniel’s Tennessee Honey este cu adevarat special.
    33,44 RON
  2. Jack Daniel’s Honey - Tennessee whiskey - 0.35L, Alc: 35% Jack Daniel’s Honey - Tennessee whiskey - 0.35L, Alc: 35%
    Jack Daniel's®, cel mai vadut whiskey de pe mapamond, este produs in cea mai veche distilerie inregistrata in America de Nord, numita Jack Daniel Distillery. Fondata in 1866 de catre Jack Daniel in Lynchburg, Tennessee, distileria este una din cele mai cunoscute producatoare de whiskey din intreaga lume. Jack Daniel’s Tennessee Whiskey se face din cea mai buna materie prima: porumb, secara si malt de orz. Caracterul său distinct este rezultatul fermentației naturale, a unei atente distilari, si a utilizarii apei fara continut de fier din Cave Spring, ce izvoreste la o temperatura constanta de 13-14° C.

    Jack Daniel’s Tennessee Honey este un amestec de Jack Daniel’s Tennessee Whiskey si un lichior unic de miere din productia proprie a distileriei, obtinandu-se un gust inimitabil si inconfundabil de Jack. Cu note intense, mieroase, cu o valenta gustativa placuta si matasoasa, Jack Daniel’s Tennessee Honey este cu adevarat special.
    57,24 RON
  3. The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 43% The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 43%
    Dupa o lunga calatorie prin Kentucky si Africa de Sud, in cautarea aventurilor de whisky, John Duff, s-a intors in Scotia si a fondat distileria The BenRiach. Aceasta distilerie a fost fondata de catre John Duff 1898, in apropierea distilerie Longmorn detinuta tot de Duff, acestea doua fiind unite printr-o cale ferata special facuta pentru a transporta carbune, orz si turba, distileria BenRiach fiind prima din zona Speyside care produce whisky-uri afumate.

    Procesul de fabricare: Orzul este inmuiat in apa si pus pe un pat de malt si uscat intr-un cuptor pentru a opri germinarea si a elibera amidonul in boabe. Acest orz urmeaza a fi incalzit cu apa fierbinte transformand amidonul in zahar fermentabil, rezultand un must. Acestui must i se adauga o cantitate de drojdie pentru a incepe fermentarea, mai apoi este distilat de doua ori, dupa prima distilare rezulta un alcool de 25 de grade, iar dupa cea de a doua distilare, monitorizata permanent, rezulta acel whisky ce urmeaza a fi tinut in butoaie pentru a-l rotunji si completa cu arome de vanilie si lemn, provenite de la butoiul de burbon si cel de sherry.

    Aspect : De un galben auriu.
    Miros: Plin de prospetime, combina perfect notele de fructe verzi, mandarin, vanilie, citrice si menta cu cele de orz. Pe final regasim note subtile de cacao, chimion si migdale.
    Gust: Catifelat si echilibrat, aducand in prim plan note de miere, caramel si stafide completate mai apoi de note de portocala, cocos, nuci, mere coapte si subtile note de chimion. Spre final apar note de vanilie, turta dulce. Finish-ul este scurt dar placut cu note de miere, ciocolata si caramel terminand cu cele de nuci si cocos.
    164,81 RON
  4. In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit in butoaie ce au fost folosite pentru cognac si in butoaie sherry.
    In schimb, acest whisky a fost tinut separate in 4 tipuri de butoaie, butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specific: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.

    Aspect: Galben auriu.
    Miros: Desi este invechit 21 de ani, acest whisky, la primul nas pare a fi proaspat si vibrant. Primele arome usor de descoperit sunt cele de mar verde, vanilie si fructe ca piersica si caisa urmate de cele de bezea, condiment, lamaie si stafide.
    Gust: Catifelat, ce scoate in evidenta aromele de lemn, mar verde, menta si turta dulce, balansate de aromele de miere, vanilie, bezea si piersica coapta. Apar arome de tutun si condiment spre final. Finish-ul este mediu fiind sustinut de aroma de lemn.
    581,09 RON
  5. The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46% The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46%
    Curiositas este un whisky afumat invechit 10 ani. Whisky-ul afumat nu este un lucru comun pentru aceasta regiune facand consumatorii curiosi sa incerce aceasta noua versiune de la BenRiach.Un ingredient foarte important al acestui whisky este turba. Turba este o masa partial carbonizata de material organic umed care a fost folosita pentru a fi arsa, dar reprezinta si un element important care ajuta la productia de whisky. Turba este compusa din muschi de copac, plante maritime descompuse si diverse radacini. Fumul produs de turba confera maltului, inainte de fermentare, o aroma aparte. Whisky-ul a fost invechit in butoaie folosite pentru burbon.

    Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
    Miros: Bogat, puternic aromat, cu note de turba, lemn, distincte note de condiment, curry si chimion, urmate de menta. Desi este un whisky afumat totusi se regasesc si note subtile de mar verde si vanilie.
    Gust: Corpolent si rotund. Turba isi face simtita prezenta inca de la inceput lasand aromele fructate sa iasa in evidenta mai tarziu. Se deosebesc subtile note de miere si mar verde. Finish-ul este lung, aromat, lemnos si afumat.
    169,61 RON
  6. Temporis provine din limba Latina si inseamna timp, iar acest whisky pastreaza reteta de fabricare inca din secolul 19. In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit fie in butoaie ce au fost folosite pentru cognac, fie in butoaie sherry. In schimb, acest whisky a fost tinut separat in 4 tipuri de butoaie: butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specifice: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.

    Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
    Miros: Se disting note de para caramelizata, note lemnoase si usoare note ierboase si fum. Mai apoi se pot distinge note de chimion, stafide si gem de prune.
    Gust: Rotund si catifelat, la inceput se regasesc aromele de fructe rosii uscate, portocala, lemn si fum continuand cu arome de stafida, para si miere facandul putin mai cremos si dulceag. Aromele de mar, ciocolata neagra, piper, chimion, menta, fum si nucsoara preiau controlul si fac ca finish-ul sa fie lung, fructat, cremos si afumat.
    636,28 RON
  7. Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.

    Acest whisky este un tribut pentru dialectul acestei regiuni Highland mai ales pentru faptul ca angajatii distileriei sunt locuitorii acelei regiuni. Acest whisky este invechit timp de 8 ani in butoaie de bourbon si sherry atent selectionate, acest lucru pastrand naturaletea bauturii si aduce in prim plan aromele dulci, de condimente si note untoase.

    Aspect: Ambra
    Miros: Notele unice de malt se regasesc usor, urmate de note de stafida, vanilie si coaja de lamiae terminand cu o usoara tenta de scortisoara.
    Gust: Invechirea whisky-ului timp de 8 ani in butoaie de bourbon si sherry ofera un plus de arome de condimente iar aromele de caise si stafide devin usor gemoase lasand spre final ca vanilia sa inunde simturile spre final. Finish-ul este lung cu influente de sherry.
    171,43 RON
  8. The Glendronach - Original Scotch single malt whisky 12yo - 0,7L, Alc: 43% The Glendronach - Original Scotch single malt whisky 12yo - 0,7L, Alc: 43%
    Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.

    Acest whisky este invechit in butoaie de sherry Pedro Ximenez si sherry Oloroso de cea mai buna calitate astfel putand sa aduca un plus de arome de fructe si condimente acestei bauturi. Acesta este nefiltrat la rece acest lucru pastreaza naturaletea bauturii.

    Aspect: Ambra intensa.
    Miros: Prin invechirea whisky-ului in butoiae de sherry Pedro Ximenez si sherry Oloroso, acesta preia de la acestea puternicele note de vanilie, nuci si pere lasand spre final o nota pregnanta de ghimbir.
    Gust: Aroma de lemn isi face simtita prezenta inca de la inceput, urmata fiind de cele de stafide dulci si fructe, completate de arome de condimente, toate acestea fac ca finish-ul sa fie mediu spre lung si usor condimentat.
    197,11 RON
  9. The Glendronach - Peated Scotch Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46% The Glendronach - Peated Scotch Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46%
    Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.

    Acesta este primul whisky afumat al acestei distilerii si este invechit in butoaie folosite anterior pentru bourbon, dupa care este tinut in butoaie de sherry Oloroso si terminand in butoiae de sherry Pedro Ximenez, acestea oferind un plus de arome si facandu-l mai catifelat. Pentru impatimitorii de single malt afumat, acest whisky este perfect echilibrat din punct de vedere al aromelor si alcoolului fiind alegerea ideala pentru iubitorii de whisky afumat.

    Aspect: Auriu.
    Miros: echilibrat ce aduce in valoare notele provenite de la butoaie: lemn si vanilie, completate de note de fructe tropicale.
    Gust: Intens, aroma de stafida reiese inca de la inceput, fiind urmata de vanilie si scortisoara lasand fumul sa impleteasca aceste arome spre final. Finish-ul este mediu si frumos imbracat intr-o aroma de miere oferind complexitate acestui whisky.
    183,16 RON
  10. Glenglassaugh - Revival Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46% Glenglassaugh - Revival Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46%
    Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
    In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.

    Glenglassaugh Revival este primul whisky adus pe piata in 2012. Acesta este un whisky nefiltrat la rece si imbatranit in butoaie folosite pentru vin rosu si bourbon si in final in butoaie de sherry.

    Aspect: Culoare de cupru.
    Miros: Notele de caramel si cirese ies in evidenta inca de la inceput lasand mai apoi sa apara cele de ciocolata si miere. Mai apoi intervin notele de prune coapte si fructe de padure rosii completate de note citrice iar spre final apar notele de lemn.
    Gust: Dulce si rotund, cu alcoolul bine integrat de aromele citrice de portocala, acompaniate de cele de prune, cirese si nuci date de butoaie. Mai apoi intervin aromele de ciocolata, avand un finish mediu cu arome de caramel si condimente.
    169,96 RON
Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Grilă Listă