Scotch whisky
            
            Citește Mai Mult
            Afiseaza mai putine
        
    Filtru
	- 
                        
   Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala. Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.
 Acest whisky este un tribut pentru dialectul acestei regiuni Highland mai ales pentru faptul ca angajatii distileriei sunt locuitorii acelei regiuni. Acest whisky este invechit timp de 8 ani in butoaie de bourbon si sherry atent selectionate, acest lucru pastrand naturaletea bauturii si aduce in prim plan aromele dulci, de condimente si note untoase.
 Aspect: Ambra
 Miros: Notele unice de malt se regasesc usor, urmate de note de stafida, vanilie si coaja de lamiae terminand cu o usoara tenta de scortisoara.
 Gust: Invechirea whisky-ului timp de 8 ani in butoaie de bourbon si sherry ofera un plus de arome de condimente iar aromele de caise si stafide devin usor gemoase lasand spre final ca vanilia sa inunde simturile spre final. Finish-ul este lung cu influente de sherry.171,43 RON
- 
                        
   Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala. Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.
 Acest whisky este invechit in butoaie de sherry Pedro Ximenez si sherry Oloroso de cea mai buna calitate astfel putand sa aduca un plus de arome de fructe si condimente acestei bauturi. Acesta este nefiltrat la rece acest lucru pastreaza naturaletea bauturii.
 Aspect: Ambra intensa.
 Miros: Prin invechirea whisky-ului in butoiae de sherry Pedro Ximenez si sherry Oloroso, acesta preia de la acestea puternicele note de vanilie, nuci si pere lasand spre final o nota pregnanta de ghimbir.
 Gust: Aroma de lemn isi face simtita prezenta inca de la inceput, urmata fiind de cele de stafide dulci si fructe, completate de arome de condimente, toate acestea fac ca finish-ul sa fie mediu spre lung si usor condimentat.197,11 RON
- 
                        
   Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala. Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.
 Acesta este primul whisky afumat al acestei distilerii si este invechit in butoaie folosite anterior pentru bourbon, dupa care este tinut in butoaie de sherry Oloroso si terminand in butoiae de sherry Pedro Ximenez, acestea oferind un plus de arome si facandu-l mai catifelat. Pentru impatimitorii de single malt afumat, acest whisky este perfect echilibrat din punct de vedere al aromelor si alcoolului fiind alegerea ideala pentru iubitorii de whisky afumat.
 Aspect: Auriu.
 Miros: echilibrat ce aduce in valoare notele provenite de la butoaie: lemn si vanilie, completate de note de fructe tropicale.
 Gust: Intens, aroma de stafida reiese inca de la inceput, fiind urmata de vanilie si scortisoara lasand fumul sa impleteasca aceste arome spre final. Finish-ul este mediu si frumos imbracat intr-o aroma de miere oferind complexitate acestui whisky.183,16 RON
- 
                        
   Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie. Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
 In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.
 Glenglassaugh Revival este primul whisky adus pe piata in 2012. Acesta este un whisky nefiltrat la rece si imbatranit in butoaie folosite pentru vin rosu si bourbon si in final in butoaie de sherry.
 Aspect: Culoare de cupru.
 Miros: Notele de caramel si cirese ies in evidenta inca de la inceput lasand mai apoi sa apara cele de ciocolata si miere. Mai apoi intervin notele de prune coapte si fructe de padure rosii completate de note citrice iar spre final apar notele de lemn.
 Gust: Dulce si rotund, cu alcoolul bine integrat de aromele citrice de portocala, acompaniate de cele de prune, cirese si nuci date de butoaie. Mai apoi intervin aromele de ciocolata, avand un finish mediu cu arome de caramel si condimente.169,96 RON
- 
                        
   Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie. Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
 In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.
 Acest whisky este imbatranit in butoaie atent selectionate folosite pentru Tennessee whisky. Finetea si rafinamentul acestuia este redat si de faptul ca acesta nu este filtrat la rece si aduce in prim plan caracteristicile whisky-ului din regiunea Sandend.
 Aspect: Auriu.
 Miros: Acest whisky, desi este maturat, totusi isi pastreaza si o anumita prospetime aparte, aducand in prim plan note de fructe exotice ca ananasul combinate cu cele provenite de la butoaie ca cea de vanilie si lemn. Notele de condimente si para caramelizata apar ulterior facandu-l mai catifelat.
 Gust: Corpolent, cu arome de piper alb combinate cu mar verde si orz proaspat zdrobit urmate de caramel sarat, aroma de banana coapta si sirop de salata de fructe toate acestea fac ca finish-ul sa fie complex cu arome de condimente si vanilie.179,68 RON
- 
                        
   Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie. Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
 In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.
 Glenglassaugh Torfa este un whisky afumat, dar care pastreaza caracteristicile zonei Sandend. Maltul a fost uscat pe un pat de turba infuzata, astfel pastrand traditia specifica Sandend-ului.
 Aspect: Auriu cremos.
 Miros: Viu, cu note de fum si maritime completate de note de lamaie, gem de caisa si fructe coapte, acompaniate de piper negru si ginger.
 Gust: Aroma de pepene galben, ananas si mere rosii este usor acoperita de cea de fum. Mai apoi apar notele de tabac si miere facandu-l mai catifelat. Finish-ul este elegant, armonios cu note distincte de condimente si fructe.187,57 RON
- 
                        
   Cu un design minimalist si un whisky ce pastreaza traditia zonei Speyside, acest whisky impresioneaza iubitorii de whisky prin prospetime si aromele unice date de butoaie, sticlele fiind numerotate manual ulterior. Fiecare butoi, din cele doua sortimente de butoaie folosite pentru bourbon, este ales cu grija pentru a putea impartasi povestea sa unica whisky-ului ce va sta la maturat pentru minim 7 ani. Cu un design minimalist si un whisky ce pastreaza traditia zonei Speyside, acest whisky impresioneaza iubitorii de whisky prin prospetime si aromele unice date de butoaie, sticlele fiind numerotate manual ulterior. Fiecare butoi, din cele doua sortimente de butoaie folosite pentru bourbon, este ales cu grija pentru a putea impartasi povestea sa unica whisky-ului ce va sta la maturat pentru minim 7 ani.
 Aspect: Auriu.
 Miros: Proaspat si vibrant, aduce in valoare notele de malt, completate ulterior de cele de mar copt si citrice. Spre final se disting note balsamice.
 Gust: Cu o prospetime aparte, echilibreaza alcoolul cu aromele de mar galben, pepene si banana lasand ca lemnul sa reiasa in finish-ul mediu si discret.194,21 RON
- 
                        
   Acest whisky a fost maturat 6 ani in butoaie in distileria Miltonduff care in prezent nu mai imbuteliaza single malt, ceea ce face ca acest whisky sa fie cautat de multi impatimitori ai whisky-ului, pastrand traditia de fabricare a zonei. Acesta a fost medaliat cu argint la concursul C2C Cup in Germania impresionandu-i pe cei 130 de jurati prin aromele unice si maturitatea impresionanta desi acesta a fost maturat timp de 6 ani in butoaie de sherry. Acest whisky a fost maturat 6 ani in butoaie in distileria Miltonduff care in prezent nu mai imbuteliaza single malt, ceea ce face ca acest whisky sa fie cautat de multi impatimitori ai whisky-ului, pastrand traditia de fabricare a zonei. Acesta a fost medaliat cu argint la concursul C2C Cup in Germania impresionandu-i pe cei 130 de jurati prin aromele unice si maturitatea impresionanta desi acesta a fost maturat timp de 6 ani in butoaie de sherry.
 Aspect: Cupru.
 Miros: Bogatele note date de butoiul de sherry reies inca de la inceput, printre acestea se regasesc notele de fructe uscate, stafide si curmale, lasand spre final notele de vanilie, caramel si nuci sa preia controlul.
 Gust: Aromele de fructe uscate se regasesc si in gust, stafidele fiind usor de identificat si completate de aromele de cereale si nuci. Ulterior apare aroma de ciocolata si mar verde, iar finish-ul lung aduce in evidenta aromele de condimente si ceai negru.273,10 RON
- 
                        
   Distileria Tomatin a fost fondata in 1897 iar in prezent aceasta produce whisky pentru renumite branduri. Un veritabil single malt scoth whisky, maturat 21 de ani in butoaie de bourbon, adus pe piata consumatorilor de whisky intr-o editie limitata de 335 de sticle. Distileria Tomatin a fost fondata in 1897 iar in prezent aceasta produce whisky pentru renumite branduri. Un veritabil single malt scoth whisky, maturat 21 de ani in butoaie de bourbon, adus pe piata consumatorilor de whisky intr-o editie limitata de 335 de sticle.
 Aspect: Auriu.
 Miros: Vibrant si proaspat, cu note delicate de lime, ienupar si anason urmate de note de piper roz.
 Gust: Lime-ul isi face simtita prezenta inca de la inceput, fiind urmat de aromele de piersica si ananas. Finish-ul este lung si usor dulceag unde aroma de lime isi face simtita prezenta pentru a-l catifela.212,41 RON
- 
                        
   Fiecare picatura de whisky Bell's este facuta dintr-un amestec de whisky-uri selecte din malt si cereale, combinate cu abilitate de master blender-ul distileriei. Fiecare picatura de whisky Bell's este facuta dintr-un amestec de whisky-uri selecte din malt si cereale, combinate cu abilitate de master blender-ul distileriei.
 Aroma unica a lui Bell's Blended Scotch Whisky vine de la unele dintre cele mai bune whisky-uri de malt din Scotia, de la cele proaspete si dulci din Speyside si pana la cele cu aroma de sare de mare afumata din insule, toate maturate in butoaie de stejar, pentru un gust mai bogat. Whisky-ul ce sta la baza amestecului Bell's are un gust bogat, usor condimentat, de alune (ca o turta dulce), si provine de la distileria Blair Athol.49,47 RON
