Scotch whisky

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 13
  2. 14
  3. 15
  4. 16
  5. 17
Grilă Listă
Filtru
  1. Aceast whisky de culoare chihlimbarie, delicat, aproape timid la inceput, isi dezvaluie adevarata personalitate invaluind nasul cu mirosuri florale si citrice, acoperite de conotatii de vanilie si cereale zdrobite. Gustul dulceag de stafide albe si caramel, insotite de accente de scortisoara si bomboane de fructe, isi fac loc pe paletin intr-un mod delicat sustinand gustul pregnant de mere verzi si citrice, in special de lamaie si lime. Gustul final ce-ti ramane pe limba pentru foarte mult timp, este sustinut de subtile valente de ghimbir si de o lemnozitate molateca.
    Este imbatranit 100% in butoaie din stejar american si stejar spaniol, folosite anterior la imbatranirea vinului de Xerses (sherry).
    240,02 RON
  2. Glenfiddich - Scotch single malt whisky cu 2 pahare 12 yo - 0.7L, Alc: 40% Glenfiddich - Scotch single malt whisky cu 2 pahare 12 yo - 0.7L, Alc: 40%
    Distileria Glenfiddich a fost fondată în 1886 de William Grant în Dufftown, Banffshire. Glenfiddich a devenit, în zilele noastre cel mai bine vândut single malt din lume. Acesta este vândut în 180 de ţări, şi reprezintă aproximativ 35% din vânzările Single Malt.


    ASPECT: Auriu.
    MIROS: Fin si echilibrat, cu note proaspete de fructe, para si miere de salcam.
    GUST: Catifelat, dulce si fructat, cu note lemnoase, accente de vanilie, caramel, scortisoara si vin.
    FINISH: Lung, placut, cu note discrete de lemn de stejar.
    203,24 RON
  3. Culoare: paie bogată.

    Nasul: Aromă completă cu indicii de trandafir și scorțișoară.

    Palat: Ciocolată bogată intens, cu indicii de portocală și stafide.

    Finisaj: Lingering cu ciocolata, indicii de portocale si fructe uscate.

    Comentariu: Exprimarea de 15 ani a Fine Oak scoate în evidență calitățile aromatice fantastice ale whisky-ului Macallan. Aceasta este probabil steaua gamei, echilibrând delicatețea și finețea cu bogăția pe palate.
    464,10 RON
  4. Macallan Double Cask 12 ani dezvaluie devotamentul inimaginabil al distilariei fata de calitatea si dorinta de a aduce pasionatilor un whisky cu note inedite de lemn inca din 1824. Imbatranirea in butoie de sherry Oloroso si butoaie de stejar din Europa face din acest sigle malt unul distinct, fin si armonios. Notele de vanilie, citrice si unt, date de butoiul de stejar american, se regasesc la inceput, fiind urmate de note de fructe, sherry, lemnoase si de condimente, tipice Macallan-ului.


    Culoare: galben auriu.
    Arome: arome untoase de scoth cu usoare note de mar verde, portocala,crema de vanilie si stejar proaspat.
    Gust: miere, condimente tipice de stejar, completate de note de stafide si caramel.
    Post gust: note lemnoase, catifelat, dulce.

    240,02 RON
  5. Macallan Triple Cask Maturat 15 ani dezvaluie devotamentul inimaginabil al distilariei fata de calitatea si dorinta de a aduce pasionatilor un whisky cu note inedite de lemn inca din 1824. Invechirea in butoi ofera acestui whisky nuante de miere si lemnoase facandu-l delicat si usor de savurat. Sortimentul este tinut in butoaie de sherry din Europa, butoaie de sherry din America si foste butoaie de bourbon din America, la final, toate acestea fiind asamblate intr-un single malt complex cu nuante sublime vibrante de portocala si ciocolata.

    Culoare: Galben pai intens.
    Aroma: sublim si corpolent, cu nuante usoare de trandafir si scortisoara.
    Gust: note intense de ciocolata, portocala si stafide.
    Post gust: usoare note de portocala si fructe confiate.
    398,00 RON
  6. The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 43% The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 43%
    Dupa o lunga calatorie prin Kentucky si Africa de Sud, in cautarea aventurilor de whisky, John Duff, s-a intors in Scotia si a fondat distileria The BenRiach. Aceasta distilerie a fost fondata de catre John Duff 1898, in apropierea distilerie Longmorn detinuta tot de Duff, acestea doua fiind unite printr-o cale ferata special facuta pentru a transporta carbune, orz si turba, distileria BenRiach fiind prima din zona Speyside care produce whisky-uri afumate.

    Procesul de fabricare: Orzul este inmuiat in apa si pus pe un pat de malt si uscat intr-un cuptor pentru a opri germinarea si a elibera amidonul in boabe. Acest orz urmeaza a fi incalzit cu apa fierbinte transformand amidonul in zahar fermentabil, rezultand un must. Acestui must i se adauga o cantitate de drojdie pentru a incepe fermentarea, mai apoi este distilat de doua ori, dupa prima distilare rezulta un alcool de 25 de grade, iar dupa cea de a doua distilare, monitorizata permanent, rezulta acel whisky ce urmeaza a fi tinut in butoaie pentru a-l rotunji si completa cu arome de vanilie si lemn, provenite de la butoiul de burbon si cel de sherry.

    Aspect : De un galben auriu.
    Miros: Plin de prospetime, combina perfect notele de fructe verzi, mandarin, vanilie, citrice si menta cu cele de orz. Pe final regasim note subtile de cacao, chimion si migdale.
    Gust: Catifelat si echilibrat, aducand in prim plan note de miere, caramel si stafide completate mai apoi de note de portocala, cocos, nuci, mere coapte si subtile note de chimion. Spre final apar note de vanilie, turta dulce. Finish-ul este scurt dar placut cu note de miere, ciocolata si caramel terminand cu cele de nuci si cocos.
    164,81 RON
  7. In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit in butoaie ce au fost folosite pentru cognac si in butoaie sherry.
    In schimb, acest whisky a fost tinut separate in 4 tipuri de butoaie, butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specific: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.

    Aspect: Galben auriu.
    Miros: Desi este invechit 21 de ani, acest whisky, la primul nas pare a fi proaspat si vibrant. Primele arome usor de descoperit sunt cele de mar verde, vanilie si fructe ca piersica si caisa urmate de cele de bezea, condiment, lamaie si stafide.
    Gust: Catifelat, ce scoate in evidenta aromele de lemn, mar verde, menta si turta dulce, balansate de aromele de miere, vanilie, bezea si piersica coapta. Apar arome de tutun si condiment spre final. Finish-ul este mediu fiind sustinut de aroma de lemn.
    581,09 RON
  8. Distileria BenRiach Distillery Company Limited este cunoscuta pentru complexitatea de arome ale whisky-urilor, provenita in urma imbatranirii whisky-ului in mai multe tipuri de butoaie.
    BenRiach Deluxe 25 Yo este un single malt imbatranit in trei tipuri de butoi: Oloroso, burbon si butoi nou de stejar.

    Aspect: Auriu.
    Miros: O minunata balanta intre notele de lemn si menta acompaniate ulterior de turba si mar, fructele negre coapte incep usor sa isi puna amprenta in timp ce mierea imblanzeste notele de tutun, ciocolata neagra si piper. Spre final se regasesc notele de nuci zdobite, fum, lemn si mentol integrand alcoolul perfect.
    Gust: Putin uleios, in prima parte se regasesc aromele de fructe negre coapte, gem de prune si cirese urmate de arome citrice de portocale, mar verde si acoperite usor de aromele provenite de la butoaie: ciocolata neagra, piper, cuisoare, piele, rozmarin, tutun si fum ceea ce il face mai complex si mai aspru. Aromele de butoi preiau controlul aducand in prim plan notele de caramel ars, vanilie, bitter, ceai negru, nuci si piper.
    Finish-ul este lung, intens si foarte placut. Aromele de piper, piele, nuci, si bitter de ceai negru lasand spre final aromele de caramel si stafida sa preia controlul si sa il faca catifelat si usor de savurat.
    1.055,49 RON
  9. The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46% The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46%
    Curiositas este un whisky afumat invechit 10 ani. Whisky-ul afumat nu este un lucru comun pentru aceasta regiune facand consumatorii curiosi sa incerce aceasta noua versiune de la BenRiach.Un ingredient foarte important al acestui whisky este turba. Turba este o masa partial carbonizata de material organic umed care a fost folosita pentru a fi arsa, dar reprezinta si un element important care ajuta la productia de whisky. Turba este compusa din muschi de copac, plante maritime descompuse si diverse radacini. Fumul produs de turba confera maltului, inainte de fermentare, o aroma aparte. Whisky-ul a fost invechit in butoaie folosite pentru burbon.

    Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
    Miros: Bogat, puternic aromat, cu note de turba, lemn, distincte note de condiment, curry si chimion, urmate de menta. Desi este un whisky afumat totusi se regasesc si note subtile de mar verde si vanilie.
    Gust: Corpolent si rotund. Turba isi face simtita prezenta inca de la inceput lasand aromele fructate sa iasa in evidenta mai tarziu. Se deosebesc subtile note de miere si mar verde. Finish-ul este lung, aromat, lemnos si afumat.
    169,61 RON
  10. Temporis provine din limba Latina si inseamna timp, iar acest whisky pastreaza reteta de fabricare inca din secolul 19. In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit fie in butoaie ce au fost folosite pentru cognac, fie in butoaie sherry. In schimb, acest whisky a fost tinut separat in 4 tipuri de butoaie: butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specifice: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.

    Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
    Miros: Se disting note de para caramelizata, note lemnoase si usoare note ierboase si fum. Mai apoi se pot distinge note de chimion, stafide si gem de prune.
    Gust: Rotund si catifelat, la inceput se regasesc aromele de fructe rosii uscate, portocala, lemn si fum continuand cu arome de stafida, para si miere facandul putin mai cremos si dulceag. Aromele de mar, ciocolata neagra, piper, chimion, menta, fum si nucsoara preiau controlul si fac ca finish-ul sa fie lung, fructat, cremos si afumat.
    636,28 RON
Pagina:
  1. 13
  2. 14
  3. 15
  4. 16
  5. 17
Grilă Listă