Scotch whisky

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. 8
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Litraj: 0,7L Eliminare
  2. Ţara de Origine: Scotia Eliminare
  • Strathisla - Scotch single malt whisky 12yo - 0,7L, Alc: 40%

    Acest sortiment este distilat la distileria Strathisla din Keith, cea mai veche din ţinuturile muntoase ale Scoţiei aflată încă în funcţiune, care este deținută acum în totalitate de Chivas Brothers. Sortimentele dulci și aromate de Strathisla sunt apreciate de cunoscători, întrucât acestea şi-au păstrat caracterul tradiţional de-a lungul timpului şi au reuşit să atragă o clientelă fidelă.
    143,88 RON
  • Tamnavulin - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7 L, Alc: 40%

    Un mic malt Speyside, de 12 ani, de la distileria Tamnavulin, care utilizeaza apele fluviului Livet.
    Nasul este destul de fin, cu o proliferare de cereale și orz. Note de extract de malț cu o dulce suculentă, o notă pe bază de plante se dezvoltă cu frunze de merișor tăiate. Palatul este destul de ușor și foarte bine echilibrat. Există note de ierburi moi și ulei de eucalipt cu zaharuri de orz. Finisajul este destul de rapid, dar cu o calitate pe bază de plante, cu o atingere de amărăciune.
    110,18 RON
  • Tormore - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7 L, Alc: 40%

    O minunată mică particica de 12 ani de la distileria Speyside, Tormore.
    Mirosul este destul de ușor și proaspăt. Există note de fân tăiat și de iarbă stemmy, flori tăiate și o notă cu frunze. Sugestii de ulei de rășină și de pin cu extract de malț și orz prăjit, indicii de scorțișoară și piper. Gustul este de corp mediu și foarte neted. Există note de marmeladă Dundee cu o notă proaspătă de zest. Există indicii de struguri ușor acriți și fân proaspăt și iarbă. Există note de zahăr de orz și de stejar moale. Finisajul are o lungime bună, cu o atingere de stejar și fân.
    135,36 RON
  • Johnnie Walker - Black Label scotch blended whisky carton - 0.7L, Alc: 40% Johnnie Walker - Black Label scotch blended whisky carton - 0.7L, Alc: 40%

    Johnnie Walker - Black Label scotch blended whisky carton - 0.7L, Alc: 40%

    Produs în 1820 de către John Walker, Johnnie Walker este cel mai bine vândut Scotch Whisky în lume. Johnnie Walker este un brand deţinut de Diageo având originea în Kilmarnock, Ayrshire, Scoţia. Black Label are un amestec de aproximativ 40 de whisky-uri, fiecare în vârstă de cel puţin 12 ani. Johnnie WALKER are luxul de a avea acces exclusiv la cele mai bune whisky-uri din Scoţia, variind de la cele mai puternice malturi de pe coasta de vest până la cele mai subtile arome de pe coasta de est. BLACK LABEL se bazează pe toate aceste arome pentru a crea un amestec unic, cu un caracter atât de plăcut, profund şi complex.
    133,76 RON
  • Macallan - Amber Scotch single malt whisky + 2 pahare - 0.7L, Alc: 40%

    Aceast whisky de culoare chihlimbarie, delicat, aproape timid la inceput, isi dezvaluie adevarata personalitate invaluind nasul cu mirosuri florale si citrice, acoperite de conotatii de vanilie si cereale zdrobite. Gustul dulceag de stafide albe si caramel, insotite de accente de scortisoara si bomboane de fructe, isi fac loc pe paletin intr-un mod delicat sustinand gustul pregnant de mere verzi si citrice, in special de lamaie si lime. Gustul final ce-ti ramane pe limba pentru foarte mult timp, este sustinut de subtile valente de ghimbir si de o lemnozitate molateca.
    Este imbatranit 100% in butoaie din stejar american si stejar spaniol, folosite anterior la imbatranirea vinului de Xerses (sherry).
    240,02 RON
  • Glenfiddich - Scotch single malt whisky cu 2 pahare 12 yo - 0.7L, Alc: 40% Glenfiddich - Scotch single malt whisky cu 2 pahare 12 yo - 0.7L, Alc: 40%

    Glenfiddich - Scotch single malt whisky cu 2 pahare 12 yo - 0.7L, Alc: 40%

    Distileria Glenfiddich a fost fondată în 1886 de William Grant în Dufftown, Banffshire. Glenfiddich a devenit, în zilele noastre cel mai bine vândut single malt din lume. Acesta este vândut în 180 de ţări, şi reprezintă aproximativ 35% din vânzările Single Malt.


    ASPECT: Auriu.
    MIROS: Fin si echilibrat, cu note proaspete de fructe, para si miere de salcam.
    GUST: Catifelat, dulce si fructat, cu note lemnoase, accente de vanilie, caramel, scortisoara si vin.
    FINISH: Lung, placut, cu note discrete de lemn de stejar.
    203,24 RON
  • Macallan - Scotch single malt whisky 15 yo - 0,7L, Alc: 43%

    Culoare: paie bogată.

    Nasul: Aromă completă cu indicii de trandafir și scorțișoară.

    Palat: Ciocolată bogată intens, cu indicii de portocală și stafide.

    Finisaj: Lingering cu ciocolata, indicii de portocale si fructe uscate.

    Comentariu: Exprimarea de 15 ani a Fine Oak scoate în evidență calitățile aromatice fantastice ale whisky-ului Macallan. Aceasta este probabil steaua gamei, echilibrând delicatețea și finețea cu bogăția pe palate.
    464,10 RON
  • Macallan - Double Cask Scotch single malt whisky12yo - 0,7L, Alc: 40%

    Macallan Double Cask 12 ani dezvaluie devotamentul inimaginabil al distilariei fata de calitatea si dorinta de a aduce pasionatilor un whisky cu note inedite de lemn inca din 1824. Imbatranirea in butoie de sherry Oloroso si butoaie de stejar din Europa face din acest sigle malt unul distinct, fin si armonios. Notele de vanilie, citrice si unt, date de butoiul de stejar american, se regasesc la inceput, fiind urmate de note de fructe, sherry, lemnoase si de condimente, tipice Macallan-ului.


    Culoare: galben auriu.
    Arome: arome untoase de scoth cu usoare note de mar verde, portocala,crema de vanilie si stejar proaspat.
    Gust: miere, condimente tipice de stejar, completate de note de stafide si caramel.
    Post gust: note lemnoase, catifelat, dulce.

    240,02 RON
  • Macallan - Triple Cask Scotch single malt whisky 15 yo - 0,7L, Alc: 43%

    Macallan Triple Cask Maturat 15 ani dezvaluie devotamentul inimaginabil al distilariei fata de calitatea si dorinta de a aduce pasionatilor un whisky cu note inedite de lemn inca din 1824. Invechirea in butoi ofera acestui whisky nuante de miere si lemnoase facandu-l delicat si usor de savurat. Sortimentul este tinut in butoaie de sherry din Europa, butoaie de sherry din America si foste butoaie de bourbon din America, la final, toate acestea fiind asamblate intr-un single malt complex cu nuante sublime vibrante de portocala si ciocolata.

    Culoare: Galben pai intens.
    Aroma: sublim si corpolent, cu nuante usoare de trandafir si scortisoara.
    Gust: note intense de ciocolata, portocala si stafide.
    Post gust: usoare note de portocala si fructe confiate.
    398,00 RON
  • The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 43% The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 43%

    The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 43%

    Dupa o lunga calatorie prin Kentucky si Africa de Sud, in cautarea aventurilor de whisky, John Duff, s-a intors in Scotia si a fondat distileria The BenRiach. Aceasta distilerie a fost fondata de catre John Duff 1898, in apropierea distilerie Longmorn detinuta tot de Duff, acestea doua fiind unite printr-o cale ferata special facuta pentru a transporta carbune, orz si turba, distileria BenRiach fiind prima din zona Speyside care produce whisky-uri afumate.

    Procesul de fabricare: Orzul este inmuiat in apa si pus pe un pat de malt si uscat intr-un cuptor pentru a opri germinarea si a elibera amidonul in boabe. Acest orz urmeaza a fi incalzit cu apa fierbinte transformand amidonul in zahar fermentabil, rezultand un must. Acestui must i se adauga o cantitate de drojdie pentru a incepe fermentarea, mai apoi este distilat de doua ori, dupa prima distilare rezulta un alcool de 25 de grade, iar dupa cea de a doua distilare, monitorizata permanent, rezulta acel whisky ce urmeaza a fi tinut in butoaie pentru a-l rotunji si completa cu arome de vanilie si lemn, provenite de la butoiul de burbon si cel de sherry.

    Aspect : De un galben auriu.
    Miros: Plin de prospetime, combina perfect notele de fructe verzi, mandarin, vanilie, citrice si menta cu cele de orz. Pe final regasim note subtile de cacao, chimion si migdale.
    Gust: Catifelat si echilibrat, aducand in prim plan note de miere, caramel si stafide completate mai apoi de note de portocala, cocos, nuci, mere coapte si subtile note de chimion. Spre final apar note de vanilie, turta dulce. Finish-ul este scurt dar placut cu note de miere, ciocolata si caramel terminand cu cele de nuci si cocos.
    164,81 RON
  • The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky, 21yo - 0.7L, Alc: 46%

    In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit in butoaie ce au fost folosite pentru cognac si in butoaie sherry.
    In schimb, acest whisky a fost tinut separate in 4 tipuri de butoaie, butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specific: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.

    Aspect: Galben auriu.
    Miros: Desi este invechit 21 de ani, acest whisky, la primul nas pare a fi proaspat si vibrant. Primele arome usor de descoperit sunt cele de mar verde, vanilie si fructe ca piersica si caisa urmate de cele de bezea, condiment, lamaie si stafide.
    Gust: Catifelat, ce scoate in evidenta aromele de lemn, mar verde, menta si turta dulce, balansate de aromele de miere, vanilie, bezea si piersica coapta. Apar arome de tutun si condiment spre final. Finish-ul este mediu fiind sustinut de aroma de lemn.
    581,09 RON
  • The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46% The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46%

    The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46%

    Curiositas este un whisky afumat invechit 10 ani. Whisky-ul afumat nu este un lucru comun pentru aceasta regiune facand consumatorii curiosi sa incerce aceasta noua versiune de la BenRiach.Un ingredient foarte important al acestui whisky este turba. Turba este o masa partial carbonizata de material organic umed care a fost folosita pentru a fi arsa, dar reprezinta si un element important care ajuta la productia de whisky. Turba este compusa din muschi de copac, plante maritime descompuse si diverse radacini. Fumul produs de turba confera maltului, inainte de fermentare, o aroma aparte. Whisky-ul a fost invechit in butoaie folosite pentru burbon.

    Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
    Miros: Bogat, puternic aromat, cu note de turba, lemn, distincte note de condiment, curry si chimion, urmate de menta. Desi este un whisky afumat totusi se regasesc si note subtile de mar verde si vanilie.
    Gust: Corpolent si rotund. Turba isi face simtita prezenta inca de la inceput lasand aromele fructate sa iasa in evidenta mai tarziu. Se deosebesc subtile note de miere si mar verde. Finish-ul este lung, aromat, lemnos si afumat.
    169,61 RON
  • The BenRiach - Peated Temporis Scotch single malt whisky, 21yo - 0.7L, Alc: 46%

    Temporis provine din limba Latina si inseamna timp, iar acest whisky pastreaza reteta de fabricare inca din secolul 19. In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit fie in butoaie ce au fost folosite pentru cognac, fie in butoaie sherry. In schimb, acest whisky a fost tinut separat in 4 tipuri de butoaie: butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specifice: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.

    Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
    Miros: Se disting note de para caramelizata, note lemnoase si usoare note ierboase si fum. Mai apoi se pot distinge note de chimion, stafide si gem de prune.
    Gust: Rotund si catifelat, la inceput se regasesc aromele de fructe rosii uscate, portocala, lemn si fum continuand cu arome de stafida, para si miere facandul putin mai cremos si dulceag. Aromele de mar, ciocolata neagra, piper, chimion, menta, fum si nucsoara preiau controlul si fac ca finish-ul sa fie lung, fructat, cremos si afumat.
    636,28 RON
  • The Glendronach -The Hielan Scotch single malt whisky 8yo - 0,7L, Alc: 46%

    Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.

    Acest whisky este un tribut pentru dialectul acestei regiuni Highland mai ales pentru faptul ca angajatii distileriei sunt locuitorii acelei regiuni. Acest whisky este invechit timp de 8 ani in butoaie de bourbon si sherry atent selectionate, acest lucru pastrand naturaletea bauturii si aduce in prim plan aromele dulci, de condimente si note untoase.

    Aspect: Ambra
    Miros: Notele unice de malt se regasesc usor, urmate de note de stafida, vanilie si coaja de lamiae terminand cu o usoara tenta de scortisoara.
    Gust: Invechirea whisky-ului timp de 8 ani in butoaie de bourbon si sherry ofera un plus de arome de condimente iar aromele de caise si stafide devin usor gemoase lasand spre final ca vanilia sa inunde simturile spre final. Finish-ul este lung cu influente de sherry.
    171,43 RON
  • The Glendronach - Original Scotch single malt whisky 12yo - 0,7L, Alc: 43% The Glendronach - Original Scotch single malt whisky 12yo - 0,7L, Alc: 43%

    The Glendronach - Original Scotch single malt whisky 12yo - 0,7L, Alc: 43%

    Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.

    Acest whisky este invechit in butoaie de sherry Pedro Ximenez si sherry Oloroso de cea mai buna calitate astfel putand sa aduca un plus de arome de fructe si condimente acestei bauturi. Acesta este nefiltrat la rece acest lucru pastreaza naturaletea bauturii.

    Aspect: Ambra intensa.
    Miros: Prin invechirea whisky-ului in butoiae de sherry Pedro Ximenez si sherry Oloroso, acesta preia de la acestea puternicele note de vanilie, nuci si pere lasand spre final o nota pregnanta de ghimbir.
    Gust: Aroma de lemn isi face simtita prezenta inca de la inceput, urmata fiind de cele de stafide dulci si fructe, completate de arome de condimente, toate acestea fac ca finish-ul sa fie mediu spre lung si usor condimentat.
    197,11 RON
  • The Glendronach - Peated Scotch Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46% The Glendronach - Peated Scotch Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46%

    The Glendronach - Peated Scotch Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46%

    Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.

    Acesta este primul whisky afumat al acestei distilerii si este invechit in butoaie folosite anterior pentru bourbon, dupa care este tinut in butoaie de sherry Oloroso si terminand in butoiae de sherry Pedro Ximenez, acestea oferind un plus de arome si facandu-l mai catifelat. Pentru impatimitorii de single malt afumat, acest whisky este perfect echilibrat din punct de vedere al aromelor si alcoolului fiind alegerea ideala pentru iubitorii de whisky afumat.

    Aspect: Auriu.
    Miros: echilibrat ce aduce in valoare notele provenite de la butoaie: lemn si vanilie, completate de note de fructe tropicale.
    Gust: Intens, aroma de stafida reiese inca de la inceput, fiind urmata de vanilie si scortisoara lasand fumul sa impleteasca aceste arome spre final. Finish-ul este mediu si frumos imbracat intr-o aroma de miere oferind complexitate acestui whisky.
    183,16 RON
  • Glenglassaugh - Revival Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46% Glenglassaugh - Revival Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46%

    Glenglassaugh - Revival Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 46%

    Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
    In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.

    Glenglassaugh Revival este primul whisky adus pe piata in 2012. Acesta este un whisky nefiltrat la rece si imbatranit in butoaie folosite pentru vin rosu si bourbon si in final in butoaie de sherry.

    Aspect: Culoare de cupru.
    Miros: Notele de caramel si cirese ies in evidenta inca de la inceput lasand mai apoi sa apara cele de ciocolata si miere. Mai apoi intervin notele de prune coapte si fructe de padure rosii completate de note citrice iar spre final apar notele de lemn.
    Gust: Dulce si rotund, cu alcoolul bine integrat de aromele citrice de portocala, acompaniate de cele de prune, cirese si nuci date de butoaie. Mai apoi intervin aromele de ciocolata, avand un finish mediu cu arome de caramel si condimente.
    169,96 RON
  • Glenglassaugh - Evolution Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 50%

    Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
    In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.

    Acest whisky este imbatranit in butoaie atent selectionate folosite pentru Tennessee whisky. Finetea si rafinamentul acestuia este redat si de faptul ca acesta nu este filtrat la rece si aduce in prim plan caracteristicile whisky-ului din regiunea Sandend.

    Aspect: Auriu.
    Miros: Acest whisky, desi este maturat, totusi isi pastreaza si o anumita prospetime aparte, aducand in prim plan note de fructe exotice ca ananasul combinate cu cele provenite de la butoaie ca cea de vanilie si lemn. Notele de condimente si para caramelizata apar ulterior facandu-l mai catifelat.
    Gust: Corpolent, cu arome de piper alb combinate cu mar verde si orz proaspat zdrobit urmate de caramel sarat, aroma de banana coapta si sirop de salata de fructe toate acestea fac ca finish-ul sa fie complex cu arome de condimente si vanilie.
    179,68 RON
  • Glenglassaugh - Torfa Scotch single malt whisky - 0,7L, Alc: 50%

    Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
    In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.

    Glenglassaugh Torfa este un whisky afumat, dar care pastreaza caracteristicile zonei Sandend. Maltul a fost uscat pe un pat de turba infuzata, astfel pastrand traditia specifica Sandend-ului.

    Aspect: Auriu cremos.
    Miros: Viu, cu note de fum si maritime completate de note de lamaie, gem de caisa si fructe coapte, acompaniate de piper negru si ginger.
    Gust: Aroma de pepene galben, ananas si mere rosii este usor acoperita de cea de fum. Mai apoi apar notele de tabac si miere facandu-l mai catifelat. Finish-ul este elegant, armonios cu note distincte de condimente si fructe.
    187,57 RON
  • Chapter 7 - Scotch single malt whisky Speyside - 0,7L, Alc: 46%

    Cu un design minimalist si un whisky ce pastreaza traditia zonei Speyside, acest whisky impresioneaza iubitorii de whisky prin prospetime si aromele unice date de butoaie, sticlele fiind numerotate manual ulterior. Fiecare butoi, din cele doua sortimente de butoaie folosite pentru bourbon, este ales cu grija pentru a putea impartasi povestea sa unica whisky-ului ce va sta la maturat pentru minim 7 ani.

    Aspect: Auriu.
    Miros: Proaspat si vibrant, aduce in valoare notele de malt, completate ulterior de cele de mar copt si citrice. Spre final se disting note balsamice.
    Gust: Cu o prospetime aparte, echilibreaza alcoolul cu aromele de mar galben, pepene si banana lasand ca lemnul sa reiasa in finish-ul mediu si discret.
    194,21 RON
Pagina:
  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7
  5. 8
Grilă Listă