Scotch whisky
Citește Mai Mult
Afiseaza mai putine
Filtru
-
Misteriosul sortiment Project XX, care face parte din colectia Experimental Series, a fost creat in secret. Nici macar expertii care au participat la crearea lui nu au stiut nimic despre acest proiect jumatate din timp. Fiecare dintre cei 20 de experti a ales un single malt Glenfiddich pe care l-au considerat interesant, participand fara sa stie la crearea unui whisky cu totul si cu totul deosebit. Sortimentul pastreaza caracterul specific single malt-urilor Glenfiddich, însa dezvolta personalitati multiple seducatoare si sofisticate, care cuceresc de la prima degustare.259,90 RON -
Pentru a obţine această aromă deosebită, Singleton of Dufftown Tailfire a fost maturat în butoaie din lemn de stejar european. De aici, sortimentul împrumută note fructate, care conturează caracterul său fascinant. Singleton of Dufftown Tailfire a fost lansat în anul 2014. Este un whisky uşor de băut, potrivit pentru cei care preferă un whisky aromat, cu textură catifelată. Sortimentul este versatil şi poate fi consumat sec, cu apă, cu gheaţă sau ca bază pentru cocktailuri190,40 RON -
Aceast whisky de culoare chihlimbarie, delicat, aproape timid la inceput, isi dezvaluie adevarata personalitate invaluind nasul cu mirosuri florale si citrice, acoperite de conotatii de vanilie si cereale zdrobite. Gustul dulceag de stafide albe si caramel, insotite de accente de scortisoara si bomboane de fructe, isi fac loc pe paletin intr-un mod delicat sustinand gustul pregnant de mere verzi si citrice, in special de lamaie si lime. Gustul final ce-ti ramane pe limba pentru foarte mult timp, este sustinut de subtile valente de ghimbir si de o lemnozitate molateca.
Este imbatranit 100% in butoaie din stejar american si stejar spaniol, folosite anterior la imbatranirea vinului de Xerses (sherry).240,02 RONStoc epuizat
-
Povestea distileriei Glendronach dateaza de aproximativ 200 de ani aducand pe piata whisky-ului impresionante single malt-uri cu aroma de sherry. In 1826, James Allardice infiinteaza distileria si totodata scoate pe piata primul single malt sub denumirea Guid GlenDronach. In tot acest timp au aparut foarte multe sortimente de GlenDronach, toate pastrand traditia de fabricare si maturate in butoaie Oloroso, Pedro Ximenez si ce au fost folosite pentru sherry devenind unice.De-a lungul timpului, aceasta distilerie a fost condusa de importante firme iar in cele din urma a ramas sub patronatul celor de la distileria BenRiach Company dar au pastrat metoda de distilare traditionala.
Acesta este primul whisky afumat al acestei distilerii si este invechit in butoaie folosite anterior pentru bourbon, dupa care este tinut in butoaie de sherry Oloroso si terminand in butoiae de sherry Pedro Ximenez, acestea oferind un plus de arome si facandu-l mai catifelat. Pentru impatimitorii de single malt afumat, acest whisky este perfect echilibrat din punct de vedere al aromelor si alcoolului fiind alegerea ideala pentru iubitorii de whisky afumat.
Aspect: Auriu.
Miros: echilibrat ce aduce in valoare notele provenite de la butoaie: lemn si vanilie, completate de note de fructe tropicale.
Gust: Intens, aroma de stafida reiese inca de la inceput, fiind urmata de vanilie si scortisoara lasand fumul sa impleteasca aceste arome spre final. Finish-ul este mediu si frumos imbracat intr-o aroma de miere oferind complexitate acestui whisky.183,16 RON -
Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.
Glenglassaugh Revival este primul whisky adus pe piata in 2012. Acesta este un whisky nefiltrat la rece si imbatranit in butoaie folosite pentru vin rosu si bourbon si in final in butoaie de sherry.
Aspect: Culoare de cupru.
Miros: Notele de caramel si cirese ies in evidenta inca de la inceput lasand mai apoi sa apara cele de ciocolata si miere. Mai apoi intervin notele de prune coapte si fructe de padure rosii completate de note citrice iar spre final apar notele de lemn.
Gust: Dulce si rotund, cu alcoolul bine integrat de aromele citrice de portocala, acompaniate de cele de prune, cirese si nuci date de butoaie. Mai apoi intervin aromele de ciocolata, avand un finish mediu cu arome de caramel si condimente.169,96 RON -
Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.
Acest whisky este imbatranit in butoaie atent selectionate folosite pentru Tennessee whisky. Finetea si rafinamentul acestuia este redat si de faptul ca acesta nu este filtrat la rece si aduce in prim plan caracteristicile whisky-ului din regiunea Sandend.
Aspect: Auriu.
Miros: Acest whisky, desi este maturat, totusi isi pastreaza si o anumita prospetime aparte, aducand in prim plan note de fructe exotice ca ananasul combinate cu cele provenite de la butoaie ca cea de vanilie si lemn. Notele de condimente si para caramelizata apar ulterior facandu-l mai catifelat.
Gust: Corpolent, cu arome de piper alb combinate cu mar verde si orz proaspat zdrobit urmate de caramel sarat, aroma de banana coapta si sirop de salata de fructe toate acestea fac ca finish-ul sa fie complex cu arome de condimente si vanilie.179,68 RON -
Distileria Glenglassaugh a fost infiintata in anul 1875 de catre James Moir in nordul regiunii Sandend si a fost imediat recunoscuta pentru calitatea whisky-ului. Dupa moartea lui James Moir, distileria a fost preluata de nepotii acestuia care au marit cantitatea de whisky produsa, datorita cerintei pietii dupa moartea subita a unuia dintre acestia. In 1892 distileria a fost vanduta unui impatimitor al acestui whisky, Robertson & Baxter, dar la randul sau acesta a vandut-o mai departe catre compania Highland Distilleries. In 1907 distileria a fost inchisa partial, anumite cladiri au fost inca folosite dar echipamentul pentru distilare a ramas nefunctional. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial o parte din cladirile distileriei au fost folosite drept adapost pentru militari iar camera folosita pentru depozitarea maltului a fost folosita drept bucatarie.
In 1960 distileria s-a redeschis producand un whisky ce putea fi folosit in mixologie. In perioada urmatoare, managerii acestei distilerii au incercat sa aduca mai multe sortimente pe piata dar fara un rezultat pozitiv, dar datorita premiilor obtinute in anii 1960, 1970 si 1980, consumatorii de whisky au devenit din ce in ce mai interesati de aceasta distilerie si de produsele sale ceea ce i-a determinat pe managerii distileriei sa incerce din nou sa aduca mai multe sortimente pe piata. In 29 februarie 2008, distileria a fost preluata de catre Glenglassaugh Distilerry Company Limited si un nou capitol ia nastere iar distileria este inoita cu noi aparaturi. Pe 4 decembrie 2008 are loc prima distilare iar pe 16 decembrie se pun in butoaie primele whisky-uri pentru imbatranire. In 2009 apar pe piata primele whisky-uri.
Glenglassaugh Torfa este un whisky afumat, dar care pastreaza caracteristicile zonei Sandend. Maltul a fost uscat pe un pat de turba infuzata, astfel pastrand traditia specifica Sandend-ului.
Aspect: Auriu cremos.
Miros: Viu, cu note de fum si maritime completate de note de lamaie, gem de caisa si fructe coapte, acompaniate de piper negru si ginger.
Gust: Aroma de pepene galben, ananas si mere rosii este usor acoperita de cea de fum. Mai apoi apar notele de tabac si miere facandu-l mai catifelat. Finish-ul este elegant, armonios cu note distincte de condimente si fructe.187,57 RON -
Fiecare picatura de whisky Bell's este facuta dintr-un amestec de whisky-uri selecte din malt si cereale, combinate cu abilitate de master blender-ul distileriei.
Aroma unica a lui Bell's Blended Scotch Whisky vine de la unele dintre cele mai bune whisky-uri de malt din Scotia, de la cele proaspete si dulci din Speyside si pana la cele cu aroma de sare de mare afumata din insule, toate maturate in butoaie de stejar, pentru un gust mai bogat. Whisky-ul ce sta la baza amestecului Bell's are un gust bogat, usor condimentat, de alune (ca o turta dulce), si provine de la distileria Blair Athol.49,47 RON -
Castigator a numeroase premii de-a lungul timpului, acest blended Scotch produs de Label 5 este unul dintre whisky-urile remarcabile ale lumii. Whisky-urile folosite pentru crearea lui sunt selectionate cu minutiozitate, iar procesul de maturare in butoaie de stejar este monitorizat in permanenta. Aromele bauturii sunt maltate si afumate, cu atingeri delicate de flori si fructe. Cu toate ca puteti alege sa il serviti sec sau cu gheata, Label 5 se simte cel mai bine mixat intr-un cocktail sofisticat.
CULOARE: Auriu.
MIROS: Buchetul etaleaza note discrete de turta dulce, mocha si fructe, completate cu accente de fum.
GUST: Arome fructate invaluite in note dulci de vanilie, biscuit si ciocolata, cu nuante timide de fum pe final.
FINISH: Lung, catifelat, usor afumat.47,86 RON