Scotch single malt

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8
  5. 9
Grilă Listă
Filtru
  1. Longmorn - Scotch single malt whisky 16yo - 0.7L, Alc: 48% Longmorn - Scotch single malt whisky 16yo - 0.7L, Alc: 48%
    Ingredientele naturale de cea mai bună calitate care intră în compoziţia single malt-ului sunt cele care îi conferă acestuia caracterul specific Speyside. Sortimentul lansat în anul 2009 înlocuieşte varianta de 15 ani şi este considerat a fi unul dintre cele mai elegante single malt-uri scoţiene, fiind supranumit „Sfântul Graal al whisky-urilor”. Longmorn 16 ani este caracterizat de un buchet aromatic splendid, frumos echilibrat, care se deschide atunci când single malt-ul este savurat cu un strop de apă. Baza sticlei este prevăzută cu o bordură din piele, detaliu care evidenţiază caracterul special al sortimentului.
    340,33 RON
  2. Pentru a obţine această aromă deosebită, Singleton of Dufftown Tailfire a fost maturat în butoaie din lemn de stejar european. De aici, sortimentul împrumută note fructate, care conturează caracterul său fascinant. Singleton of Dufftown Tailfire a fost lansat în anul 2014. Este un whisky uşor de băut, potrivit pentru cei care preferă un whisky aromat, cu textură catifelată. Sortimentul este versatil şi poate fi consumat sec, cu apă, cu gheaţă sau ca bază pentru cocktailuri
    190,40 RON
  3. Glenfiddich - Scotch single malt whisky cu 2 pahare 12 yo - 0.7L, Alc: 40% Glenfiddich - Scotch single malt whisky cu 2 pahare 12 yo - 0.7L, Alc: 40%
    Distileria Glenfiddich a fost fondată în 1886 de William Grant în Dufftown, Banffshire. Glenfiddich a devenit, în zilele noastre cel mai bine vândut single malt din lume. Acesta este vândut în 180 de ţări, şi reprezintă aproximativ 35% din vânzările Single Malt.


    ASPECT: Auriu.
    MIROS: Fin si echilibrat, cu note proaspete de fructe, para si miere de salcam.
    GUST: Catifelat, dulce si fructat, cu note lemnoase, accente de vanilie, caramel, scortisoara si vin.
    FINISH: Lung, placut, cu note discrete de lemn de stejar.
    203,24 RON
  4. Culoare: paie bogată.

    Nasul: Aromă completă cu indicii de trandafir și scorțișoară.

    Palat: Ciocolată bogată intens, cu indicii de portocală și stafide.

    Finisaj: Lingering cu ciocolata, indicii de portocale si fructe uscate.

    Comentariu: Exprimarea de 15 ani a Fine Oak scoate în evidență calitățile aromatice fantastice ale whisky-ului Macallan. Aceasta este probabil steaua gamei, echilibrând delicatețea și finețea cu bogăția pe palate.
    464,10 RON
  5. Macallan Double Cask 12 ani dezvaluie devotamentul inimaginabil al distilariei fata de calitatea si dorinta de a aduce pasionatilor un whisky cu note inedite de lemn inca din 1824. Imbatranirea in butoie de sherry Oloroso si butoaie de stejar din Europa face din acest sigle malt unul distinct, fin si armonios. Notele de vanilie, citrice si unt, date de butoiul de stejar american, se regasesc la inceput, fiind urmate de note de fructe, sherry, lemnoase si de condimente, tipice Macallan-ului.


    Culoare: galben auriu.
    Arome: arome untoase de scoth cu usoare note de mar verde, portocala,crema de vanilie si stejar proaspat.
    Gust: miere, condimente tipice de stejar, completate de note de stafide si caramel.
    Post gust: note lemnoase, catifelat, dulce.

    240,02 RON
  6. The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 43% The BenRiach - Flagship Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 43%
    Dupa o lunga calatorie prin Kentucky si Africa de Sud, in cautarea aventurilor de whisky, John Duff, s-a intors in Scotia si a fondat distileria The BenRiach. Aceasta distilerie a fost fondata de catre John Duff 1898, in apropierea distilerie Longmorn detinuta tot de Duff, acestea doua fiind unite printr-o cale ferata special facuta pentru a transporta carbune, orz si turba, distileria BenRiach fiind prima din zona Speyside care produce whisky-uri afumate.

    Procesul de fabricare: Orzul este inmuiat in apa si pus pe un pat de malt si uscat intr-un cuptor pentru a opri germinarea si a elibera amidonul in boabe. Acest orz urmeaza a fi incalzit cu apa fierbinte transformand amidonul in zahar fermentabil, rezultand un must. Acestui must i se adauga o cantitate de drojdie pentru a incepe fermentarea, mai apoi este distilat de doua ori, dupa prima distilare rezulta un alcool de 25 de grade, iar dupa cea de a doua distilare, monitorizata permanent, rezulta acel whisky ce urmeaza a fi tinut in butoaie pentru a-l rotunji si completa cu arome de vanilie si lemn, provenite de la butoiul de burbon si cel de sherry.

    Aspect : De un galben auriu.
    Miros: Plin de prospetime, combina perfect notele de fructe verzi, mandarin, vanilie, citrice si menta cu cele de orz. Pe final regasim note subtile de cacao, chimion si migdale.
    Gust: Catifelat si echilibrat, aducand in prim plan note de miere, caramel si stafide completate mai apoi de note de portocala, cocos, nuci, mere coapte si subtile note de chimion. Spre final apar note de vanilie, turta dulce. Finish-ul este scurt dar placut cu note de miere, ciocolata si caramel terminand cu cele de nuci si cocos.
    164,81 RON
  7. In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit in butoaie ce au fost folosite pentru cognac si in butoaie sherry.
    In schimb, acest whisky a fost tinut separate in 4 tipuri de butoaie, butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specific: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.

    Aspect: Galben auriu.
    Miros: Desi este invechit 21 de ani, acest whisky, la primul nas pare a fi proaspat si vibrant. Primele arome usor de descoperit sunt cele de mar verde, vanilie si fructe ca piersica si caisa urmate de cele de bezea, condiment, lamaie si stafide.
    Gust: Catifelat, ce scoate in evidenta aromele de lemn, mar verde, menta si turta dulce, balansate de aromele de miere, vanilie, bezea si piersica coapta. Apar arome de tutun si condiment spre final. Finish-ul este mediu fiind sustinut de aroma de lemn.
    581,09 RON
  8. The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46% The BenRiach - Peated Curiositas Scotch single malt whisky 10yo - 0.7L, Alc: 46%
    Curiositas este un whisky afumat invechit 10 ani. Whisky-ul afumat nu este un lucru comun pentru aceasta regiune facand consumatorii curiosi sa incerce aceasta noua versiune de la BenRiach.Un ingredient foarte important al acestui whisky este turba. Turba este o masa partial carbonizata de material organic umed care a fost folosita pentru a fi arsa, dar reprezinta si un element important care ajuta la productia de whisky. Turba este compusa din muschi de copac, plante maritime descompuse si diverse radacini. Fumul produs de turba confera maltului, inainte de fermentare, o aroma aparte. Whisky-ul a fost invechit in butoaie folosite pentru burbon.

    Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
    Miros: Bogat, puternic aromat, cu note de turba, lemn, distincte note de condiment, curry si chimion, urmate de menta. Desi este un whisky afumat totusi se regasesc si note subtile de mar verde si vanilie.
    Gust: Corpolent si rotund. Turba isi face simtita prezenta inca de la inceput lasand aromele fructate sa iasa in evidenta mai tarziu. Se deosebesc subtile note de miere si mar verde. Finish-ul este lung, aromat, lemnos si afumat.
    169,61 RON
  9. Temporis provine din limba Latina si inseamna timp, iar acest whisky pastreaza reteta de fabricare inca din secolul 19. In lumea Scotch whisky-ului este normal ca whisky-ul sa fie imbatranit fie in butoaie ce au fost folosite pentru cognac, fie in butoaie sherry. In schimb, acest whisky a fost tinut separat in 4 tipuri de butoaie: butoi de burbon, butoi nou de stejar, Pedro Ximenez sherry si butoi folosit la invechirea vinului rosu. Fiecare tip de butoi ajuta la rotunjirea whisky-ului si ii ofera anumite arome specifice: butoiul de burbon – vanilie, butoiul nou de stejar – condiment, Pedro Ximenez – dulceata iar butoiul folosit pentru vinuri rosii – fructe rosii coapte. Toate acestea sunt amestecate dupa 21 de ani de invechire.

    Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
    Miros: Se disting note de para caramelizata, note lemnoase si usoare note ierboase si fum. Mai apoi se pot distinge note de chimion, stafide si gem de prune.
    Gust: Rotund si catifelat, la inceput se regasesc aromele de fructe rosii uscate, portocala, lemn si fum continuand cu arome de stafida, para si miere facandul putin mai cremos si dulceag. Aromele de mar, ciocolata neagra, piper, chimion, menta, fum si nucsoara preiau controlul si fac ca finish-ul sa fie lung, fructat, cremos si afumat.
    636,28 RON
  10. Cu un design minimalist si un whisky ce pastreaza traditia zonei Speyside, acest whisky impresioneaza iubitorii de whisky prin prospetime si aromele unice date de butoaie, sticlele fiind numerotate manual ulterior. Fiecare butoi, din cele doua sortimente de butoaie folosite pentru bourbon, este ales cu grija pentru a putea impartasi povestea sa unica whisky-ului ce va sta la maturat pentru minim 7 ani.

    Aspect: Auriu.
    Miros: Proaspat si vibrant, aduce in valoare notele de malt, completate ulterior de cele de mar copt si citrice. Spre final se disting note balsamice.
    Gust: Cu o prospetime aparte, echilibreaza alcoolul cu aromele de mar galben, pepene si banana lasand ca lemnul sa reiasa in finish-ul mediu si discret.
    194,21 RON
Pagina:
  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8
  5. 9
Grilă Listă