Scotch single malt
Citește Mai Mult
Afiseaza mai putine
Filtru
-
Glemorangie 10yo, este un single malt delicat, complex, un amestec minunat de vanilie, flori, miere, fructe şi condimente.
Aroma: Imaginaţi-vă într-o grădină italiană înconjurat de mandarine, lamai, mere, pere şi piersici. Adăugaţi acestor arome, inghetata de vanilie, si apoi, lasati sa va bucure narile, arome de muscata si menta salbatica, care creste in apropiere.
Gust: Aromelor de citrice, se adauga vinovat, gustul ametetior de vanilie si caramel, in timp ce gustul de piersici coapte si mere, se aseaza ca o matase fina, ce va vor invalui simturile.
Finish-ul este complex, lung si usor condimentat.236,32 RON -
Un single malt, bogat si corpolent, editia aceasta este o marturie a imbinarii reusite dintre whisky si aromele vinului rosu, data de maturarea in butoaie in care a fost tinut vinul de Porto. Culoarea de bronz intunecat te cucereste subit, parfumul de vanilie, citrice si fructe uscate, iar gustul de orz dulceag, pere, stafide si scortisoara, toate acestea te cuceresc subit.189,03 RON -
Jim Murray 2008 World Whisky al anului! Când a fost eliberat Ardbeg 10, prima expresie din distilerie nu a fost filtrată. Este un adevărat clasic din Islay si orice fan al whisky-ului single malt ar trebui sa il incerce.
Nasul: o creasta de vanilie duce la un munte de turba acoperit cu fructe citrice si inconjurat de nori de spray de mare.
Palat: Vanilie dulce contrabalansată cu lămâie și var, urmată de fumul ardbeg în creștere, pe care îl cunoaștem și îl iubim cu toții.
Finisare: lungă și glorioasă; caramel sarat de mare si fum de plaja la plaja.
În general: echilibru precis, fum mare și filtrare fără răcire. Acesta este motivul pentru care acesta este un dram de renume.276,78 RON -
Dupa o lunga calatorie prin Kentucky si Africa de Sud, in cautarea aventurilor de whisky, John Duff, s-a intors in Scotia si a fondat distileria The BenRiach. Aceasta distilerie a fost fondata de catre John Duff 1898, in apropierea distilerie Longmorn detinuta tot de Duff, acestea doua fiind unite printr-o cale ferata special facuta pentru a transporta carbune, orz si turba, distileria BenRiach fiind prima din zona Speyside care produce whisky-uri afumate.
Procesul de fabricare: Orzul este inmuiat in apa si pus pe un pat de malt si uscat intr-un cuptor pentru a opri germinarea si a elibera amidonul in boabe. Acest orz urmeaza a fi incalzit cu apa fierbinte transformand amidonul in zahar fermentabil, rezultand un must. Acestui must i se adauga o cantitate de drojdie pentru a incepe fermentarea, mai apoi este distilat de doua ori, dupa prima distilare rezulta un alcool de 25 de grade, iar dupa cea de a doua distilare, monitorizata permanent, rezulta acel whisky ce urmeaza a fi tinut in butoaie pentru a-l rotunji si completa cu arome de vanilie si lemn, provenite de la butoiul de burbon si cel de sherry.
Aspect : De un galben auriu.
Miros: Plin de prospetime, combina perfect notele de fructe verzi, mandarin, vanilie, citrice si menta cu cele de orz. Pe final regasim note subtile de cacao, chimion si migdale.
Gust: Catifelat si echilibrat, aducand in prim plan note de miere, caramel si stafide completate mai apoi de note de portocala, cocos, nuci, mere coapte si subtile note de chimion. Spre final apar note de vanilie, turta dulce. Finish-ul este scurt dar placut cu note de miere, ciocolata si caramel terminand cu cele de nuci si cocos.164,81 RON -
Curiositas este un whisky afumat invechit 10 ani. Whisky-ul afumat nu este un lucru comun pentru aceasta regiune facand consumatorii curiosi sa incerce aceasta noua versiune de la BenRiach.Un ingredient foarte important al acestui whisky este turba. Turba este o masa partial carbonizata de material organic umed care a fost folosita pentru a fi arsa, dar reprezinta si un element important care ajuta la productia de whisky. Turba este compusa din muschi de copac, plante maritime descompuse si diverse radacini. Fumul produs de turba confera maltului, inainte de fermentare, o aroma aparte. Whisky-ul a fost invechit in butoaie folosite pentru burbon.
Aspect: O stralucitoare culoare de chihlimbar.
Miros: Bogat, puternic aromat, cu note de turba, lemn, distincte note de condiment, curry si chimion, urmate de menta. Desi este un whisky afumat totusi se regasesc si note subtile de mar verde si vanilie.
Gust: Corpolent si rotund. Turba isi face simtita prezenta inca de la inceput lasand aromele fructate sa iasa in evidenta mai tarziu. Se deosebesc subtile note de miere si mar verde. Finish-ul este lung, aromat, lemnos si afumat.169,61 RON -
Longrow este un single malt dublu distilat, afumat, produs in mod constant din anul 1992.
Orzul folosit in producerea acestui produs este in intregime uscat la foc de turba, de unde si notele particulare de fum, caracteristice, de fapt, producatorilor din Islay.
Longrow 10 YO este puternic afumat, maturat 60% in butoaie de sherry si 40% in butoaie de burbon.
Parfumul sau de fructe uscate si fum de turba se completeaza perfect cu gustul dulceag dat de butoiele sherry in care s-a odihnit, atat cat sa fie apreciat de cei ce prefera un single malt de calitate.394,39 RON -
Laphroaig este un single malt distilat pe Islay, o insulă de pe coasta de vest a Scoţiei, celebră pentru scotch-urile făcute în această regiune. Are un puternic gust de fum de turbă, iod şi alge marine, îmblânzit apoi la maturare cu nuanţe florale şi de fructe. Acesta este whisky-ul preferat al prinţului Charles.267,75 RONStoc epuizat