Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
PRODUCATOR / PODGORIE: VILLA RAIANO
ANUL DE RECOLTA: 2010
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. FIANO DI AVELLINO / CAMPANIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: FIANO
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC ce exista inca din 1996 (primul an de productie), si este vinificat din 100% struguri Fiano, din podgoriile din Candida, Lapio, San Michele di Serino si Montefredane, situate la altitudini intre 450m - 600m, pe soluri calcaroase, argiloase si nisipoase.
ASPECT: De o culoare intensa de un galben pai cu reflexii verzui.
MIROS: Delicat, de ierburi aromate (menta si salvie) si fructe, distinct de piersici, completat de arome de ciocolata alba si citrice, si note minerale.
GUST: Are o corpolenta medie, este elegant si cremos cu o aciditate echilibrata, mineral si placut fructat, de o senzatie usor salina la final dupa inghitire.
ASOCIERE CULINARA: Un vin echilibrat ce merita asociat cu preparate simple din bucataria mediteraneana din file de peste sau fructe de mare, cu legume trase in unt, usor condimentate cu ierburi aromate sau langa platouri din mezeluri fine (sunca si parizer) garnisite cu masline si branzeturi proaspete, nematurate (urda, cascaval Swiss, telemea nesarata). Perfect langa branza Camembert, cu fructe uscate si nuci caju.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)36,22 RONStoc epuizat
-
Vin alb de culoare galben auriu cu nuanţe de verde. Aroma dezvoltă o gamă naturală de note subtile florale şi de plante verzi cum ar fi salcâm alb, ferigi, mentă şi urzici. Note de minerale şi de lămâie dau vinului o structura frumos echilibrată de o rotunjime fructuoasă, cu un final marcat de sugestii de fructe citrice.38,66 RONStoc epuizat
-
PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
REGIUNE / TARA: A.O.C. BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC, creat inca din 1970 de catre legendarul vinificator si poet Baron Philipe de Rothschild ca o combinatie eleganta intre traditiile viticulturii in regiunea Bordeaux si valorile de autenticitate promovate de familia Rothschild.
ASPECT: O culoare vibranta, de un galben pai cu tuse de auriu.
MIROS: Prezinta o paleta de arome atractive, intense dar totusi rafinate, florale si de fructe proaspete; distinct de mere golden si grapefruit imbogatite cu arome delicate lemnoase, de talas facut din rindeaua .
GUST: Un vin rotund a carui corpolenta este sustinuta de tipicitatea Semillon-ului, completat de prospetimea Sauvignon Blanc-ului si consistenta strugurilor de Muscadelle; are o aciditate mica si intensitate medie a buchetului. Gustul final remanent este lung si intens, savuros, de fructe citrice.
ASOCIERE CULINARA: Se asociaza bine cu carnea de pui sau peste, pe plita sau pe gratar asezonata cu sosuri usoare si servita cu garnituri din legume trase la tigaie. De asemenea este o buna “companie” pentru carpaccio de ton, caracatita sau midi inabusite cu vin alb, patrunjel si usturoi, sau mancaruri vegetariene pe baza de praz si ardei gras.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 9º C (Nu se recomanda decantarea sau aerarea)24,94 RONStoc epuizat
-
.PRODUCATOR / PODGORIE: DOMAINES SACHA LICHINE
ANUL DE RECOLTA: 2007
REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DE PROVENCE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / ROLLE
VOL. ALC.: 13.6%
VIN ROSE SEC.
ASPECT: Culoare de roz placut cu nuanta de coaja de piersica supracoapta.
MIROS: proaspat, seducator de fructe rosii completat de note florale, imbietor si subtil deaccente minerale.
GUST: Elegant si echilibrat, un vin armonios de o corpolenta medie, proaspat si fructat, mineral si cu un gust final remanent, prelung si delicat citric (pomelo. grapefruit rosu).
ASOCIERE CULINARA: Ca aperitiv langa amuse bouche din mezeluri fine din carne de porc, vita sau curcan (jambon, Mortadella, salam de Sibiu, carnati de vara, ceafa afumata, bacon de curcan) sau branzeturi proaspete de oaie si capra, din legume crude servite langa sosuri albe, usoare si nu foarte condimentate, si de asemenea langa antreuri si salate mediteraneene pe baza de peste si fructe de mare. Este perfent langa preparate din file de peste oceanic, garnisit cu legume pregatite la Wok, crude in mijloc (brocoli, ardei gras verde, asparagus, conopida, morcovi).
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)621,18 RONStoc epuizat
-
PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
ANUL DE RECOLTA: 2008
REGIUNE / TARA: A.O.C. POUILLY FUME / LOIRE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Culoare delicata de galben pai cu inflexiuni argintii.
MIROS: Placut vegetal, de iarba, bame, praz si ardei gras verde.
GUST: Intens, citric si vegetal, usor cremos, delicat si savuros. Are o corpolenta medie, o aciditate relativ ridicata.
ASOCIERE CULINARA: Cu Champignon de cultura si conopida gratinata, cu peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. Este excelent langa branzeturi tari si semitari, nu foarte intens aromate, servite langa fructe proaspete (struguri si mere verzi) si nuci caju crude.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)485,33 RONStoc epuizat
-
.PRODUCATOR / PODGORIE: DOMAINES SACHA LICHINE
ANUL DE RECOLTA: 2007
REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DE PROVENCE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / ROLLE
VOL. ALC.: 13.6%
VIN ROSE SEC.
ASPECT: Culoare de roz placut cu nuanta de coaja de piersica supracoapta.
MIROS: proaspat, seducator de fructe rosii completat de note florale, imbietor si subtil deaccente minerale.
GUST: Elegant si echilibrat, un vin armonios de o corpolenta medie, proaspat si fructat, mineral si cu un gust final remanent, prelung si delicat citric (pomelo. grapefruit rosu).
ASOCIERE CULINARA: Ca aperitiv langa amuse bouche din mezeluri fine din carne de porc, vita sau curcan (jambon, Mortadella, salam de Sibiu, carnati de vara, ceafa afumata, bacon de curcan) sau branzeturi proaspete de oaie si capra, din legume crude servite langa sosuri albe, usoare si nu foarte condimentate, si de asemenea langa antreuri si salate mediteraneene pe baza de peste si fructe de mare. Este perfent langa preparate din file de peste oceanic, garnisit cu legume pregatite la Wok, crude in mijloc (brocoli, ardei gras verde, asparagus, conopida, morcovi).
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)1.338,75 RONStoc epuizat
-
PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
ANUL DE RECOLTA: 2015
REGIUNE / TARA: VALLE DEL MAIPO / CHILE
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON / CARMENERE
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC. In dialectul indigenilor Mapuche, numele de Mapu inseamna “pamant”. In credinta lor, poporul Mapuche, sunt “copii pamantului”.
Asocierea unui soi tipic din Bordeaux, Franta (unde Baron Philippe Rothschild produce din aceleasi soi, unul din cele mai renumite vinuri pe plan international: Mouton Rothschild) si Carmenere, un soi extrem de bine adaptat in Chile, unde din acest soi se fac vinuri extrem de apreciate, nu este intamplatoare. Mapu, este un vin din Lumea Noua, produs dupa criteriile si standardele Lumii Vechi.
ASPECT: De culoare de rosu purpura, opac si intens.
MIROS: Intens fructat, de coacaze si afine, dude negre, visine, cirese amare completat de valente lemnoase de stejar si vanilie.
GUST: Fructat si sprintar, de o corpolenta medie si aciditate vivace, cu un buchet de fructe negre si rosii, imbogatit de accente de lemn de stejar, vanilie si paine prajita. Are un gust final, o remanenta placuta si delicat taninoasa. Este un vin tanar cu un potential de imbatranire la sticla de circa 3-5 ani.
ASOCIERE CULINARA: Langa tocanite de carne rosie (miel, oaie, vitel, porc, vanat mic si mediu), gatite la foc mic cu legume si mirodenii: gulash fel principal, beef stew, paprikas de pui si porc. Se poate servii langa pizza cu carne de porc sau vita, prosciutto crudo, salam picant (Calabrese) sau branzeturi (Quatro Formaggi).
TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Se recomanda decantarea, cu 20 min. inainte de servire)15,03 RONStoc epuizat
-
PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
REGIUNE / TARA: A.O.C. BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 65% SAUVIGNON BLANC / 30% SEMILLON / 5% MUSCADELLE
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC, creat inca din 1970 de catre legendarul vinificator si poet Baron Philipe de Rothschild ca o combinatie eleganta intre traditiile viticulturii in regiunea Bordeaux si valorile de autenticitate promovate de familia Rothschild.
ASPECT: O culoare vibranta, de un galben pai cu tuse de auriu.
MIROS: Prezinta o paleta de arome atractive, intense dar totusi rafinate, florale si de fructe proaspete; distinct de mere golden si grapefruit imbogatite cu arome delicate lemnoase, de talas facut din rindeaua .
GUST: Un vin rotund a carui corpolenta este sustinuta de tipicitatea Semillon-ului, completat de prospetimea Sauvignon Blanc-ului si consistenta strugurilor de Muscadelle; are o aciditate mica si intensitate medie a buchetului. Gustul final remanent este lung si intens, savuros, de fructe citrice.
ASOCIERE CULINARA: Se asociaza bine cu carnea de pui sau peste, pe plita sau pe gratar asezonata cu sosuri usoare si servita cu garnituri din legume trase la tigaie. De asemenea este o buna “companie” pentru carpaccio de ton, caracatita sau midi inabusite cu vin alb, patrunjel si usturoi, sau mancaruri vegetariene pe baza de praz si ardei gras.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 9º C (Nu se recomanda decantarea sau aerarea)26,12 RONStoc epuizat