Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
Rose vinificat din Merlot, sofisticat, fructos, puternic si floral. Sec, vol alc 14,3%.52,36 RON Începând cu: 49,22 RONStoc epuizat
-
PRODUCATOR / PODGORIE: ARMAND DE BRIGNAC
ANUL DE RECOLTA: NON VINTAGE
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHAMPAGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY / PINOT NOIR / PINOT MEUNIERE
VOL. ALC.: 12.5%
CHAMPAGNE BRUT / SEC
ASPECT: De foarte intensa stralucire, si o culoare de un galben pai cu inflexiuni aurii, perlat, carbogazos.
MIROS: Foarte puternic si proaspat, floral si delicat vegetal (de soc, de flori de camp si tei), placut fructat, cu accente seducatoare de citrice.
GUST: Complex dar lejer si savuros, extrem de proaspat, lasa chiar o senzatie de "crocant", delicat vegetal si foarte intens fructat (de grapefruit si lamaie, de caise si piersici, mere verzi, ananas, mere golden), are o foarte buna aciditate, o corpolenta medie, si un gust la final dupa inghitire, lung si intens.
ASOCIERE CULINARA: Se poate savura doar per se pe sezlongul unui lounge pe marginea oceanului, servit foarte rece ca aperitiv inainte de luarea mesei, sau se poate aprecia langa preparatele antreu din stridi proaspete, crustacee (crab oceanic, homar, langoustine), fructe de mare, carne de peste in preparate rafinate (sushi, sashimi, file de peste pe pat de piure de mazare si pesto, Mahi Mahi sau Dorada pregatita in frunze de palmier cu fructe exotice si orez salbatic).
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)1.428,00 RONStoc epuizat
-
PRODUCATOR / PODGORIE: MARTINI & ROSSI
ANUL DE RECOLTA: NV (NON VINTAGE)
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. ASTI / PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO
VOL. ALC.: 7.5%
VIN ALB SPUMANT DEMIDULCE.
ASPECT: Placut stralucitor, de un galben pal cu inflexiuni verzui, efervescent.
MIROS: Extrem de puternic, plin de prospetime, floral si fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.
GUST: Gustul lejer, foarte proaspat, aproape crocant ca perceptie, puternic fructat (intens de grapefruit si lamaie, si subtil de caise si mere verzi), de o foarte buna aciditate, o mica corpolenta, cu un gust final ce lasa o senzatie placuta de fructe zaharisite.
ASOCIERE CULINARA: De consumat doar per se, foarte, foarte rece in sezonul cald, sau servit ca aperitiv inainte de masa, si chiar langa preparatele antreu din fructe de mare (sepia, raci, creveti jumbo, midii in vin alb) pregatite cu sosuri / salsa dulcege pe baza de fructe exotice, sau cu preparate fel principal din carne de peste slab gatita pe grill, garnisita cu legume sote si aceleasi tipuri de sosuri / salsa dulci.
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)16,06 RONStoc epuizat
-
REGIUNE / TARA: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR / PINOT MEUNIER / CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5 %
ȘAMPANIE. Armand de Brignac este brand-ul de șampanie premium produs de familia Cattier. Descendenții familiei Cattier, aflați a 12-a, și a 13-a generație (Jean-Jacques și fiul său Alexandre Cattier), produc șampania Armand de Brignac în nord estul Franței, în regiunea Champagne, localitatea Rilly-la-Montagne.
Soiurile de struguri folosite de Cattier pentru producția de șampanie sunt Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay. Producția implică culegerea manuală a strugurilor, păstrarea în drojdie, în cele mai condiții ale pivnițelor Cattier și maturare în butoaie din stejar francez. Șampania este comercializată în sticle metalice opace cu denumirea brandului și emblema inimii negre, motiv pentru care șampania Armand de Brignac mai este numită și 'asul de inimă neagră'.
În portofoliul Armand de Brignac se regăsesc 5 variații de șampanie (Gold, Rosé, Demi Sec, Blanc de Blancs și Blanc de Noirs), realizate din cupaje cu procente diferite ale celor trei soiuri clasice.
ASPECT: Rose.
MIROS: Soiurile roșii, folosite în proporție mare stabilesc caracterul acestei șampanii rose, produsă în stilul tradițional din Lumea Veche. Primele note, caracteristici strugurilor roșii sunt cele de fructe negre, care ademenesc prin simplitate și eleganță.
GUST: Degustarea pune in evidență soiul Pinot Noir, dar și celelalte soiuri bogate în arome (Pinot Meunier și Chardonnay). Pinot Noir și Meunier sunt definite de fructele roșii: căpșuni și coacăze negre, ce oferă textura mătăsoasâ, iar Chardonnay ajută cu tonurile de citrice proaspete și revigorante.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose puțin înțepător datorită acidului, dar proaspăt, revigorant, potrivit pentru meniuri cu pui, piept de rață și alte preparate din carne de vânat și pește.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8 °C
2.261,00 RONStoc epuizat
-
Vinul are o culoare galben pai. Aromele intense de caise bine coapte, pepene şi grapefruit se completează cu cele dulci de miere, iar fermentarea şi maturarea în baric din stejar adaugă note fine de vanilie şi picante de nucşoară.62,83 RON Începând cu: 59,06 RONStoc epuizat
-
O plăcută combinaţie de arome cu nuanţe de flori de iasomie,flori de salcâm, măr proaspăt cules. Un vin rotund, foarte puţin condimentat, un gust plăcut şi armonios, cu puternice nuanţe de mosc. După o păstrare de 2-3 luni în sticle, câştigă un buchet discret de fructe exotice.36,95 RON Începând cu: 34,73 RONStoc epuizat
-
PRODUCATOR / PODGORIE: MONTES / KAIKEN
ANUL DE RECOLTA: 2008
REGIUNE / TARA: MENDOZA / ARGENTINA
SOIUL / SOIURILE: 100% MALBEC
VOL. ALC.: 15%
VIN ROSU SEC de mare valoare, cu un potential de invechire de peste 15 ani. Este creat din struguri din vita veche de peste 80 de ani din podgoria Vistalba cu productie totala de doar 2000 de lazi (6 x 750 ml). Strugurii sunt culesi manual in containere de 15 kg, sortati pe criterii de calitate, inca odata inainte de inceperea procesului de vinificatie. Vinul este imbatranit in 100% butoaie noi frantuzesti, timp de 18 luni. A “suferit” doar o filtrare delicata inainte de imbuteliere.
ASPECT: Culoare intensa, opaca, purpurie.
MIROS: Note distincte de mineralitate combinate cu arome complexe de fructe rosii, cele de coacaze negre fiind extrem de puternice. Imbatranirea la butoaie de stejar frantuzesc timp de 18 luni, aduce o nota de cedru, fum si de cacao, eleganta si bine integrata.
GUST: Vinul este foarte intens si puternic, extrem de bine structurat. Alcoolul este elegant integrat si in armonie cu aciditatea, astfel incat perceptia pe paletin este foarte catifelata. Gustul remanent, receptionat de papilele gustative de pe limba, este prelung si foarte complex.
ASOCIERE CULINARA: Fiind un vin extrem de intens, se recomanda langa orice tip de carne de vanat mare, sau tocane din carne rosie cu sosuri grele de branzeturi maturate, din vin rosu, pe baza de trufe sau sosuri vanatoresti, preparate la cuptor bogat condimentate dar nu iuti. Este un “mariaj” perfect langa branzeturi foarte intense si complex aromatem, maturate, moi si semimoi.
TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22º C (Recomandat a fi decantat cu cel putin 30 de minute inainte de servire; potential de imbatranire la sticla de peste 15 ani)134,11 RONStoc epuizat
-
PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
ANUL DE RECOLTA: 2010
REGIUNE / TARA: 1ER CRU VAILLON / A.O.C. CHABLIS / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Luminos de o buna limpiditate, de o culoare surprinzatoare de un galben pal cu note aurii.
MIROS: Complex si proaspat, puternic fructat, arome de fructe exotice si arome florale, sustinute de note elegante lemnoase.
GUST: Proaspăt, rotund şi bine echilibrat, susţinut de arome persistente fructate, de ananas, banane, mere si pere galbene, pepene galben si mango; un vin onctuos de aciditate scazuta, de un gust remanent lung, mineral si placut de fructe citrice.
ASOCIERE CULINARA: Se serveste cu carne de pui, peste gras sau piept de curcan pregatita pe grill sau pe gratar, pe un pat de legume de sezon in salate antreu cu sosuri usoare de iaurt sau smantana degresata. Este foarte bine pus in valoare langa fructe de mare trase in unt si vin alb la tigaie cu paste (Fusilli, Penne, Spaghetti) si parmezan. La finalul mesei, este excelent cu branzeturi tari si semitari (Manchego, Cheddar, Abbaye de Belloc) cu fructe proaspete, caise, piersici si arahide crude.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)82,37 RONStoc epuizat
-
PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
ANUL DE RECOLTA: 2006
REGIUNE / TARA: A.O.C.POUILLY FUME / LORIE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Culoare delicata de galben pal, cu reflexii argintii.
MIROS: Placut, delicat floral si rafinat vegetal, de bame, praz si ardei gras verde, de iarba proaspat cosita completat de arome minerale.
GUST: Intens, lejer, elegant, fructat (pere si mere verzi, agrise si grapefruit) si vegetal, seducator, de o corpolenta mica si o aciditate ridicata. Gustul remanent, este lung, citric si mineral..
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate vegan sau lacto-vegetariene, cu sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon de cultura si conopida gratinata langa peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari (Swiss Cheese, Bavarian Bergkase, Zamorano) garnisite cu fructe proaspete, struguri, mere verzi, pere, cu fistic si nuci caju.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)365,31 RONStoc epuizat
-
O apariţie limpede, strălucitoare, cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. Nasul e fin, citric, completat de arome florale de lămâiţă şi salcâm. Mineralitate plăcută care completează frumos gustul sec, uşor acid, cu post-gust prelung. Excelent după o învechire de 2-3 ani.36,00 RON Începând cu: 33,84 RONStoc epuizat