Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU D'ISSAN
ANUL DE RECOLTA: 2007
REGIUNE / TARA: CANTENAC A.O.C. MARGAUX / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DE BORDEAUX
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC Grand Cru Classe 1855, Troisiemes Crus.
ASPECT: Un vin de o culoare de un rosu intens, purpuriu, cu accente de violaceu.
MIROS: Placut de fructe negre si rosii, cu valente elegant lemnoase, de vanilie si ierburi uscate.
GUST: Patrunzator si puternic de visine putrede, prune uscate, mure negre si coacaze, cu o lemnozitate bine integrata, tanini fermi si aciditate medie, delicat condimentat pe final, cu un gust remanent lung si savuros.
ASOCIERE CULINARA: Perfect cu maruntaie de porc la tigaie cu ceapa, unt si ciuperci de cultura, sau placinte cu carne si tocane din carne rosie de porc sau vita; merge bine langa File Mignon de vita Kobe sau cu coaste de miel la cuptor in crusta de ierburi aromate si fistic.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 20 de minute inainte de servire)425,43 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU MOUTON ROTHSCHILD
ANUL DE RECOLTA: 2004
REGIUNE / TARA: PREMIER CRUS - GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 69% CABERNET SAUVIGNON / 15% MERLOT / 13% CABERNET FRANC / 3% PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROSU SEC. 2004 ocupă un loc special în amintirile francezilor, deoarece anul marcheaza Centenarul Antantei Cordiale încheiate de către Marea Britanie și Franța la 8 aprilie 1904. King Edward VII-lea, este cunoscut pentru ca a jucat un rol important în cadrul acordului, care a devenit o alianță reală în timpul Primului Război Mondial transformand două puteri rivale în surori.
Comemorarea unui astfel de reper important în relațiile franco - britanice, a fost o ocazie pentru multe sărbători în 2004. Acesta este spiritul în care baroneasa Philippine de Rothschild l-a abordat ASR Prințul de Wales, un artist talentat și un descendent direct al lui Edward VII-lea. Prințul a fost de acord ca pe eticheta de Mouton Rothschild 2004 sa apara una din acuarele sale inspirate de un peisaj francez. El a mai adăugat în propria-i caligrafie: "Pentru a sărbători aniversarea a 100 de ani de Antanta - Charles, 2004”.
ASPECT: De o buna limpiditate si o culoare de un rosu puternic, de o nuanta inchisa si extrem de profunda.
MIROS: Bogat si intens, complex, cu note subtile de cirese negre, gutui zaharisite si lemn dulce, completate de valente de fum, lemnozitate de stejar si condimente. Lemnozitatea ce invaluie parca intreg spectru de arome, se dezvaluie bine integrata.
GUST: De o mare finete, cremos cu tanini catifelati, surprinde printr-un buchet complex ce duce cu gandul la mocha si paine prajita; un buchet matur cu un gust de final lung si atragator, dominat de vanilie si ciocolata. Un vin distinct si extrem de elegant.
ASOCIERE CULINARA: Savoarea si valoarea acestui vin, merita doar prieteni, buna dispozitie si un paletin pregatit pentru a fi uimit. Deschiderea unei sticle de Mouton Rothschild este un eveniment in sine.
Dar daca chiar trebuie, se asociaza cu preparate rafinate ale bucatariei franceze, pe baza de carne de pasare (rata, gasca, potarniche, fazan), vita (Kobe, Mishima sau orice alt tip de Wagyu) miel sau de purcel de lapte la tava si nu in ultimul rand cu carne de vanat mare (mistret, urs sau cerb) asezonata cu trufe albe; este superb langa branzeturi maturate (Rochebaron, Roquefort, Sainte-Maure de Touraine) sau mousse din ciocolata neagra cu fructe de padure, nu foarte dulce, in foita de aur.
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomandă decantarea cu circa 30 de min. înainte de servire; se poate savura acum sau păstra spre învechire la sticlă pentru minim 10-12 ani de la anul de producţie)4.581,50 RON -
Amestec de Cabernet Sauvignon (70%) şi Syrah (30%), ceea ce îl face foarte tipic. Vin din podgoriile Pays d'Oc, din sudul Franţei, regiunea Languedoc-Roussillon. Variat pe intreaga suprafaţă producătoare de vinuri Oc: soluri nisipoase, lutose, calcaroase şi soluri schistous. Strugurii se recoltează la maturitate, apoi sunt zdrobiţi, apoi fermentaţi timp de 6 până la 12 ore la o temperatură controlată (aproximativ 30 °C) şi presaţi uşor.Vinul este maturat în rezervoare din oţel inoxidabil pentru a conserva aromele bogate.
Vin roşu, care poate fi servit cu un număr mare de feluri de mâncare: carne roşie, carne rece, salate şi multe tipuri de brânză.9,40 RON -
Podgoria Côtes de Gascogne. La poalele Pirineilor (sud-vestul Franţei). Teren văluros, în cea mai mare parte cu argile calcaroase. Strugurii se recoltează înainte de a fi copţi şi apoi sunt zdrobiţi rapid la o temperatura scăzută. Fermentaţi la o temperatura de (12 - 17 °C) pentru a păstra toate aromele. Rapid filtrat şi conservat la o temperatură scăzută.
Vin delicat, ideal pentru a fi consumat cu peşte şi fructe de mare. Acesta poate fi, de asemenea, servit ca un aperitiv sau într-un wine bar.28,56 RON -
Soiul de struguri: Amestec de 70% Cinsault şi 30% Grenache, ceea ce face din acest vin, un vin foarte tipic.
Origine: Vin din podgoriile Pays d'Oc, sudul Franţei, regiunea Languedoc-Roussillon.
Sol: Foarte variat: sol lutos, calcaros, nisipos, pietros şi schistous.
Vinificaţie: Strugurii se recoltează atunci când boabele de struguri sunt foarte coapte. Macerarea are loc la temperaturi mici, urmată de o filtrare a
impurităţilor rămase în urma presării. Fermentarea are loc la o temperatură scăzută pentru a conserva toate aromele. Maturarea se face la temperatură scăzută în rezervoare din oţel inoxidabil.
Caracteristici
Culoare: Transparentă şi strălucitoare.
Note de degustare: Foarte expresiv, cu fructe roşii de vară, căpşuni şi note picante.
Gust: De vară, revigorant, delicat, cu o aciditate echilibrată şi cu note de fructe, de vară, proaspat culese.
Recomandări: Vinul rozé poate fi servit singur sau cu multitudine de preparate culinare : preparate din carne rece, carne la grătar, jambon, salate.28,56 RON -
Merlot - Vin de Pays d'Oc Roşu
100% Merlot, ceea ce îl face tipic şi foarte aromat. Original din regiunea Bordeaux, dar s-a adaptat bine în sudul Franţei (peste 68.000 de hectare). Podgoriile Vin de Pays d'Oc pot fi găsite peste tot, regiunea Languedoc-Roussillon întinzându-se de la sud de Côtes du Rhône până la Carcassonne. Solul este variat pe întreaga suprafaţă de producţie. Stugurii din componenţa vinului au fost plantaţi în special pe soluri argilo-calcaroase şi pietroase.Strugurii se recoltează doar atunci când boabele sunt foarte coapte, apoi acestea sunt fermentate timp de 6 - 12 zile. Temperatura de fermentare este păstrată sub 32 °C, şi vinul este presat uşor. Este maturat în rezervoare. În cele din urmă este filtrat si îmbuteliat.
Caracteristici
Culoare: Transparentă, intensă, de culoarea granatului, roşu purpuriu.
Note de degustare: Fructe roşii, coacăze negre, cireşe, gem de zmeură.
Gust: Vin cu taninuri catifelate şi persistenţă îndelungată a gustului.
Recomandări: Vin roşu, poate fi servit cu preparate din carne albă, carne de pasăre, carne la grătar, salate, mai multe tipuri de brânză.28,56 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU POITEVIN
ANUL DE RECOLTA: 2011
REGIUNE / TARA: A.O.C. / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DIN BORDEAUX
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Un Cru Burgeois
ASPECT: Are o culoare intensa, de un rosu de rubiniu cu note subtile de grena.
MIROS: Complex si foarte fructat, placut lemnos, elegant de vegetale si ierburi aromate.
GUST: Oarecum molatec, echilibrat si catifelat, de o corpolenta medie cu tanini moi si aciditate bine integrata, de un gust fructat de cirese amare, coacaze rosii si negre, afine si mure. Gustul remanent este de o persistenta lunga si seducatoare, usor salin.
ASOCIERE CULINARA: Langa carne rosie de vita sau miel, sau cu maruntaie de porc (rinichi si creier), pui (pipote si inimi), vita (limba), pregatite la tigaie in unt si ceapa calita, stropite cu vin si servite langa mamaliguta, legume sotate, cartofi taranesti sau piure. Branzeturile semimoi sau moi, tinere, proaspete, sunt de asemenea o buna asociere culinara, mai ales langa fructe uscate (stafide rosii si merisoare).
TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Se recomanda decantarea inainte de servire)95,56 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2013
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHASSAGNE-MONTRACHET / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Culoare galben pal cu inflexiuni aurii
MIROS: Seducator de fructe exotice, in special ananas si star fruit cu o nota distincta si eleganta de mineralitate.
GUST: Un vin echilibrat de o aciditate placuta, onctuos cu o caracteristica fructata (ananas, mango, banane), vegetal de anghinare si masline verzi, cu un gust final, remanent, lemnos de cedru.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate usoare din carne de peste, pe baza de verdeturi si legume, in special fasole verde si mazare, castraveti cu smantana degresata, sau cu maruntaie (creier macelaresc sau la capac, limba cu masline) si la terminarea mesei cu platouri de branzeturi tari si semitari (Saint Paulin, Appenzeller, Swiss Cheese) servite cu struguri proaspeti si nuci macademia.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare, si servirea in pahare mari de vin rosu, tim Bourgogne)251,33 RON