Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
Un sampanie eleganta si plina de finete, incanta papilele gustative ale pasionatilor de peste 130 de ani. Domeniul Pommery este unul dintre cele mai cunoscute din regiunea Champagne, detinand 18 km de crame aflate la 30 de metri adancime, crame in care se afla aproximativ 20 de milioane de sticle244,31 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: ARMAND DE BRIGNAC
ANUL DE RECOLTA: NON VINTAGE
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHAMPAGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY / PINOT NOIR / PINOT MEUNIERE
VOL. ALC.: 12.5%
CHAMPAGNE BRUT / SEC
ASPECT: De foarte intensa stralucire, si o culoare de un galben pai cu inflexiuni aurii, perlat, carbogazos.
MIROS: Foarte puternic si proaspat, floral si delicat vegetal (de soc, de flori de camp si tei), placut fructat, cu accente seducatoare de citrice.
GUST: Complex dar lejer si savuros, extrem de proaspat, lasa chiar o senzatie de "crocant", delicat vegetal si foarte intens fructat (de grapefruit si lamaie, de caise si piersici, mere verzi, ananas, mere golden), are o foarte buna aciditate, o corpolenta medie, si un gust la final dupa inghitire, lung si intens.
ASOCIERE CULINARA: Se poate savura doar per se pe sezlongul unui lounge pe marginea oceanului, servit foarte rece ca aperitiv inainte de luarea mesei, sau se poate aprecia langa preparatele antreu din stridi proaspete, crustacee (crab oceanic, homar, langoustine), fructe de mare, carne de peste in preparate rafinate (sushi, sashimi, file de peste pe pat de piure de mazare si pesto, Mahi Mahi sau Dorada pregatita in frunze de palmier cu fructe exotice si orez salbatic).
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)37.485,00 RON -
Sampania Veuve Clicquot Grande Dame este varianta Haute Couture a casei Veuve Clicquot.
La Grande Dame este compusa din opt Grand Crus - Ay, Verzenay, Verzy, Ambonnay, Bouzy si Avige, Oger si Le Mesnil-sur-Oger.
Are un continut de 64% Pinot Noir si 36% Chardonnay.
E nevoie sa stea minim opt ani pentru a-si dezvalui pe deplin frumusetea si rafinamentul.1.007,31 RON -
Veuve Clicquot Rose este rezultatul dorintei de a crea o sampanie rose cu un farmec seducator, incantator, pe baza de fructe.
Aparuta in 1772 in Reims a jucat un rol decisiv, alaturi de Moet, in impunerea sampaniei ca bautura favorita a marii burghezii si a aristocratiei din Europa.
Din 1987 este parte a concernului LVMH, alaturi de concurentul sau de-o viata Moet Chandon
Mirosul este unul elegant si generos cu arome initiale de fructe proaspete (zmeura, capsuni salbatice, cirese) pana la note de fructe uscate ( migdale, caise).397,48 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: ARMAND DE BRIGNAC
ANUL DE RECOLTA: NON VINTAGE
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHAMPAGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY / PINOT NOIR / PINOT MEUNIERE
VOL. ALC.: 12.5%
CHAMPAGNE BRUT / SEC
ASPECT: De foarte intensa stralucire, si o culoare de un galben pai cu inflexiuni aurii, perlat, carbogazos.
MIROS: Foarte puternic si proaspat, floral si delicat vegetal (de soc, de flori de camp si tei), placut fructat, cu accente seducatoare de citrice.
GUST: Complex dar lejer si savuros, extrem de proaspat, lasa chiar o senzatie de "crocant", delicat vegetal si foarte intens fructat (de grapefruit si lamaie, de caise si piersici, mere verzi, ananas, mere golden), are o foarte buna aciditate, o corpolenta medie, si un gust la final dupa inghitire, lung si intens.
ASOCIERE CULINARA: Se poate savura doar per se pe sezlongul unui lounge pe marginea oceanului, servit foarte rece ca aperitiv inainte de luarea mesei, sau se poate aprecia langa preparatele antreu din stridi proaspete, crustacee (crab oceanic, homar, langoustine), fructe de mare, carne de peste in preparate rafinate (sushi, sashimi, file de peste pe pat de piure de mazare si pesto, Mahi Mahi sau Dorada pregatita in frunze de palmier cu fructe exotice si orez salbatic).
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)2.975,00 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: ARMAND DE BRIGNAC
ANUL DE RECOLTA: NON VINTAGE
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHAMPAGNE / FRANTA
ARMAND DE BRIGNAC ACES OF SPADES BRUT GOLD
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY / PINOT NOIR / PINOT MEUNIERE
VOL. ALC.: 12.5%
CHAMPAGNE BRUT / SEC
ASPECT: De foarte intensa stralucire, si o culoare de un galben pai cu inflexiuni aurii, perlat, carbogazos.
MIROS: Foarte puternic si proaspat, floral si delicat vegetal (de soc, de flori de camp si tei), placut fructat, cu accente seducatoare de citrice.
GUST: Complex dar lejer si savuros, extrem de proaspat, lasa chiar o senzatie de "crocant", delicat vegetal si foarte intens fructat (de grapefruit si lamaie, de caise si piersici, mere verzi, ananas, mere golden), are o foarte buna aciditate, o corpolenta medie, si un gust la final dupa inghitire, lung si intens.
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)
ARMAND DE BRIGNAC ACES OF SPADES BRUT ROSE
SOIUL / SOIURILE: 50% PINOT NOIR / 40% PINOT MEUNIER / 10% CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5 %
CHAMPAGNE BRUT / SEC ROSE, produsa dintr-un “assemblage” din 12% vin linistit din pinot noir adaugat peste un vin spumant cuvee, alb. Produsul a zece generatii a aceleasi familii de proprietari de podgorii din regiunea Champagne, Franta, inca din 1763, si recunoscuta ca una din cele mai bune sampanii din lume de catre Robert Parker, Tom Stevenson si Jancis Robinson... Armand de Brignac Rose este un simbol al apartenentei unei clase sociale unde rafinamentul si eleganta fac legea. Produs in cantitati foarte limitate.
ASPECT: Culoare delicata de un roz pal cu tuse de somon, de o buna limpiditate, stralucitor.
MIROS: O aroma eleganta dar totusi proaspata de capsuni, cirese si mure, imbogatita de o caracteristica de drojdie si paine coapta proaspat scoasa din cuptor.
GUST: Un buchet bogat, complex de fructe rosii proaspete, imbogatit spre final cu nuante de subtile de fum, aluat de paine si paine prajita. Are o aciditate foarte ridicata ce-i confera prospetime, o corpolenta medie, elegant, echilibrat si cu un gust final remanent extrem de lung.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9º C (Nu se recomanda decantarea sau aerarea.)
ARMAND DE BRIGNAC ACES OF SPADES BRUT SILVER BLANC DE BLANCS
SOIUL / SOIURILE: 100% CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5 %
CHAMPAGNE BRUT / SEC vinificata doar din struguri albi, de unde si denumirea de Blanc de Blancs (vin alb din soiuri de struguri albi). Desi legislatia permite si folosirea altor soiuri (Pinot Blanc/ Blanc Vrai, Pinot Gris, Petit Meslier), Armand de Brignac Blanc de Blancs este vinificat doar din struguri de Chardonnay, cluesi din localitatile catalogate Grand Cru, printre care: Armand, Oger si Avize.
ASPECT: Sclipitor, de un galben intens, cu note delicate aurii.
MIROS: Elegant si seducator, extrem de fructat (fructe proaspete: mar galben, piersica, caise), mineral, completat de usoare accente de drojdie.
GUST: Complex, savuros, proaspat si rafinat. Confirma paleta aromatica indentificata prin apreciere olfactiva; are o corpolenta medie, este cremos si de un gust remanent extrem de persistent.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10º C (Nu se recomanda decantarea sau aerarea.)6.545,00 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: MOET & CHANDON
ANUL DE RECOLTA: NV ( NON VINTAGE)
REGIUNE / TARA: HAUTVILLERS A.O.C. CHAMPGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY / PINOT NOIR / PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12.5%
VIN SPUMANT SEC (CHAMPAGNE BRUT). Pierre Perignon, un călugăr ce se ocupa de cramele mănăstirii Benedictine din Hautvillers, in regiunea Champagne – Franţa, este creditat cu perfecţionarea tehnicii realizării acestei băuturi. Celebra afirmaţie a lui Dom Perignon "Văd stele" a fost pronunţată de acesta când a degustat această magnifică licoare, vinul spumant din Champagne.
ASPECT: Superb, fascinant si stralucitor, de o culoare de un galben pai cu accente de un argintii.
MIROS: Intens si foarte placut, extrem de fructat, de piersici si pere, sustinut de arome florale si delicate de drojdie.
GUST: Placut, proaspat, puternic fructat, de caise, pere, mere verzi, delicat de biscuiti si drojdii fine, are o aciditate ridicata, este de o corpolenta medie, cremos si cu un gust final remanet foarte lung de o caracteristica minerala.
ASOCIERE CULINARA: Ca oricare spumant, este foarte versatil in asocieri culinare. Poate fi asociat cu aperitive / amuse bouche / mizilicuri servite inaintea mesei, cu antreuri sau cu felul principal, pregatite din aproape orice tip de carne, din peste, crustacee sau fructe de mare, atata timp cat preparatele nu sunt extrem de iuti, dulci, sau nu au sosuri brune, foarte intens aromate. Se asociaza elegant cu stridii, tartar de peste spada, capsuni trase in ciocolata alba, File Mignon din vita Kobe, carpaccio din vita Angus, sushi si sashimi din Bluefin Tuna. La finalul mesei 'face fata' intr-un mod reusit la platourile de branzeturi fine, garnisite cu nuci pecan, crackers si fructe poaspete (caise, struguri proaspeti).
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)2.116,76 RON -
LAURENT PERRIER - SAMPANIE LA CUVEE BRUT SALMANAZAR 9L Alc. 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE. Brand-ul de șampanie Laurent Perrier și primele unități de producție au fost create în 1812 de André Michel Pierlot, care a luat numele Vve Laurent Perrier de la Mathilde Emilie Perrier. Mathilde, văduva lui Eugène Laurent, a decis să își unească numele cu Pierlot și să extindă afacerea.
În 1939, fiica Mathildei a vandut afacerea către Marie-Louise Lanson de Nancourt. Bernard, unul dintre cei doi fii, a preluat afacerea și a învățat tot ceea ce se putea despre șampanie. În 1948 Bernard a fost numit directorul companiei, iar acest moment a marcat început expansiunii companiei Laurent Perrier.
În anii ’50, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de peste 70 de ani, cu modernizările și regulile proprii stilului Laurent Perrier.
La Cuvee Brut este produs în Tour sur Marne, regiunea Champagne, din soiurile Chardonay (peste 50%), Pinot Noir (peste 30%), Pinot Meunier (între 10-20%), și vinuri din reservă, în proporție de 20-30%.
ASPECT: O culoare clară de galben pal ce pune în evidență perlajul fin și persistent.
MIROS: La Cuvee Brut oferă un parfum delicat și proaspăt de fructe, ce se ridică cu armonie în jurul paharului. Acest parfum creat să evoce natura și arta creației are nevoie de câteva momente pentrua dezvălui și notele de fructe cu sâmbure tare.
GUST: Fructe difuze, finețe și efervescență care determină o schimbare constantă a mixului de arome, cu un finish lung și satisfăcător.
ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie recomandată la aperitive, meniuri diverse din carne de pasăre și cele mai bune preparate din pește.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C
1.124,55 RON