Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
Momentan Cumpărați după:
- Ţara de Origine: Romania Eliminare
-
PRODUCATOR: LACERTA WINERY
REGIUNE: DEALU MARE
SOI STRUGURE: FETEASCA NEAGRA
Vin cu o culoare roşie intensă, cu aromă tipică de prune uscate şi fructe de pădure negre. Maturarea la barrique exclusiv din stejar românesc catifelează gustul adăugându-i nuanţe de vanilie, prune confiate şi cireşe.
Temperatura optimă de consum: 17-19 °C
Recomandat cu: Carne roşie, carne de curcan şi brânzeturi afumate.75,92 RON Începând cu: 71,36 RON -
Aromele dominante de lemn se aşază interesant pe lângă tonurile de coacăze, ierburi uscate şi lut. Impresionează la capitolele tipicitate şi structură, cu toate că este un vin tânăr, viguros, ce indică un potenţial de învechire foarte bun. Expresie de fruct foarte bună şi final astringent-condimentat.
Struguri recoltaţi manual în lădiţe de plastic cu sortare manuală în cramă. Urmează desciorchinarea şi zdrobirea, mustuiala fiind pompată în cisterne de inox cu temperatura controlată. Însămânţarea cu levuri duce la desavârşirea fermentaţiei alcoolice. Urmează tragerea vinului în barrique-uri franceze, finalizarea fermentaţiei malolactice şi înnobilarea pe o periodă de maturare de circa 6-9 luni.
Un vin corpolent şi foarte echilibrat!35,34 RON Începând cu: 33,84 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: VINARTE / CRAMA VILLA ZORILOR
REGIUNE / TARA: DOC-CMD DEALU MARE / ZORESTI / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: 90% MERLOT + 10% CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VINIFICARE: Strugurii provin din parcele consacrate ce se bucura de conditii naturale optime pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat în asa fel încat sa rezulte un echilibru perfect între acumularea de zahar, concentratia de arome si substantele colorante. Selectia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea facută manual cat si pe banda de sortare înainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisa în cisterne de inox cu temperatură controlata unde au loc maceratia si fermentatia alcoolica (timp de 25 zile). Vinul se trage în barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde au loc fermentatia malolactica si maturarea pentru o perioadă de 12 luni. Dupa aceasta perioada, vinul se îmbuteliaza în sticle si se pastreaza în pivnita minimum şase luni.
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Limpede, culoare rosu-rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii-roscate.
MIROS: De fructe de padure (mure, coacaze si fragi), sustinute de arome complexe de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie.
GUST: Sec, placut si intens, corpolent si seducator, cu o textură catifelata, bine echilibrată de tanini dulci, de o astringenta delicata, si un gust la final dupa inghitire, de o remanenta prelunga si savuroasa.
ASOCIERE CULINARA: Se poate servi la preparate din carne rosie (mezeluri uscate si afumate, sau preparate la cuptor sau grill), vanat cu sosuri brune complexe pe baza de trufe albe sau negre, meniuri tradiţionale romanesti pe baza de carne sau alaturi de branzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda a fi decantat cu circa 30-45 min. inainte de servire; potential de invechire la sticla 10-15ani în conditii de pivnita)91,63 RON Începând cu: 86,13 RON -
PRODUCATOR PODGORIE: VINARTE / CRAMA BOLOVANU
REGIUNE / TARA: DOC-CMD SAMBURESTI BOLOVANU / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VINIFICARE: Strugurii atent selectionati doar din parcelele cu expunere deosebita sunt recoltati manual în ladite de plastic. Productia este limitată la 35 hl. pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate optima. O a doua selectie a strugurilor se face în crama, pe banda de sortare, înainte de zdrobire. Urmează desciorchinarea, mustuiala fiind pompata în cisterne de inox cu temperatura controlata automatizat. Aici are loc prima parte a fermentatiei alcoolice si o maceratie atenta pentru a avea un vin echilibrat, bogat în tanini rotunzi si substante colorante. Spre sfarsitul fermentatiei alcoolice, vinul este tras în barrique-uri de stejar frantuzesc unde are loc si fermentatia malolactica, urmata de o perioada de înnobilare a vinului prin maturare timp de 15-18 luni. Vinul este îmbuteliat si învechit la sticla minim 6 luni în pivnita cramei.
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Limpede, rosu rubiniu intens stralucitor cu nuante brun roscate.
MIROS: Intens si elegant, complex, arome caracteristice de fructe de padure (zmeura si coacaze negre), vanilie, caramel, ciocolata si condimente fine.
GUST: Sec, plin, un vin corpolent cu o textura consistenta, complex cu tanini maturi si un gust remanent dupa inghitire de lungă durata.
ASOCIERE CULINARA: Se poate servi la preparate din carne rosie pregatita la cuptor sau gratar, vanat mare, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, si la finalul mesei langa branzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 17-19º C (Se recomanda decantarea cu circa 35-45min. inainte de servire; poate fi invechit la sticla 8-12 ani)91,63 RON -
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALU MARE / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC / RIESLING / CHARDONNAY
2013 a fost un an deosebit pentru regiunea Dealu Mare, atât din punct de vedere al cantităţii, dar şi al calităţii recoltei, în special pentru vinurile albe. Astfel, pentru Cuvée Amaury 2013, oenologul nostru Aurel ROTǍRESCU a păstrat aceeaşi armonie, întărind personalitatea vinului și conturându-i stilul.
Cuvée Amaury 2013, al doisprezecelea pe care îl producem, are o complexitate mai mare şi un echilibru deosebit, care îl va face să reziste mai bine în timp. Ne așteptăm să ne surprindă plăcut în anii ce vor urma, dar poate fi savurat încă de pe acum.
Miros: citrice, coajă de pâine, vanilie şi flori de tei
Gust: fagure, vanilie, echilibrat, persistent
Cu ce meniu se serveşte: peşte, fructe de mare, curcan
Temperatura de servire: 14oC
Potențial de învechire: minimum 8 ani79,74 RON -
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALURILE MUNTENIEI / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA / MERLOT
Roze-ul Terra Romana este mai mult decât un roze de vară; an după an, începând cu 1996 când elabora primele rozeuri seci din România alături de Guy de POIX, Aurel Rotărescu face apel la experienţa lui pentru definirea acestui asamblaj complex care să poată satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.
Anul 2017 a fost un an cu temperaturi mai moderate si precipitatii foarte bine distribuite care au adus mai multa prospetime si echilibru decat media. Pentru Terra Romana Rose 2017 au fost din nou alese soiurile Merlot si Feteasca Neagră, de pe colinele din împrejurimile Cepturei. Vin obtinut prin metoda “saignee” in proportie de 80 %, restul prin presare directa , din plantatiile de feteasca neagra si merlot, recoltate manual cu o grija deosebita la momentul recoltarii. Mustul limpezit a fost fermentat la 17-18 grade ,timp de cca 20 zile, pe loturi mici, dupa care s-a facut asamblarea . Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.
Miros: este un vin complex, floral –caprifoi, trandafir, iasomie dar si fructat – fraguta, caisa coapta
Gust: fraga, caisa coapta, echilibrat, proaspat, complex și persistent
Cu ce meniu se serveşte: mezeluri uscate, carne albă, fructe de mare, brânzeturi proaspete, uşoare sau ca aperitiv
Temperatura de servire: 12-13⁰C43,45 RON -
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALURILE MUNTENIEI / ROMANIA
SOIUL: FETEASCA NEAGRA
2013 a fost un an excepțional pentru vinurile roșii în Dealu Mare, anunțat încă din primele luni ale anului, prin vremea potrivită ce a generat o explozie de vegetație. Fetească Neagră 2013 este obținută din struguri culeși din plantații înființate în 2003-2004, de pe versanți cu expoziție sudică. Prin vinificare clasică (parțial în vase de beton, cu maturare în baric timp de 8 luni), s-a obținut un vin care exprimă caracteristicile tipice ale soiului Fetească Neagră: culoare roșu intens cu reflexe violacee, miros intens, condimentat și vanilat, cu note de fructe roșii coapte și stafide. Fetească Neagră 2013 se caracterizează prin gustul de prune coapte-uscate, este un vin puternic dar elegant, cu tanini fini și aciditate echilibrată ce nu lasă alcoolul să se simtă. Un vin lung, ce încântă prin complexitatea sa.
Miros: intens condimentat, vanilat cu note de fructe roșii coapte și stafide
Gust: fructe rosii, mure, afine, prune coapte–uscate, puternic dar elegant cu tanini fini și aciditate bună ce nu lasă alcoolul să se simtă. Un vin lung ce încântă prin complexitatea sa
Cu ce meniu se serveşte: carne roșie (oaie, vită, vânat), poate fi condimentată peste medie, miel la cuptor, brânză maturată
Temperatura de servire: 17-18 grade C
Potenţial de învechire: Poate evolua încă 7 ani, poate chiar mai mult45,64 RON -
Un vin demidulce, derivat din muscat, de un roz foaie de ceapă, prezintă pregnante note de flori de trandafir, busuioc şi caprifoi. Parfumul inconfundabil îl situează pe un loc aparte în topul vinurilor româneşti. Dulce, dar în acelaşi timp cu o aciditate ridicată şi cu un grad alcoolic potrivit, Busuioaca de Bohotin satisface fără efort cele mai exigente gusturi.27,49 RON Începând cu: 25,84 RON -
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALU MARE / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC / RIESLING ITALIAN / CHARDONNAY
Ȋn 2015, temperaturile deosebit de ridicate din Dealu Mare nu ar fi permis obţinerea unor vinuri albe remarcabile, însă dispoziţia plantaţiilor (expunere Estică şi Nord-Estică, la altitudine mică) a fost principalul atuu care ne-a ajutat să conturăm caracterul vinului Milenium Alb. Obţinut din struguri atent selectaţi de pe parcele speciale, dupa îndelungi tatonări, Milenium Alb 2015 este un asamblaj ce impresionează prin prospeţime şi echilibru: strugurii de Sauvignon Blanc şi Riesling de Rhin îi oferă notele florale, culoarea stralucitoare şi gustul crocant, iar cei de Fetească Albă structura, echilibrând asamblajul.
Miros: floral – flori de lămâi, iasomie, piersică și pepene galben
Gust: proaspăt, crocant, citrice, vanilie. Un vin echilibrat și lung, cu o complexitate deosebită
Cu ce meniu se serveşte: peşte, fructe de mare, carne de pasăre
Temperatura de servire: 12-14°C45,37 RON Începând cu: 39,19 RON