Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
Avincis - Cuvee Andrei - Cabernet Sauvignon Magnum 2012 - 1.5L, Alc: 14%
AVINCIS - CUVEE ANDREI - CABERNET SAUVIGNON
PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI
Cabernet Sauvignon este un soi prezent de mult timp pe teritoriul romanesc care a imbratisat cu gratie si eleganta pamantul din Dragasani, luand tot ceea ce este mai bun din sol.
Recolta si vinificatie:
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru 90% dintre struguri, ciorchinii sunt indepartati inainte de fermentare la temperatura controlata in cisterne de inox. 31% din acest vin este invechit in baricuri de stejar (90% din cel nou) timp de 14 luni restul vinului este pastrat in cisterne de inox.
Degustare:
Culoarea acestui Cabernet este rubiniu inchis profund. Acest vin are un buchet predominant de coacaze negre proaspete si o usoara nota de stejar.
Gustul sau profund de fructe coapte este imbracat intr-o subtila nota de vanilie. Are potential bun de invechire.
Recomandari privind servirea:
A se servi la 18°C.
Acompaniaza foarte bine preparatele din carne de vita, in special friptura.
Puteti degusta acest vin si alaturi de salam chorizo si sunca afumata.
Va recomandam sa-l degustaai alaturi de friptura de miel si legume.
Concentratie alcoolica : 13.5%
Tipul vinului : Sec161,70 RON -
Licorna - Bon Viveur rosu 2014 - 0.75L, Alc: 14.8%
Vinul rosu Bon Viveur este un cupaj de exceptie intre Cabernet Sauvignon 70% si Merlot 30%.
Miros: Acest vin grupează o serie de parfumuri de la note vegetale specifice soiurilor ce-l compun, la note de ciocolată albă, nucă de cocos, cacao, vanilie, cuișoare, scorțișoară, fum și trabuc, provenite din fermentare și maturare în barrique.
Gust: Are o componență aromatică bogată și este bine structurat. Un vin viu.
Postgust: Lung cu o completare de arome de învechire.
Temperatura recomandată de servire: 14ºC - 16ºC (sugerăm o aerare a vinului timp de 45 de minute).103,41 RON Începând cu: 97,21 RON -
Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
Am o anumită reţinere în a acorda figurilor mitologice puterea de a induce stări extreme, fie de bine, fie de rău. Misterioasele Sânziene, neam de iele, au puterea de a dărui noroc, de a vindeca boli şi de a binecuvânta „apa de stele” (roua din dimineaţa de după Noaptea lor), dar şi puterea de a lua minţile celor care le privesc dansând deasupra lacurilor sau comorilor. Când Sancta Diana romană a devenit, la români, Sânziana, mitologia locală a reţinut naşterea Drăgaicelor (de la „cel drag”), fiinţe care, în Noaptea de Sânziene, alungă răul şi vestesc dragostea. În timp, sărbătoarea a prins acelaşi chip pretutindeni, de la florile puse sub pernă la cununile de sânziene aruncate în cireada de vite, pentru a afla vârsta ursitului. Dacă sătenii îşi respectă cuvântul, adică nu tulbură liniştea spiritelor scoţând apă din fântână noaptea, dar nici nu săvârşesc alte păcate grele, Drăgaicele au grijă de recolte şi îi feresc de boli pe copiii puşi în braţele fecioarelor care joacă-n horă. „Lucrurile bune se întâmplă celor care ştiu să aştepte”, se spune. Iar acest vin este o dovadă că munca şi răbdarea nu rămân nerăsplătite. DRĂGAICA nu dă buzna, ci aşteaptă să-şi găsească tovarăşul ideal. Decantat îndelung şi servit în cele mai bune pahare, vinul oferă o linie imprevizibilă de note şi arome, în timp ce spune o poveste lungă, foarte lungă. Un povestaş binevoitor care, în loc să contrazică, te duce de mână acolo unde poţi găsi certitudini. E prietenos, deloc autoritar, nobil, puternic şi ... foarte special.
Soi/Cupaj:Feteasca Neagra. Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz
DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania
Organoleptic: În Drăgaica Roşie se îmbină eleganta Fetestii Negre cu forţa Cabernet Sauvignon-ului, catifelarea Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului. Echilibrat, armonios, cu nuanţe intense şi plăcute ce dezvoltă arome de prune uscate, coacăze, lemn puţin ars şi ciocolată cu lapte. Vinul rezultat este intens, echilibrat, cu o aroma puternica de coacaze negre, prune uscate, cacao si lemn usor prajit. Taninii bine copti sunt echilibrati de o aciditate placuta, alcoolul bine integrat si de un corp si finish prelung. Este un vin usor de asociat cu diverse mancaruri din porc, vita sau miel, iar supletea, complexitatea si convivialitatea gustativa il fac un companion perfect al intalnirilor amicale, de afaceri ori a serilor petrecute in familie.
Servire: Langa Preparate din carne de porc sau de vită, vânat.62,83 RON -
Crama Oprisor -La Cetate Cabernet Sauvignon 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.
Soi/Cupaj: Cabernet Sauvignon 100%
DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania
Organoleptic: De la primele arome, izbucnite parcă din străfundurile pământului, la eleganţa ultimei clipe de gust, Cabernet-ul îşi demonstrează nobleţea legendară, supremaţia în coagularea zecilor de nuanţe care definesc un vin mare şi meritul de a avea cei mai mulţi supuşi de pe Pământ. Este un vin pe care îl poţi înţelege imediat, sau pe care îl poţi studia în ani şi ani în evoluţie, dar pe care niciun băutor nu-l poate ignora. Intens, complex, o adevărată epopee gustativă de tonuri sumbre şi profunde de cafea şi fructe negre de pădure. Gustul catifelat este îmbrăcat în nuanţe mătăsoase de coacăze şi spumă de cafea.
Servire: Recomandat in asociere cu preparate din carne de porc, vânat.43,85 RON Începând cu: 41,22 RON -
Crama Oprisor -La Cetate Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.
Soi/Cupaj: Feteasca Neagra 100%
DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania
Organoleptic: Vinul este pasional, armonios, intens, puternic și elegant. A fost macerat exact cât a trebuit pentru a-i da forță, a fost maturat suficient pentru a-i conferi catifelare și moliciune, a fost pregătit pentru a fi degustat imediat sau peste doi–trei ani. Este un vin a cărui complexitate surprinde plăcut după prima impresie olfactivă, ce amintește de merișoare și cacao. Atacul elegant este continuat de gustul prelung, învăluitor, care te poartă de la fructele confiate la ciocolata neagră.
Servire: Ca atare, sau asociat langa mancaruri cu vita.43,85 RON Începând cu: 41,22 RON -
Crama Oprisor -La Cetate Merlot 2007 - 0.75L, Alc: 13.5%
LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.
Soi/Cupaj: Merlot 100%
DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania
Organoleptic: Dincolo de orice metafore, Merlot-ul este vinul căruia doar cârcotaşul profesionist i-ar putea găsi defecte. Este complex, dar plăcut de însoţit, are profunzimi flexibile care-i dezvăluie puterea de pătrundere. Se-nţelege la fel de bine cu hangiul şi cu regele, mişcându-se lejer de la un strat la altul al propriei fiinţe. Un vin care obligă la reverenţă, fără s-o ceară explicit. Un tânăr aristocrat, încă rebel, dar cu bună educaţie. Nuanţe clasice de Merlot definite de fructe roşii şi condimente, întrerupte de tonuri pertinente de piele şi tutun.
Servire: Perfect in asociere cu preparate din carne de porc.43,85 RON -
Crama Oprisor -La Cetate Shiraz 2016 - 0.75L, Alc: 14%
LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.
Soi/Cupaj: Shiraz 100%
DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania
Organoleptic: Are un centru profund, cu o intensitate colorantă de excepție. Buchetul prezintă note de Shiraz clasice cu tentă de ciocolată și arome de prune uscate, având în final un lift blând, bine asezonat cu notele de stejar franțuzesc. Shiraz este un vin puternic, bine structurat, generos, de o corpolență aparte, mult peste medie. Promite o evoluție deosebită datorită structurii sănătoase și abundenței de arome – mure, afine, vișine – care învăluie notele subtile de piper, mentă și ciocolată.
Servire: Asociat cu preparate din carne rosie, de manzat43,85 RON Începând cu: 41,22 RON -
Serve - Cuvee Guillaume 2015 - 0.75L, Alc: 14%
NOTE DE DEGUSTARE:
An de recolta: 2014
Soiul de struguri: Pinot Noir 80%, Feteasca Neagra 20%
Podgorie: Dealu Mare, DOC CMD
Miros: fructat, cireasa, visina, condimentat, sambure de migdala
Gust: fructat, cireasa bine coapta, zmeura, mura albastra. Un vin
corpolent si delicat cu tanini fini.
Cu ce meniu se serveşte: miel la cuptor, friptura de rata, paste
bolognese
Temperatura de servire: 15-16°C
Potential de invechire: 7-8 ani68,20 RON