Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
O fată tânără, cu perle elegante, o adevărată Regină. Cu aciditate elegantă, prospețime crocantă, îmblânzit cu restul de zahăr specific vinului petiant. Are tot ce se cuvine unei "Fete" regale: culoare somonie, miros profund de zmeura si capsuni specific soiului Pinot Noir; ca și cum ar fi fost inspirat din/de pe dealurile din Carastelec. Aparitia bulelor mici, catifelate si persistente amplifica senzatia starii de prospetime si naturalete.
Gustul de aceleași fructe roșii de vară, cum ar fi zmeură și căpsunile, aciditatea distinsă şi postgustul amărui de grapefruit se potriveşte cu caracterul demisec al vinului petiant.
Temperatura de servire: 6-8 °C
Asocieri culinare: Preparate picante, sushi, salate, brânză proaspătă.28,80 RON -
Numele își are originea în VIN + CArastelec, simbolul ales este floarea stilizată a saschiului Vinca Minor, care înfloreşte în pădurile învecinate.
Vinificare
Recoltare manuală la maturare deplină, doar în primele ore ale dimineții, apoi presarea ușoară a ciorchinelor, pentru a evita extracția culorii din pieliță. Fermentație în cisterne de inox la temperatură controlată.
Descrierea vinului
Culoarea elegantă de șampanie a Pinot Noirului vinificat în alb ne duce cu gândul la spumantele luxoase. Aromele complexe se destăinuie treptat, fiecare înghițitură arătându-ne o nouă față. După gustul de mere și miere, iese la iveală o aromă ierboasă, cu un postgust ușor amărui de migdale, complexitatea lui fiind îmbrăcată într-un corp ușor și delicat.
Temperatură de servire: 8-10°C
Asocieri culinare: Se asociază bine cu salate, somon gravlax, preparate vegetariene sau mâncăruri mai grase, ușor condimentate.
Bine de ştiut!
Pinot Noir vinificat în alb se numeşte şi Blanc de Noir, adică alb din negru, vin alb din struguri roşii. Această metodă se foloseşte şi în Champagne, reţeta tradiţională a şampaniei fiind: Pinot Noir, Pinot Menieur şi Chardonnay, adică doi struguri roşi şi unul alb, din care rezultă şampania albă.27,82 RON Începând cu: 24,03 RON -
Crama Carastelec este singura cramă din ţară care produce vinuri efervescente, de tipul petiante. În cazul vinurilor petiante, dioxidul de carbon rezultă din propria fermentație, ceea ce le transmite o maximă fructuozitate şi prospeţime vinului. Brandul dedicat vinurilor petiante este Friza, de la cuvăntul “frizzante” din italiană, care înseamnă carbogazos.
Date generale
Soi: 100% Fetească Regală
Alcool: 10,5%
Aciditate: 7,05 gr/L
Zahăr rezidual: 15 g/L
Temperatura de servire: 6-8 °C
Asocieri culinare: Preparate picante, sushi, salate, brânză proaspătă28,80 RON Începând cu: 28,30 RON -
Primul nostru vin care este cel mai apropiat de ce se facea in secolul XVII cand in sat au fost plantate numai soiuri albe, obtinut in aceasi stil de vinificatie adica baricat. Vin in onoarea Sofiei Báthory, principesa care a construit în 1650 o biserică in Carastelec, iar pentru susţinerea acesteia a donat o pădure şi o vie.
Este un vin de un auriu deschis, încoronat de buchetul plin de flori de câmp şi cu tente de stejar. Gustativ savoarea de lămâie, mere verzi şi pere combinate graţios cu note de pâine prăjită şi vanilie a acestui vin echilibrat povestesc despre maturare în butoaie de stejar.
Temperature de servire: 6-8 °C
Asocieri culinare: carne afumată sau preparate pe grill, pui cu sos pe bază de unt, chicken pie, paste cu sos alb, brânză: brie, camembert41,89 RON -
Parfumul expresiv de cireșe amare și prune coapte continuă într-un gust vibrant de dulceață de vișine și merișoare, evoluând în note armonioase de cafea și tutun. Corpul elegant și taninii catifelați se transformă în apogeul postgustului persistent de ciocolată amară.
Un Pinot Noir creat în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, care în anul 1754 a daruit bisericii din Carastelec dreptul de a ține hramul.
Temperature de servire: 16-18 °C
Asocieri culinare: Doua feluri de mancare clasice care ne vin in minte imediat ce rostim numele acestui vin sunt somonul la gratar si rata gatita in orice fel. Daca iubiti fructele de mare, trebuie sa stiti ca si in acest caz Pinot Noir merge la fel de bine. Sau, daca aveti alte gusturi, puteti gati o baza simpla din carne de vita la cuptor pe care o asezonati cu legume si o stropiti cu Pinot Noir. Astfel nu veti da gres!54,98 RON -
Carassia, vin spumant de calitate obținut prin metodă tradițională!
Anul recoltei: 2015
Culoarea galben deschisă strălucește elegant prin perlajul fin și persistent al vinului. Aromele de citrice si fructe de vară, piersici, mere, pere verzi se îmbină cu notele de ierburi fine și cele de autoliză, coajă de pâine, maia. Corpolența Pinot Noir-ului și cremozitatea și finețea Chardonnay-ului se completează perfect în acest cupaj tradițional. Consistență și efervescentă persistentă dau personalitate și noblețe acestui vin, iar dozajul echilibrează stuctura vinului și accentuează aromele de autoliză. Perlaj fin persistent, postgust complex, mineral.
Spumant vinificat 100% din Pinot Noir.
Temperatură de servire: 6-8°C
Temperatură de depozitare: sub 15°C
Asocieri culinare: Paste sau risotto cu trufe, tartar de somon, legume sote, vită.77,23 RON Începând cu: 75,06 RON -
Numele își are originea în VIN + Carastelec, simbolul ales este floarea stilizată a saschiului Vinca Minor, care înfloreşte în pădurile învecinate.
Vinificare
Recoltare manuală la maturare deplină, prin presare directă a ciorchinelor și a boabelor. Fermentație şi maturare în cisterne de inox la temperatură controlată timp de 12 luni.
Descrierea vinului
Culoarea galbenă de lămâie se regăsește în mirosul captivant de lime, ghimbir și flori de caprifoi. Armonia gustului de pere crocante, piersici albe și miere, împreună cu notele de citrice şi ierboase, ne oferă o combinație îmbietoare de arome complexe, susţinute de aciditatea bine integrată a vinului. Postgustul elegant de ulei de citrice și arome minerale, ne oferă un vin răcoritor, complex și versatil, care se asociază bine cu salate, pește, carne de porc sau mâncăruri asiatice picante.
Temperatura de servire: 6-8 °C
Asocieri culinare: Preparate asiatice picante, sushi, ierburi fine, raţă sau alte cărnuri afumate, fondue.
Bine de ştiut!
Rieslingul a fost amintit prima dată într-o carte despre ierburi scris de Hieronymus Bock în 1546. Denumirea de Riesling de Rhin provine de la locul de origine al soiului, acesta având originea în Germania, pe dealurile de pe malul Rhinului.22,91 RON Începând cu: 19,79 RONStoc epuizat
-
Carassia, vin spumant de calitate obținut prin metodă tradițională!
Anul recoltei: 2014
Vinul are o culoare galben pai elegantă, mousse fin și note autolitice pronunțate. Aceste note specifice autolizei provin din perioada extinsă de 20 de luni de maturare în sticlă. Notele elegante de brioșă și cremozitatea vinului se îmbină cu prospețimea aromelor de fructe - arome fine de citrice,pere, mere, piersici - acestea fiind susținute de aciditatea vinului și echilibrate cu dozajul. Perlajul fin și persistent învăluie palatul și dau eleganță vinului atât vizual cât și prin textura fină pe palat. Postgustul este lung, plăcut, aromele autolitice compeltându-se cu note de miere și flori albe. Structură armonioasă, echilibru perfect între prospețime și maturitate.
Temperatura de servire: 6-8 °C
Temperatură de depozitare: sub 15°C
Asocieri culinare: brânză de capră proaspătă, sparanghel, sushi, pește, foie gras, paste și carne cu sosuri pe bază de unt85,08 RON Începând cu: 83,67 RONStoc epuizat
-
Carassia, vin spumant de calitate obținut prin metodă tradițională!
Anul recoltei: 2014
Culoare somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al acestui spumant, la care se adaugă perlajul fin și un mousse persistent care învelește și mângîie papilele gustative intensificând aromele vioaie de zmeură și frag proaspăt și cele de brioșă provenind din maturarea îndelungată în sticlă. Efervescența la fel ca și aromele pline de fructe tipice soiului Pinot Noir, persistă până la postgust, unde apar și notele minerale caracteristice vinurior din zona Carastelec. Elegant, proaspăt, cremos de la cap la coadă. Un rosé cu care se deschide cu bucurie orice eveniment.
Spumant vinificat 100% din Pinot Noir.
Temperatură de servire: 6-8°C
Temperatură de depozitare: sub 15°C
Asocieri culinare: rață, iepure, somon, ciuperci, preparate thai66,76 RON Începând cu: 63,99 RONStoc epuizat