Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
Vin alb sec. Pentru că nu este soi de la care se doreşte o aciditate foarte ridicată, şi nu este apreciat în special pentru prospeţime ci mai degrabă pentru onctuozitate, feteasca albă s-a adaptat foarte bine în Dealu Mare, regiune în care se vinifică preponderent soiuri roşii.
ASPECT: De o culoare galben pal, strălucitoare. MIROS: Intens de fructe verzi şi galbene coapte, în special mere golden şi pere cu valenţe delicate de gutui.
GUST: Rotund şi onctuos, de o corpolenţă medie dar fără a fi extrem de cremos, păstrând totuşi o prospeţime binevenită unui vin de cursă lungă, ne reţine atenţia printr- un gust final remanent foarte lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Soi reprezentativ românesc, se asociază evident, cu feluri de mâncare româneşti mai mult sau mai puţin cunoscute: plachie de crap, caşcaval la capac, cartofi munteneşti la cuptor cu cimbru şi telemea de vacă. Totuşi, cel mai elegant completează feluri de mâncare de mare succes în perioada interbelică în Bucuresti, precum momiţe sau fudulii, şi de ce nu creier măcelăresc. TEMP. DE SERVIRE: 8-9º C (nu necesită decantare sau aerare)37,96 RON Începând cu: 32,78 RON -
VIN: ECLIPSE
PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / URLATI / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCA ALBA
VOL. ALC.: 13.4 %
Vin alb sec (zahar rezidual de 1.5g/L) vinificat in lot limitat, doar 9800 de sticle.
ASPECT: Culoare intensa stralucitoare de galben pal cu reflexe aurii.
MIROS: Elegant de pere galbene si mere golden, imbogatit de valente delicate de mineralitate.
GUST: De o corpolenta medie, delicat untos fara a-si pierde din prospetime (aciditate totala de 5.9g/L), cu tanini fini si alcool bine integrat, dar mai ales cu un gust final remanent persistent.
ASOCIERE CULINARA: Se cade a fi servit cu mancaruri traditionale locale, Feteasca Alba fiind unul din soiurile albe romanesti cel mai des intalnit la producatorii locali. Servit langa preparate din peste de apa dulce garnisit cu legume la cuptor sau mamaliga, langa creier macelaresc sau pane si nu in ultimul rand cu urda de vaca sau capra.
TEMP. DE SERVIRE: 8-9º C (nu necesita aerare sau decantare)27,49 RON Începând cu: 25,84 RON -
VIN: ECLIPSE
PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
ANUL DE RECOLTA: 2011
REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / URLATI / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5 %
Vin alb sec (zahăr rezidual de 2.9g/L) îmbuteliat în martie 2012. Un vin uşor, lejer, reprezentativ pentru soiul Sauvignon Blanc, cu o aciditate relativ ridicată pentru regiunea viticolă Dealu Mare, şi o caracteristică clasică, de arome ierboase şi fructe citrice.
ASPECT: Luminos, de o culoare galben pai cu inflexiuni verzui.
MIROS: Floral şi de fructe verzi şi fructe citrice, în special pomelo şi grapefruit cu valenţe delicate, vegetale şi ierboase.
GUST: Cu o aciditate totală de 6g/L, vinul este de o prospeţime şi o vivacitate încântătoare, cu un gust fuctat de caise şi mere verzi completate de citrice şi ardei gras verde, îmbogăţit cu arome subtile de cimbru.
ASOCIERE CULINARĂ: Completează elegant preparate din biban, crap sau păstrăv tras la tigaie în unt, stins cu vin alb şi asezonat cu verdeaţă proaspătă de sezon sau garnitură de legume sotate.
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (nu necesită decantare sau aerare)27,49 RON Începând cu: 25,84 RON -
VIN: ECLIPSE
PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / PIETROASA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: TAMAIOASA ROMANEASCA
VOL. ALC.: 13.6 %
Vin alb demidulce, îmbuteliat în septembrie 2009 la o aciditate totală de 5.9g/L cu zahăr rezidual de 18.8g/L. Soi românesc
ASPECT: Culoare galben pai cu inflexiuni aurii.
MIROS: Extrem de aromat, intens floral, soc, salcâm şi tei; pregnant de fructe răscoapte, fructe exotice, complectat cu arome delicate de melasă şi caramel.
GUST: Îmbietor, de intensitate pronunţată, bogat în arome de fructe răscoapte, de pere galbene, ananas, pepene galben şi subtil mango. Vinul are o corpolenţă medie şi un gust final remanent bogat în nuanţe “mieroase” şi de fructe confiate.
ASOCIERE CULINARĂ: Se serveşte preponderent cu preparate dulci: tarte de fructe sau cozonac cu fructe confiate şi/sau rahat, şi de asemenea lângă preparate asiatice nu foarte iuţi, bogate în condimente, gătite cu soia sau fish sauce.
TEMP. DE SERVIRE: 6º C (nu necesită aerare sau decantare)27,49 RON Începând cu: 23,74 RON -
PRODUCATOR: LACERTA WINERY
REGIUNE: DEALU MARE
SOI STRUGURE: SAUVIGNON BLANC
Vin alb cu reflexe galben-verzui, cu aromă de grapefruit, ananas şi flori de viţă de vie. Gustul este vioi şi citric dar în acelaşi timp intens şi lung.
Temperatura optimă de consum: 8-10 °C
Recomandat cu: Preparate din peşte, pui, salate53,90 RON Începând cu: 50,68 RON -
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALU MARE / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC / RIESLING / CHARDONNAY
2013 a fost un an deosebit pentru regiunea Dealu Mare, atât din punct de vedere al cantităţii, dar şi al calităţii recoltei, în special pentru vinurile albe. Astfel, pentru Cuvée Amaury 2013, oenologul nostru Aurel ROTǍRESCU a păstrat aceeaşi armonie, întărind personalitatea vinului și conturându-i stilul.
Cuvée Amaury 2013, al doisprezecelea pe care îl producem, are o complexitate mai mare şi un echilibru deosebit, care îl va face să reziste mai bine în timp. Ne așteptăm să ne surprindă plăcut în anii ce vor urma, dar poate fi savurat încă de pe acum.
Miros: citrice, coajă de pâine, vanilie şi flori de tei
Gust: fagure, vanilie, echilibrat, persistent
Cu ce meniu se serveşte: peşte, fructe de mare, curcan
Temperatura de servire: 14oC
Potențial de învechire: minimum 8 ani79,74 RON -
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALU MARE / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC / RIESLING ITALIAN / CHARDONNAY
Ȋn 2015, temperaturile deosebit de ridicate din Dealu Mare nu ar fi permis obţinerea unor vinuri albe remarcabile, însă dispoziţia plantaţiilor (expunere Estică şi Nord-Estică, la altitudine mică) a fost principalul atuu care ne-a ajutat să conturăm caracterul vinului Milenium Alb. Obţinut din struguri atent selectaţi de pe parcele speciale, dupa îndelungi tatonări, Milenium Alb 2015 este un asamblaj ce impresionează prin prospeţime şi echilibru: strugurii de Sauvignon Blanc şi Riesling de Rhin îi oferă notele florale, culoarea stralucitoare şi gustul crocant, iar cei de Fetească Albă structura, echilibrând asamblajul.
Miros: floral – flori de lămâi, iasomie, piersică și pepene galben
Gust: proaspăt, crocant, citrice, vanilie. Un vin echilibrat și lung, cu o complexitate deosebită
Cu ce meniu se serveşte: peşte, fructe de mare, carne de pasăre
Temperatura de servire: 12-14°C45,37 RON Începând cu: 39,19 RON -
Vinul este realizat prin cupajarea celor două soiuri semiaromate, Fetească Albă și Fetească Regală, soiuri autentice romanesti cu origini pre-dacice. Parfumul complex și delicat specific la Feteasca Regală este completat de corpul amplu de la Feteasca Albă , având ca rezultat un vin echilibrat, armonios gustativ potrivit și pentru asocieri gastronomice.
Temperatura recomandată de servire: 8 oC -10oC
Asocieri culinare: preparate simple din pui sau pește, tobă, leber, răcituri (piftie).
Producția anuală: 15 000 sticle.19,63 RON Începând cu: 18,46 RON -
Vin încununat de prospețime și parfum vegetal, completat de nuanțe de citrice și pepene galben, bine armonizat în componentele gustative, etalează specificul clonei Gros Sauvignon. Se evidențiază prin corpolența dată de strugurii obținuți din vii mature, și alcoolul de 13,8% vol., completat de postgustul prelung.
Temperatura recomandată de servire: 8 oC -10oC
Asocieri culinare: pește gras de apă dulce (somn), păsăret domestic cu sosuri aromate cu fructe sau ierburi mediteraneene.
Producția anuală: 9 000 butelii32,73 RON Începând cu: 30,77 RON