Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
Il Vino dei Poeti Rosé este un sortiment versatil şi proaspăt, obţinut din soiurile Raboso şi Pinot Noir. Strugurii sunt culeşi manual şi vinificaţi în rosé iar refermentarea se face în autoclavă efectuându-se la o temperatură de 14-15°C. Vinul este apoi stabilizat la rece (-3°C) timp de o săptămână, urmând ca în final să fie filtrat şi îmbuteliat.
ASPECT: Roz.
MIROS: Floral, cu note de căpşune, zmeură şi coacăze.
GUST: Arome expresive de flori şi fructe proaspete, completate spre final cu accente citrice.
Sortimentul este excelent pentru a fi savurat înainte de masă şi se potriveşte foarte bine cu aperitive, gustări şi preparate pe bază de peşte.33,45 RON -
Bottega Stardust este un sortiment elegant şi impresionant atât în interior cât şi la exterior graţie cristalelor ce îmbracă sticla de sus până jos, oferind un spectacol vizual excelent. Este obţinut din struguri Glera culeşi de pe dealurile însorite din Treviso, unde clima este perfectă pentru dezvoltarea optimă a soiului, iar temperatura menţine un echilibru perfect al acidităţii strugurilori. Unii dintre strugurii care compun acest vin spumant sunt culeşi din vii vechi de 80 de ani, care dau struguri puţini, dar cu un conţinut extrem de concentrat.
ASPECT: Galben pai strălucitor.
GUST: Elegant, mineral, fructat, accentuat de un perlaj fin, persistent.
MIROS: Note proaspete de pară, piersică, măr şi citrice, învăluite în accente florale discrete.
Sortimentul poate fi servit ca aperitiv, însă se potriveşte bine şi alături de homar, sushi sau produse de patiserie uşor dulci.390,62 RON -
Petalo Il Vino dell 'Amore, "vinul iubirii", este un sortiment seducător, obţinut din struguri Moscato cultivaţi în nord-estul Italiei, în regiunea Colli Euganei. Aici trandafirii sălbatici şi-au făcut un obicei din a creşte printre vii, împrumutând strugurilor arome florale delicate.
ASPECT: Galben pai strălucitor.
MIROS: Un buchet parfumat, unde notele florale se amestecă frumos cu tonurile de piersică, fructe tropicale, pară şi accente de salvie.
GUST: Arome bogate, predominant dulcege, cu influenţe delicate de petale de trandafir.
Este uşor de băut şi acompaniază excelent majoritatea deserturilor cu specific italian şi internaţional.37,63 RON -
Bottega Gold este un sortiment brut proaspăt, obţinut din vinificarea strugurilor din soiul Glera. Clima de aici este extrem de favorabilă soiului, strugurii fiind culeşi manual, pentru a asigura calitatea produsului, iar mustul obţinut prin presare uşoară este păstrat în tancuri din oţel inoxidabil la temperaturi joase, pentru a-i păstra prospeţimea. Fermentaţia durează aproximativ 40 de zile, la o temperatură controlată de 14-15°C, folosind metoda Charmat.
ASPECT: Galben pai.
MIROS: Note de fructe, măr şi pară, completate de tonuri de flori de salcâm şi lăcrămioare.
GUST: Proaspăt şi armonios, care combină cu eleganţă arome delicate de flori şi fructe.
Sortimentul poate fi savurat ca aperitiv şi se potriveşte foarte bine alături de feluri principale pe bază de carne de peşte sau pui.94,11 RON -
Sortimentul aduce un omagiu felului în care poeţii italieni obişnuiesc să închine un pahar de vin spumant în cinstea bucuriei de a trăi. Strugurii Glera sunt culeşi manual la mijlocul lunii septembrie din vii cultivate în zona deluroasă a provinciei Treviso, iar vinul este fermentat secundar prin metoda Charmat la o temperatură controlată de 15°C, pentru a păstra cât mai bine aromele specifice strugurelui.
ASPECT: Galben pai.
MIROS: Note bogate de mere, piersici, pere şi citrice, învăluite delicat în tonuri fine de flori de salcâm.
GUST: Arome fructate, scăldate discret în nuanţe florale.38,62 RON -
Strugurii din soiul Glera care intră în compoziţia acestui sortiment expresiv sunt culeşi manual, iar mustul este obţinut prin presarea uşoară a întregului strugure. Prima fermentare se efectuează în prezenţa fermenţilor selecţionaţi, în timp ce cea de-a doua fermentare este realizată folosind metoda Charmat, la o temperatură controlată de 14-15° C. Vinul este apoi stabilizat la rece (-3° C), filtrat şi îmbuteliat.
ASPECT: Galben pai.
MIROS: Elegant, dominat de note de mere, pere, flori de salcâm şi accente citrice.
GUST: Arome bogate de fructe de livadă proaspete, frumos echilibrate.
Sortimentul poate fi savurat ca aperitiv, în compoziţia unui cocktail sau alături de gustări şi preparate pe bază de carne de pasăre sau peşte.45,79 RON -
BERVINI 1955 PROSECCO BIOLOGICO
ANUL DE RECOLTA: NV NON VINTAGE
REGIUNE / TARA: FRIULI VENETIA GIULIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo, şi a început să comercializeze prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achizionat propria distilerie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi propria linie de îmbuteliere. Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui prosecco din
struguri Glera, crescuţi în provincia Pordenone din regiunea autonomă Friuli-Venezia Giulia, din Italia.
ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.
MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.
GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 6-8 ºC.
ASOCIERE CULINARA: Un prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau servit alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.30,11 RON -
Masi este un brand italian, creat de familia Boscaini, iar vinurile provin din Pivnița Privată Boscaini, înființată în memoria strămoșilor care obișnuiau să păstreze în pivnițele private cantități modeste din vinurile pe care le-au savurat și le-au apreciat la evenimente importante din timpul vieții. În prezent, parcelele din zona Valpolicella, regiunea viticolă Veneto, sunt constituite din culturile soiurilor de Corvina, Rondinella și Molinara, pentru cupajele considerate de familia Boscaini o colecție de “comori lichide”.
ASPECT: Culoarea vinului este roșu rubiniu, închis, datorat unui cupaj consistent, alcătuit din trei soiuri de struguri roșii.
MIROS: Masi a reușit să obțină pentru acest cupaj un parfum elegant cu note de fructe coapte la foc, prune și cireșe.
GUST: Tradiția vinului european este evidentă pentru acest vin. Încă de la prima degustare se simte gustul intens fructat al vinului, urmat de note de cafea și cacao, într-un echilibru organoleptic demn de urmat.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 ºC.
ASOCIERE CULINARA: Amarone din Valpolicella este excelent în calitate de oaspete la masa bogată în preparate din carne roșie, vânat (inclusiv prepeliță) și multe alte mâncăruri condimentate cu generozitate. Acest vin este potrivit și alături de gustări cu brânzeturi maturate (parmezan, perico, gorgonzola).220,15 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: TINAZZI
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: D.O.C./ VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CORVINA / MOLINARA / RONDINELLA / CORVINONE
VOL. ALC.: 15%
VIN ROSU SEC produs în cele mai bune podgorii aflate pe colinele din Valpolicella. Strugurii sunt recoltaţi si selectaţi manual în luna octombrie, apoi sunt întinşi în lădiţe de lemn pentru uscare şi păstraţi până in Ianuarie. În acest fel rezultă o cantitate de doar 40 litri de vin la 100 kg de struguri prospeţi.
ASPECT: Are o buna limpiditate si este de o culoare de rosu opac, rubiniu cu accente de grena.
MIROS: Extrem de elegant si expresiv, puternic fructat (fructe uscate si confiate), subtil lemnos si condimentat.
GUST: Fructat (intens de fructe negre de padure, completat savoarea stafidelor si a smochinelor uscate), bine echilibrat de paleta o lemnoasa, cu tanini bine integrati si aciditate medie. Un vin corpolent, plin si intens, cu un gust remanent cu accente de tutun si ciocolata neagra.
ASOCIERE CULINARA: Cu mancaruri la ceaun din carne de miel sau oaie servita cu traditionala mamaliga / polenta, sau langa carne de porc pe gratar. De asemenea langa branzeturi tari si semitari, telemea de oaie maturata si branza de burduf, sau branzeturi cu mucegai albastru: Roquefort, Gorgonzola.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 1h inainte de servire)252,35 RON -
Vin alb strălucitor de culoare galben pai cu nuanţe verzui. Delicat cu note aromatice de pere, tipice pentru Pinot. Aroma este bine-echilibrată, proaspătă şi savuroasă. Maturarea în lemn de stejar tradiţional pentru 4luni şi apoi în cuve din oţel inoxidabil. Recomandări culinare: este un vin excelent atât cu peşte de apă dulce cât şi peşte de mare, având în vedere structura sa, poate fi deasemenea asociat cu carne albă.54,98 RONStoc epuizat