Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
Soi/Cupaj: Chardonnay 23%; Sauvignon Blanc 30%; Riesling 20%; Pinot Grigio 27%
DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania
Organoleptic: Un vin alb complet care îmbină fructuozitatea şi personalitatea Chardonnay-ului cu fineţea şi aroma Sauvignon-ului, la care se adaugă onctuozitatea şi vioiciunea Riesling-ului, aşezate pe o structură bine echilibrată de Pinot Gris. Este un vin vioi, proaspăt şi armonios, cu o aromă intensă şi plăcută ce îmbină parfumul fin de flori de primăvară cu mineralitatea specifică zonei.
Servire: Potrivit impreuna cu scrumbie la gratar.62,83 RON -
NOTE DE DEGUSTARE:
An de recolta: 2015
Soiul de struguri: Chardonnay 70%, Feteasca Alba 30%
Podgorie: Dealurile Munteniei, IG
Miros: floral, flori de tei si prun, scortisoara
Gust: cremos, miez de paine, alune de padure. Un vin echilibrat si
lung cu o complexitate deosebita.
Cu ce meniu se serveşte: carne de curcan, peste gras, pizza
mozzarella
Temperatura de servire: 12-13°C
Potential de invechire: 5-6 ani52,81 RON -
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALURILE MUNTENIEI / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA / MERLOT
Roze-ul Terra Romana este mai mult decât un roze de vară; an după an, începând cu 1996 când elabora primele rozeuri seci din România alături de Guy de POIX, Aurel Rotărescu face apel la experienţa lui pentru definirea acestui asamblaj complex care să poată satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.
Pentru Terra Romana Rose 2015 au fost din nou alese soiurile Feteasca Neagră și Merlot, de pe colinele din împrejurimile Cepturei. Seceta din perioada verii a făcut ca acest roze de culoarea somonului sa fie o adevarată infuzie de arome: intens dar echilibrat, cu un nas complex și delicat ce aminteşte de caprifoi și trandafir, Terra Romana Rose 2015 surprinde prin prospeţime și gustul catifelat şi persistent de fructe exotice, pomelo şi caisă pârguită.
Miros: trandafir, caprifoi, piersică albă
Gust: fructe exotice, pomelo, caisă pârguită, echilibrat și persistent
Cu ce meniu se serveşte: mezeluri uscate, carne albă, fructe de mare, brânzeturi proaspete, uşoare sau ca aperitiv
Temperatura de servire: 13⁰C23,10 RON Începând cu: 19,96 RON -
DENUMIRE DE ORIGINE: D.O.C. – C.M.D. Mehedinţi – Stârmina
CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina - Vinarte.
CLIMA: temperat –continentalã cu influenţe mediteraneene.
SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrişuri, nisipuri şi marne.
SOI: Feteascã Neagrã, Negru de Drãgãşani, Novac.
ALCOOL: 13,50% vol.
VINIFICARE: Se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manualã în
lãdiţe de plastic, desciorchinare şi zdrobire, mustuiala este pompatã în
cisterne de inox cu temperatura controlatã unde este însãmânţatã cu
levuri pentru desãvârşirea fermentaţiei alcoolice, urmatã de tragerea
vinului şi finalizarea fermentaţiei malolactice în baricuri franceze de
stejar unde se înnobileazã cu o periodã de maturare de circa 2-6 luni,
timpul de maturare în barrique fiind diferit de la un soi la
altul. Urmãtoarea etapã a fost de selecţie şi asamblare a vinurilor într-
un cupaj unic. Dupa condiţionare, vinul a fost îmbuteliat şi depozitat
în pivniţã pentru un nou stagiu de elevare, în sticlã de data aceasta.
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, roşu rubiniu intens cu nuanţe violacee,
strãlucitor. Olfactiv: intens şi foarte fructat, dominat de arome de
cireşe negre, prune uscate, cuişoare şi fructe de pãdure, uşor
condimentat. Gustativ: plin, cremos, puternic dar echilibrat, cu tanini
rotunzi şi un final persistent.
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimã de consum este
de 16 o C. Se poate servi cu filet mignon cu anghinare coapte şi sos
amaretto, viţel la cuptor cu tortilla şi sos de vin roşu, cotlete de
berbecuţ pe pat de couscous şi sos de mentã, mistreţ cu sos
vânãtoresc şi cartofi.
POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlã, în acest
mod el cãpãtând o texturã mai catifelatã şi un buchet mai complex.39,27 RON Începând cu: 37,25 RON