Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
Vin alb sec. Pentru că nu este soi de la care se doreşte o aciditate foarte ridicată, şi nu este apreciat în special pentru prospeţime ci mai degrabă pentru onctuozitate, feteasca albă s-a adaptat foarte bine în Dealu Mare, regiune în care se vinifică preponderent soiuri roşii.
ASPECT: De o culoare galben pal, strălucitoare. MIROS: Intens de fructe verzi şi galbene coapte, în special mere golden şi pere cu valenţe delicate de gutui.
GUST: Rotund şi onctuos, de o corpolenţă medie dar fără a fi extrem de cremos, păstrând totuşi o prospeţime binevenită unui vin de cursă lungă, ne reţine atenţia printr- un gust final remanent foarte lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Soi reprezentativ românesc, se asociază evident, cu feluri de mâncare româneşti mai mult sau mai puţin cunoscute: plachie de crap, caşcaval la capac, cartofi munteneşti la cuptor cu cimbru şi telemea de vacă. Totuşi, cel mai elegant completează feluri de mâncare de mare succes în perioada interbelică în Bucuresti, precum momiţe sau fudulii, şi de ce nu creier măcelăresc. TEMP. DE SERVIRE: 8-9º C (nu necesită decantare sau aerare)37,96 RON Începând cu: 32,78 RON -
VIN: ECLIPSE
PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
ANUL DE RECOLTA: 2011
REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / URLATI / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5 %
Vin alb sec (zahăr rezidual de 2.9g/L) îmbuteliat în martie 2012. Un vin uşor, lejer, reprezentativ pentru soiul Sauvignon Blanc, cu o aciditate relativ ridicată pentru regiunea viticolă Dealu Mare, şi o caracteristică clasică, de arome ierboase şi fructe citrice.
ASPECT: Luminos, de o culoare galben pai cu inflexiuni verzui.
MIROS: Floral şi de fructe verzi şi fructe citrice, în special pomelo şi grapefruit cu valenţe delicate, vegetale şi ierboase.
GUST: Cu o aciditate totală de 6g/L, vinul este de o prospeţime şi o vivacitate încântătoare, cu un gust fuctat de caise şi mere verzi completate de citrice şi ardei gras verde, îmbogăţit cu arome subtile de cimbru.
ASOCIERE CULINARĂ: Completează elegant preparate din biban, crap sau păstrăv tras la tigaie în unt, stins cu vin alb şi asezonat cu verdeaţă proaspătă de sezon sau garnitură de legume sotate.
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (nu necesită decantare sau aerare)27,49 RON Începând cu: 25,84 RON -
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALU MARE / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC / RIESLING / CHARDONNAY
2013 a fost un an deosebit pentru regiunea Dealu Mare, atât din punct de vedere al cantităţii, dar şi al calităţii recoltei, în special pentru vinurile albe. Astfel, pentru Cuvée Amaury 2013, oenologul nostru Aurel ROTǍRESCU a păstrat aceeaşi armonie, întărind personalitatea vinului și conturându-i stilul.
Cuvée Amaury 2013, al doisprezecelea pe care îl producem, are o complexitate mai mare şi un echilibru deosebit, care îl va face să reziste mai bine în timp. Ne așteptăm să ne surprindă plăcut în anii ce vor urma, dar poate fi savurat încă de pe acum.
Miros: citrice, coajă de pâine, vanilie şi flori de tei
Gust: fagure, vanilie, echilibrat, persistent
Cu ce meniu se serveşte: peşte, fructe de mare, curcan
Temperatura de servire: 14oC
Potențial de învechire: minimum 8 ani79,74 RON -
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALU MARE / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC / RIESLING ITALIAN / CHARDONNAY
Ȋn 2015, temperaturile deosebit de ridicate din Dealu Mare nu ar fi permis obţinerea unor vinuri albe remarcabile, însă dispoziţia plantaţiilor (expunere Estică şi Nord-Estică, la altitudine mică) a fost principalul atuu care ne-a ajutat să conturăm caracterul vinului Milenium Alb. Obţinut din struguri atent selectaţi de pe parcele speciale, dupa îndelungi tatonări, Milenium Alb 2015 este un asamblaj ce impresionează prin prospeţime şi echilibru: strugurii de Sauvignon Blanc şi Riesling de Rhin îi oferă notele florale, culoarea stralucitoare şi gustul crocant, iar cei de Fetească Albă structura, echilibrând asamblajul.
Miros: floral – flori de lămâi, iasomie, piersică și pepene galben
Gust: proaspăt, crocant, citrice, vanilie. Un vin echilibrat și lung, cu o complexitate deosebită
Cu ce meniu se serveşte: peşte, fructe de mare, carne de pasăre
Temperatura de servire: 12-14°C45,37 RON Începând cu: 39,19 RON -
Un vin fin și complex aromatic, cu parfum exotic de physalis și condimente aduse de Merlot, care constituie 70% din conținutul cupajului.
Gustul este plin, echilibrat, cu tente ușoare de rodie și fructe roșii în coacere. Postgustul lung cu nuanțe plăcute, proaspăt- amărui.
Temperatura recomandată de servire: cca. 10oC
Asocieri culinare: somon afumat, ton la grătar sau crud, păsăret cu legume la cuptor.
Producția anuală: 6 000 butelii32,73 RON -
VIN: DAVINO Domaine Ceptura Rose
PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON + MERLOT
ASPECT: Rose, foaie de ceapa
MIROS: Fructat, cu nuante de fructe de padure bine coapte, persistent.
GUST: Expresiv, proaspat, echilibrat, bun structurat, amplu, rotund si persistent.
ASOCIERE CULINARA: Se poate servi ca aperitiv inainte de luarea mesei, cu antreuri elaborate, salate complexe sau fel principal gourmet pe baza de file de peste, fructe de mare, curcan, iepure si pui, langa carne cruda, carpaccio sau tartar de vita sau somon, si chiar langa sushi si sashimi.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)74,61 RON Începând cu: 70,13 RON -
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALURILE MUNTENIEI / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC / FETEASCA ALBA
Oricat de mult am incerca sa influentam recolta dintr-un an, ultimul cuvant apartine mereu « terroir »-ului. In 2015 vremea a pus la mare incercare plantatiile de struguri albi din Dealurile Munteniei prin caldura excesiva din lunile de vara. Dispunerea nord – estica a plantatiilor tinere de Sauvignon Blanc si maturitatea celor de Feteasca Alba (plantate in 1965) sunt principalele atuu-uri care ne-au ajutat sa obtinem un vin deosebit, un « mix » de generatii surprinzator, caracterizat prin complexitate, eleganta si echilibru.
Aromele, atat florale cat si fructate, gustul proaspat si revigorant de citirice, usor vanilat, fac ca Sauvignon Blanc/Feteasca Alba sa fie un insotitor ideal pentru preparatele din peste, fructe de mare, risotto, branzeturi proaspete dar perfect si ca aperitiv.
Miros: floral, citrice, frunze de lamai si de rosii
Gust: citrice, pomelo, grapefruit, vanilie; un vin proaspat, complex si elegant
Cu ce meniu se serveste: peste, fructe de mare, branzeturi proaspete, risotto
Temperatura de servire: 13°C40,42 RON -
"De o sutăcincizeci de ani încoace, Coroana a dat națiunii române inspirație și bunul exemplu. Asemeni primilor Suverani români, generația de astăzi a Familiei Regale aduce la cunoștințăsocietății excelența în toate domeniile.”
(Extras din Scrisoarea trimisăcu prilejul acordării dreptului de prezentare a Blazonului, distincție care include Domeniile Viticole Tohani între Furnizorii Casei Regale a României).
În amintirea Prințului Nicolae de România, care a ales, la Tohani, să asculte glasul iubirii înaintea descendenței regale, am creat gama “Cuvee”, vinuri expresive, impetuoase și rare că o declarație de dragoste.Am ales să dezvoltăm gamă această pentru a transmite complexitatea, structură și caracterul fructos de Lume Nouă alegând cu atenție cele mai bune vinuri ale noastre și asamblandu-le în cupaje expresive, nobile.
Note Gustare: O culoare tipică pentru o Busuioacă răcoritoare – rose pal. Prima impresie olfactivă ne aduce note de busuioc ușor uscat, de trandafiri roșii de vară, senzații de fructe roșii coapte și zemoase. In gură îl descoperim tonic, răcoros, cu o dulceața ce‐i da notă de eleganță, dulceața de trandafiri, de zmeură și fructele roșii suculente, cu o tușă de vanilie se definesc în gustul complex, dar delicat, un post gust lung.
Servire: 8-10 grade Celsius.
Asocieri culinare: Salate ușoare de vară, fructe de mare, pește roșu sau desert cu fructe.
43,20 RON Începând cu: 37,31 RON -
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALU MARE / ROMANIA
SOIUL: CHARDONNAY
Acest vin provine din primele plantatii de Chardonnay din Dealu mare care au fost infiinţate de S.E.R.V.E. în Ceptura in anul 2006. 2015 a fost un an special pentru Chardonnay: zilele calduroase din august aproape au blocat maturarea strugurilor, dar ploile dinaintea recoltei au reusit sa salveze recolta. Astfel a devenit Chardonnay –ul acestui an o incantare pentru simturi : culoare galben-intens, nas floral cu note de vanilie, nuca de cocos si paine prajita, completate de o aciditate placuta si de note de miere si coaja de paine. Fiind un vin onctuos, corpolent si echilibrat, va recomandam sa-l savurati rece, la o temperatura de 10-12 °C, in compania unor preparate din peste sau pasare, mozzarella si branzeturi proaspete, sau ca aperitiv … este “scuza” ideala pentru cateva momente de relaxare.
Miros: note florale, vanilie, miere
Gust: miere, gutuie; un vin proaspat cu postgust
Cu ce meniu se serveste: fructe de mare, carne alba, mozzarella si branzeturi proaspete
Temperatura de servire: 10-12 °C45,37 RON Începând cu: 39,19 RON