Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
GITANA WINERY - AUTOGRAF CHARDONNAY
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
Se respectă tehnologia vinificarii vinurilor albe, cu utilizarea unui utilaj performant. Strugurii colectaţi sunt desciorchinaţi, după care este aplicată tehnica criomacerării, ce constă în menţinerea mustului în contact cu boștina timp de 6 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire, mustul este supus unei fermentaţii alcoolice supravegheate la o temperatură controlată de 12-14°C. Maturarea vinului se petrece în butoaie de stejar provenite din Krasnodar timp de 4 luni cu ajutorul tehnicii de batonage.
Note de degustare:
- Vinul are o culoare galben pai.
- Aromele intense de caise bine coapte, pepene și grapefruit se completează cu cele dulci de miere .
- Un gust proaspăt, elegant dar corpolent, cu arome de flori de salcâm şi tei, alune de pădure şi ananas.
Recomandări culinare: Se poate asocia cu puiul sau pestele la gratar, cu fructele de mare sau branzeturile.
Temperatura / recomandare de consum: 8-10° C41,89 RON -
Un vin alb elegant, pe placul oricui, cu un mic rest de zahãr obţinut prin întreruperea fermentãrii. Pentru cã strugurii utilizaţi provin de pe parcele cu producţie atent controlatã, aromele acumulate tind mai degrabã spre note de fructe cãrnoase - piersici şi caise, aceleaşi note olfactive regãsindu-se ca dominante şi în gustul blând şi rotund.32,73 RON Începând cu: 30,77 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: TENUTA RAPITALA
ANUL DE RECOLTA: 2016
REGIUNE / TARA: I.G.T. SICILIA, ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC produs din struguri culesi din parcele selectionate, situate la 450m deasupra marii, maturat pe drojdii timp de 10 luni in butoaie de stejar frantuzesti (barrique). Produsul astfel obtinut, un Grand Cru, este vinul simbol al Tenuta Rapitala, podgorie detinuta de Contele Hugues Bernard de la Gatinais.
ASPECT: De culoare intensa de un auriu profund.
MIROS: Intens si fructat, clasic si caracteristic pt. soiul Chardonnay, completat de note lemnoase elegante.
GUST: Onctuos pe paletin, bogat in arome rafinate, fructate si lemnoase (mere golden, ananas, banane, cedru, stejar, pin), si de un gust remanent prelung si seducator.
ASOCIERE CULINARA: Perfect langa preparate din fructe de mare (homar, jumbo tiger shrimp) sau peste gras, pregatit in abur si garnisit cu legume trase la tigaie in unt. Un bun prieten al pastelor servite cu sos alb, al pestelui afumat sau al carnii de pui de ferma crescut liber, gatita la tigaie cu cartofi si rozmarin.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomandă aerarea cu circa 15-20 min. inainte de consum)183,26 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
ANUL DE RECOLTA: 2015
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHABLIS / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Stralucitor. de o buna limpiditate, de o culoare placuta de un galben pai cu reflexii aurii.
MIROS: Foarte complex, puternic fructat, arom de fructe exotice si arome florale, sustinute de note de nuci.
GUST: Elegant, proaspăt, rotund şi bine structurat, susţinut de arome deosebit de persistente fructate, de mere golden supracoapte, ananas, banane, pepene galben si mango; un vin onctuos de aciditate mica, de un gust remanent lung, mineral si placut de citrice.
ASOCIERE CULINARA: Langa preparate din carne de peste crud (Carpaccio de peste spada, Tartar de somon) sau la grill, servit cu polenta, legume sote sau salata proaspata. Langa homar cu ristotto de legume, sushi sau sashimi din peste gras, si la finalul mesei cu branzeturi rafinate, maturate, tari si semitari (Provolone, Pecorino Romano, Gouda) servite cu nici si mere, pere si caise uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)412,33 RON