Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine. Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
-
PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
ANUL DE RECOLTA: 2008
REGIUNE / TARA: A.O.C.POUILLY FUME / LORIE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Culoare delicata de galben pal, cu reflexii argintii.
MIROS: Placut, delicat floral si rafinat vegetal, de bame, praz si ardei gras verde, de iarba proaspat cosita completat de arome minerale.
GUST: Intens, lejer, elegant, fructat (pere si mere verzi, agrise si grapefruit) si vegetal, seducator, de o corpolenta mica si o aciditate ridicata. Gustul remanent, este lung, citric si mineral..
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate vegan sau lacto-vegetariene, cu sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon de cultura si conopida gratinata langa peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari (Swiss Cheese, Bavarian Bergkase, Zamorano) garnisite cu fructe proaspete, struguri, mere verzi, pere, cu fistic si nuci caju.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)59,50 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: STEFANO FARINA
ANUL DE RECOLTA: 2010
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. / PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC din struguri Nebbiolo proveniţi din Provincia Cuneo, La Morra d’Alba din Piemonte îmbătrânit în butoaie de stejar provenite din Slovenia. Numele de “nebbiolo” provine de la “nebbia”, ceaţă ce se întinde peste regiunea Piemonte spre sfârşitul lunii octombrie în timpul culesului viilor. Evaluat la 91 de puncte în numărul din august 2009 al Wine Spectator şi locul 84 în top 100 vinuri a aceleiaşi reviste în 2008, confirmând încă odată renumele de “regele vinurilor” italiene.
ASPECT: De un roşu închis cu nuanţe de grena.
MIROS: Are o paletă aromatică foarte intensă de cireşe coapte şi violete, conturate elegant cu o aromă de piele, hambar şi foarte subtil de fum şi humidor.
GUST: Se confirmă fructozitatea, dar percepţia este mai pregnantă de fructe uscate şi pământ susţinute de o aciditate fermă şi tanini prăfuiţi. La final, gustul se păstrează mult timp pe paletin.
ASOCIERE CULINARĂ: Un adevărat “prieten” al iubitorilor de carne de vânat mare şi mijlociu; recomandat cu orice tip de carne roşie pregătită cu sosuri grele pe bază de trufe şi funghi porcini sau orice tip de ciuperci sălbatice. Se asociază foarte bine şi cu brânzeturi moi intens aromate (Boschetto al Tartufo - Italia).
TEMP. DE SERVIRE: 18º - 20º C (Se recomandă decantarea cu cel puţin 1h înainte de consum)200,28 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: VILLA RAIANO
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: I.G.T. CAMPANIA ROSATO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC.
ASPECT: Vibrant si luminos de un roz cu note de violaceu.
MIROS: Placut, foarte floral, si delicat de fructe proaspete.
GUST: Proaspat si pregnant de apa de randafiri, foarte floral, fructos de capsuni si cirese de mai, delicat de coaja de portocale, are o aciditate relativ mica, si un gust la final, remanent pe paletin, intens si lung.
ASOCIERE CULINARA: Ca orice rose, este un vin versatil ce se poate servi langa peste gras inabusit in foaie de gatit la cuptor cu legume; crustacee de balta fierte, cu mujdei de usturoi chinezesc nu foarte intens aromat, lungit cu apa; rapane in sos rosu sau la tigaie cu legume sotate; carne de vita pregatita rasol, sau crud (tartar sau carpaccio). La finalul mesei, cu platouri de branzeturi si fructe uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)24,13 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU CLERC MILON
ANUL DE RECOLTA: 2004
REGIUNE / TARA: CINQUIEME CRUS -GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 49% CABERNET SAUVIGNON / 42% MERLOT / 7% CABERNET FRANC / 1% PETIT VERDOT / 1% CARMENERE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Este un Grand Cru Classe din 1855 (Cinquieme Cru Classe) Pauillac, ce a fost achizitionat de catre Baron Philippe de Rothschild in 1970. In 1988 la moartea lui Baron Philippe Rothschild, reconstructia cramei si a chateau-lui erau in plina desfasurare, si in ziua de astazi mai multe cladiri moderne din sticla, piatra si lemn, insumand 3600 de metri patrati, se integreaza perfect in peisajul din Medoc.
2004 a ramas in memoria oenologilor ca cel mai secetos an din 1962 incoace.
ASPECT: De o buna limpiditate si de o culoare de rosu purpuriu, extrem de inchis.
MIROS: Bine structurat, intens, cu arome proaspete si distincte de cirese amare, afine, coacaze negre, lemn de santal si grafit (mina de creion), completate de valente delicate lemnoase de stejar si paine prajita.
GUST: Perceptia initiala de rotunjime si catifelare, surprinde cu o textura armonioasa a taninilor echilibrata de corpolenta ridicata, sustinuta de o paleta gustativa de fructe negre (dude negre, mure, afine, cirese negre, coacaze) si accente subtile lemnoase. Perceptia pe paletin dupa inghitire, este placuta, lunga si echilibrata, tipica unui Clerc Milon clasic.
ASOCIERE CULINARA: Cu mezeluri fine uscate, pastrame, carnatarii condimentate sau jambon (hamon, prosciutto) acompaniate de branzeturi “fandosite”, maturate, moi si semimoi langa nuci, alune de pamant, prune uscate si stafide rosii. Se asociaza elegant langa preparate din carne rosie la tava (porc, miel, vita, berbecut, curcan) impanate cu mirodenii, servite cu cartofi gratinati cu parmezan, cartofi rumeniti cu busuioc sau varza de Bruxelles trasa-n tigaie cu bacon si ceapa.
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 20-30 min. inainte de servire)993,53 RON -
Soi de struguri: Sauvignon Blanc & Feteasca Alba
Specialitati recomandate: Este un vin racoritor recomandat sa acompanieze bucataria mediteraneeana bazata pe peste si fructe de mare. Este o alegere excelenta si pt branzeturile fine sau cele maturate.
Temperatura de servire: 10 grade Celsius
Continut de alcool : 12,5 Vol. %31,42 RON -
VINUL CAVALERULUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: CABERNET SAUVIGNON
Vinul Cavalerului Roze 2016, obţinut și în acest an din Cabernet Sauvignon, este un vin ușor și proaspăt.
Este obtinut din struguri culesi manual in zona Cogealac, din plantatiile infiintate si intretinute de noi. Culesul s-a facut in primele ore ale diminetii astfel incat dupa-masa strugurii ajung la Ceptura pentru a fi prelucrati in aceeasi zi . Dupa presare si limpezire mustul a fost fermentat la 16-17 grade ,in loturi mici ,dupa fermentare s-a facut asamblarea si stabilizarea .
Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, vă sfătuim să–l serviţi la o temperatură de 13°C, în compania unor preparate ușoare, pe bază de carne albă, dar și cu brânzeturi sau mezeluri picante.
Vinul Cavalerului Roze 2016 este un vin romanesc premiat, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.
Miros: fructe exotice, pomelo, citrice , capsuni dar si flori albe
Gust: proaspăt de fragi, căpşuni, aciditate bună, echilibrat, cu post-gust fructat
Cu ce meniu se serveşte: aperitiv, salate, fructe de mare, carne albă, mezeluri uscate, pizza, paste
Temperatura de servire: 13°C28,88 RON -
PRODUCATOR: LACERTA WINERY
REGIUNE: DEALU MARE
SOI STRUGURE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, PINOT GRIS, RHEIN RIESLING, FETEASCA ALBA
Vin alb cu nuante de citrice, mere, grapefruit, banane si iarba proaspat cosita. Gust proaspat, cu un echilibru deosebit intre alcool, aciditate si restul de zahar.
Temperatura optima de consum: 8 - 10°C.
Recomandat cu: Preparate din peste, fructe de mare, carne alba.70,69 RON -
PRODUCATOR: LACERTA WINERY
REGIUNE: DEALU MARE
SOI STRUGURE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCA NEAGRA, SHIRAZ
Vin cu o culoare rosie intensa, cu aroma de fructe de padure rosii si negre, visine, coacaze si zmeura. Maturarea la barrique timp de un an adauga nuante de vanilie, cafea, ciocolata si condiment.
Temperatura optima de consum: 17 - 19°C.
Recomandat cu: Carne rosie, in special vanat, branzeturi puternic aromate si ciocolata.103,41 RON -
PRODUCATOR: LACERTA WINERY
REGIUNE: DEALU MARE
SOI STRUGURE: CHARDONNAY
Vin cu personalitate puternica, cu aroma de citrice, banana si fructe tropicale. In gust se regasesc nuante de unt proaspat care dau onctuozitate vinului.
Temperatura optima de consum: 8-10 °C
Recomandat cu:
Pui si peste la gratar, fructe de mare, carne alba, branzeturi53,90 RON