Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- Tip dulce: Sec Eliminare
- 
                        
   Sangiovese-le își pune amprenta asupra aromei de fructe roșii proaspete, afine, zmeură și căpșune, precum și asupra culorii vinului, roșu-vișinie. Merlot-ul completează gustul catifelat, fructat și vioi condimentat. Postgustul este de intensitate medie, plăcut amar. Sangiovese-le își pune amprenta asupra aromei de fructe roșii proaspete, afine, zmeură și căpșune, precum și asupra culorii vinului, roșu-vișinie. Merlot-ul completează gustul catifelat, fructat și vioi condimentat. Postgustul este de intensitate medie, plăcut amar.
 Asocieri culinare: paste și pizza cu sosuri pe bază de roșii, friptură de pui și creme de diferite legume.
 Producția anuală: 15 000 butelii22,25 RON Începând cu: 20,92 RON
- 
                        
   PRODUCATOR: S.E.R.V.E. PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
 REGIUNE / TARA: DEALURILE MUNTENIEI / ROMANIA
 SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC / FETEASCA ALBA
 Oricat de mult am incerca sa influentam recolta dintr-un an, ultimul cuvant apartine mereu « terroir »-ului. In 2015 vremea a pus la mare incercare plantatiile de struguri albi din Dealurile Munteniei prin caldura excesiva din lunile de vara. Dispunerea nord – estica a plantatiilor tinere de Sauvignon Blanc si maturitatea celor de Feteasca Alba (plantate in 1965) sunt principalele atuu-uri care ne-au ajutat sa obtinem un vin deosebit, un « mix » de generatii surprinzator, caracterizat prin complexitate, eleganta si echilibru.
 Aromele, atat florale cat si fructate, gustul proaspat si revigorant de citirice, usor vanilat, fac ca Sauvignon Blanc/Feteasca Alba sa fie un insotitor ideal pentru preparatele din peste, fructe de mare, risotto, branzeturi proaspete dar perfect si ca aperitiv.
 Miros: floral, citrice, frunze de lamai si de rosii
 Gust: citrice, pomelo, grapefruit, vanilie; un vin proaspat, complex si elegant
 Cu ce meniu se serveste: peste, fructe de mare, branzeturi proaspete, risotto
 Temperatura de servire: 13°C40,42 RON
- 
                        
   Numele își are originea în VIN + CArastelec, simbolul ales este floarea stilizată a saschiului Vinca Minor, care înfloreşte în pădurile învecinate. Numele își are originea în VIN + CArastelec, simbolul ales este floarea stilizată a saschiului Vinca Minor, care înfloreşte în pădurile învecinate.
 Vinificare
 Recoltare manuală la maturare deplină, doar în primele ore ale dimineții, apoi presarea ușoară a ciorchinelor, pentru a evita extracția culorii din pieliță. Fermentație în cisterne de inox la temperatură controlată.
 Descrierea vinului
 Culoarea elegantă de șampanie a Pinot Noirului vinificat în alb ne duce cu gândul la spumantele luxoase. Aromele complexe se destăinuie treptat, fiecare înghițitură arătându-ne o nouă față. După gustul de mere și miere, iese la iveală o aromă ierboasă, cu un postgust ușor amărui de migdale, complexitatea lui fiind îmbrăcată într-un corp ușor și delicat.
 Temperatură de servire: 8-10°C
 Asocieri culinare: Se asociază bine cu salate, somon gravlax, preparate vegetariene sau mâncăruri mai grase, ușor condimentate.
 Bine de ştiut!
 Pinot Noir vinificat în alb se numeşte şi Blanc de Noir, adică alb din negru, vin alb din struguri roşii. Această metodă se foloseşte şi în Champagne, reţeta tradiţională a şampaniei fiind: Pinot Noir, Pinot Menieur şi Chardonnay, adică doi struguri roşi şi unul alb, din care rezultă şampania albă.27,82 RON Începând cu: 24,03 RON
- 
                        
   Un vin de primavara, cu o culore galben verzuie, proaspat si elegant, ce te bine dispune de la prima inghititura. Note florale si elegante, ce aduc aminte de soc, salcam, dar si note de fan proaspat cosit. Cele doua soiuri imbina perfect si armonios aromele Muscat-ului cu gustul fin si acid al Aligote-ului. Vinul are un final lung cu o panta foarte placuta. Un vin de primavara, cu o culore galben verzuie, proaspat si elegant, ce te bine dispune de la prima inghititura. Note florale si elegante, ce aduc aminte de soc, salcam, dar si note de fan proaspat cosit. Cele doua soiuri imbina perfect si armonios aromele Muscat-ului cu gustul fin si acid al Aligote-ului. Vinul are un final lung cu o panta foarte placuta.
 Asociere culinara: Se recomanda a fi servit alaturi de branza de capra stropita cu miere, tartine de pui cu guacamole si paste in sos alb cu trufe. Se poate servi la o temperatura de 10-12 grade Celsius.34,69 RON
- 
                        
   Cu o culoare galben deschis, sclipitor, cu aroma de cictrice, prin care se strecoara usor o aroma minunata de flori albe. Gustul e dominat de notele de citrice si piersici, la prima sorbire se simte voiciunea acestui vin, fapt ce se potriveste foatre bine cu notele discrete de mar verde. Cu o culoare galben deschis, sclipitor, cu aroma de cictrice, prin care se strecoara usor o aroma minunata de flori albe. Gustul e dominat de notele de citrice si piersici, la prima sorbire se simte voiciunea acestui vin, fapt ce se potriveste foatre bine cu notele discrete de mar verde.
 Asociere culinara: Se recomanda a fi servit alaturi de fajitas de pui, clatite cu branza si smantana, cheesecake.34,69 RON
- 
                        
   Culoarea rosu-rubiniu intens si concentrate.Aromele complexe si delicate de fructe rosii (coacaza si visine) si notele violete, se combina armonios cu cele de condiment si ciocolata. In gura se dezvolta intensitati dulci, elegante si un gust cu o textura bogata si aromata. Un vin vioi cu taninii prietenosi, cu un postgust bogat si lung. Culoarea rosu-rubiniu intens si concentrate.Aromele complexe si delicate de fructe rosii (coacaza si visine) si notele violete, se combina armonios cu cele de condiment si ciocolata. In gura se dezvolta intensitati dulci, elegante si un gust cu o textura bogata si aromata. Un vin vioi cu taninii prietenosi, cu un postgust bogat si lung.
 Asociere culinara: Se recomanda a fi servit alaturi de pastrama de oaie, cotlete de porc cu sos de vin, tagliata de vita. Se poate servi la o temperatura de 16-18 grade Celsius.41,23 RON
- 
                        
   Savurati ritmul alert al tonurilor proaspete de zmeura si capsuni care definesc acest roze din Cabernet Sauvignon, completate frumos de note citrice inconfundabile. prin savoarea sa, vinul poate insoti cu lejeritate orice moment. Savurati ritmul alert al tonurilor proaspete de zmeura si capsuni care definesc acest roze din Cabernet Sauvignon, completate frumos de note citrice inconfundabile. prin savoarea sa, vinul poate insoti cu lejeritate orice moment.
 Asociere culinara: De la salate, paste, mancaruri picante la deserturi, acest roze este perfect servit la o temperatura de 6-8 grade Celsius.34,69 RON
- 
                        
   Cu o culoare rosie granata, vinul surprinde prin arome placute de prune uscate si nuante de scortisoara si vanilie. Datorita maturarii in baricuri, taninii fini se armonizeaza perfect cu structura bogata a vinului. Se inlantuie cu cotlete de berbecut, friptura de vanat si branza afumata. Cu o culoare rosie granata, vinul surprinde prin arome placute de prune uscate si nuante de scortisoara si vanilie. Datorita maturarii in baricuri, taninii fini se armonizeaza perfect cu structura bogata a vinului. Se inlantuie cu cotlete de berbecut, friptura de vanat si branza afumata.
 Asociere culinara: Poate fi servit cu carne rosie, branza maturata la o temperatura de 16-18 grade Celsius.43,85 RON Începând cu: 37,88 RON
- 
                        
   Cu o culoare rosie granata, vinul surprinde prin arome placute de prune uscate si nuante de scortisoara si vanilie. Datorita maturarii in baricuri, taninii fini se armonizeaza perfect cu structura bogata a vinului. Se inlantuie cu cotlete de berbecut, friptura de vanat si branza afumata. Cu o culoare rosie granata, vinul surprinde prin arome placute de prune uscate si nuante de scortisoara si vanilie. Datorita maturarii in baricuri, taninii fini se armonizeaza perfect cu structura bogata a vinului. Se inlantuie cu cotlete de berbecut, friptura de vanat si branza afumata.
 Asociere culinara: Poate fi servit cu carne rosie, branza maturata.43,85 RON Începând cu: 41,22 RON
- 
                        
   Un echilibrat cu o aroma clara de fructul pasiunii si lichee si final proaspat. Flamboiant in gura, persistent si viguros. Un echilibrat cu o aroma clara de fructul pasiunii si lichee si final proaspat. Flamboiant in gura, persistent si viguros.
 Se poate asocia cu mancaruri asiatice si friptura de somon.37,31 RON Începând cu: 32,23 RON
