Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- Tip dulce: Sec Eliminare
-
Feteasca Regală este unul dintre cele mai cunoscute și căutate soiuri de struguri de vin din România. Din acest soi se poate obține un vin corpolent, cu arome intense și cu un mare potențial de învechire.
Recoltă şi vinificaţie:
Recoltarea se face manual, în lădiţe de numai 18 kg, pentru ca strugurii să rămână cât mai intacţi posibil. Culegătorii noştri aleg numai strugurii buni şi sănătoşi. Urmărirea maturării strugurilor şi a dezvoltării aromei are loc în mod regulat, pentru a se identifica data ideală de recoltare.
Strugurii sunt sortaţi pentru a doua oară pe banda transportoare pentru a ne asigura că au fost culeşi numai cei copţi şi sănătoşi.
Strugurilor li se îndepărtează ciorchinii şi sunt maceraţi într-o presă pneumatică închisă, sub atmosferă protectoare.
30% din acest vin este fermentate şi maturate în baricuri de stejar frantuzesc timp de 8 luni, cu batonaj periodic.
Degustare:
Culoarea acestui vin este auriu deschis strălucitor.
Buchetul bogat şi complex al acestui vin se deschide către dulceaţa florilor albe şi a caiselor uscate cu o uşoară notă de vanilie.
Gustul său este generos, rotund şi bine structurat, cu arome de piersică şi pară condimentată.
Recomandări privind servirea:
A se servi rece, la 9 ̊C, alături de pui în sos de ciuperci sau orez cu trufe.
Acompaniază foarte bine somonul la grătar şi toate tipurile de carne de pasăre.
Vă sfătuim să-l degustaţi şi alături de plăcinte din fructe.
Concentraţie alcoolică : 12%;
Zahar rezidual 1,23 g/ltr;
Dop: Natural;
Aciditate totala: 4,92 g/ltr Ac Tart;
Tipul vinului : Sec57,75 RON Începând cu: 54,29 RON -
MERLOT & CABERNET SAUVIGNON 2015
Recoltă şi vinificaţie:
Recoltarea se face manual, în lădiţe de numai 18 kg, pentru ca strugurii să
rămână cât mai intacţi posibil. Culegătorii noştri aleg numai strugurii buni şi
sănătoşi. Urmărirea maturării strugurilor şi a dezvoltării aromei are loc în mod
regulat, pentru a se identifica data ideală de recoltare.
Strugurii sunt sortaţi pentru a doua oară pe banda transportoare pentru a ne
asigura că au fost culeşi numai cei copţi şi sănătoşi.
Ciorchinii sunt îndepărtaţi în totalitate înainte de fermentarea la temperatură
controlată.
Soiul Merlot reprezinta 85% din acest vin in timp ce Cabernet Sauvignon
reprezinta 15%.
10% din acest cupajul este învechit în baricuri de stejar romanesc timp de 6
luni; restul vinului este păstrat în cisterne de inox.
Degustare:
Culoarea acestui vin este negru roşiatic intens.
Acest vin are un buchet proaspăt şi expresiv de coacăze negre şi mure.
Structura acestui vin prezintă echilibru între aroma proaspătă de fructe zdrobite
şi tanini rotunzi şi delicaţi.
Acest vin poate fi servit de acum şi până în 2025.
Recomandări privind servirea:
A se servi la 17oC.
Vă recomandăm să degustaţi acest vin alături de salam, şuncă afumată
precum şi alte aperitive.
Acompaniază perfect cotletul de miel în sos balsamic.
Concentraţie alcoolică : 13% ; Zahăr rezidual: 0,2 g/ltr.; Dop: Microaglomerat
; Aciditate totală : 5,51 g/ltr. Ac. Tart.; Tipul vinului: Sec43,45 RON Începând cu: 40,84 RON -
VIN: DAVINO IACOB ROSE
PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
Se produce prin vinificarea in alb a strugurilor rosii din soiurile Merlot si Cabernet Sauvignon.Este un vin proaspat si echilibrat, predomina arome de fructe de padure bine coapte.43,20 RON Începând cu: 40,61 RON -
Este un vin foarte bine structurat şi echilibrat, puternic, sec şi foarte taninos.
Se potriveşte cu mâncărurile din carne roşie şi merge acompaniat cu brânzeturi foarte bine maturate.327,25 RON Începând cu: 307,62 RON -
REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
SOIUL : Merlot 95%,Cabernet Sauvignon 5%
VOL. ALC.: 13%
ASPECT: Este un vin de o culoare rosu rubiniu intens,limpede,stralucitor,cu reflexii purpurii.
MIROS:Arome precum fructe de padure bine coapte, prune uscate, caramel, note de condimente fine,intens.
GUST:Sec, plin, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si un post-gust lung.
ASOCIERE CULINARA:Se poate servi la preparate preparate din carne rosie, vanat de talie mica sau cu pene, preparate traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 17ºC.26,18 RON Începând cu: 24,61 RON -
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: Este un vin de o culoare rosu rubiniu, stralucitor cu reflexii violaceu-purpurii , limpede
Olfactiv: Arome proaspete, de visine si fructe de padure si de condimente.
Gustativ: Este un vin sec, cu o textura si aciditate buna ,tanini bogati, astringenta placuta,post-gust intens.
RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 16 oC. Se poate servi cu mezeluri, preparate din carne rosie, vanat mic, retete traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi proaspete.19,96 RON -
Vinul este poezia pământului. Vinarte, în cele trei domenii de renume pe care le deţine, Dealu Mare, Sâmbureşti şi Mehedinţi, şi-a propus să culeagă aceste versuri şi să le adune într-o colecţie. Am asamblat tradiţia şi potenţialul excepţional al viilor noastre cu tehnica de vinificare modernă, fară a neglija geniul uman care le produce, în speranţa de a fi reuşit să contribuim la naşterea unei noi generaţii de mari vinuri româneşti. Măsura reuşitei o putem avea numai de la cei care vor dori să guste vinurile pe care specialiştii Vinarte şi-au pus semnătura.
REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
SOIUL: Feteasca Neagra 100 %.
VOL. ALC.: 13,50%
ASPECT: De o culoare rosu rubiniu, limpede, stralucitor, cu reflexii purpurii.
MIROS: Arome proaspete, de visine si fructe de padure, condimente si note de cafea date de barrique.
GUST: Un vin complex in care aromele de fructe de padure, visine coapte si aciditatea buna fac ca acest vin sa devina rotund,prietenos si in acelasi timp corpolent, urmat de un postgust fructat intens.
ASOCIERE CULINARA: Poate fi servit ca atare sau pe toata durata mesei, asociat langa carne de porc usor condimentata cu sos de vin rosu, cotlete de miel cu ierburi usor aromate, sau la sfarsitul mesei langa platouri de branzeturi maturate, moi si semimoi.13,09 RON -
Domnul de Roua spune povestea prinţului calator prin viile Dragasanilor, un îndragostit topit de razele soarelui in roua diminetii. Strugurii dezmierdati de stropii de roua au dat nastere vinului iubirii.
Acest cupaj este format din soiurile 60% Pinot Noir şi 40% Merlot.
Culoarea acestui vin este roz-somon luminos. Acest vin dezvaluie arome de capsuni si cirese proaspete.. Gustul sau este unul viu, cu aciditate intepatoare si arome delicate.
Acest vin este proaspat si usor de baut.!
A se servi rece la aproximativ 7˚C, alaturi de branza de capra , salate de sezon si peste la gratar.
Tipul vinului: Sec22,00 RON -
REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
SOIUL : Sauvignon Blanc 100 %.
VOL. ALC.: 13%
ASPECT: Este un vin de o culoare galben pai cu reflexii verzui, limpede stralucitor.
MIROS:intens si persistent cu note florale salbatice de iasomie si soc,cu o fructuozitate de arome de mar verde,usor mineral.
GUST: sec, cu o aciditate bine conturata, atac puternic, placut, urmat de un final fin şi post-gust prelung.
ASOCIERE CULINARA:Se poate servi la preparate din carne alba, fructe de mare, branzeturi lejere.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12ºC.13,09 RON