Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Avincis - Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13%
AVINCIS - PINOT NOIR
PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI
Pinot Noir este un soi adus recent pe dealurile din Dragasani. Am selectat cele mai bune loturi de pamant pentru ca vita sa prinda radacini adanci, iar rezultatul este acest vin minunat.
Recolta si vinificatie:
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Fermentarea are loc la temperatura controlata folosindu-se drojdii locale. Aprozimativ o treime din acest vin a fost invechit in baricuri de stejar timp de 14 luni.
Degustare:
Culoarea acestui cupaj este rubiniu inchis intens. Vinul prezinta un buchet elegant de capsuni si cirese cu usoara nota condimentata. Gustul sau este matasos cu aciditate buna. Este un vin generos si bine echilibrat cu tanini bine integrati.
Recomandari privind servirea:
A se servi usor racit la16°C.
Se potriveste perfect cu friptura de vita in sos de ciuperci. Va invitam sa-l degustati de asemenea alaturi de ficat de vitel. Acompaniaza perfect friptura de vita.
Concentratie alcoolica : 13%
Tipul vinului : Sec65,45 RON -
Davino - Flamboyant 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra, vita de vie avand o varsta medie de circa 37 - 40 ani. Vinificarea separata a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 26-28°C, Cabernet Sauvignontimp de 29 zile, Merlot–23 zile si Feteasca Neagra–19 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica, in barrique. 100% maturat in baricuri de stejar romanesc din care: 88% noi si 12% la a doua utilizare timp de 9-10 luni. In cupaj concura cele mai valoroase butoaie, procentele de participare ale fiecarui soi fiind: Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 20% si Feteasca Neagra 10%. Invechire la sticla minimum 30 luni.181,95 RON Începând cu: 171,03 RON -
Avincis - Rose - Merlot & Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
AVINCIS - CABERNET SAUVIGNON + MERLOT
PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI
Recoltarea se face manual in ladite de 18kg pentru ca strugurii sa fie cat mai intacti posibil. Urmarirea maturarii strugurilor are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala pentru recolta. Strugurii sunt sortati apoi atat in vie cat si in crama.
Strugurilor li se indeparteaza ciorchinii si sunt macerati direct sub atmosfera protectoare.
Presurizarea are loc la presiune joasa, pentru a permite pastrarea aromelor si extragerea unui must de calitate. In timpul fermentarii are loc un control al temperaturii.
Degustare:
Culoarea acestui vin este un roz deschis luminos. Buchetul acestui vin dezvaluie arome de capsune salbatice si cirese proaspete. Gustul sau este proaspat si usor intepator.
Acest vin trebuie degustat tanar si proaspat!
Recomandari privind servirea:
Va sfatuim sa degustati acest vin la 7°C.
Acompaniaza foarte bine aperitivele si salatele proaspete de sezon. Recomandam sa-l degustati alaturi de cocktail de creveti si avocado.
A se servi alaturi de legume la wok sau preparate la gratar.
Concentratie alcoolica : 13%
Tipul vinului : Sec43,45 RON -
Avincis - Domnul de roua alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
Domnul de Roua spune povestea prinţului calator prin viile Dragasanilor, un îndragostit topit de razele soarelui in roua diminetii. Strugurii dezmierdati de stropii de roua au dat nastere vinului iubirii.
Acest cupaj este format din soiurile Sauvignonasse (50%), Sauvignon Blanc (40%) si Muscat Ottonel (10%).
Culoarea acestui vin este galben – verzui deschis. Acest vin dezvaluie un buchet de citrice cu note florale si subtile note de trandafir. Gustul sau prezinta un echilibru perfect intre aromele de para, pepene verde si aciditate proaspata.
Acest vin trebuie degustat tanar!
A se servi rece la aproximativ 7˚C, alaturi de paste proaspete cu creveti si sos de usturoi.22,00 RON Începând cu: 20,68 RON -
D. Vladoi - Ravak - Rose Feteasca Neagra sec 2017 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA
VOL. ALC.: 13.5%
Vin rose sec.
La Domeniul Vladoi, rose-ul a fost intotdeauna varful de lance. Acest rose are culoare de foita de ceapa, stralucitoare care ne imbie sa il consumam in dupa-amiezile de vara.
Mirosul este proaspat de caise, compot de piersici si flori de trandafiri.
Gustul este fin, echilibrat cu note de agrise, caise si pere crude.
Este un vin usor de consumat atat simplu cat si cu salate din spanac tanar si rucola cu piept de pasare.
Temperatura optima de servire 6-8°C31,87 RON Începând cu: 29,97 RON -
D. Vladoi - Anca-Maria - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
In podgoria Murfatlar soiul Chardonnay sta de multa vreme la loc de cinste. Acest Chardonnay ne impresioneaza cu o culoare galben-verzuie stralucitoare.
Mirosul este complex, dar discret cu note florale de tei imbinate cu nuante de fructe coapte ca piersicile si caisele.
Gustul este echilibrat cu note fine de dulceata de piersici si gutui. Este un vin usor de consumat atat de unul singur cat si asociat cu mancaruri delicate din peste sau paste cu sos alb.
Temperatura optima de servire 6-8°C40,58 RON -
D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2017 -0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON VINIFICAT IN ALB
VOL. ALC.: 12.5%
Desi neobisnuit, Cabernet-ul Sauvignon este de aceasta data Blanc.
Culoarea este galben pai cu reflexii roz.
Mirosul de impresia de dulce, dulceata de capsuni, zmeura si trandafiri.
Gustul este plin, dulceag, completand mirosul cu arome de migdale si dulceata de nuci.
Este usor de asociat langa un preparat din somon la cuptor cu plante aromate nu foarte intense.
Temperatura optima de servire 6-8°C40,58 RON Începând cu: 39,99 RON -
D. Vladoi - Anca-Maria - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
Gama Anca Maria cuprinde vinuri fresh, sprintene, vioaie, cu o mineralitate surprinzatoare, reprezentand intocmai personalitatea vinificatoarei.
Culoarea galben-verzuie a vinului Anca Maria - Sauvignon Blanc, ne incanta cu ideea de vin tanar.
Mirosul este proaspat, vegetal, cu note de urzica, soc si ardei gras.
Gustul ne surprinde cu o mineralitate ridicata, specifica arealului Siminoc.
Vinul este recomandat a fi consumat insotit de preparate de peste, fructe de mare sau preparate din pasare cu sosuri sofisticate, dar fara mirodenii intens aromate
Pentru a fi apreciat la adevarata valoare, temperatura optima de servire este de 9-12°C40,58 RON Începând cu: 39,99 RON -
D. Vladoi - Anca-Maria - Syrah & Cabernet Sauvignon, rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH / CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
Rose-urile cramei Domeniul Vladoi au surprins de fiecare data consumatorii, atat pe cunoscatori cat si pe consumatorii obisnuiti . De aceasta data va incantam cu un rose din Syrah si Cabernet Sauvignon menit sa va parfumeze fiecare dupa-amiaza de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei.
Un rose cu o culoare stralucitoare, foita de ceapa, intensa.
Mirosul de incanta cu note florale si usor condimentate.
Gustul este echilibrat, cu o aciditate sustinut, perfect pentru a fi consumat si in zilele calduroase de vara.
Se poate asocia perfect cu fructe de mare in sos rosu usor condimentat.
Temperatura de servire 6-8°C40,58 RON Începând cu: 39,99 RON -
Vinul Cavalerului - Cabernet Sauvignon 2013 - 0.75L, Alc: 13%
VINUL CAVALERULUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: CABERNET SAUVIGNON
Vinul Cavalerului Cabernet Sauvignon, obtinut din struguri selectionati si culesi manual, a fost partial baricat timp de 12 luni, pentru a obtine echilibrul corect intre aromele intense de fructe rosii si taninii puternici. Rezultatul este un vin proaspat, fructat, cu aciditate discreta si placuta, ce exprima corect caracteristicile tipice ale acestui soi. Va recomandam sa serviti acest vin la o temperatura de 18 ⁰C, in compania unor preparate din carne rosie cu sos, vanat sau branzeturi.
Miros: nas proaspat si fructat; visine, coacaza rosie, vanilie
Gust: fructe rosii, coacaze, afine; aciditate placuta si tanini eleganti
Cu ce meniu se serveste: preparate pe baza de carne, cu sosuri, branzeturi
Temperatura de servire: 18⁰C28,88 RON -
Serve - Terra Romana - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALU MARE / ROMANIA
SOIUL: CHARDONNAY
Acest vin provine din primele plantatii de Chardonnay din Dealu mare care au fost infiinţate de S.E.R.V.E. în Ceptura in anul 2006. 2015 a fost un an special pentru Chardonnay: zilele calduroase din august aproape au blocat maturarea strugurilor, dar ploile dinaintea recoltei au reusit sa salveze recolta. Astfel a devenit Chardonnay –ul acestui an o incantare pentru simturi : culoare galben-intens, nas floral cu note de vanilie, nuca de cocos si paine prajita, completate de o aciditate placuta si de note de miere si coaja de paine. Fiind un vin onctuos, corpolent si echilibrat, va recomandam sa-l savurati rece, la o temperatura de 10-12 °C, in compania unor preparate din peste sau pasare, mozzarella si branzeturi proaspete, sau ca aperitiv … este “scuza” ideala pentru cateva momente de relaxare.
Miros: note florale, vanilie, miere
Gust: miere, gutuie; un vin proaspat cu postgust
Cu ce meniu se serveste: fructe de mare, carne alba, mozzarella si branzeturi proaspete
Temperatura de servire: 10-12 °C45,37 RON Începând cu: 39,19 RON -
Vinul Cavalerului - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
VINUL CAVALERULUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: SAUVIGNON BLANC
Sauvignon Blanc 2015 încorporează caracteristicile tipice ale acestui soi de struguri și are o aciditate bine integrată, ce conferă acestui vin o prospețime deosebită. Vinul Cavalerului Sauvignon Blanc 2015 este un vin proaspăt şi uşor de savurat…un vin potrivit pentru orice zi. Strugurii provin
din plantaţii din 2005 şi 2006 aflate în Cogealac; culeşi în lăzi de 250 kg şi transportaţi la cramă în camioane frigorifice la temperatura de 8°C, strugurii sunt apoi triaţi a doua oară la recepţia în cramă. Sunt mai întâi desciorchinaţi şi apoi zdrobiţi, transportaţi cu ajutorul benzilor de cauciuc direct în presa pneumatică. După presare, mustul este vinificat conform celor mai moderne tehnici, la temperatura de 17° – 18°C, proces care durează circa 3 săptămâni.
Miros: citrice, ardei verde
Gust: proaspăt şi elegant, un vin echilibrat cu aciditate ridicată; arome intense de fructe exotice (grapefruit şi pomelo) şi postgust persistent
Cu ce meniu se serveşte: salate de vară, peşte, brânzeturi proaspete, carne de pasăre şi paste
Temperatura de servire: 12-13°C28,88 RON -
Avincis - Domnul de roua rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14%
Domnul de RouA spune povestea printului calator prin viile Dragasanilor, un îndragostit topit de razele soarelui în roua diminetii. Strugurii dezmierdati de stropii de roua au dat nastere vinului iubirii.
Acest cupaj este format din soiurile Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (35%) si Pinot Noir (15%).
Culoarea acestui vin este violet închis. Vinul dezvaluie un buchet de coacaze negre si mure.
Gustul sau este usor, cu structura rotunda si aciditate proaspata si arome de fructe.
Acest vin trebuie degustat tanar!
A se servi la 17˚C, alaturi de coaste la gratar.
Tipul vinului: Sec22,00 RON Începând cu: 20,68 RON -
Liliac Transylvania - Private Selection Chardonnay Orange 2015 - 0.75L, Alc: 14%
O culoare galbenă strălucitoare în pahar, vă indică un vin elegant plin de arome. Descoperiți în pahar parfumul florilor de soc împreuna cu cel al fructelor exotice atât în miros cât și în gust, gustul este desăvarșit de aromele de citrice. Are un final lung cu ușoare note de grapfruit. Acest vin poate să acompanieze perfect mâncărurile mediteraneene și dar cele asiatice.82,51 RON Începând cu: 79,98 RON -
Segarcea - Simfonie Magnum 2016 - 1.5L, Alc: 14%
Pentru iubitorii de vin roşu, care se vãd siliţi în zilele fierbinţi sã stea departe de bãutura favoritã, acest roze se constituie într-o alternativã excelentã. Deşi este fãcut pentru a fi servit rece, el pãstreazã, mai ales datoritã soiului, caracteristici predominante de vin roşu tânãr. Arome intense de fructe roşii de pãdure, dulceţuri şi zmeurã. Rotunjimea şi greutatea inevitabile, date de strugurii de Cabernet, sunt echilibrate de o aciditate proaspãtã, vioaie.98,17 RON Începând cu: 92,29 RON -
Avincis - Muscat Ottonel & Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
AVINCIS - Muscat OTTONEL + SAUVIGNON BLANC
PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI
Acest cupaj special a fost creat prin valorificarea celor mai bune caracteristici ale celor două soiuri de struguri: Muscat Ottonel, un soi născut pe Valea Loirei, în 1839 şi care a poposit la începutul secolului XX la Drăgășani şi Sauvignon Blanc, un soi apărut în Franţa medievală, când era cunoscut sub numele Fiers, fiind consemnat ca atare încă din anul 1534, de nimeni altul decât François Rabelais, în cartea sa “Gargantua & Pantagruel” şi care a ajuns la Drăgăşani la sfărşitul secolului XIX.
Delicateţea soiului Muscat Ottonel și prospeţimea soiului Sauvignon dau echilibru acestui vin proaspăt și îmbietor creat de AVINCIS.
Culoarea sa este verde deshis, cu nuanţe aurii. Acest vin are un buchet floral, cu note de trandafiri, iar gustul său dezvăluie note de fructe exotice și arome citrice proaspete.
A se degusta foarte rece la 7 °C, alături de peşte la grătar sau fructe de mare.
Tipul vinului: Sec36,30 RON Începând cu: 34,12 RON -
Young Liliac - Fresh, Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2017 - 0.75L, Alc: 12%
Soi de struguri: Sauvignon Blanc & Feteasca Alba
Specialitati recomandate: Este un vin racoritor recomandat sa acompanieze bucataria mediteraneeana bazata pe peste si fructe de mare. Este o alegere excelenta si pt branzeturile fine sau cele maturate.
Temperatura de servire: 10 grade Celsius
Continut de alcool : 12,5 Vol. %31,42 RON -
Vinul Cavalerului - Rose 2016 - 0.75L, Alc: 13%
VINUL CAVALERULUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: CABERNET SAUVIGNON
Vinul Cavalerului Roze 2016, obţinut și în acest an din Cabernet Sauvignon, este un vin ușor și proaspăt.
Este obtinut din struguri culesi manual in zona Cogealac, din plantatiile infiintate si intretinute de noi. Culesul s-a facut in primele ore ale diminetii astfel incat dupa-masa strugurii ajung la Ceptura pentru a fi prelucrati in aceeasi zi . Dupa presare si limpezire mustul a fost fermentat la 16-17 grade ,in loturi mici ,dupa fermentare s-a facut asamblarea si stabilizarea .
Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, vă sfătuim să–l serviţi la o temperatură de 13°C, în compania unor preparate ușoare, pe bază de carne albă, dar și cu brânzeturi sau mezeluri picante.
Vinul Cavalerului Roze 2016 este un vin romanesc premiat, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.
Miros: fructe exotice, pomelo, citrice , capsuni dar si flori albe
Gust: proaspăt de fragi, căpşuni, aciditate bună, echilibrat, cu post-gust fructat
Cu ce meniu se serveşte: aperitiv, salate, fructe de mare, carne albă, mezeluri uscate, pizza, paste
Temperatura de servire: 13°C28,88 RON