Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 23
  2. 24
  3. 25
  4. 26
  5. 27
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Litraj: 0,75L Eliminare
  1. LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.


    Soi/Cupaj: Merlot 100%
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: Dincolo de orice metafore, Merlot-ul este vinul căruia doar cârcotaşul profesionist i-ar putea găsi defecte. Este complex, dar plăcut de însoţit, are profunzimi flexibile care-i dezvăluie puterea de pătrundere. Se-nţelege la fel de bine cu hangiul şi cu regele, mişcându-se lejer de la un strat la altul al propriei fiinţe. Un vin care obligă la reverenţă, fără s-o ceară explicit. Un tânăr aristocrat, încă rebel, dar cu bună educaţie. Nuanţe clasice de Merlot definite de fructe roşii şi condimente, întrerupte de tonuri pertinente de piele şi tutun.

    Servire: Perfect in asociere cu preparate din carne de porc.
    43,85 RON
  2. LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.


    Soi/Cupaj: Shiraz 100%
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: Are un centru profund, cu o intensitate colorantă de excepție. Buchetul prezintă note de Shiraz clasice cu tentă de ciocolată și arome de prune uscate, având în final un lift blând, bine asezonat cu notele de stejar franțuzesc. Shiraz este un vin puternic, bine structurat, generos, de o corpolență aparte, mult peste medie. Promite o evoluție deosebită datorită structurii sănătoase și abundenței de arome – mure, afine, vișine – care învăluie notele subtile de piper, mentă și ciocolată.

    Servire: Asociat cu preparate din carne rosie, de manzat
  3. Soi/Cupaj: Chardonnay 23%; Sauvignon Blanc 30%; Riesling 20%; Pinot Grigio 27%
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin alb complet care îmbină fructuozitatea şi personalitatea Chardonnay-ului cu fineţea şi aroma Sauvignon-ului, la care se adaugă onctuozitatea şi vioiciunea Riesling-ului, aşezate pe o structură bine echilibrată de Pinot Gris. Este un vin vioi, proaspăt şi armonios, cu o aromă intensă şi plăcută ce îmbină parfumul fin de flori de primăvară cu mineralitatea specifică zonei.

    Servire: Potrivit impreuna cu scrumbie la gratar.
    62,83 RON
  4. Vin obtinut prin vinificarea in alb a strugurilor de Merlot, cu arome de flori de tei, grapefruit si lime. Gust proaspat si vioi, sprijinit de o buna ciditate, cu accente de citrice, sambure de caisa si mere verzi. Baricat 3 luni in bariquri din stejar romanesc.
    28,81 RON
  5. NOTE DE DEGUSTARE:

    An de recolta: 2015
    Soiul de struguri: Chardonnay 70%, Feteasca Alba 30%
    Podgorie: Dealurile Munteniei, IG
    Miros: floral, flori de tei si prun, scortisoara
    Gust: cremos, miez de paine, alune de padure. Un vin echilibrat si
    lung cu o complexitate deosebita.
    Cu ce meniu se serveşte: carne de curcan, peste gras, pizza
    mozzarella
    Temperatura de servire: 12-13°C
    Potential de invechire: 5-6 ani

    52,81 RON
  6. NOTE DE DEGUSTARE:

    An de recolta: 2014
    Soiul de struguri: Pinot Noir 80%, Feteasca Neagra 20%
    Podgorie: Dealu Mare, DOC CMD
    Miros: fructat, cireasa, visina, condimentat, sambure de migdala
    Gust: fructat, cireasa bine coapta, zmeura, mura albastra. Un vin
    corpolent si delicat cu tanini fini.
    Cu ce meniu se serveşte: miel la cuptor, friptura de rata, paste
    bolognese
    Temperatura de servire: 15-16°C
    Potential de invechire: 7-8 ani

    68,20 RON
  7. NOTE DE DEGUSTARE:
    An de recoltă: 2014
    Soiul de struguri: Fetească Neagră
    Podgorie: Dealu Mare, VDOC CMD
    Miros: complex, fructe negre bine coapte, pruna usor
    afumata, afina, condimentat, piper negru, stafide, vanilie
    Gust: puternic, fructe supracoapte, condimentat, tanini fini
    dar puternici, un echilibru foarte bun, remanenta
    impresionanta
    Cu ce meniu se serveşte: carne roşie, vânat, brânza maturata,
    desert cu ciocolata
    Temperatura de servire: 16-17°C, cu o decantare anterioară
    de circa 1 oră
    Potenţial de învechire: minim 12 ani


    183,71 RON
  8. NOTE DE DEGUSTARE:
    An de recoltă: 2016
    Soiuri de struguri: Pinot Noir
    Podgoria: Dealurile Munteniei, IG
    Miros: discret si elegant, flori albe (caprifoi) dar si fructe rosii
    (cirese si visine)
    Gust: proaspat, racoritor, citric, echilibrat pana la final cu o
    buna persistenta
    Cu ce meniu se servește: aperitiv sau pentru a insoti mese
    usoare vara
    Temperatura de servire: 11 - 12°C
    54,45 RON
  9. Serve - Terra Romana - Millenium rosu 2015 - 0.75L, Alc: 14% Serve - Terra Romana - Millenium rosu 2015 - 0.75L, Alc: 14%
    NOTE DE DEGUSTARE:
    An de recoltă: 2013
    Soiul de struguri: Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră;
    Podgorie: DOC CMD Dealu Mare.
    Miros: fructe negre bine coapte, stafide, cafea, prune, condimente.
    Gust / Structură: fructe negre bine coapte, visine, mure, ciocolata neagra,
    piper, scortisoara, vanilie. Aciditate buna, tanini puternici dar moi si fini,
    alcool bine integrat, final persistent.
    Cu ce meniu se serveşte: carne roșie ( vită, miel, vânat), brânzeturi
    maturate sau deserturi cu ciocolată neagră.
    Temperatura de servire: 16-180
    C
    Potențial de învechire: 10 ani
    50,61 RON
Pagina:
  1. 23
  2. 24
  3. 25
  4. 26
  5. 27
Grilă Listă