Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Note degustare: O culoare tipica a unui Merlot de mare clasa: rubiniu-indigo, extractiv. Se deschide cu nuante de fructe dulci ca ciresele negre si mure coapte, coacaze. Senzatii de frunza de tabac, piele tabacita, lemn dulce. Urme de ciocolata amara alaturi de o visina supra coapta confiata. In gura este catifelat, suculent și elegant. Alcoolul de 14% ii confera o dulceata delicata. Afine scoase din afinata, scortisoara si cuisoare, tabac și piele tabacita pe langa un mon cheri si praf de cacao.
Servire: 15 -17 grade Celsius.
Asocierile propuse sunt cu mezeluri crud uscate, preparate din carne de vanat, branzeturi maturate.89,01 RON Începând cu: 76,87 RON -
"De o sutăcincizeci de ani încoace, Coroana a dat națiunii române inspirație și bunul exemplu. Asemeni primilor Suverani români, generația de astăzi a Familiei Regale aduce la cunoștințăsocietății excelența în toate domeniile.”
(Extras din Scrisoarea trimisăcu prilejul acordării dreptului de prezentare a Blazonului, distincție care include Domeniile Viticole Tohani între Furnizorii Casei Regale a României).
În amintirea Prințului Nicolae de România, care a ales, la Tohani, să asculte glasul iubirii înaintea descendenței regale, am creat gama “Cuvee”, vinuri expresive, impetuoase și rare că o declarație de dragoste.Am ales să dezvoltăm gamă această pentru a transmite complexitatea, structură și caracterul fructos de Lume Nouă alegând cu atenție cele mai bune vinuri ale noastre și asamblandu-le în cupaje expresive, nobile.
Note Gustare: Un cupaj nou, inedit din trei soiuri îndrăgite: Fetească Neagră, Pinot Noirul și Merlotul. Notele de mure supra coapte, cireșele amare ale Merlotului din acest cupaj vin alături de companioană să de drum Fetească Neagră care completează paharul cu tipicul sau de prune uscate și cuișoare, pentru întregirea complexului Pinot Noirul ne aduce în acest cupaj elementele vegetale și pe cele de tutun umed. în gust regăsim notele de fructe coapte, prune uscate, dar și notele lemnoase de baric de stejar franțuzesc. Post gust lung, aciditate medie. Un vin cu personalitate.
Servire: 14-‐18 grade Celsius.
Asocieri culinare: Steak-‐uri generoase, platouri cu mezeluri sau brânzeturi măturate, paste cu sosuri de brânză, trufe cu ciocolată amăruie.
43,20 RON Începând cu: 37,31 RON -
Parfumul expresiv de cireșe amare și prune coapte continuă într-un gust vibrant de dulceață de vișine și merișoare, evoluând în note armonioase de cafea și tutun. Corpul elegant și taninii catifelați se transformă în apogeul postgustului persistent de ciocolată amară.
Un Pinot Noir creat în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, care în anul 1754 a daruit bisericii din Carastelec dreptul de a ține hramul.
Temperature de servire: 16-18 °C
Asocieri culinare: Doua feluri de mancare clasice care ne vin in minte imediat ce rostim numele acestui vin sunt somonul la gratar si rata gatita in orice fel. Daca iubiti fructele de mare, trebuie sa stiti ca si in acest caz Pinot Noir merge la fel de bine. Sau, daca aveti alte gusturi, puteti gati o baza simpla din carne de vita la cuptor pe care o asezonati cu legume si o stropiti cu Pinot Noir. Astfel nu veti da gres!54,98 RON -
Culoare: roșu intens
Miros: fructe roșii coapte, prune supracoapte, nuanțe vegetale
Gust: plin,cu tanini moi, fructat, armonios
Postgust: intensitate medie spre înaltă
Temperatura recomandată de servire: 15ºC39,27 RON Începând cu: 36,91 RON -
AVINCIS - MERLOT
PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI
Recolta si vinificatie:
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne
asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru 90% dintre struguri, ciorchinii sunt indepartati inainte de fermentare la temperatura controlata in cisterne de inox. In timpul perioadei de fermentare temperaturile sunt controlate permanent. 40% din volumul total de vin este maturat in butoaie de stejar (40% pentru
cel nou) timp de 12 luni, restul vinului fiind pastrat in cisterne de inox.
Degustare:
Culoarea acestui vin este violet-rosu inchis cu reflectii de rubin.
Acest vin prezinta un buchet expresiv de zmeura, prune si o nota de ciocolată neagra.
Gustul acestui Merlot este rotund si consistent cu final elegant si aroma de mure, boabe de cafea si tanini matasosi.
Recomandari privind servirea:
A se degusta la 18 °C.
Se potriveste perfect cu rizoto de ciuperci.
Va recomandam sa degustati acest vin alaturi de friptura la gratar, tocanita si musaca.
Concentratie alcoolica : 13%
Tipul vinului : Sec65,45 RON Începând cu: 61,52 RON -
AVINCIS - CUVEE ANDREI - CABERNET SAUVIGNON
PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI
Cabernet Sauvignon este un soi prezent de mult timp pe teritoriul romanesc care a imbratisat cu gratie si eleganta pamantul din Dragasani, luand tot ceea ce este mai bun din sol.
Recolta si vinificatie:
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru 90% dintre struguri, ciorchinii sunt indepartati inainte de fermentare la temperatura controlata in cisterne de inox. 31% din acest vin este invechit in baricuri de stejar (90% din cel nou) timp de 14 luni restul vinului este pastrat in cisterne de inox.
Degustare:
Culoarea acestui Cabernet este rubiniu inchis profund. Acest vin are un buchet predominant de coacaze negre proaspete si o usoara nota de stejar.
Gustul sau profund de fructe coapte este imbracat intr-o subtila nota de vanilie. Are potential bun de invechire.
Recomandari privind servirea:
A se servi la 18°C.
Acompaniaza foarte bine preparatele din carne de vita, in special friptura.
Puteti degusta acest vin si alaturi de salam chorizo si sunca afumata.
Va recomandam sa-l degustaai alaturi de friptura de miel si legume.
Concentratie alcoolica : 13.5%
Tipul vinului : Sec80,84 RON Începând cu: 75,99 RON -
AVINCIS - PINOT NOIR
PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI
Pinot Noir este un soi adus recent pe dealurile din Dragasani. Am selectat cele mai bune loturi de pamant pentru ca vita sa prinda radacini adanci, iar rezultatul este acest vin minunat.
Recolta si vinificatie:
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Fermentarea are loc la temperatura controlata folosindu-se drojdii locale. Aprozimativ o treime din acest vin a fost invechit in baricuri de stejar timp de 14 luni.
Degustare:
Culoarea acestui cupaj este rubiniu inchis intens. Vinul prezinta un buchet elegant de capsuni si cirese cu usoara nota condimentata. Gustul sau este matasos cu aciditate buna. Este un vin generos si bine echilibrat cu tanini bine integrati.
Recomandari privind servirea:
A se servi usor racit la16°C.
Se potriveste perfect cu friptura de vita in sos de ciuperci. Va invitam sa-l degustati de asemenea alaturi de ficat de vitel. Acompaniaza perfect friptura de vita.
Concentratie alcoolica : 13%
Tipul vinului : Sec65,45 RON -
Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra, vita de vie avand o varsta medie de circa 37 - 40 ani. Vinificarea separata a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 26-28°C, Cabernet Sauvignontimp de 29 zile, Merlot–23 zile si Feteasca Neagra–19 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica, in barrique. 100% maturat in baricuri de stejar romanesc din care: 88% noi si 12% la a doua utilizare timp de 9-10 luni. In cupaj concura cele mai valoroase butoaie, procentele de participare ale fiecarui soi fiind: Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 20% si Feteasca Neagra 10%. Invechire la sticla minimum 30 luni.181,95 RON Începând cu: 171,03 RON -
VINUL CAVALERULUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: CABERNET SAUVIGNON
Vinul Cavalerului Cabernet Sauvignon, obtinut din struguri selectionati si culesi manual, a fost partial baricat timp de 12 luni, pentru a obtine echilibrul corect intre aromele intense de fructe rosii si taninii puternici. Rezultatul este un vin proaspat, fructat, cu aciditate discreta si placuta, ce exprima corect caracteristicile tipice ale acestui soi. Va recomandam sa serviti acest vin la o temperatura de 18 ⁰C, in compania unor preparate din carne rosie cu sos, vanat sau branzeturi.
Miros: nas proaspat si fructat; visine, coacaza rosie, vanilie
Gust: fructe rosii, coacaze, afine; aciditate placuta si tanini eleganti
Cu ce meniu se serveste: preparate pe baza de carne, cu sosuri, branzeturi
Temperatura de servire: 18⁰C28,88 RON -
Domnul de RouA spune povestea printului calator prin viile Dragasanilor, un îndragostit topit de razele soarelui în roua diminetii. Strugurii dezmierdati de stropii de roua au dat nastere vinului iubirii.
Acest cupaj este format din soiurile Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (35%) si Pinot Noir (15%).
Culoarea acestui vin este violet închis. Vinul dezvaluie un buchet de coacaze negre si mure.
Gustul sau este usor, cu structura rotunda si aciditate proaspata si arome de fructe.
Acest vin trebuie degustat tanar!
A se servi la 17˚C, alaturi de coaste la gratar.
Tipul vinului: Sec22,00 RON Începând cu: 20,68 RON