Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Litraj: 0,75L Eliminare
  2. Tip strugure: Cupaj rosu Eliminare
  1. Cuvee Rosu
    INDICATIE GEOGRAFICA DEALURILE OLTENIEI

    grad alcoolic 14,5%
    zahar reziudual 2,3 g/l

    Cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot, vinuri provenite din ani diferiti, baricate, si cupajate dupa finalizarea vinurilor. Baricarea s-a realizat in baricuri de stejar frantuzesc. Vin cu o culoare intensa, cu arome de fructe uscate, cu note de lemn, gust catifelat, corpolent, cu arome de prune afumate.

    Moșia Galicea Mare își leagă identitatea de momente și personalități marcante în istoria societății românești. În 1896 moșia Galicea Mare intră în proprietatea Prințului George Bibescu, iar în 1902 acesta donează o parte din moșie fiului său George Valentin Bibescu. În 1912 George Valentin Bibescu înființează o plantație de 15 ha viță de vie cu soiuri altoite de la pepinierele Stirbey. În anul 1916 se inaugura crama de la Galicea Mare cu primele vinuri produse din via proprie.

    Toate aceste repere se reflectă și astăzi atât în arhitectura cramei, cât și în plantațiile de viță-de-vie.
  2. Vinul rosu Bon Viveur este un cupaj de exceptie intre Cabernet Sauvignon 70% si Merlot 30%.

    Miros: Acest vin grupează o serie de parfumuri de la note vegetale specifice soiurilor ce-l compun, la note de ciocolată albă, nucă de cocos, cacao, vanilie, cuișoare, scorțișoară, fum și trabuc, provenite din fermentare și maturare în barrique.
    Gust: Are o componență aromatică bogată și este bine structurat. Un vin viu.
    Postgust: Lung cu o completare de arome de învechire.
    Temperatura recomandată de servire: 14ºC - 16ºC (sugerăm o aerare a vinului timp de 45 de minute).
  3. Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    Am o anumită reţinere în a acorda figurilor mitologice puterea de a induce stări extreme, fie de bine, fie de rău. Misterioasele Sânziene, neam de iele, au puterea de a dărui noroc, de a vindeca boli şi de a binecuvânta „apa de stele” (roua din dimineaţa de după Noaptea lor), dar şi puterea de a lua minţile celor care le privesc dansând deasupra lacurilor sau comorilor. Când Sancta Diana romană a devenit, la români, Sânziana, mitologia locală a reţinut naşterea Drăgaicelor (de la „cel drag”), fiinţe care, în Noaptea de Sânziene, alungă răul şi vestesc dragostea. În timp, sărbătoarea a prins acelaşi chip pretutindeni, de la florile puse sub pernă la cununile de sânziene aruncate în cireada de vite, pentru a afla vârsta ursitului. Dacă sătenii îşi respectă cuvântul, adică nu tulbură liniştea spiritelor scoţând apă din fântână noaptea, dar nici nu săvârşesc alte păcate grele, Drăgaicele au grijă de recolte şi îi feresc de boli pe copiii puşi în braţele fecioarelor care joacă-n horă. „Lucrurile bune se întâmplă celor care ştiu să aştepte”, se spune. Iar acest vin este o dovadă că munca şi răbdarea nu rămân nerăsplătite. DRĂGAICA nu dă buzna, ci aşteaptă să-şi găsească tovarăşul ideal. Decantat îndelung şi servit în cele mai bune pahare, vinul oferă o linie imprevizibilă de note şi arome, în timp ce spune o poveste lungă, foarte lungă. Un povestaş binevoitor care, în loc să contrazică, te duce de mână acolo unde poţi găsi certitudini. E prietenos, deloc autoritar, nobil, puternic şi ... foarte special.

    Soi/Cupaj:Feteasca Neagra. Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: În Drăgaica Roşie se îmbină eleganta Fetestii Negre cu forţa Cabernet Sauvignon-ului, catifelarea Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului. Echilibrat, armonios, cu nuanţe intense şi plăcute ce dezvoltă arome de prune uscate, coacăze, lemn puţin ars şi ciocolată cu lapte. Vinul rezultat este intens, echilibrat, cu o aroma puternica de coacaze negre, prune uscate, cacao si lemn usor prajit. Taninii bine copti sunt echilibrati de o aciditate placuta, alcoolul bine integrat si de un corp si finish prelung. Este un vin usor de asociat cu diverse mancaruri din porc, vita sau miel, iar supletea, complexitatea si convivialitatea gustativa il fac un companion perfect al intalnirilor amicale, de afaceri ori a serilor petrecute in familie.

    Servire: Langa Preparate din carne de porc sau de vită, vânat.
    62,83 RON
  4. NOTE DE DEGUSTARE:

    An de recolta: 2014
    Soiul de struguri: Pinot Noir 80%, Feteasca Neagra 20%
    Podgorie: Dealu Mare, DOC CMD
    Miros: fructat, cireasa, visina, condimentat, sambure de migdala
    Gust: fructat, cireasa bine coapta, zmeura, mura albastra. Un vin
    corpolent si delicat cu tanini fini.
    Cu ce meniu se serveşte: miel la cuptor, friptura de rata, paste
    bolognese
    Temperatura de servire: 15-16°C
    Potential de invechire: 7-8 ani

    68,20 RON
  5. Serve - Terra Romana - Millenium rosu 2015 - 0.75L, Alc: 14% Serve - Terra Romana - Millenium rosu 2015 - 0.75L, Alc: 14%
    NOTE DE DEGUSTARE:
    An de recoltă: 2013
    Soiul de struguri: Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră;
    Podgorie: DOC CMD Dealu Mare.
    Miros: fructe negre bine coapte, stafide, cafea, prune, condimente.
    Gust / Structură: fructe negre bine coapte, visine, mure, ciocolata neagra,
    piper, scortisoara, vanilie. Aciditate buna, tanini puternici dar moi si fini,
    alcool bine integrat, final persistent.
    Cu ce meniu se serveşte: carne roșie ( vită, miel, vânat), brânzeturi
    maturate sau deserturi cu ciocolată neagră.
    Temperatura de servire: 16-180
    C
    Potențial de învechire: 10 ani
    50,61 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă