Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Litraj: 0,75L Eliminare
  2. Tip strugure: Cupaj rosu Eliminare
  • Galicea Mare - Cuvee Rosu 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Cuvee Rosu
    INDICATIE GEOGRAFICA DEALURILE OLTENIEI

    grad alcoolic 14,5%
    zahar reziudual 2,3 g/l

    Cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot, vinuri provenite din ani diferiti, baricate, si cupajate dupa finalizarea vinurilor. Baricarea s-a realizat in baricuri de stejar frantuzesc. Vin cu o culoare intensa, cu arome de fructe uscate, cu note de lemn, gust catifelat, corpolent, cu arome de prune afumate.

    Moșia Galicea Mare își leagă identitatea de momente și personalități marcante în istoria societății românești. În 1896 moșia Galicea Mare intră în proprietatea Prințului George Bibescu, iar în 1902 acesta donează o parte din moșie fiului său George Valentin Bibescu. În 1912 George Valentin Bibescu înființează o plantație de 15 ha viță de vie cu soiuri altoite de la pepinierele Stirbey. În anul 1916 se inaugura crama de la Galicea Mare cu primele vinuri produse din via proprie.

    Toate aceste repere se reflectă și astăzi atât în arhitectura cramei, cât și în plantațiile de viță-de-vie.
  • Licorna - Bon Viveur rosu 2014 - 0.75L, Alc: 14.8%

    Vinul rosu Bon Viveur este un cupaj de exceptie intre Cabernet Sauvignon 70% si Merlot 30%.

    Miros: Acest vin grupează o serie de parfumuri de la note vegetale specifice soiurilor ce-l compun, la note de ciocolată albă, nucă de cocos, cacao, vanilie, cuișoare, scorțișoară, fum și trabuc, provenite din fermentare și maturare în barrique.
    Gust: Are o componență aromatică bogată și este bine structurat. Un vin viu.
    Postgust: Lung cu o completare de arome de învechire.
    Temperatura recomandată de servire: 14ºC - 16ºC (sugerăm o aerare a vinului timp de 45 de minute).
  • Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Am o anumită reţinere în a acorda figurilor mitologice puterea de a induce stări extreme, fie de bine, fie de rău. Misterioasele Sânziene, neam de iele, au puterea de a dărui noroc, de a vindeca boli şi de a binecuvânta „apa de stele” (roua din dimineaţa de după Noaptea lor), dar şi puterea de a lua minţile celor care le privesc dansând deasupra lacurilor sau comorilor. Când Sancta Diana romană a devenit, la români, Sânziana, mitologia locală a reţinut naşterea Drăgaicelor (de la „cel drag”), fiinţe care, în Noaptea de Sânziene, alungă răul şi vestesc dragostea. În timp, sărbătoarea a prins acelaşi chip pretutindeni, de la florile puse sub pernă la cununile de sânziene aruncate în cireada de vite, pentru a afla vârsta ursitului. Dacă sătenii îşi respectă cuvântul, adică nu tulbură liniştea spiritelor scoţând apă din fântână noaptea, dar nici nu săvârşesc alte păcate grele, Drăgaicele au grijă de recolte şi îi feresc de boli pe copiii puşi în braţele fecioarelor care joacă-n horă. „Lucrurile bune se întâmplă celor care ştiu să aştepte”, se spune. Iar acest vin este o dovadă că munca şi răbdarea nu rămân nerăsplătite. DRĂGAICA nu dă buzna, ci aşteaptă să-şi găsească tovarăşul ideal. Decantat îndelung şi servit în cele mai bune pahare, vinul oferă o linie imprevizibilă de note şi arome, în timp ce spune o poveste lungă, foarte lungă. Un povestaş binevoitor care, în loc să contrazică, te duce de mână acolo unde poţi găsi certitudini. E prietenos, deloc autoritar, nobil, puternic şi ... foarte special.

    Soi/Cupaj:Feteasca Neagra. Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: În Drăgaica Roşie se îmbină eleganta Fetestii Negre cu forţa Cabernet Sauvignon-ului, catifelarea Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului. Echilibrat, armonios, cu nuanţe intense şi plăcute ce dezvoltă arome de prune uscate, coacăze, lemn puţin ars şi ciocolată cu lapte. Vinul rezultat este intens, echilibrat, cu o aroma puternica de coacaze negre, prune uscate, cacao si lemn usor prajit. Taninii bine copti sunt echilibrati de o aciditate placuta, alcoolul bine integrat si de un corp si finish prelung. Este un vin usor de asociat cu diverse mancaruri din porc, vita sau miel, iar supletea, complexitatea si convivialitatea gustativa il fac un companion perfect al intalnirilor amicale, de afaceri ori a serilor petrecute in familie.

    Servire: Langa Preparate din carne de porc sau de vită, vânat.
    62,83 RON
  • Serve - Cuvee Guillaume 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    NOTE DE DEGUSTARE:

    An de recolta: 2014
    Soiul de struguri: Pinot Noir 80%, Feteasca Neagra 20%
    Podgorie: Dealu Mare, DOC CMD
    Miros: fructat, cireasa, visina, condimentat, sambure de migdala
    Gust: fructat, cireasa bine coapta, zmeura, mura albastra. Un vin
    corpolent si delicat cu tanini fini.
    Cu ce meniu se serveşte: miel la cuptor, friptura de rata, paste
    bolognese
    Temperatura de servire: 15-16°C
    Potential de invechire: 7-8 ani

    68,20 RON
  • Serve - Terra Romana - Millenium rosu 2015 - 0.75L, Alc: 14% Serve - Terra Romana - Millenium rosu 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    Serve - Terra Romana - Millenium rosu 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    NOTE DE DEGUSTARE:
    An de recoltă: 2013
    Soiul de struguri: Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră;
    Podgorie: DOC CMD Dealu Mare.
    Miros: fructe negre bine coapte, stafide, cafea, prune, condimente.
    Gust / Structură: fructe negre bine coapte, visine, mure, ciocolata neagra,
    piper, scortisoara, vanilie. Aciditate buna, tanini puternici dar moi si fini,
    alcool bine integrat, final persistent.
    Cu ce meniu se serveşte: carne roșie ( vită, miel, vânat), brânzeturi
    maturate sau deserturi cu ciocolată neagră.
    Temperatura de servire: 16-180
    C
    Potențial de învechire: 10 ani
    50,61 RON
  • Vinarte - Colectie Nedeea (FN+ND+NO) 2017 - 0.75 L, Alc: 13.5%

    DENUMIRE DE ORIGINE: D.O.C. – C.M.D. Mehedinţi – Stârmina
    CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina - Vinarte.
    CLIMA: temperat –continentalã cu influenţe mediteraneene.
    SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrişuri, nisipuri şi marne.
    SOI: Feteascã Neagrã, Negru de Drãgãşani, Novac.
    ALCOOL: 13,50% vol.
    VINIFICARE: Se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manualã în
    lãdiţe de plastic, desciorchinare şi zdrobire, mustuiala este pompatã în
    cisterne de inox cu temperatura controlatã unde este însãmânţatã cu
    levuri pentru desãvârşirea fermentaţiei alcoolice, urmatã de tragerea
    vinului şi finalizarea fermentaţiei malolactice în baricuri franceze de
    stejar unde se înnobileazã cu o periodã de maturare de circa 2-6 luni,
    timpul de maturare  în barrique fiind diferit de la un soi la
    altul. Urmãtoarea etapã a fost de selecţie şi asamblare a vinurilor într-
    un cupaj unic. Dupa condiţionare,  vinul a fost îmbuteliat şi depozitat
    în pivniţã pentru un nou stagiu de elevare, în sticlã de data aceasta.
    NOTE DE DEGUSTARE:
    Vizual: limpede, roşu rubiniu intens cu nuanţe violacee,
    strãlucitor. Olfactiv: intens şi foarte fructat, dominat de arome de
    cireşe negre, prune uscate, cuişoare şi fructe de pãdure, uşor
    condimentat. Gustativ: plin, cremos, puternic dar echilibrat, cu tanini
    rotunzi şi un final persistent.
    RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimã de consum este
    de 16 o  C. Se poate servi cu filet mignon cu anghinare coapte şi sos
    amaretto, viţel la cuptor  cu tortilla şi sos de vin roşu, cotlete de
    berbecuţ pe pat de couscous şi sos de mentã, mistreţ cu sos
    vânãtoresc şi cartofi.
    POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlã, în acest
    mod el cãpãtând o texturã mai catifelatã şi un buchet mai complex.
  • Crama Oprisor - Cupola Sanctis Sfantul Gheorghe 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  • Crama Oprisor - Cupola Sanctis Sfintii Petru Pavel 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  • Crama Oprisor - Cupola Sanctis Sfintii Mihail Gavril 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  • Avincis - Merlot & Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    MERLOT & CABERNET SAUVIGNON 2015

    Recoltă şi vinificaţie:
     Recoltarea se face manual, în lădiţe de numai 18 kg, pentru ca strugurii să
    rămână cât mai intacţi posibil. Culegătorii noştri aleg numai strugurii buni şi
    sănătoşi. Urmărirea maturării strugurilor şi a dezvoltării aromei are loc în mod
    regulat, pentru a se identifica data ideală de recoltare.
     Strugurii sunt sortaţi pentru a doua oară pe banda transportoare pentru a ne
    asigura că au fost culeşi numai cei copţi şi sănătoşi.
     Ciorchinii sunt îndepărtaţi în totalitate înainte de fermentarea la temperatură
    controlată.
     Soiul Merlot reprezinta 85% din acest vin in timp ce Cabernet Sauvignon
    reprezinta 15%.
     10% din acest cupajul este învechit în baricuri de stejar romanesc timp de 6
    luni; restul vinului este păstrat în cisterne de inox.

    Degustare:
     Culoarea acestui vin este negru roşiatic intens.
     Acest vin are un buchet proaspăt şi expresiv de coacăze negre şi mure.
     Structura acestui vin prezintă echilibru între aroma proaspătă de fructe zdrobite
    şi tanini rotunzi şi delicaţi.
     Acest vin poate fi servit de acum şi până în 2025.

    Recomandări privind servirea:
     A se servi la 17oC.
     Vă recomandăm să degustaţi acest vin alături de salam, şuncă afumată
    precum şi alte aperitive.
     Acompaniază perfect cotletul de miel în sos balsamic.
    Concentraţie alcoolică : 13% ; Zahăr rezidual: 0,2 g/ltr.; Dop: Microaglomerat
    ; Aciditate totală : 5,51 g/ltr. Ac. Tart.; Tipul vinului: Sec
  • Crama Oprisor - Smerenie cupaj rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14% Crama Oprisor - Smerenie cupaj rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Oprisor - Smerenie cupaj rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Tot ce există în Oltenia este legat într-un fel de credinţă, de ortodoxie, de divinitate. Bisericile şi mănăstirile au stat timp de secole în cel mai înalt punct (geografic) al comunităţii, pentru a sublinia concret locul deţinut de practicile spirituale. Oltenii nu ar fi putut rezista vremurilor potrivnice fără să fi ţinut aprinsă flacăra credinţei. Şi astăzi, straiele lor şi troiţele de la răscruci împrăştie o atmosferă de smerenie, însă nu una a omului învins, ci a celui care şi-a pus sufletul şi viitorul la dispoziţia lui Dumnezeu. În Oltenia Profundă pluteşte miros de ulei ars în candelă, de tămâie şi de ziduri bisericeşti vechi.SMERENIE este primul vin din România care a parcurs un drum invers: de la nume şi idee la licoarea închisă în sticlă. S-a vrut a fi un tribut adus sufletului nemuritor şi credinţei nesmintite, călugăriţei din chilie care se roagă pentru fiecare om întâlnit sau de care a auzit. Alchimia lui Liviu Grigorică şi puritatea soiurilor lucrate de Veronica Gheorghiu au fost exploatate la maximum pentru a obţine un vin care „închide” această atmosferă. Asprimile tocite ale rasei călugăreşti – surprinse în taninii catifelaţi, cu astringenţe plăcute. Răcoarea chiliei – descoperită în urme aproape imperceptibile de mentă şi eucalipt. Viaţa de zi cu zi – regăsită în parfumul de gutuie lăsată în fereastră şi de cireşe supracoapte. Nedezminţirea credinţei – revelată în puterea mare de învechire a vinului.

    Soi/Cupaj: Shiraz, Pinot Noir, Dornfelder
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: Vin intens colorat în roşu-violaceu, echilibrat, corpolent şi catifelat. Aromatic, dezvoltă uşoare tente de fum de tămâie împletite armonios cu note de vişine supracoapte. Un vin fin, învăluitor, excelent pentru consumul imediat, dar şi cu reale capacităţi de învechire în sticlă. Un vin august, cu un caracter gustativ foarte prietenos, ale cărui arome, rar întâlnite într-un vin românesc, invită la meditaţie.

    Servire: Vin de meditație sau in asociere cu preparate din carne roșie.
  • Vinarte - Terase Danubiene - Negru de Dragasani 2014 - 0.75L, Alc: 13.7%

    REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL : Negru de Drăgăşani 95%, Novac 5%
    VOL. ALC.: 13,5%

    ASPECT: Este un vin limpede, de o culoare rosu rubiniu intens, stralucitor cu reflexii violacee.
    MIROS: Arome de cirese negre si fructe de padure, nuante de condimente,intens.
    GUST: Puternic si echilibrat, plin, cu tanini rotunzi, cu note fructate si un final persistent.
    ASOCIERE CULINARA: Se poate servi cu mezeluri, preparate din carne rosie, vanat mic, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi proaspete.
    TEMP. DE SERVIRE: 15ºC.
  • Vinarte - Castel Starmina, Negru de Dragasani 2017 - 0.75 L, Alc: 13%

    REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL : Negru de Drăgăşani 95%, Novac 5%
    VOL. ALC.: 13,5%

    ASPECT: Este un vin limpede, de o culoare rosu rubiniu intens, stralucitor cu reflexii violacee.
    MIROS: Intens, arome de cirese negre si fructe de padure, note de condimente.
    GUST: Puternic si echilibrat, plin, cu tanini rotunzi, note fructate si un final persistent.
    ASOCIERE CULINARA: Se poate servi cu mezeluri, preparate din carne rosie, vanat mic, retete traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi proaspete.
    TEMP. DE SERVIRE: 15ºC.
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă