Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Regiune: Mehedinti - Oltenia Eliminare
  1. Este un vin foarte bine structurat şi echilibrat, puternic, sec şi foarte taninos.
    Se potriveşte cu mâncărurile din carne roşie şi merge acompaniat cu brânzeturi foarte bine maturate.
    52,36 RON
  2. PRODUCATOR / PODGORIE: VINARTE / CRAMA VILLA ZORILOR
    REGIUNE / TARA: DOC-CMD DEALU MARE / ZORESTI / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: 90% MERLOT + 10% CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 14.5%
    VINIFICARE: Strugurii provin din parcele consacrate ce se bucura de conditii naturale optime pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat în asa fel încat sa rezulte un echilibru perfect între acumularea de zahar, concentratia de arome si substantele colorante. Selectia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea facută manual cat si pe banda de sortare înainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisa în cisterne de inox cu temperatură controlata unde au loc maceratia si fermentatia alcoolica (timp de 25 zile). Vinul se trage în barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde au loc fermentatia malolactica si maturarea pentru o perioadă de 12 luni. Dupa aceasta perioada, vinul se îmbuteliaza în sticle si se pastreaza în pivnita minimum şase luni.
    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Limpede, culoare rosu-rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii-roscate.
    MIROS: De fructe de padure (mure, coacaze si fragi), sustinute de arome complexe de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie.
    GUST: Sec, placut si intens, corpolent si seducator, cu o textură catifelata, bine echilibrată de tanini dulci, de o astringenta delicata, si un gust la final dupa inghitire, de o remanenta prelunga si savuroasa.

    ASOCIERE CULINARA: Se poate servi la preparate din carne rosie (mezeluri uscate si afumate, sau preparate la cuptor sau grill), vanat cu sosuri brune complexe pe baza de trufe albe sau negre, meniuri tradiţionale romanesti pe baza de carne sau alaturi de branzeturi maturate.
    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda a fi decantat cu circa 30-45 min. inainte de servire; potential de invechire la sticla 10-15ani în conditii de pivnita)
  3. Corcova - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Corcova - Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
    Aflat printre puţinele soiuri albe care se pretează învechirii, Chardonnay este în această ipostază un vin cu multă personalitate. Galben deschis cu reflexii argintii, reuneşte într-o asamblare armonioasă nuanţe de citrice, unt şi migdale, ce îi conferă un grad de complexitate ridicat. Finalul este plăcut, uşor condimentat şi cu atât mai favorabil unor asocieri gastronomice îndrăzneţe, din universul alcătuit de aperitive, peşte şi carne de pasăre. Se serveşte la 12-14 grade Celsius.
    38,50 RON
  4. CALOIAN
    CABERNET SAUVIGNON

    Puternic şi sigur pe sine, bogat, cu pas ferm şi apăsat, Cabernet-ul se deschide mai greu, păstrându-şi cadenţa, dar doar pentru a se dezvălui în deplină maiestate. Un Laocoon căruia maturitatea nu i-a înmuiat trupul, ci i-a dat tuşe mai groase şi mai ferme. Nuanţe de ciocolată neagră, fructe uscate şi arome ce amintesc de brazda abia tăiată în pământul gras şi ierbos, legate într-o textură solidă, satinată.


    CULOARE: Rubiniu-intens
    MIROS: Coacăze negre, prune uscate
    GUST: Corpolent, puternic, ușor agresiv; 13 % vol.
    ASOCIERI: Preparate din carne de porc sau de vită
  5. CALOIAN
    FETEASCĂ NEAGRĂ

    Vinul-vedetă al liniei Caloian, Feteasca Neagră şi-a cucerit rapid admiratorii. Aduce aminte de surpriza erotică şi postmodernă a doamnei care, la un bal alb-negru, coboară maiestuos treptele de marmură într-o rochie roşie de flamenco. Un vin care nu rămâne nevorbit, nu e trecut de nimeni cu vederea şi, obligatoriu, rămâne în memorie. Deşi se bea uşor, nu este un vin facil, căci rotunjimea-i prietenoasă, dominată de prune uscate, cireşe şi vişine negre, este doar un „context” pentru senzaţiile de trufe şi cacao, ameţite chiar de o picătură de sânge proaspăt, cufundată în arome seducătoare de lemn.

    CULOARE: Vișiniu-intens
    MIROS: Cireșe negre, vișine, prune coapte
    GUST: Echilibrat, plăcut, tanini fini bine integrați; 14 % vol.
    ASOCIERI: Preparate picante din carne
  6. CALOIAN
    MERLOT

    Dacă ar exista un vin „oficial” pentru jucat hora, ei bine, acesta ar fi. Plin de viaţă, ritm şi muzică, neobosit, mereu proaspăt, calibrat perfect pentru orice gust, Merlot-ul Caloian pare a fi un motiv de sărbătoare. Cu debut fructuos de cireşe negre şi coacăze, cu trup care duce la cele mai seducătoare nuanţe de vanilie şi cu taninii perfect integraţi, care completează armonios ansamblul, abia gliceric, Merlot-ul este un vin a cărui curgere în pahare nu ar trebui nicidecum întreruptă…

    CULOARE: Rubiniu-intens
    MIROS: Afine, mure
    GUST: Echilibrat, fin, catifelat; 14,5 % vol.
    ASOCIERI: Preparate din carne de porc sau de vită
  7. CALOIAN
    ROSE

    Aromatic de la primul nas, aduce tonuri proaspete de cireșe de mai și căpșuni, nuanțate de note citric-vegetale. Gustul prezintă un atac cu senzații dulci, dar apoi evoluează dominat de o aciditate tipică vinurilor tinere, postgustul fiind proaspăt, vioi, elegant și plăcut.


    CULOARE: Roz-zmeuriu
    MIROS: Nuanțe de trandafiri, căpșuni și fragi
    GUST: Proaspăt, elegant, vioi, echilibrat; 13,5 % vol.
    ASOCIERI: Somon fume, preparate din carne albă
    .
  8. Este primul vin din acest soi lansat de Crama Oprișor. Pe lângă mineralitatea tipică, îi putem admira aromele fine, ușor exotice, de citrice și mango. Aciditatea bună îi accentuează prospețimea și vioiciunea, iar nivelul optim al alcoolului îl face ușor de băut și foarte prietenos prin echilibrarea corpului delicat cu postgustul plăcut de fructe în pârgă.



    CULOARE: Galben-verzui
    MIROS: Cireșe albe, flori de primăvară
    GUST: Proaspăt, inviorător; 13 % vol.
    ASOCIERI: Salată Caesar, pește alb
  9. CALOIAN
    SAUVIGNON BLANC

    Un tovarăş de joacă sprinten şi plin de voie bună, ca un copil ce aleargă neobosit peste dealuri de dimineaţă până seara. Acid şi plin de vervă, parfumat şi revigorant ca un buchet proaspăt de flori de viţă-de-vie şi soc, de flori de câmp şi iarbă subţire. O evadare scurtă şi nepretenţioasă, nesolicitantă, bună de amintit cât sunt de importante clipele rezervate micilor bucurii.

    CULOARE: Galben-verzui
    MIROS: Flori de viță-de-vie, citrice, mango
    GUST: Echilibrat, sprinten, proaspăt; 14 % vol.
    ASOCIERI: Preparate din carne albă, salate
  10. Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    Am o anumită reţinere în a acorda figurilor mitologice puterea de a induce stări extreme, fie de bine, fie de rău. Misterioasele Sânziene, neam de iele, au puterea de a dărui noroc, de a vindeca boli şi de a binecuvânta „apa de stele” (roua din dimineaţa de după Noaptea lor), dar şi puterea de a lua minţile celor care le privesc dansând deasupra lacurilor sau comorilor. Când Sancta Diana romană a devenit, la români, Sânziana, mitologia locală a reţinut naşterea Drăgaicelor (de la „cel drag”), fiinţe care, în Noaptea de Sânziene, alungă răul şi vestesc dragostea. În timp, sărbătoarea a prins acelaşi chip pretutindeni, de la florile puse sub pernă la cununile de sânziene aruncate în cireada de vite, pentru a afla vârsta ursitului. Dacă sătenii îşi respectă cuvântul, adică nu tulbură liniştea spiritelor scoţând apă din fântână noaptea, dar nici nu săvârşesc alte păcate grele, Drăgaicele au grijă de recolte şi îi feresc de boli pe copiii puşi în braţele fecioarelor care joacă-n horă. „Lucrurile bune se întâmplă celor care ştiu să aştepte”, se spune. Iar acest vin este o dovadă că munca şi răbdarea nu rămân nerăsplătite. DRĂGAICA nu dă buzna, ci aşteaptă să-şi găsească tovarăşul ideal. Decantat îndelung şi servit în cele mai bune pahare, vinul oferă o linie imprevizibilă de note şi arome, în timp ce spune o poveste lungă, foarte lungă. Un povestaş binevoitor care, în loc să contrazică, te duce de mână acolo unde poţi găsi certitudini. E prietenos, deloc autoritar, nobil, puternic şi ... foarte special.

    Soi/Cupaj:Feteasca Neagra. Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: În Drăgaica Roşie se îmbină eleganta Fetestii Negre cu forţa Cabernet Sauvignon-ului, catifelarea Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului. Echilibrat, armonios, cu nuanţe intense şi plăcute ce dezvoltă arome de prune uscate, coacăze, lemn puţin ars şi ciocolată cu lapte. Vinul rezultat este intens, echilibrat, cu o aroma puternica de coacaze negre, prune uscate, cacao si lemn usor prajit. Taninii bine copti sunt echilibrati de o aciditate placuta, alcoolul bine integrat si de un corp si finish prelung. Este un vin usor de asociat cu diverse mancaruri din porc, vita sau miel, iar supletea, complexitatea si convivialitatea gustativa il fac un companion perfect al intalnirilor amicale, de afaceri ori a serilor petrecute in familie.

    Servire: Langa Preparate din carne de porc sau de vită, vânat.
    62,83 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă