Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Crama / Brand: Avincis Eliminare
  2. Tip strugure: Cupaj alb Eliminare
  3. Regiune: Dragasani - Oltenia Eliminare
  • Avincis - Feteasca regala + Pinot Grigio 2015 - 0.75L, Alc: 14%

    AVINCIS - FETEASCA REGALA & PINOT GRIS
    PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI

    Recolta si vinificatie:
    Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Strugurilor li se indeparteaza ciorchinii si sunt macerati intr-o presa pneumatica inchisa, sub atmosfera protectoare. 30% din acest vin este Feteasca Regala care este fermentata si maturata in baricuri de stejar timp de 10 luni cu batonaj periodic. Restul de 70% este Pinot Gris, din care 30% este fermentat si maturat timp de 10 luni in baricuri de stejar. Restul vinului este fermentat in cisterne de inox.

    Degustare:
    Culoarea acestui vin este auriu deschis stralucitor. Buchetul bogat si complex al acestui vin se deschide catre dulceata florilor albe si a caiselor uscate cu o usoara nota de vanilie.
    Gustul sau este generos, rotund si bine structurat, cu arome de piersica si para condimentata.

    Cum trebuie degustat acest vin si care sunt felurile de mancare ce il acompaniaza:
    A se servi rece, la 9˚C, alaturi de pui in sos de ciuperci sau orez cu trufe. Acompaniaza foarte bine somonul la gratar si toate tipurile de carne de pasare.
    Va sfatuim sa-l degustati si alaturi de placinte din fructe precum cele de pere sau mere.

    Tipul vinului : Sec
  • Avincis - Domnul de roua alb 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domnul de Roua spune povestea prinţului calator prin viile Dragasanilor, un îndragostit topit de razele soarelui in roua diminetii. Strugurii dezmierdati de stropii de roua au dat nastere vinului iubirii.

    Acest cupaj este format din soiurile Sauvignonasse (50%), Sauvignon Blanc (40%) si Muscat Ottonel (10%).

    Culoarea acestui vin este galben – verzui deschis. Acest vin dezvaluie un buchet de citrice cu note florale si subtile note de trandafir. Gustul sau prezinta un echilibru perfect intre aromele de para, pepene verde si aciditate proaspata.

    Acest vin trebuie degustat tanar!

    A se servi rece la aproximativ 7˚C, alaturi de paste proaspete cu creveti si sos de usturoi.
  • Avincis - Muscat Ottonel & Sauvignon Blanc 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    AVINCIS - Muscat OTTONEL + SAUVIGNON BLANC
    PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI

    Acest cupaj special a fost creat prin valorificarea celor mai bune caracteristici ale celor două soiuri de struguri: Muscat Ottonel, un soi născut pe Valea Loirei, în 1839 şi care a poposit la începutul secolului XX la Drăgășani şi Sauvignon Blanc, un soi apărut în Franţa medievală, când era cunoscut sub numele Fiers, fiind consemnat ca atare încă din anul 1534, de nimeni altul decât François Rabelais, în cartea sa “Gargantua & Pantagruel” şi care a ajuns la Drăgăşani la sfărşitul secolului XIX.

    Delicateţea soiului Muscat Ottonel și prospeţimea soiului Sauvignon dau echilibru acestui vin proaspăt și îmbietor creat de AVINCIS.

    Culoarea sa este verde deshis, cu nuanţe aurii. Acest vin are un buchet floral, cu note de trandafiri, iar gustul său dezvăluie note de fructe exotice și arome citrice proaspete.

    A se degusta foarte rece la 7 °C, alături de peşte la grătar sau fructe de mare.

    Tipul vinului: Sec
  • Avincis - Vila Dobrusa (fr+pg+tr) rosu, demisec 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    PRODUCATOR: AVINCIS
    REGIUNE: DRAGASANI
    SOI STRUGURE: FETEASCA REGALA – PINOT GRIS & TAMAIOASA ROMANEASCA

    Acest cupaj are o culoare galben deschis cu reflexe verzui. Gustul sau este viu cu aciditate intepatoare si arome delicate de miere. Cupajul este format din Feteasca Regala, Pinot Gris si Tamaioasa Romanească. Vinul prezinta un buchet cu note de piersica si lamaie.

    Va sfatuim sa degustati acest vin foarte rece, la 7˚C, alaturi de branza de capra sau aperitive, salate de sezon si peste la gratar.

Grilă Listă