Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Culoare: Vin alb Eliminare
  2. Regiune: Dealu Mare - Muntenia Eliminare
  1. MONOGRAM Feteascå Albå 2016

    SOI Sauvignon Blanc
    AN DE RECOLTÅ 2016
    DENUMIRE DE ORIGINE Dealu Mare - Ceptura
    ALCOOL 12,5 % vol.
    ACIDITATE TOTALÅ 5,84 AT
    PH 3,28
    ZAHÅR REZIDUAL 0,47 gr./l
    DATA RECOLTÅRII 14 sept. 2016
    BRIX LA RECOLTARE 21,8



    Anul 2016 a însemnat, din punct de vedere climatic, un balans cåtre temperaturi
    mai putin extreme si cu un regim hidric destul de abundent, în special în prima
    parte a anului. În peisajul zonei, aceste aspecte s-au tradus prin echilibru si
    liniaritate în derularea tuturor fazelor de dezvoltare, fårå blocaje fiziologice, cu o
    bunå acumulare de arome, însotitå de påstrarea unei bune aciditåti, în special în
    ceea ce priveçte soiurile albe. Soiurile de struguri roçii au fost si ele favorizate de
    toamna frumoaså si lungå, iar lipsa blocajelor fiziologice, provocate în special de
    perioadele caniculare de peste varå, a condus la atingerea unei maturitåti fenolice
    de exceptie.

    LIMPIDITATE Limpede-cristalin
    CULOARE Verde - galbui
    MIROS Fructuos, fin, nuan]e de flori de tei si note
    evident minerale pe un fond de alune usor
    pråjite, persistent.
    GUST Crocant çi cremos, bine echilibrat, fin, amplu
    si expresiv, cu un postgust remanent usor
    amårui.
    ASOCIERE CULINARÅ Aperitiv, peste, fructe de mare, pui.
    TEMPERATURA de SERVIRE 12-13˚C
  2. PRODUCATOR: LACERTA WINERY
    REGIUNE: DEALU MARE
    SOI STRUGURE: SAUVIGNON BLANC

    Vin alb cu reflexe galben-verzui, cu aromă de grapefruit, ananas şi flori de viţă de vie. Gustul este vioi şi citric dar în acelaşi timp intens şi lung.

    Temperatura optimă de consum: 8-10 °C

    Recomandat cu: Preparate din peşte, pui, salate
  3. Vinul de Chardonnay, din cupaj, se prezentă cu note aromate de unt vanilat și ușoare nuanțe de lemn, scorțișoară și cuișoare, pe când vinul partener, Sauvignon Blanc, va aduce prospețimea cu parfumuri de soc și mentă. Gustul este complex, bogat în arome cu postgust de intensitate ridicată. Este un vin limpede, de o culoare galben-verzui, cu un miros caracteristic si gust specific.

    Temperatura recomandată de servire: 11ºC - 13ºC (sugerăm o aerare a vinului timp de 20 de minute).
    Asocieri culinare: aperitive uscate mai puțin condimentate.
  4. Vinul a fost gândit și creat pentru a reprezenta cât se poate de bine autenticitatea acestui soi de struguri, în vinificarea tradițională, cu zaharuri remanente direct din fermentație.

    Culoare: Galben-auriu.
    Miros: Parfumul acestui vin se aseamănă foarte bine cu cel de rășina arborilor de Boswellia sacra, (tămâia tradițională pură) îmbinat cu note de pere busuioace și condiment vanilat. După un timp de la deschiderea sticlei, apar și parfumuri de faguri de miere.
    Gust: Revigorant, echilibrat.
    Postgust: postgust de intensitate ridicată.
    Temperatura recomandată de servire: 12ºC - 14ºC.
    Asocieri culinare: Se recomandă a fi asociat cu deserturi acrișoare și mai puțin dulci față de vin, brânzeturi ușor maturate.
  5. Vin obtinut prin vinificarea in alb a strugurilor de Merlot, cu arome de flori de tei, grapefruit si lime. Gust proaspat si vioi, sprijinit de o buna ciditate, cu accente de citrice, sambure de caisa si mere verzi. Baricat 3 luni in bariquri din stejar romanesc.
    28,81 RON
  6. NOTE DE DEGUSTARE:

    An de recolta: 2015
    Soiul de struguri: Chardonnay 70%, Feteasca Alba 30%
    Podgorie: Dealurile Munteniei, IG
    Miros: floral, flori de tei si prun, scortisoara
    Gust: cremos, miez de paine, alune de padure. Un vin echilibrat si
    lung cu o complexitate deosebita.
    Cu ce meniu se serveşte: carne de curcan, peste gras, pizza
    mozzarella
    Temperatura de servire: 12-13°C
    Potential de invechire: 5-6 ani

    52,81 RON
Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
Grilă Listă