Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
TARLA 201 CUPAJ ROSU - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
ANUL DE RECOLTA: 2016
REGIUNE / TARA: DOC - CMD DEALU MARE / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA + CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor rosii romanesti, maturat 100% in butoaie de stejar romanesc si frantuzesc.
Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglinda a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone in parte.
ASPECT: Rosu rubiniu intens.
MIROS: Intens, puternic si aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale rosii coapte: afine si cirese negre, completate de notele de ardei gras si usoare note de condiment. Feteasca neagra intervene ulterior prin note de mure, prune si visine negre terminand cu note de vanilie si scortisoara. Toate aceste note sunt invaluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao si tutun oferindu-i compexitate si finete.
GUST: Savuros, catifelat si in acelasi timp vivace, cu tanini puternici si un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regasesc si in gust, inceputul fiind cel de fructe rosii coapte, urmat de usoare note de condimente iar post gustul este lung si plin de savoare lasand la iveala notele de lemn si fum si dulcea aroma de vanilie. Toate acestea il fac sa fie un vin complex, ideal pentru impatimitorii vinurilor rosii corpolente.
ASOCIERE CULINARA: Se preteaza a fi consumat alaturi de carne rosie, steak-uri, vanat usor condimentat si cu sos de fructe rosii si scortisoara, sau platou de branzeturi maturate sau semimaturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 20-30 min. inainte de servire)46,12 RONStoc epuizat
-
Basilescu - Ingeri din micul Paris - Feteasca Neagra 2013 - 0.75L, Alc: 14.8%
Culoarea roşu rubinie intensă, cu reflexe purpurii, parfumul de prune uscate şi fructe de pădure completate cu nuanţe de piper şi condiment, dau o eleganţă sobră acestui vin. Gustul este amplu, puternic şi expresiv, postgustul uşor amărui.Culinar se poate asocia cu preparate pe bază de carne roşie, paste cu brânzeturi.66,76 RON Începând cu: 64,60 RON -
Basilescu - Golem cupaj rosu 2013 - 0.75L, Alc: 14.9%
Povestea Cramei Basilescu se intinde pe mai mult de un secol. Urmas al unei familii nobiliare, Nicolae Basilescu a fost o personalitate proeminenta a Bucurestilor.
Acest vin este realizat prin cupajarea a cinci vinuri obţinute din trei soiuri – Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot – din care doar două vinuri sunt maturate şi în baric din lemn de stejar franțuzesc și românesc timp de 6 luni. Arome evoluate, intense, de curmale, ardei capia si note de lemn bine asezate între cele fructate. Gustul demareaza într-o nota dulceaga, care îi da densitate, finalul sobru fiind invadat de o suita de arome puternice de condiment si visine amarui.86,39 RON Începând cu: 83,98 RON -
Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
Într-o robă violetă, ca de catifea, Feteasca neagră este vinul de referinţă al românilor. Cu o savuroasă amprentă de prune uscate şi condiment, vinul îşi dezvăluie postgustul prelung, potenţat de notele fine de baric nou şi de aciditatea bine echilibrată. Elegant, vinul Fetească Neagră impresionează prin personalitatea sa puternică. Poate fi asociat culinar cu carne de miel la grătar, carne de vânat şi chiar meniuri asiatice.34,03 RON Începând cu: 32,30 RON -
Rotenberg - Menestrel - Merlot Ceptura2015 - 0.75L, Alc: 14.1%
Corpolent, foarte lung, cu accente de gem de prune, vanilie, ciocolata, piper si lemn exotic. Maturat 16-18 luni in stejar romanesc. Sec, vol alc 13,4%.28,81 RON -
Rotenberg - Rapsod - Merlot Ceptura - 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
Vin Merlot nefiltrat, proaspat, elegant si fructos, amintind de coacaza si cirese negre cu accente de vanilie si ciocolata. Sec, vol alc 13,5%.22,31 RON -
Rotenberg - Emeritus - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 12.7%
Corpolent si lung, armonios si catifelat, pune in evidenta nasul de visina si fructe negre de padure, cu urme de vanilie si ciocolata. Sec, vol alc 13,4%.60,41 RON -
Rotenberg - Notorius, Merlot 2015 - 0.75L, Alc: 12.7%
Arome de vanilie, cafea si ciocolata, dublate de un nas puternic de visine de visinata si cirese negre. Foarte ferm, cu o buna aciditate, astringent, plin si lung. Maturat 9-12 luni in butoaie de stejar romanesc. Sec, vol alc 13,2%.37,18 RON -
LacertA - Feteasca Neagra 2016 - 0.75 L, Alc: 14.2%
PRODUCATOR: LACERTA WINERY
REGIUNE: DEALU MARE
SOI STRUGURE: FETEASCA NEAGRA
Vin cu o culoare roşie intensă, cu aromă tipică de prune uscate şi fructe de pădure negre. Maturarea la barrique exclusiv din stejar românesc catifelează gustul adăugându-i nuanţe de vanilie, prune confiate şi cireşe.
Temperatura optimă de consum: 17-19 °C
Recomandat cu: Carne roşie, carne de curcan şi brânzeturi afumate.75,92 RON Începând cu: 71,36 RON -
Serve - Terra Romana - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALURILE MUNTENIEI / ROMANIA
SOIUL: FETEASCA NEAGRA
2013 a fost un an excepțional pentru vinurile roșii în Dealu Mare, anunțat încă din primele luni ale anului, prin vremea potrivită ce a generat o explozie de vegetație. Fetească Neagră 2013 este obținută din struguri culeși din plantații înființate în 2003-2004, de pe versanți cu expoziție sudică. Prin vinificare clasică (parțial în vase de beton, cu maturare în baric timp de 8 luni), s-a obținut un vin care exprimă caracteristicile tipice ale soiului Fetească Neagră: culoare roșu intens cu reflexe violacee, miros intens, condimentat și vanilat, cu note de fructe roșii coapte și stafide. Fetească Neagră 2013 se caracterizează prin gustul de prune coapte-uscate, este un vin puternic dar elegant, cu tanini fini și aciditate echilibrată ce nu lasă alcoolul să se simtă. Un vin lung, ce încântă prin complexitatea sa.
Miros: intens condimentat, vanilat cu note de fructe roșii coapte și stafide
Gust: fructe rosii, mure, afine, prune coapte–uscate, puternic dar elegant cu tanini fini și aciditate bună ce nu lasă alcoolul să se simtă. Un vin lung ce încântă prin complexitatea sa
Cu ce meniu se serveşte: carne roșie (oaie, vită, vânat), poate fi condimentată peste medie, miel la cuptor, brânză maturată
Temperatura de servire: 17-18 grade C
Potenţial de învechire: Poate evolua încă 7 ani, poate chiar mai mult45,64 RON -
Serafim - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
Vinul este de un roșu intens cu reflexe violete, cu un parfum de fructe roșii în special coacăze negre, completat de aroma specifică soiului - prune uscate. Se remarcă în aromă și nuanțele condimentate de piper și cuișoare, datorate faptului că o parte din vin a fost maturat în baricuri franțuzești. Gustul este catifelat, fructat și armonios, cu remanență de
intensitate medie.
Temperatura recomandată de servire: cca. 15oC
Asocieri culinare: preparate la cuptor din carne roșie cu sos cu baza din același vin.39,27 RON -
Serafim - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 14.8%
Culoare: roșie-rubinie cu irizații cărămizii
Miros: complex de vișine, cireșe amare deshidratate, curmale și smochine, trufe de ciocolată și cacao
Gust: vișine proaspete, cu tanini copți în rotunjire, plin, asemănător cu cel de dulceață de cireșe negre amare, ceai negru, susan negru proaspăt, piper roșu boabe
Postgust: smochine deshidratate și stafide din struguri apireni
Apreciere generală: echilibrat aromatic, cu o evoluție de învechire normal
Temperatura recomandată de servire: 15ºC39,27 RON Începând cu: 36,91 RON -
Licorna - rosu 2013 - 0.75L, Alc: 13.8%
Sangiovese-le își pune amprenta asupra aromei de fructe roșii proaspete, afine, zmeură și căpșune, precum și asupra culorii vinului, roșu-vișinie. Merlot-ul completează gustul catifelat, fructat și vioi condimentat. Postgustul este de intensitate medie, plăcut amar.
Asocieri culinare: paste și pizza cu sosuri pe bază de roșii, friptură de pui și creme de diferite legume.
Producția anuală: 15 000 butelii22,25 RON Începând cu: 20,92 RON -
Davino - Domaine Ceptura Rouge 2014 - 0.75L, Alc: 14%
VIN: DAVINO Domaine Ceptura Rouge
PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON + MERLOT + FETEASCA NEAGRA
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Limpede si cristalin, de o culoare de un rosu rubiniu intens cu reflexe purpurii.
MIROS: Intens, complex si persistent, cu accente de visine negre, stafide si piper verde, note de ciocolata si cafea.
GUST: Complex si expresiv, amplu, puternic dar catifelat, cu un postgust remanent condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate ale bucatariei internationale, friptura la cuptor de rata sau de miel asezonat cu ierburi de Provence, cu steak de vita (Porterhouse sau Filet Mignon), langa vanat mic pregatit cu sosuri vanatoresti sau garnisit cu trufe. La finele mesei, este perfect cu branzeturi moi, vechi si/sau fermentate, cu nuci braziliene, stafide si curmale uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 15 min. inainte de servire)116,50 RON -
Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 14.8%
Note gustare: Inca de la turnarea in pahar atentia ne este retinuta de culoarea rubinie intensa a acestui vin. Notele de prune incep sa se dezvaluie inca din primul nas. Apoi apar fructele negre supracopate, notele de gem de mure proaspat facut si de condimente: piper alb, chilli, cuisoare. Gasim in gust un vin echilibrat unde taninurile rotunde si catifelate se imbina cu aromele de prune uscate, tabac si tusele de cacao.
Servire: 14 -17 grade Celsius.
Asocierile propuse sunt cu preparea din carne rosie, branzeturi maturare si deserturi pe baza de ciocolata amaruie.209,44 RON -
Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 14.7%
Note degustare: O culoare tipica a unui Merlot de mare clasa: rubiniu-indigo, extractiv. Se deschide cu nuante de fructe dulci ca ciresele negre si mure coapte, coacaze. Senzatii de frunza de tabac, piele tabacita, lemn dulce. Urme de ciocolata amara alaturi de o visina supra coapta confiata. In gura este catifelat, suculent și elegant. Alcoolul de 14% ii confera o dulceata delicata. Afine scoase din afinata, scortisoara si cuisoare, tabac și piele tabacita pe langa un mon cheri si praf de cacao.
Servire: 15 -17 grade Celsius.
Asocierile propuse sunt cu mezeluri crud uscate, preparate din carne de vanat, branzeturi maturate.89,01 RON Începând cu: 76,87 RON -
Mosia Tohani - Cuvee Nicolae rosu 2016 - 0.75L, Alc: 13%
"De o sutăcincizeci de ani încoace, Coroana a dat națiunii române inspirație și bunul exemplu. Asemeni primilor Suverani români, generația de astăzi a Familiei Regale aduce la cunoștințăsocietății excelența în toate domeniile.”
(Extras din Scrisoarea trimisăcu prilejul acordării dreptului de prezentare a Blazonului, distincție care include Domeniile Viticole Tohani între Furnizorii Casei Regale a României).
În amintirea Prințului Nicolae de România, care a ales, la Tohani, să asculte glasul iubirii înaintea descendenței regale, am creat gama “Cuvee”, vinuri expresive, impetuoase și rare că o declarație de dragoste.Am ales să dezvoltăm gamă această pentru a transmite complexitatea, structură și caracterul fructos de Lume Nouă alegând cu atenție cele mai bune vinuri ale noastre și asamblandu-le în cupaje expresive, nobile.
Note Gustare: Un cupaj nou, inedit din trei soiuri îndrăgite: Fetească Neagră, Pinot Noirul și Merlotul. Notele de mure supra coapte, cireșele amare ale Merlotului din acest cupaj vin alături de companioană să de drum Fetească Neagră care completează paharul cu tipicul sau de prune uscate și cuișoare, pentru întregirea complexului Pinot Noirul ne aduce în acest cupaj elementele vegetale și pe cele de tutun umed. în gust regăsim notele de fructe coapte, prune uscate, dar și notele lemnoase de baric de stejar franțuzesc. Post gust lung, aciditate medie. Un vin cu personalitate.
Servire: 14-‐18 grade Celsius.
Asocieri culinare: Steak-‐uri generoase, platouri cu mezeluri sau brânzeturi măturate, paste cu sosuri de brânză, trufe cu ciocolată amăruie.
43,20 RON Începând cu: 37,31 RON -
Serafim - Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 14.8%
Culoare: roșu intens
Miros: fructe roșii coapte, prune supracoapte, nuanțe vegetale
Gust: plin,cu tanini moi, fructat, armonios
Postgust: intensitate medie spre înaltă
Temperatura recomandată de servire: 15ºC39,27 RON Începând cu: 36,91 RON -
Davino - Flamboyant 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra, vita de vie avand o varsta medie de circa 37 - 40 ani. Vinificarea separata a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 26-28°C, Cabernet Sauvignontimp de 29 zile, Merlot–23 zile si Feteasca Neagra–19 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica, in barrique. 100% maturat in baricuri de stejar romanesc din care: 88% noi si 12% la a doua utilizare timp de 9-10 luni. In cupaj concura cele mai valoroase butoaie, procentele de participare ale fiecarui soi fiind: Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 20% si Feteasca Neagra 10%. Invechire la sticla minimum 30 luni.181,95 RON Începând cu: 171,03 RON -
Vinul Cavalerului - Cabernet Sauvignon 2013 - 0.75L, Alc: 13%
VINUL CAVALERULUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: CABERNET SAUVIGNON
Vinul Cavalerului Cabernet Sauvignon, obtinut din struguri selectionati si culesi manual, a fost partial baricat timp de 12 luni, pentru a obtine echilibrul corect intre aromele intense de fructe rosii si taninii puternici. Rezultatul este un vin proaspat, fructat, cu aciditate discreta si placuta, ce exprima corect caracteristicile tipice ale acestui soi. Va recomandam sa serviti acest vin la o temperatura de 18 ⁰C, in compania unor preparate din carne rosie cu sos, vanat sau branzeturi.
Miros: nas proaspat si fructat; visine, coacaza rosie, vanilie
Gust: fructe rosii, coacaze, afine; aciditate placuta si tanini eleganti
Cu ce meniu se serveste: preparate pe baza de carne, cu sosuri, branzeturi
Temperatura de servire: 18⁰C28,88 RON