Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. An productie: 2014 Eliminare
  2. Tip strugure: Cupaj rosu Eliminare
  1. Davino - Domaine Ceptura Rouge 2014 - 0.75L, Alc: 14% Davino - Domaine Ceptura Rouge 2014 - 0.75L, Alc: 14%
    VIN: DAVINO Domaine Ceptura Rouge
    PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
    REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON + MERLOT + FETEASCA NEAGRA
    VOL. ALC.: 14.5%
    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Limpede si cristalin, de o culoare de un rosu rubiniu intens cu reflexe purpurii.
    MIROS: Intens, complex si persistent, cu accente de visine negre, stafide si piper verde, note de ciocolata si cafea.
    GUST: Complex si expresiv, amplu, puternic dar catifelat, cu un postgust remanent condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate ale bucatariei internationale, friptura la cuptor de rata sau de miel asezonat cu ierburi de Provence, cu steak de vita (Porterhouse sau Filet Mignon), langa vanat mic pregatit cu sosuri vanatoresti sau garnisit cu trufe. La finele mesei, este perfect cu branzeturi moi, vechi si/sau fermentate, cu nuci braziliene, stafide si curmale uscate.
    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 15 min. inainte de servire)
    116,50 RON
  2. Acest cuvée, concentrează cu precizie terroir-ul nostru oferind echilibru între aromele pure de fruct ale strugurilor și aromele complexe ale baricului de stejar. Cuvée-ul este un asamblaj de Merlot, Syrah și Fetească neagră. Maturate independent timp de 12 luni în baricuri noi de stejar franțuzesc, Merlot-ul și Syrah-ul sunt cupajate cu o Fetească neagră tânară din 2015.
    Astfel am realizat o cascadă aromatică ce pornește de la note crude de gem de vișine amare și prune uscate, ca mai apoi să dezvolte note de vanilie, nucă de cocos și prăjitură de zahăr ars.
    Culoarea roșu Bordeaux este accentuată în nuanțe negre adânci.
    Recomandăm servirea Reserva Cuvée Experience alături rață, preparate vânatorești cu diverse garnituri, desert cu ciocolata neagra.
  3. Vinul rosu Bon Viveur este un cupaj de exceptie intre Cabernet Sauvignon 70% si Merlot 30%.

    Miros: Acest vin grupează o serie de parfumuri de la note vegetale specifice soiurilor ce-l compun, la note de ciocolată albă, nucă de cocos, cacao, vanilie, cuișoare, scorțișoară, fum și trabuc, provenite din fermentare și maturare în barrique.
    Gust: Are o componență aromatică bogată și este bine structurat. Un vin viu.
    Postgust: Lung cu o completare de arome de învechire.
    Temperatura recomandată de servire: 14ºC - 16ºC (sugerăm o aerare a vinului timp de 45 de minute).
  4. REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL : Negru de Drăgăşani 95%, Novac 5%
    VOL. ALC.: 13,5%

    ASPECT: Este un vin limpede, de o culoare rosu rubiniu intens, stralucitor cu reflexii violacee.
    MIROS: Arome de cirese negre si fructe de padure, nuante de condimente,intens.
    GUST: Puternic si echilibrat, plin, cu tanini rotunzi, cu note fructate si un final persistent.
    ASOCIERE CULINARA: Se poate servi cu mezeluri, preparate din carne rosie, vanat mic, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi proaspete.
    TEMP. DE SERVIRE: 15ºC.
Grilă Listă