Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. An productie: 2017 Eliminare
  2. Regiune: Dealu Mare - Muntenia Eliminare
  1. MONOGRAM Feteascå Albå 2016

    SOI Sauvignon Blanc
    AN DE RECOLTÅ 2016
    DENUMIRE DE ORIGINE Dealu Mare - Ceptura
    ALCOOL 12,5 % vol.
    ACIDITATE TOTALÅ 5,84 AT
    PH 3,28
    ZAHÅR REZIDUAL 0,47 gr./l
    DATA RECOLTÅRII 14 sept. 2016
    BRIX LA RECOLTARE 21,8



    Anul 2016 a însemnat, din punct de vedere climatic, un balans cåtre temperaturi
    mai putin extreme si cu un regim hidric destul de abundent, în special în prima
    parte a anului. În peisajul zonei, aceste aspecte s-au tradus prin echilibru si
    liniaritate în derularea tuturor fazelor de dezvoltare, fårå blocaje fiziologice, cu o
    bunå acumulare de arome, însotitå de påstrarea unei bune aciditåti, în special în
    ceea ce priveçte soiurile albe. Soiurile de struguri roçii au fost si ele favorizate de
    toamna frumoaså si lungå, iar lipsa blocajelor fiziologice, provocate în special de
    perioadele caniculare de peste varå, a condus la atingerea unei maturitåti fenolice
    de exceptie.

    LIMPIDITATE Limpede-cristalin
    CULOARE Verde - galbui
    MIROS Fructuos, fin, nuan]e de flori de tei si note
    evident minerale pe un fond de alune usor
    pråjite, persistent.
    GUST Crocant çi cremos, bine echilibrat, fin, amplu
    si expresiv, cu un postgust remanent usor
    amårui.
    ASOCIERE CULINARÅ Aperitiv, peste, fructe de mare, pui.
    TEMPERATURA de SERVIRE 12-13˚C
  2. NOTE DE DEGUSTARE:

    An de recolta: 2015
    Soiul de struguri: Chardonnay 70%, Feteasca Alba 30%
    Podgorie: Dealurile Munteniei, IG
    Miros: floral, flori de tei si prun, scortisoara
    Gust: cremos, miez de paine, alune de padure. Un vin echilibrat si
    lung cu o complexitate deosebita.
    Cu ce meniu se serveşte: carne de curcan, peste gras, pizza
    mozzarella
    Temperatura de servire: 12-13°C
    Potential de invechire: 5-6 ani

    52,81 RON
  3. PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: DEALURILE MUNTENIEI / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA / MERLOT

    Roze-ul Terra Romana este mai mult decât un roze de vară; an după an, începând cu 1996 când elabora primele rozeuri seci din România alături de Guy de POIX, Aurel Rotărescu face apel la experienţa lui pentru definirea acestui asamblaj complex care să poată satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.
    Pentru Terra Romana Rose 2015 au fost din nou alese soiurile Feteasca Neagră și Merlot, de pe colinele din împrejurimile Cepturei. Seceta din perioada verii a făcut ca acest roze de culoarea somonului sa fie o adevarată infuzie de arome: intens dar echilibrat, cu un nas complex și delicat ce aminteşte de caprifoi și trandafir, Terra Romana Rose 2015 surprinde prin prospeţime și gustul catifelat şi persistent de fructe exotice, pomelo şi caisă pârguită.

    Miros: trandafir, caprifoi, piersică albă
    Gust: fructe exotice, pomelo, caisă pârguită, echilibrat și persistent
    Cu ce meniu se serveşte: mezeluri uscate, carne albă, fructe de mare, brânzeturi proaspete, uşoare sau ca aperitiv
    Temperatura de servire: 13⁰C
  4. VIN: DAVINO IACOB ROSE
    PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
    REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

    Se produce prin vinificarea in alb a strugurilor rosii din soiurile Merlot si Cabernet Sauvignon.Este un vin proaspat si echilibrat, predomina arome de fructe de padure bine coapte.
  5. REGIUNE / TARA: DEALUL MARE / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: TAMAIOASA ROMANEASCA
    VOL. ALC.: 10,5%

    Strugurii au fost culesi manual si ulterior sortati cu grija. Macerarea a avut loc la temperatura controlatA pentru a pastra aromele primare. Fermentarea a avut loc in vase de inox la temperaturi joase și a condus catre o concentratie de alcool de cel mult 10%, de unde rezulta 160 grame de
    zaharuri reziduale.

    ASPECT: Se prezinta cu o culoare aurie, stralucitor si dens.
    MIROS: Este plin de arome, ce definesc soiul de Tamaioasa Romaneasca. Floare de portocal si struguri copti, smochine uscate, polen si duioase senzatii de miere de salcam, unde se alatura notele de Botrytis, specifice recoltărilor foarte tarzii.
    GUST: In gust este dulce si structurat, cu aliuri citrice de grepfruit. Senzatiile matasoase si calde, se aliniaza elegant pe papilele gustative, acaparand toata atentia in directia de dulceata de gutuie si struguri stafiditi. Este dulce, insa aciditatea echilibreaza senzatiile fara a lasa vinul sa devina lesios.
    TEMP. DE SERVIRE: Recomandam o temperatura de servire de 12 °C care sa puna in evidenta caracterul elegant al vinului alaturi de deserturi in foietaj cu dulceturi de citrice.
  6. REGIUNE / TARA: DEALUL MARE / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA ALBA, SAUVIGNON BLANC, TAMAIOASA ROMANEASCA, RIESLING, FETEASCA REGALA, PINOT GRIS, CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%

    Strugurii sunt recoltati manual in ladite de 15kg si ulterior sortati. Macerarea a avut loc la temperatura controlata. Ulterior, fermentarea alcoolica la temperatura joasa pentru a pastra aromele primare este urmata de limpezire. Pastrare in vase de inox pentru limpezirea naturala.

    ASPECT: Galben pai intens, cu reflexii verzui.
    MIROS: Prospetimea anului se deosebeste inca din olfact, definit de senzatii de gutuie si citrice. Floralitate dominant varatica cu sensatii de soc si flori de migdal.
    GUST: In gust, aromaticitatea, plaseaza SIEL in zona fructelor exotice si a florilor de vara. Delicat si bine balansat de o aciditate prezenta si delicata. Prezinta un final lung si armonic, cerand, parca, urmatoarea inghititura.
    ASOCIERE CULINARA: Recomandat alaturi de preparate usoare, din carne alba de peste sau pui, salate cu sosuri albe sau deserturi usoare cu crema de vanilie.
    TEMP. DE SERVIRE: Recomandam o temperatura de servire de 6-8 °C.
    32,73 RON
  7. Vinurile din gama Astrum Cervi sunt vinuri de inalta calitate ce se obțin din soiuri de struguri cu insusiri tehnologice superioare, cultivate in areale viniviticole delimitate si consacrate care aplica o tehnologie proprie. Aspectul acestor vinuri este limpede, cristalin, iar culoarea este completata de gustul armonios, bine evoluat, tipic podgoriei. Vinuri de calitate superioara cu denumire de origine controlată (D.O.C.- C.M.D.)

    Podgoriile Cramei Ceptura sunt situate astfel incat sa absoarba toata lumina pe care natura o are de oferit tinutului privilegiat din Dealu Mare. Viile noastre au o expunere sudica optima, iar strugurii nostri se hranesc cu toata lumina celor 14 zile in plus de soare de la 160 m altitudine.

    Poate tocmai de aceea, s-a nascut legenda cerbilor. Atrasi de caldura acestei zone, regii padurilor coboara uneori in podgoriile Cramei Ceptura: e inca un semn ca vinul nostru a fost innobilat si ca e gata sa fie savurat, odata cu toata binecuvantarea soarelui pe care o regasim, de mai bine de 10 ani, in fiecare sticla de vin Crama Ceptura.


    ASPECT: Rosu-granat, intens, clar, stralucitor.
    MIROS: Aroma complexa care sugereaza mirosul de prune uscate, coacaze negre si scortisoara.
    GUST: Amplu, catifelat, rotund si cu taninuri moi, impresioneaza prin distinctie si complexitate.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 16 -18 °С.
    ASOCIERE CULINARA: Se serveste in compania vanatului, a branzeturilor usor afumate, alaturi de carne rosie, in special vita.
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă