Vinuri romanesti

Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.


Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.


Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. An productie: 2016 Eliminare
  2. Culoare: Vin alb Eliminare
  3. Crama / Brand: Licorna Eliminare
  1. Vinul este realizat prin cupajarea celor două soiuri semiaromate, Fetească Albă și Fetească Regală, soiuri autentice romanesti cu origini pre-dacice. Parfumul complex și delicat specific la Feteasca Regală este completat de corpul amplu de la Feteasca Albă , având ca rezultat un vin echilibrat, armonios gustativ potrivit și pentru asocieri gastronomice.

    Temperatura recomandată de servire: 8 oC -10oC

    Asocieri culinare: preparate simple din pui sau pește, tobă, leber, răcituri (piftie).

    Producția anuală: 15 000 sticle.
  2. Vinul a fost gândit și creat pentru a reprezenta cât se poate de bine autenticitatea acestui soi de struguri, în vinificarea tradițională, cu zaharuri remanente direct din fermentație.

    Culoare: Galben-auriu.
    Miros: Parfumul acestui vin se aseamănă foarte bine cu cel de rășina arborilor de Boswellia sacra, (tămâia tradițională pură) îmbinat cu note de pere busuioace și condiment vanilat. După un timp de la deschiderea sticlei, apar și parfumuri de faguri de miere.
    Gust: Revigorant, echilibrat.
    Postgust: postgust de intensitate ridicată.
    Temperatura recomandată de servire: 12ºC - 14ºC.
    Asocieri culinare: Se recomandă a fi asociat cu deserturi acrișoare și mai puțin dulci față de vin, brânzeturi ușor maturate.
Grilă Listă