Vinuri romanesti
Asa cum spunea si Euripide, celebrul poet dramatic elen, ,,Acolo unde nu exista vin, nu exista dragoste”. Din fericire, romanii se bucura de cele mai gustoase si apreciate vinuri. Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Preturile foarte avantajoase in comparatie cu tari precum Franta, Germania sau Italia, dar si calitatea lor de necontestat, atrag din ce in ce mai multi cumparatori europeni. Sortimente de vinuri romanesti precum Feteasca, Feteasca Neagra sau Tamaioasa Romaneasca au reusit sa strabata granitele si se afla deja in paharele de vin a multor oameni.
Specialistii BeiCeVrei au ales pentru tine vinuri rosii, albe si rose de inalta calitate, de la cele mai bune crame din Romania. Printre acestea, amintim deja cunoscutele crame Liliac, Segarcea, SERVE, Cotnari, Domeniile Samburesti, Recas, Jidvei, Tohani, Carastelec, Vinarte etc. Gama noastra de vinuri romanesti este foarte de variata, astfel incat nu exista nicio indoiala: in magazinul nostru de bauturi online vei gasi cu siguranta vinul perfect pentru tine.
Descopera selectia noastra de vinuri romanesti si experimenteaza cele mai apreciate arome si gusturi!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- Tip dulce: Sec Eliminare
-
Licorna - rosu 2013 - 0.75L, Alc: 13.8%
Sangiovese-le își pune amprenta asupra aromei de fructe roșii proaspete, afine, zmeură și căpșune, precum și asupra culorii vinului, roșu-vișinie. Merlot-ul completează gustul catifelat, fructat și vioi condimentat. Postgustul este de intensitate medie, plăcut amar.
Asocieri culinare: paste și pizza cu sosuri pe bază de roșii, friptură de pui și creme de diferite legume.
Producția anuală: 15 000 butelii22,25 RON Începând cu: 20,92 RON -
Serve - Terra Romana - Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: DEALURILE MUNTENIEI / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC / FETEASCA ALBA
Oricat de mult am incerca sa influentam recolta dintr-un an, ultimul cuvant apartine mereu « terroir »-ului. In 2015 vremea a pus la mare incercare plantatiile de struguri albi din Dealurile Munteniei prin caldura excesiva din lunile de vara. Dispunerea nord – estica a plantatiilor tinere de Sauvignon Blanc si maturitatea celor de Feteasca Alba (plantate in 1965) sunt principalele atuu-uri care ne-au ajutat sa obtinem un vin deosebit, un « mix » de generatii surprinzator, caracterizat prin complexitate, eleganta si echilibru.
Aromele, atat florale cat si fructate, gustul proaspat si revigorant de citirice, usor vanilat, fac ca Sauvignon Blanc/Feteasca Alba sa fie un insotitor ideal pentru preparatele din peste, fructe de mare, risotto, branzeturi proaspete dar perfect si ca aperitiv.
Miros: floral, citrice, frunze de lamai si de rosii
Gust: citrice, pomelo, grapefruit, vanilie; un vin proaspat, complex si elegant
Cu ce meniu se serveste: peste, fructe de mare, branzeturi proaspete, risotto
Temperatura de servire: 13°C40,42 RON -
Crama Carastelec - Vinca - Pinot Noir vinificat alb 2014 - 0.75L, Alc: 12.5%
Numele își are originea în VIN + CArastelec, simbolul ales este floarea stilizată a saschiului Vinca Minor, care înfloreşte în pădurile învecinate.
Vinificare
Recoltare manuală la maturare deplină, doar în primele ore ale dimineții, apoi presarea ușoară a ciorchinelor, pentru a evita extracția culorii din pieliță. Fermentație în cisterne de inox la temperatură controlată.
Descrierea vinului
Culoarea elegantă de șampanie a Pinot Noirului vinificat în alb ne duce cu gândul la spumantele luxoase. Aromele complexe se destăinuie treptat, fiecare înghițitură arătându-ne o nouă față. După gustul de mere și miere, iese la iveală o aromă ierboasă, cu un postgust ușor amărui de migdale, complexitatea lui fiind îmbrăcată într-un corp ușor și delicat.
Temperatură de servire: 8-10°C
Asocieri culinare: Se asociază bine cu salate, somon gravlax, preparate vegetariene sau mâncăruri mai grase, ușor condimentate.
Bine de ştiut!
Pinot Noir vinificat în alb se numeşte şi Blanc de Noir, adică alb din negru, vin alb din struguri roşii. Această metodă se foloseşte şi în Champagne, reţeta tradiţională a şampaniei fiind: Pinot Noir, Pinot Menieur şi Chardonnay, adică doi struguri roşi şi unul alb, din care rezultă şampania albă.27,82 RON Începând cu: 24,03 RON -
Crama Girboiu - EpicentRom - Aligote + Muscat Ottonel 2017 - 0.75L, Alc: 13%
Un vin de primavara, cu o culore galben verzuie, proaspat si elegant, ce te bine dispune de la prima inghititura. Note florale si elegante, ce aduc aminte de soc, salcam, dar si note de fan proaspat cosit. Cele doua soiuri imbina perfect si armonios aromele Muscat-ului cu gustul fin si acid al Aligote-ului. Vinul are un final lung cu o panta foarte placuta.
Asociere culinara: Se recomanda a fi servit alaturi de branza de capra stropita cu miere, tartine de pui cu guacamole si paste in sos alb cu trufe. Se poate servi la o temperatura de 10-12 grade Celsius.34,69 RON -
Crama Girboiu - EpicentRom - Sarba + Plavaie 2017 - 0.75L, Alc: 13%
Cu o culoare galben deschis, sclipitor, cu aroma de cictrice, prin care se strecoara usor o aroma minunata de flori albe. Gustul e dominat de notele de citrice si piersici, la prima sorbire se simte voiciunea acestui vin, fapt ce se potriveste foatre bine cu notele discrete de mar verde.
Asociere culinara: Se recomanda a fi servit alaturi de fajitas de pui, clatite cu branza si smantana, cheesecake.34,69 RON -
Crama Girboiu - EpicentRom - Merlot + Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
Culoarea rosu-rubiniu intens si concentrate.Aromele complexe si delicate de fructe rosii (coacaza si visine) si notele violete, se combina armonios cu cele de condiment si ciocolata. In gura se dezvolta intensitati dulci, elegante si un gust cu o textura bogata si aromata. Un vin vioi cu taninii prietenosi, cu un postgust bogat si lung.
Asociere culinara: Se recomanda a fi servit alaturi de pastrama de oaie, cotlete de porc cu sos de vin, tagliata de vita. Se poate servi la o temperatura de 16-18 grade Celsius.41,23 RON -
Crama Girboiu - EpicentRom - Rose 2017 - 0.75L, Alc: 13%
Savurati ritmul alert al tonurilor proaspete de zmeura si capsuni care definesc acest roze din Cabernet Sauvignon, completate frumos de note citrice inconfundabile. prin savoarea sa, vinul poate insoti cu lejeritate orice moment.
Asociere culinara: De la salate, paste, mancaruri picante la deserturi, acest roze este perfect servit la o temperatura de 6-8 grade Celsius.34,69 RON -
Crama Girboiu - Tectonic - Feteasca Neagra 2013 - 0.75L, Alc: 14.6%
Cu o culoare rosie granata, vinul surprinde prin arome placute de prune uscate si nuante de scortisoara si vanilie. Datorita maturarii in baricuri, taninii fini se armonizeaza perfect cu structura bogata a vinului. Se inlantuie cu cotlete de berbecut, friptura de vanat si branza afumata.
Asociere culinara: Poate fi servit cu carne rosie, branza maturata la o temperatura de 16-18 grade Celsius.43,85 RON Începând cu: 37,88 RON -
Crama Girboiu - Tectonic - Cabernet Sauvignon 2013 - 0.75L, Alc: 14%
Cu o culoare rosie granata, vinul surprinde prin arome placute de prune uscate si nuante de scortisoara si vanilie. Datorita maturarii in baricuri, taninii fini se armonizeaza perfect cu structura bogata a vinului. Se inlantuie cu cotlete de berbecut, friptura de vanat si branza afumata.
Asociere culinara: Poate fi servit cu carne rosie, branza maturata.43,85 RON Începând cu: 41,22 RON -
Crama Girboiu - Tectonic - Gewurztraminer 2016 - 0.75L, Alc: 14%
Un echilibrat cu o aroma clara de fructul pasiunii si lichee si final proaspat. Flamboiant in gura, persistent si viguros.
Se poate asocia cu mancaruri asiatice si friptura de somon.37,31 RON Începând cu: 32,23 RON -
Crama Girboiu - Tectonic - Muscat Ottonel 2015 - 0.75L, Alc: 13.2%
Vin puternic aromat cu tonuri de piersica coapta. In gura dezvolta arome de fructe confiate si fagure de miere. Este un vin alb sec cu un final proaspat.
Se poate asocia cu fructe de mare picante si legume la gratar.37,31 RON Începând cu: 35,07 RON -
Crama Girboiu - Tectonic - Sarba 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
Vin cu o aroma specifica mediteraneana care dezvolta tonuri de lime si grapefruit. Echilibrat cu o aciditate buna.
Poate fi servit cu salate, preparate din pasare si deserturi.37,31 RON Începând cu: 32,21 RON -
Davino - Domaine Ceptura Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%
VIN: DAVINO Domaine Ceptura Blanc
PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC + FETEASCA ALBA + RIESLING ITALICO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Limpede si cristalin, de o culoare verde-galbui stralucitor.
MIROS: Floral, intens, fructat, cu nuante de lastari de coacaze si fructul pasiunii, litchi si usoare note minerale.
GUST: Proaspat, bine echilibrat, fin dar amplu, cu un post gust remanent usor mineral si complex.
ASOCIERE CULINARA: Perfect langa preparate fine pe baza de file din carne de peste si fructe de mare (homar, creveti Tiger, crab oceanic) antreu sau fel principal, asezonate cu salate complexe sau sparanghel, cu preparate raw vegan sau platouri din branzeturi tari si semitari garnisite cu struguri proaspeti albi, nuca si mere uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)87,70 RON Începând cu: 82,44 RON -
Davino - Domaine Ceptura Rouge 2014 - 0.75L, Alc: 14%
VIN: DAVINO Domaine Ceptura Rouge
PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON + MERLOT + FETEASCA NEAGRA
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Limpede si cristalin, de o culoare de un rosu rubiniu intens cu reflexe purpurii.
MIROS: Intens, complex si persistent, cu accente de visine negre, stafide si piper verde, note de ciocolata si cafea.
GUST: Complex si expresiv, amplu, puternic dar catifelat, cu un postgust remanent condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate ale bucatariei internationale, friptura la cuptor de rata sau de miel asezonat cu ierburi de Provence, cu steak de vita (Porterhouse sau Filet Mignon), langa vanat mic pregatit cu sosuri vanatoresti sau garnisit cu trufe. La finele mesei, este perfect cu branzeturi moi, vechi si/sau fermentate, cu nuci braziliene, stafide si curmale uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 15 min. inainte de servire)116,50 RON -
Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 14.8%
Note gustare: Inca de la turnarea in pahar atentia ne este retinuta de culoarea rubinie intensa a acestui vin. Notele de prune incep sa se dezvaluie inca din primul nas. Apoi apar fructele negre supracopate, notele de gem de mure proaspat facut si de condimente: piper alb, chilli, cuisoare. Gasim in gust un vin echilibrat unde taninurile rotunde si catifelate se imbina cu aromele de prune uscate, tabac si tusele de cacao.
Servire: 14 -17 grade Celsius.
Asocierile propuse sunt cu preparea din carne rosie, branzeturi maturare si deserturi pe baza de ciocolata amaruie.209,44 RON -
Mosia Tohani - Principele Radu Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 14.7%
Note degustare: O culoare tipica a unui Merlot de mare clasa: rubiniu-indigo, extractiv. Se deschide cu nuante de fructe dulci ca ciresele negre si mure coapte, coacaze. Senzatii de frunza de tabac, piele tabacita, lemn dulce. Urme de ciocolata amara alaturi de o visina supra coapta confiata. In gura este catifelat, suculent și elegant. Alcoolul de 14% ii confera o dulceata delicata. Afine scoase din afinata, scortisoara si cuisoare, tabac și piele tabacita pe langa un mon cheri si praf de cacao.
Servire: 15 -17 grade Celsius.
Asocierile propuse sunt cu mezeluri crud uscate, preparate din carne de vanat, branzeturi maturate.89,01 RON Începând cu: 76,87 RON -
Crama Carastelec - Vinca - Sophia, Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 14%
Primul nostru vin care este cel mai apropiat de ce se facea in secolul XVII cand in sat au fost plantate numai soiuri albe, obtinut in aceasi stil de vinificatie adica baricat. Vin in onoarea Sofiei Báthory, principesa care a construit în 1650 o biserică in Carastelec, iar pentru susţinerea acesteia a donat o pădure şi o vie.
Este un vin de un auriu deschis, încoronat de buchetul plin de flori de câmp şi cu tente de stejar. Gustativ savoarea de lămâie, mere verzi şi pere combinate graţios cu note de pâine prăjită şi vanilie a acestui vin echilibrat povestesc despre maturare în butoaie de stejar.
Temperature de servire: 6-8 °C
Asocieri culinare: carne afumată sau preparate pe grill, pui cu sos pe bază de unt, chicken pie, paste cu sos alb, brânză: brie, camembert41,89 RON -
Mosia Tohani - Cuvee Nicolae alb 2018 - 0.75L, Alc: 13%
"De o sutăcincizeci de ani încoace, Coroana a dat națiunii române inspirație și bunul exemplu. Asemeni primilor Suverani români, generația de astăzi a Familiei Regale aduce la cunoștințăsocietății excelența în toate domeniile.”
(Extras din Scrisoarea trimisăcu prilejul acordării dreptului de prezentare a Blazonului, distincție care include Domeniile Viticole Tohani între Furnizorii Casei Regale a României).
În amintirea Prințului Nicolae de România, care a ales, la Tohani, să asculte glasul iubirii înaintea descendenței regale, am creat gama “Cuvee”, vinuri expresive, impetuoase și rare că o declarație de dragoste.Am ales să dezvoltăm gamă această pentru a transmite complexitatea, structură și caracterul fructos de Lume Nouă alegând cu atenție cele mai bune vinuri ale noastre și asamblandu-le în cupaje expresive, nobile.
Note Gustare: Gălbui cu reflexe aurii, culoarea tipică a unui vin alb de mare clasă. La turnarea în pahar îi descoperim prospețimea și aliura zveltă, așa cum stă bine unui vin alb tânăr. Asamblaj de patru soiuri, complex și răcoros. Calea este deschisă de notele de flori albe dulci și miere ale Tămaioasei urmat florile de primăvară ale Sauvignonului Blanc, apoi vine mărul verde proaspăt cules din livadă al Rieslingului. Finalul este invăluit în notele câmpenești, rustice de flori și zarzăre coapte de Fetască Albă. Gustativ notele celor 4 soiuri se regăsesc lăsand o senzație suculentă, răcoritoare și tonică. Post gust mediu spre lung.
Servire: 9-12 grade Celsius.
Asocieri culinare: Specialități din pește, salate de vară sau prosciutto cu pepene galben.43,20 RON Începând cu: 40,61 RON -
Mosia Tohani - Cuvee Nicolae rosu 2016 - 0.75L, Alc: 13%
"De o sutăcincizeci de ani încoace, Coroana a dat națiunii române inspirație și bunul exemplu. Asemeni primilor Suverani români, generația de astăzi a Familiei Regale aduce la cunoștințăsocietății excelența în toate domeniile.”
(Extras din Scrisoarea trimisăcu prilejul acordării dreptului de prezentare a Blazonului, distincție care include Domeniile Viticole Tohani între Furnizorii Casei Regale a României).
În amintirea Prințului Nicolae de România, care a ales, la Tohani, să asculte glasul iubirii înaintea descendenței regale, am creat gama “Cuvee”, vinuri expresive, impetuoase și rare că o declarație de dragoste.Am ales să dezvoltăm gamă această pentru a transmite complexitatea, structură și caracterul fructos de Lume Nouă alegând cu atenție cele mai bune vinuri ale noastre și asamblandu-le în cupaje expresive, nobile.
Note Gustare: Un cupaj nou, inedit din trei soiuri îndrăgite: Fetească Neagră, Pinot Noirul și Merlotul. Notele de mure supra coapte, cireșele amare ale Merlotului din acest cupaj vin alături de companioană să de drum Fetească Neagră care completează paharul cu tipicul sau de prune uscate și cuișoare, pentru întregirea complexului Pinot Noirul ne aduce în acest cupaj elementele vegetale și pe cele de tutun umed. în gust regăsim notele de fructe coapte, prune uscate, dar și notele lemnoase de baric de stejar franțuzesc. Post gust lung, aciditate medie. Un vin cu personalitate.
Servire: 14-‐18 grade Celsius.
Asocieri culinare: Steak-‐uri generoase, platouri cu mezeluri sau brânzeturi măturate, paste cu sosuri de brânză, trufe cu ciocolată amăruie.
43,20 RON Începând cu: 37,31 RON