Vinuri de vara

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
  1. PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
    REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: SYRAH / CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 13%

    Rose-urile cramei Domeniul Vladoi au surprins de fiecare data consumatorii, atat pe cunoscatori cat si pe consumatorii obisnuiti . De aceasta data va incantam cu un rose din Syrah si Cabernet Sauvignon menit sa va parfumeze fiecare dupa-amiaza de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei.
    Un rose cu o culoare stralucitoare, foita de ceapa, intensa.
    Mirosul de incanta cu note florale si usor condimentate.
    Gustul este echilibrat, cu o aciditate sustinut, perfect pentru a fi consumat si in zilele calduroase de vara.
    Se poate asocia perfect cu fructe de mare in sos rosu usor condimentat.

    Temperatura de servire 6-8°C

  2. Recas - Muse Night rose 2017 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Muse Night rose 2017 - 0.75L, Alc: 12%
    Strugurii sunt culeși în zori pentru a obţine o prospeţime maximă a vinurilor.
    Strugurii roșii folosiţi pentru acest vin sunt lăsaţi în pieliţe pentru o perioadă scurtă pentru a extrage doar o tentă de culoare, înainte ca sucul roz deschis să fie colectat pentru fermentare.
    Vinificaţia este cât se poate de minimalistă și se concentrează pe transformarea strugurilor în vin în cel mai pur mod posibil, vinul rămânând în rezervoare de oţel inoxidabil neutre, iar de acolo ajunge direct în sticle, fără a fi învechit prea mult în cramă, tocmai pentru a aduce în pahar caracterul și prospeţimea strugurilor.

    Note de degustare: Roz trandafiriu cu nuanţe corai. Arome intense de fructe tropicale, trandafiri și iasomie. Gust demisec, răcoritor, cu note dominante de fructe exotice. Caracter savuros, proaspăt, elegant.

    Asociere culinara: Excelent ca aperitiv racit bine in serile calduroase de vara.

    Temperatura de servire: 8 - 10 grade C.

    Primul vin romanesc imbuteliat in sticla a carui dop este tot din sticla.
  3. Crama Carastelec - Vinca - Friza Rose 2017 - 0.75L, Alc: 11% Crama Carastelec - Vinca - Friza Rose 2017 - 0.75L, Alc: 11%
    O fată tânără, cu perle elegante, o adevărată Regină. Cu aciditate elegantă, prospețime crocantă, îmblânzit cu restul de zahăr specific vinului petiant. Are tot ce se cuvine unei "Fete" regale: culoare somonie, miros profund de zmeura si capsuni specific soiului Pinot Noir; ca și cum ar fi fost inspirat din/de pe dealurile din Carastelec. Aparitia bulelor mici, catifelate si persistente amplifica senzatia starii de prospetime si naturalete.
    Gustul de aceleași fructe roșii de vară, cum ar fi zmeură și căpsunile, aciditatea distinsă şi postgustul amărui de grapefruit se potriveşte cu caracterul demisec al vinului petiant.

    Temperatura de servire: 6-8 °C
    Asocieri culinare: Preparate picante, sushi, salate, brânză proaspătă.
    28,80 RON
  4. Crama Carastelec este singura cramă din ţară care produce vinuri efervescente, de tipul petiante. În cazul vinurilor petiante, dioxidul de carbon rezultă din propria fermentație, ceea ce le transmite o maximă fructuozitate şi prospeţime vinului. Brandul dedicat vinurilor petiante este Friza, de la cuvăntul “frizzante” din italiană, care înseamnă carbogazos.

    Date generale
    Soi: 100% Fetească Regală
    Alcool: 10,5%
    Aciditate: 7,05 gr/L
    Zahăr rezidual: 15 g/L

    Temperatura de servire: 6-8 °C
    Asocieri culinare: Preparate picante, sushi, salate, brânză proaspătă
  5. Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2017 - 0.75L, Alc: 12.7% Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2017 - 0.75L, Alc: 12.7%
    Un soi salvat de la extincţie, odatã cu relansarea, dupã 2000, a podgoriei din Segarcea, a reuşit sã îşi gãseascã recunoaşterea internaţionalã în doar câţiva ani de existenţã pe piaţã, cucerind în aceastã primãvarã Medalia de Aur la Challenge International du Vin, în Bordeaux. Realizarea este cu atât mai mare cu cât juriul, cu o înclinaţie evidentã spre vinurile seci, a considerat acest vin demidulce demn de cea mai înaltã distincţie. Aromele distinctive - de piersicã bine coaptã, caise albe şi fructe roşii de pãdure - construiesc un buchet delicat, dar puternic. În gust se regãsesc aceleaşi arome, însã finalul lasã în urmã o notã lungã de petale şi dulceaţã de trandafiri.
    58,91 RON
  6. PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: DEALURILE MUNTENIEI / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA / MERLOT

    Roze-ul Terra Romana este mai mult decât un roze de vară; an după an, începând cu 1996 când elabora primele rozeuri seci din România alături de Guy de POIX, Aurel Rotărescu face apel la experienţa lui pentru definirea acestui asamblaj complex care să poată satisface cele mai exigente și rafinate gusturi.
    Anul 2017 a fost un an cu temperaturi mai moderate si precipitatii foarte bine distribuite care au adus mai multa prospetime si echilibru decat media. Pentru Terra Romana Rose 2017 au fost din nou alese soiurile Merlot si Feteasca Neagră, de pe colinele din împrejurimile Cepturei. Vin obtinut prin metoda “saignee” in proportie de 80 %, restul prin presare directa , din plantatiile de feteasca neagra si merlot, recoltate manual cu o grija deosebita la momentul recoltarii. Mustul limpezit a fost fermentat la 17-18 grade ,timp de cca 20 zile, pe loturi mici, dupa care s-a facut asamblarea . Indiferent de anotimp, pentru a vă bucura din plin de aromele sale, îl recomandăm servit la 12-13 ⁰C, ca aperitiv sau alături de salate, fructe de mare, carne slabă la grătar sau mezeluri uscate și picante.

    Miros: este un vin complex, floral –caprifoi, trandafir, iasomie dar si fructat – fraguta, caisa coapta
    Gust: fraga, caisa coapta, echilibrat, proaspat, complex și persistent
    Cu ce meniu se serveşte: mezeluri uscate, carne albă, fructe de mare, brânzeturi proaspete, uşoare sau ca aperitiv
    Temperatura de servire: 12-13⁰C
    43,45 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă