Vinuri de import
Vinurile sunt unele dintre cele mai indragite bauturi alcoolice din lume. Fiecare picatura de vin transmite eleganta, iar un singur pahar este suficient pentru a te incarca cu un sentiment de rasfat si placere. Acestea sunt produse in fiecare colt al lumii, dar daca vrei sa extragi lozul castigator si sa bei un vin cu totul si cu totul deosebit, te poti lasa cu incredere pe mana expertilor Beicevrei. Ti-am pregatit o selectie impresionanta de vinuri importate din cele mai populare tari: Franta, Italia, Spania, Chile si Portugalia.
Franta produce vinuri inca din secolul al VI-lea i.e.n.. Pogdoriile franceze produc peste 12 sortimente de struguri, varietatea de vinuri fiind absolut complesitoare. In catalogul nostru vei regasi o selectie fina de vinuri frantuzesti albe, rose si rosii de care te vei indragosti cu siguranta de la prima, pana la ultima picatura.
Desigur, din catalogul de bauturi Beicevrei nu puteau sa lipseasca vinurile produse in Italia, Spania, Chile sau Portugalia. Italia detine cele mai vechi regiuni producatoare de vinuri din lume, traditia datand inca din al II-lea secol i.e.n, fiind initiata de greci si etrusci. Spania este cunoscuta pentru aromele imbatatoare, datorate varietatii impresionante de soiuri de struguri.
Studiaza oferta de vinuri de import Beicevrei. Suntem distribuitori oficiali ai tuturor bauturilor pe care le vei regasi in catalogul nostru, asa ca poti sa fii sigur ca produsele noastre sunt originale, iar preturile accesibile.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- Litraj: 0,75L Eliminare
-
Mouton Cadet - Bordeaux blanc 2017 - 0,75L, Alc: 12%
PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
REGIUNE / TARA: A.O.C. BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: 65% SAUVIGNON BLANC / 30% SEMILLON / 5% MUSCADELLE
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC, creat inca din 1970 de catre legendarul vinificator si poet Baron Philipe de Rothschild ca o combinatie eleganta intre traditiile viticulturii in regiunea Bordeaux si valorile de autenticitate promovate de familia Rothschild.
ASPECT: O culoare vibranta, de un galben pai cu tuse de auriu.
MIROS: Prezinta o paleta de arome atractive, intense dar totusi rafinate, florale si de fructe proaspete; distinct de mere golden si grapefruit imbogatite cu arome delicate lemnoase, de talas facut din rindeaua .
GUST: Un vin rotund a carui corpolenta este sustinuta de tipicitatea Semillon-ului, completat de prospetimea Sauvignon Blanc-ului si consistenta strugurilor de Muscadelle; are o aciditate mica si intensitate medie a buchetului. Gustul final remanent este lung si intens, savuros, de fructe citrice.
ASOCIERE CULINARA: Se asociaza bine cu carnea de pui sau peste, pe plita sau pe gratar asezonata cu sosuri usoare si servita cu garnituri din legume trase la tigaie. De asemenea este o buna “companie” pentru carpaccio de ton, caracatita sau midi inabusite cu vin alb, patrunjel si usturoi, sau mancaruri vegetariene pe baza de praz si ardei gras.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 9º C (Nu se recomanda decantarea sau aerarea)50,40 RON -
Chateau Poitevin - Medoc Cru Burgeois rouge 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU POITEVIN
ANUL DE RECOLTA: 2011
REGIUNE / TARA: A.O.C. / BORDEAUX / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CUPAJ CLASIC ROSU DIN BORDEAUX
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Un Cru Burgeois
ASPECT: Are o culoare intensa, de un rosu de rubiniu cu note subtile de grena.
MIROS: Complex si foarte fructat, placut lemnos, elegant de vegetale si ierburi aromate.
GUST: Oarecum molatec, echilibrat si catifelat, de o corpolenta medie cu tanini moi si aciditate bine integrata, de un gust fructat de cirese amare, coacaze rosii si negre, afine si mure. Gustul remanent este de o persistenta lunga si seducatoare, usor salin.
ASOCIERE CULINARA: Langa carne rosie de vita sau miel, sau cu maruntaie de porc (rinichi si creier), pui (pipote si inimi), vita (limba), pregatite la tigaie in unt si ceapa calita, stropite cu vin si servite langa mamaliguta, legume sotate, cartofi taranesti sau piure. Branzeturile semimoi sau moi, tinere, proaspete, sunt de asemenea o buna asociere culinara, mai ales langa fructe uscate (stafide rosii si merisoare).
TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Se recomanda decantarea inainte de servire)95,56 RON -
Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet, blanc 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2013
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHASSAGNE-MONTRACHET / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Culoare galben pal cu inflexiuni aurii
MIROS: Seducator de fructe exotice, in special ananas si star fruit cu o nota distincta si eleganta de mineralitate.
GUST: Un vin echilibrat de o aciditate placuta, onctuos cu o caracteristica fructata (ananas, mango, banane), vegetal de anghinare si masline verzi, cu un gust final, remanent, lemnos de cedru.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate usoare din carne de peste, pe baza de verdeturi si legume, in special fasole verde si mazare, castraveti cu smantana degresata, sau cu maruntaie (creier macelaresc sau la capac, limba cu masline) si la terminarea mesei cu platouri de branzeturi tari si semitari (Saint Paulin, Appenzeller, Swiss Cheese) servite cu struguri proaspeti si nuci macademia.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare, si servirea in pahare mari de vin rosu, tim Bourgogne)251,33 RON -
Corte Giara - Chardonnay delle Venezie bianco 2014 - 0,75L, Alc: 13%
Un vin de culoare pai cu expresii de aur strălucitor. Gust de fructe, persistent în mere şi pere, care mai târziu capătă un accent de citrice. Suplu şi întotdeauna proaspăt, cu aciditate bine echilibrată, face parte din categoria uşor de băut.41,89 RON -
Chivite - Coleccion 125 Blanco 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
CHIVITE – COLLECION 125 - BLANCO
PRODUCATOR / PODGORIE: BODEGAS JULIAN CHIVITE
ANUL DE RECOLTA: 2014
REGIUNE / TARA: D.O.P. NAVARRA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
Chivite Coleccion 125, este o gama lansata in 1985 la comemorarea primului export de vin, realizat inca din 1860; gama reflecta calitatile unice ale solului din care provine acest vin, cat si identitatea fiecarui an de productie individual. Cantitatea este limitata, si se acorda un tratament meticulos pe durata intregului proces de productie, atat vitei de vie cat si strugurilor.
VIN ALB SEC maturat pe drojdii, in barrique din stejar frantuzesc, timp de 10 luni si jumatate.
ASPECT: Are o culoare de un galben pal cu note verzui..
MIROS: Intens si complex, puternic afumat, completat cu arome de coaja de paine proaspata, alune de padure, zest de bergamota si menta .
GUST: De o impresie initiala onctuoasa, eleganta si catifelata, gustul seduce prin prospetime, complexitate si o senzatie remanenta persistenta, cu accente de verbena.
ASOCIERE CULINARA: Perfect in asociere cu preparate din carne de peste, asezonate cu sosuri albe si ierburi aromate, pregatite la cuptor in crusta de alune si fistic. Este un bun ‚prieten’ al preparatelor vegetariene sau vegan, pe baza de ananas sau avocada, si nu in ultimul rand, servit in asociere cu raclette din branzeturi tari si semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea).110,84 RON -
Vina Salceda - Reserva, rosu 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%
VINA SALCEDA - RESERVA
PRODUCATOR / PODGORIE: VINA SALCEDA – GRUPO CHIVITE
ANUL DE RECOLTA: 2010
REGIUNE / TARA: D.O.Ca. RIOJA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: 95% TEMPRANILLO / 5% GRACIANO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC, maturat minim 18 luni in butoaie din stejar american si frantuzesc.
ASPECT: Are o culoare intensa de un rosu de nuanta ciresei coapte.
MIROS: Placut, intens si complex, de fructe negre salbatice (mure, porumbe, fructe de soc), sustinute de arome tipice de maturare la butoaie de stejar (cedru, ienupar, brad canadian), si completate de note subtile de mineralitate.
GUST: De o senzatie initiala coplesitoare, este un vin de o mare corpolenta si vascozitate, bine structurat, cu tanini fermi, cu note de cacao si ciocolata. Are un gust la final dupa inghitire, extrem de lung, fructat si condimentat (cuisoare, piper negru).
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate vanatoresti din carne de urs sau mistret, sau preparate din carne rosie cu sosuri brune sau garnisite cu trufe, ierburi, condimente (nucsoara, scortisoara, cuisoare) si ciuperci salbatice. Este un bun ‚insotitor’ al branzeturilor moi si semimoi, maturate,
TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30-40 min. inainte de servire – decantor larg).35,01 RON -
Villa Raiano - Fiano di Avellino docg, bianco 2014 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: VILLA RAIANO
ANUL DE RECOLTA: 2014
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. FIANO DI AVELLINO / CAMPANIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: FIANO
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC ce exista inca din 1996 (primul an de productie), si este vinificat din 100% struguri Fiano, din podgoriile din Candida, Lapio, San Michele di Serino si Montefredane, situate la altitudini intre 450m - 600m, pe soluri calcaroase, argiloase si nisipoase.
ASPECT: De o culoare intensa de un galben pai cu reflexii verzui.
MIROS: Delicat, de ierburi aromate (menta si salvie) si fructe, distinct de piersici, completat de arome de ciocolata alba si citrice, si note minerale.
GUST: Are o corpolenta medie, este elegant si cremos cu o aciditate echilibrata, mineral si placut fructat, de o senzatie usor salina la final dupa inghitire.
ASOCIERE CULINARA: Un vin echilibrat ce merita asociat cu preparate simple din bucataria mediteraneana din file de peste sau fructe de mare, cu legume trase in unt, usor condimentate cu ierburi aromate sau langa platouri din mezeluri fine (sunca si parizer) garnisite cu masline si branzeturi proaspete, nematurate (urda, cascaval Swiss, telemea nesarata). Perfect langa branza Camembert, cu fructe uscate si nuci caju.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)74,61 RON -
Roux Pere & Fils - Macon Village blanc 2014 - 0.75L , Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2014
REGIUNE / TARA: A.O.C. MACON VILLAGE / MACONNAIS / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Domaine Roux Pere & Fils a fost fondat în 1885, cand avea doar 4 hectare în satul Saint-Aubin în inima Burgundiei, in Franța. Sub conducerea lui Marcel Roux și a fiul său Christian, podgoria a ajuns la 70 de hectare raspandite preponderent in Côte d'Or si in Côte de Beaune. In ziua de astăzi, Domaine Roux Pere & Fils este operata de a 4-a si a 5-a generatie, cu podgorii plantate exclusiv pe pantele de est și de sud, strugurii sunt recoltați manual la maturitate optimă și vinificati în conformitate cu reglementările locale, combinand tradiții valoroase cu cele mai avansate tehnologii.
ASPECT: De o buna limpiditate si o culoare intensa de un galben auriu.
MIROS: Placut, proaspat si delicat, untos si fructat (mere verzi) completat de suave arome florale (salcam, feriga si caprifoi) si note de migdale.
GUST: Savuros, fructat si proaspat, de o senzatie usor dulceaga, cremos, si de un gust remanent dupa inghitire, lung si cu accente citrice.
ASOCIERE CULINARA: Un vin placut si elegant usor de consumat doar per se, dar si in asocieri culinare cu fructe de mare sau peste servit cu sosuri albe (in special tartar), carne de piept de pui pregatita pe grill sau snitel, cascaval pane si nu in ultimul rand cu tempura de jumbo Tiger shrimp.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)71,99 RON -
Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet blanc 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2014
REGIUNE / TARA: A.O.C. PULIGNY MONTRACHET / COTE DE BEAUNE / COTE D'OR / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Domaine Roux Pere & Fils a fost fondat în 1885, cand avea doar 4 hectare în satul Saint-Aubin în inima Burgundiei, in Franța. Sub conducerea lui Marcel Roux și a fiul său Christian, podgoria a ajuns la 70 de hectare raspandite preponderent in Côte d'Or si in Côte de Beaune. In ziua de astăzi, Domaine Roux Pere & Fils este operata de a 4-a si a 5-a generatie, cu podgorii plantate exclusiv pe pantele de est și de sud, strugurii sunt recoltați manual la maturitate optimă și vinificati în conformitate cu reglementările locale, combinand tradiții valoroase cu cele mai avansate tehnologii.
Vinul a fost maturat in butoaie de stejar frantuzesc (30% noi, 70% la a doua trecere)
ASPECT: Are o culoare de un galben pai cu accente puternice aurii.
MIROS: Armonios, complex si elegant de flori de paducel, alune prajite, martipan, lemon grass si fructe citrice.
GUST: Echilibrat si elegant, confirma aromele identificate prin apreciere olfactiva; este untos si lemnos (cedru, stejar si vanilie) si are o senzatie la final dupa inghitire, lunga si savuroasa.
ASOCIERE CULINARA: Perfect cu preparate elaborate din carne de peste si fructe de mare (raviolli umplute cu somon si ierburi aromate, shrimp dumplings, wonton prajit, sushi si sahimi de ton, peste oceanic preparat in sare, homar servit cu untdelemn, risoto cu scoici, file de peste pregatit in frunze de bananier cu chutney de ananas), sau cu branzeturi tari si semitari, asezonate cu fructe uscate (caise, piersici, stafide albe) si alune.
TEMP. DE SERVIRE: 12-14º C (Se recomanda aerarea inainte de servire; vinul are un potential de invechire de 10-12 ani)353,43 RON -
Poggio ai Santi - Montepulciano D`Abruzzo doc rosso, 2015- 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: TINAZZI / POGGIO AI SANTI
ANUL DE RECOLTA: 2015
REGIUNE / TARA: D.O.C. / ABRUZZO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MONTEPULCIANO (100% MONTEPULCIANO)
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU DEMISEC din struguri proveniti din cea mai buna podgorie din Abruzzo, vinificat dupa metode traditionale. Mustul este tinut in contact coaja strugurelui timp de 8-10 zile. Este fermentat la temperaturi controlate de 24-26º C in tancuri de inox.
ASPECT: Rosu rubiniu, placut si imbietor.
MIROS: Arome delicate de fructe rosii.
GUST: Vin echilibrat, tanar si vibrant, savuros, de o aciditate ferma si un gust fructos, structurat din coacaze si mure rosii.
ASOCIERE CULINARA: Se imbina frumos cu mancaruri din carne rosie, simple la rotisor sau pe gril, fara sosuri grele servite langa garnituri din legume sotate. Se asociaza de asemenea cu branzeturi tinere, tari (Jalsberg - Norvegia) sau moi (Mozzarella proaspata - Italia).
TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Nu necesita decantare)36,65 RON -
Allegrini - Pallazo della Torre igt, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%
Un vin roşu catifelat, bine echilibrat, cu note de fructe mature, cu pulpă. Acest vin are o culoarea roşu rubiniu profund şi uşor de asociat, cu diferite feluri de mâncare italiană, mai presus de toate, risottos,în special cele aromate cu şofran, ciuperci porcini şi de carne de porc. Vinul excelează atunci când se asociază cu Şuncă de Parma şi brânzeturile maturate-mediu, în special Parmigiano Reggiano, Pecorino şi Monte Veronese. Aroma încântătoare de struguri stafidiţi este îmbunătăţiţă, dacă vinul este servit la 18 ° C, într-un pahar cu deschidere largă.151,84 RON -
De Ladoucette - Pouilly Fume Blanc 2014 - 0.75L, Alc: 12.5%
Vin alb de culoare galben auriu cu nuanţe de verde. Aroma dezvoltă o gamă naturală de note subtile florale şi de plante verzi cum ar fi salcâm alb, ferigi, mentă şi urzici. Note de minerale şi de lămâie dau vinului o structura frumos echilibrată de o rotunjime fructuoasă, cu un final marcat de sugestii de fructe citrice.154,46 RON -
BPHR - Pays D’Oc Syrah rouge 2015 - 0.75L , Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
REGIUNE / TARA: PAYS D’OC / LANGUEDOC-ROUSSILLON / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: De o culoare intensa de un rosu purpura.
MIROS: Complex si expresiv, o adevarata ‘parada’ de fructe negre de padure (mure si coacaze) completate de arome ierboase si condimentate (distincte de piper).
GUST: O placere pentru papilele gustative, initial extrem de fructat, catifelat si matasos, cu tanini moi, de o corpolenta medie, de o persistenta la final a gustului remanent, lunga si condimentata.
ASOCIERE CULINARA: Perfect cu preparate din carne de miel, coaste sau pulpa la tava, cu ierburi aromate si cartofi cu fenicul si rozmarin, sau langa carne rosie preparata ca in sezonul de iarna, condimentata cu nucsoara, scortisoara, piper, cuisoare si portocale. La finalul mesei, insoteste elegant, branzeturi fine (Brie de Melun, Langres, branza de burduf invechita) garnisite cu stafide rosii si crackers Wasa, sau mousse-uri de ciocolata, ornata cu chilli.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20o C (Se recomanda decantarea inainte de servire)32,73 RON -
Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosso Chile 2012 - 0.75L, Alc: 15%
PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD & VINA CONCHA Y TORO
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: PUENTE ALTO / VALLE DE MAIPO / CHILE
SOIUL / SOIURILE: 67% CABERNET SAUVIGNON / 25% CARMENERE / 5% CABERNET FRANC / 2% MERLOT / 1% PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 15%
VIN ROSU SEC, ce a obtinut 92 de puncte in Wine Spectator pentru vintage 2008, primeste in genere intre 92 si 95 de puncte din partea lui Robert Parker si Wine Spectator si a fost cotat nu odata Best Chilean premium Wine.
În 1997, baroana Pilippine de Rothschild, Președinte al Consiliului Consultativ de la Baron Philippe de Rothschild SA, și Eduardo Guilisasti Tagle, președintele Viña Concha y Toro SA, au încheiat un acord de parteneriat cu scopul de a crea un vin franco-chilian excepțional numit Almaviva .
Produse sub supravegherea tehnică comună a ambilor parteneri, prima recoltă a avut un succes internațional imediat după lansarea sa în 1998.
Nu există încă nici o clasificare oficiala a vinurilor in Chile dar cu toate acestea, lansarea Almaviva a dat naștere categoriei Primer Orden, un termen spaniol care corespunde conceptului francez de Grand Cru sau termenului in limba engleză de Estate Grown.
Almaviva este un “assemblage” extrem de reusit al intalnirii intre metoda franceza de vinificatie, traditie si savoir-faire cu terroir-ul, solul si clima din Chile.
ASPECT: Culoare opaca, densa de un rosu cu nuante de visina putreda si inflexiuni de grena.
MIROS: Delicat de coacaze coapte, capsuni salbatice si mure negre, in amestec cu arome minerale si note fine de vanilie, cafea, lemn dulce si condimente.
GUST: De un echilibru exceptional, tanini maturi si extrem de bine structurati, rafinati, un gust concentrat de o textura catifelata si cremoasa cu un buchet aromios si bogat. Un vin complex, gratios, “precis” in caracteristica-i de mineralitate, cu un gust final de o mare expresivitate.
ASOCIERE CULINARA: Langa preparate elegante din carne rosie si vanat: Beef Stroganoff, Beef Wellington, coaste de miel cu crusta de nuca si fistic servite cu jeleu de menta, cotlete de porc impanate cu usturoi si mirodenii, preparate la cuptor, Filet Mignon , cotlete de miel inabusite la tigaie in suc de rodii, vita sau pork Teriyaki, cotlete de porc in sos de cidru de mere, Osso Buco, porcusor de lapte la cupor, tocanite vanatoresti sau carne de mistret la tava asezonata cu trufe.
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 30-45 de minute inainte de servire; se poate consuma acum sau imbatranii la sticla pentru 10-15 ani de la anul de productie)916,30 RON -
Gitana - Classico - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 13%
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN SAT ROMANOVCA / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
Se respectă tehnologia vinificarii vinurilor albe, cu utilizarea unui utilaj performant. Strugurii colectaţi sunt desciorchinaţi, după care este aplicată tehnica criomacerării, ce constă în menţinerea mustului în contact cu boștina timp de 6 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire, mustul este supus unei fermentaţii alcoolice supravegheate la o temperatură controlată de 12-14°C. Maturarea vinului se petrece în vase de inox.
Vinul are o culoare galben pai.
Aromele intense de caise bine coapte, pepene și grapefruit se completează cu cele dulci de miere .
Gust este proaspăt, elegant dar corpolent, cu arome de flori de salcâm şi tei, alune de pădure şi ananas.
Servit la 8-10° C, va face companie buna cu puiul sau pestele la gratar, cu fructele de mare sau branzeturile.36,00 RON Începând cu: 33,84 RON -
Gitana - Classico - Surori Rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN MICROZONA TIGANCA / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL: RARA NEAGRA + SAPERAVI
Vinul Surori provine de la doua soiuri autohtone importante rosii: Saperavi si Rara Neagra. Gustul lor se imbina ca strangerea de mana a doua surori, pentru a crea un vin unic si elegant. Strugurii sunt culesi manual, odata ajunsi la maturitatea fenolica, fiind apoi selectati cu atentie pe mesele de sortare. Mustul fermenteaza 15-18 zile la temperatura de 12°C. O perioada de 25 zile a stat pe depozit de drojdii fine, timp in care s-au efectuat doua batonnage-uri.
ASPECT: Roz somon.
MIROS: Buchetul este proaspat si etaleaza note de grepfrut, capsune, fragi si cirese galbene.
GUST: Arome bogate de fructe rosii invaluite in accente citrice, care merg pana in postgust.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12°C.
ASOCIERI CULINARE: Recomandam cu rata in sos de portocale, piept de pui cu visine si piper negru, paste, fructe de mare, peste sau branzeturi.48,68 RON -
Gitana - Classico - Feteasca Regala 2015 - 0.75L, Alc: 13%
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN SAT ROMANOVCA / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
100% Fetească Regală (soi obținut din încrucișarea soiului unguresc Furmint cu soiul de viță-de-vie autohton Fetească Albă)
Strugurii colectați sunt desciorchinați și trimiși la criomacerare. Tehnica criomacerării constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 24 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire, mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 16-18°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromatice din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturarea vinului are loc în vase de inox.
Vizual: limpede cristalin, galben pai.
Olfactiv: delicat, cu arome de floare de salcâm și flori de câmp.
Gustativ: vioi, proaspăt, cu o aciditate plăcută, armonios, nobil, cu nuanțe de fructe și un post-gust fin de caramelă.
Recomandare culinara: Însoțește foarte bine mâncărurile cu fructe de mare, pește și bucatele din carne albă.
Temperatura recomandata de consum: 14-16 ° C51,05 RON Începând cu: 47,99 RON -
Gitana - Classico - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 14%
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL: MERLOT
VOL. ALC.: 12.5%
Macerarea pe boștină și fermentaţia durează aproximativ 20 de zile în căzi din lemn de stejar, după care vinul trece prin fermentarea malolactică în butoaie de lemn. Fermentarea este realizată doar cu ajutorul drojdiilor indigene. Maturarea de aproximativ 2 ani are loc în butoaie de stejar din Krasnodar, în condiții controlate de umiditate și temperatură, optime înnobilării vinului.
Vizual: limpede, roşu rubiniu închis, strălucitor cu reflexii purpurii.
Olfactiv: intens, impresionant prin aromele complexe de fructe de pădure (cireșe, mure și afine).
Gustativ: consistent, echilibrat, cu taninuri catifelate, nuanţe de prune uscate și ciocolată amară, cu post-gust prelung, delicat.
Recomandari culinare: Acompaniază cu succes carnea la grătar, carnea roșie, carnea de curcan sau cea de rață.
Temperatura recomandata de consum: 16-18 ° C48,43 RON Începând cu: 45,76 RON -
Gitana - Premium - Lupi (cs + me + sa) 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURI: CABERNET SAUVIGNON + MERLOT + SAPERAVI
VOL. ALC.: 14%
Strugurii sunt recoltaţi manual, iar producerea vinului se realizează folosind tehnici vinificare clasice și echipamente moderne, de ultimă generaţie. Macerarea pe boștină și fermentaţia are loc pentru 20 de zile în căzi din lemn de stejar.Strugurii sunt recoltaţi manual. Procesul de vinificare este unul traditional, macerarea pe bostina petrecindu-se timp de 20 zile in cazi din lemn de stejar. În timpul fermentării, toate eforturile sint orientate spre a optimiza extracţia aromelor si substantelor colorante. Dupa terminare fermentarii alcoolice, vinul este supus procesului de maturare in butoaie mari din lemn de stejar din Krasnodar , unde se va petrece si fermentarea malo-lactica. Procesul de maturare continuă în baricuri de 225 litri pentru o perioada de 18 luni.
Vizual: roşu rubiniu intens, cu reflexii purpurii.
Olfactiv: buchetul este intens, bogat, cu arome de mure și fructe, la care se adaugă nuanţe de ciocolată, boabe de cafea, lemn dulce și marochin.
Gustativ: echilibrat, structurat, cu taninuri puternice, gust intens și complex și un post-gust rafinat, prelung, de prune și mure.
Recomandari culinare: Poate însoţi carnea afumată, carnea la grătar, ciupercile și alte legume prăjite. E perfect cu vinat, carnea rosie, mincaruri spetiate si cascavaluri mature.
Temperatura recomandata de consum: 16-18 ° C90,06 RON