Vinuri de import
Vinurile sunt unele dintre cele mai indragite bauturi alcoolice din lume. Fiecare picatura de vin transmite eleganta, iar un singur pahar este suficient pentru a te incarca cu un sentiment de rasfat si placere. Acestea sunt produse in fiecare colt al lumii, dar daca vrei sa extragi lozul castigator si sa bei un vin cu totul si cu totul deosebit, te poti lasa cu incredere pe mana expertilor Beicevrei. Ti-am pregatit o selectie impresionanta de vinuri importate din cele mai populare tari: Franta, Italia, Spania, Chile si Portugalia.
Franta produce vinuri inca din secolul al VI-lea i.e.n.. Pogdoriile franceze produc peste 12 sortimente de struguri, varietatea de vinuri fiind absolut complesitoare. In catalogul nostru vei regasi o selectie fina de vinuri frantuzesti albe, rose si rosii de care te vei indragosti cu siguranta de la prima, pana la ultima picatura.
Desigur, din catalogul de bauturi Beicevrei nu puteau sa lipseasca vinurile produse in Italia, Spania, Chile sau Portugalia. Italia detine cele mai vechi regiuni producatoare de vinuri din lume, traditia datand inca din al II-lea secol i.e.n, fiind initiata de greci si etrusci. Spania este cunoscuta pentru aromele imbatatoare, datorate varietatii impresionante de soiuri de struguri.
Studiaza oferta de vinuri de import Beicevrei. Suntem distribuitori oficiali ai tuturor bauturilor pe care le vei regasi in catalogul nostru, asa ca poti sa fii sigur ca produsele noastre sunt originale, iar preturile accesibile.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- An productie: 2017 Eliminare
-
Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13%
Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.
Pinot Noir de Purcari – un vin usor si delicat, asemenea matasurilor fine.
ASPECT: Rosu-purpuriu.
MIROS: Buchet specific soiului, unde se remarca note bogate de capsune, zmeura si violete.
GUST: Catifelat, plin, persistent, trece intr-un postgust cu nuante fine de maturare.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 °C.
ASOCIERE CULINARA: Vinul se potriveste foarte bine alaturi de preparate pe baza de carne de vanat, sparanghel si ciuperci.34,03 RON Începând cu: 31,99 RON -
Purcari - Vinohora Feteasca Alba & Chardonny 2016 - 0.7L, Alc: 13.5%
Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.
Colectia Vinohora - o editie limitata a vinurilor Purcari in care se intalnesc soiuri autohtone din Moldova si soiuri clasice internationale. Blendul alb reprezinta o hora vinicola moldo-franceza, ce combina autenticitatea si eleganta de Feteasca Alba cu forta si corpolența unui Chardonnay clasic.
ASPECT: Galben-pai.
MIROS: Un buchet proaspat si expresiv, unde se remarca note de lime, pere zemoase si flori de anason.
GUST: Arome seducatoare de iasomie, pralina si nuca de cocos, invaluite in accente citrice discrete.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.48,43 RON -
Purcari - Vinohora Rara & Malbec, rosu 2017 - 0.75L, Alc: 13%
Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.
Colectia Vinohora - o editie limitata a vinurilor Purcari in care se intalnesc soiuri autohtone din Moldova si soiuri clasice internationale. Vinohora in Rosu exprima armonia spiritului local si international, reunite intr-o hora vinicola moldo-argentiniana. Caracterul irepetabil, este transpus prin imbinarea soiului autohton Rara Neagra si a clasicului Malbec din Argentina.
ASPECT: Rosu.
MIROS: Un buchet expresiv, unde se remarca note bogate de fructe uscate, fructe mov si influente vanilate.
GUST: Notele intense de visina neagra, pruna zemoasa, fructe uscate, ciocolata si vanilie contureaza o paleta aromatica eleganta, complexa si seducatoare.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 °C.
ASOCIERE CULINARA: Poate fi asociat cu preparate pe baza de carne de vita sau branzeturi picante.48,43 RON Începând cu: 45,52 RON -
Luigi Tacchino - Romina Gavi di Gavi bianco 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: LUIGI TACCHINO
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. / PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CORTESE
VOL. ALC.:12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Stralucitor si limpede, de o culoare de un galben pai cu valente delicate verzui.
MIROS: Fructat de gutui si ananas, pepene galben si mere golden rascoapte, intens mineral, floral de soc.
GUST: Relativ lejer, foarte proaspat si destul de cremos, un vin de o corpolente medie spre mica, de o buna aciditate si o caracteristica fructoasa de citrice (grapefruit intens, lamaie si lime, pepene galben si pere). Are un gust remanent, final, suculent si citric.
ASOCIERE CULINARA: Este perfect langa peparate din peste oceanic (in special red snapper si halibut) pregatit la tigaie sau grill si garnisit cu legume proaspete din sezonul de vara, cu fructe de mare gatite dupa bucataria mediteraneeana, si nu in ultimul rand cu tocanita din burta de vita cu fasole alba (pregatita dupa reteta portugheza traditionala in Oporto) sau mult apreciata Tuslama. Se poate servi si ca aperitiv inainte de masa, langa gustari preparate din sunca, parizer, carne de tipar sau rac, branzeturi tari si semitari si legume proaspete si biscuiti/ crackers.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)65,45 RON -
Regnard - Petit Chablis 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC
Petit Chablis este unul dintre cele şapte vinuri albe din soiul Chardonnay, plantat de peste 25 de ani în zona desemnată Chablis, localizată în regiunea Burgundia, din Estul Franţei. Vinificarea pentru sortimentele din soi alb se realizează prin fermentaţie alcoolică şi malolactică în rezervoare din oţel inoxidabil, pentru a reduce aciditatea şi a oferi complexitate organoleptică.
ASPECT: Petit Chablis este, asemenea fraţilor săi, un vin de culoare galben pai, clar şi intens.
MIROS: Un vin intens şi aromatic ce necesită o atenţie şi relaxare pentru a-şi dezvălui notele de fruct exotic şi piatră albă, extrase din straturile de sol îmbogăţite de erele geologice îndepărtate.
GUST: Gust uleios şi fructat, ce oferă prospeţime şi savoare. Fructele prezente în miros reapar, împreunate cu fructe citrice şi atingeri de mentă proaspătă. Sfârşitul experienţei ne reaminteşte că suntem în prezenţa unii vin sec cu post gust ce se menţine mult timp după ce licoarea a părăsit papilele gustative.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay ce merită păstrat pentru meniuri cu peşte, fructe de mare, creveţi, calamar la grătar, caracatiță, sepie, scoici la grătar şi plăcinte din bucătaria franceză, cu carne de peşte şi diferite amestecuri pescăreşti.117,81 RON -
Marc Bredif - Muscadet de Serve & Maine sur Lie 2017 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MUSCADET
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC
Vinăria Marc Bredif oferă tradiţie şi originalitate cu fiecare produs. Experienţa de peste 100 de ani a producătorului francez ne aduce Muscadet Sevre et Maine Sur Lie, practic un vin special obţinut prin maturare în prezenţa unei mici cantităţi de drojdie, fără a se trece mustul prin procesul de filtrare.
ASPECT: Vinul de Melon de Bourgogne are o culoare verde pal, clară, specifică unui sortiment obţinut exclusiv dintr-un singur soi de strugure alb.
MIROS: Muscadet Sevre et Maine Sur Lie câştigă multe dintre proprietăţile naturale ale soiului şi metodei de vinificare. Parfumul oferă note introductive de iarba afumat şi o mix surprinzător de pere şi lămaie.
GUST: Soiul Melon de Bourgogne este crescut în Valea Loarei, pe un sol format din straturi de piatră şi calcar, din care îşi extrage mineralele, ce oferă vinului un gust uşor sărat şi sec, cu aciditate medie.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Marc Bredif inedit este recomandat alături de aperitive, gustări, preparate din pui, peşte, stridii, scoici şi creveţi.68,07 RON -
Marc Bredif - Vigne Blanche Vouvray 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHENIN BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC
Marc Bredif este un alt exemplu de succes pentru viticultura şi industria producătorilor de vinuri franţuzeşti. Bredif este un nume de referinţă din 1893. Vinaria şi culturile au trecut cu bine de două războaie mondiale, au fost achiziţionate de casa Barounului de Ladoucette, care a modernizat procesul de producţie şi a extins viţa până la 20 de hectare pentru a oferi şi în prezent soiuri apreciate, printre care Chenin Blanc din culturile Vouvray.
ASPECT: Vinul de Chenin Blanc, produs tradiţional de maeştrii vinăriei Marc Bredif are o culoare de ambră deschisa, cu uşoară tentă aurie în paharul classic, pentru vin.
MIROS: Baron Briare are o reminscenţă nobilă de fructe galbene coapte (piersică şi pară), la care se adaugă fructe exotice, ananas şi diferite citrice.
GUST: Gustul ne dezvăluie supriza lăsată de aromă. Prospeţimea vine din lămai iar fructele exotice se simt, din nou, la sfârşit, alături de aciditatea medie gandită sau lăsate în grija procesului natural de producţie.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul de Chenin Blanc este plăcut alături de mâncăruri dulci şi amare. Alături de acest sortiment sunt recomandate fructe /salate de fructe (gutuie, măr, pară), brânzeturi, iaurturi, porumb, ardei gras, ciuperci, peşte (somon, ton), preparate delicioase din porc, sau preparate din bucătăria asiatică.100,79 RON -
Baron Briare - Touraine Sauvignon blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC
Baron Briare Sauvignon este, alături de vinurile produse sub eticheta Marc Bredif unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate vinuri franţuzeşti ale casei de Ladoucette. Sub conducerea tânărului baron Patrick, care a preluat afacerea la 21 de ani, in 1972, vinaria franceză produce în continuare excepţionalul vin de Sauvignon Blanc din culturile viţă aflate la altitudine de peste 1400 de metri, pe dealurile din Valea Loarei.
ASPECT: Vin din soi de strugure alb, de culoare verde pal.
MIROS: Baron Briare degajă mirosul tipic al unui vin obţinut din soi de producţie, aşa cum este Sauvignon Blanc. Elementele definitorii sunt notele de agrişă verde, piper verde, ierburi aromatice şi flori de soc.
GUST: Acest vin străluceşte prin prospeţime debordantă, aciditate potrivită şi revigorantă ce se menţine ca o personalitate cu voinţă de fier pe toată durata degustării.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt recomandat alături de carne pui şi viţel, cu sosuri cremoase, cu garnitură de legume sau meniuri cu paste, legume de primăvară, gătite cu unt. Se serveşte şi alături de somon la grătar, somon tras la tigaie, scoici şi peşte afumat (păstrăv).78,54 RON -
Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO - 0.75L, Alc: 12.54%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: ALSACE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: RIESLING
VOL. ALC.: 12.5 %
VIN ALB SEC
Generaţiile familiei Braun oferă lumii vinuri din regiunea Alsace, create din culturi cultivate cu tradiţie de sute de ani. Riesling Tradition este unul dintre vinurile obţinute dintr-un singur soi de struguri: faimosul Riesling, crescut in cele mai bune condiţii, cu certificat de produs organic şi biodinamic sub eticheta Demeter.
ASPECT: Dincolo de sticla originală, Riesling Tradiţion oferă culoarea clasică a vinului alb obţinut din soiurile speciei Vitis vinifera.
MIROS: Datorita climei calde din Alsacia, strugurele de Riesling dezvoltă note de citrice si piersică, ca o pereche elegantă şi proaspătă ce oferă un exemplu de stabilitate şi prospeţime.
GUST: Riesling-ul de Alsacia satisface gustul pentru un vin liniştit. Greutatea aromei se menţine de la prima degustare până în ultima secundă a post-gustului reuşit de tanin.
TEMP. DE SERVIRE: 12 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Acest Riesling este un vin rasat şi delicat ce delectează papilele gustative alături de preparate din peşte, fructe de mare şi alte feluri gustoase din bucataria alsaciană.82,47 RON -
Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: Sauvignon
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC
Domaine du Nozay deține câteva particularităti, oferite pământul în care se află culturile de struguri. Podgoria de pe care se culeg strugurii de Sauvignon are un sol bogat, pe care s-au aflat cu mult timp în urmă ape bogate în faună și floră marină.
ASPECT: Vinul are un aspect galben-verzui oferit de mustul liniștit obținut din presarea mecanică, realizată fără trepidații care să scuture licoarea și pulpa strugurilor.
MIROS: Un parfum natural alcătuit din note citrice, dure și uniforme, înconjurate de notele soiului de Sauvignon împreunat cu fructe exotice.
GUST: Arome elegante și discrete: grapefruit roz, litchi, lămâie, dar mai ales piersică galbenă.
TEMP. DE SERVIRE: 12-14 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Se poate servi sec, cu brânză de capră din regiunea Chavignol, alături de stridii, legume crude, ficat de vițel, pui cu fenicul, tapas sau o tartă subțire à la provençale.130,90 RON -
Louis Latour - Chablis 1er Cru 2017 - 0.75 L, Alc: 13%
Louis Latour îşi culege strugurii din insula Chablis, aflată în partea de nord a regiunii viticole Burgundia, la jumătatea distanţei dintre oraşele Dijon şi Paris. Cu toate că strugurii din Chablis sunt cultivaţi pe hectare întregi, în această parte a ţării cultura a scăzut la 5% din suprafața existentă în urmă cu 100 de ani. Toate aceste schimbări din viticultura franceză par să funcţioneze în favoarea vinului produs. Datorită producţiei limitate, vinul alb de Chardonnay din Chablis a devenit un favorit printre cei care preferă o licoare albă din soi peren.
ASPECT: Culoare galben pal, strălucitor, inconfundabil, oferit de soiul Chardonnay şi procesul de vinificare.
MIROS: Premier Cru are un buchet minunat, împrumutat cu măsură, din flori şi fructe din culturi locale (pere), şi fructe exotice (papaya).
GUST: Gustul desăvârşeşte experinţa. Florile şi fructele aduc un gust amplu, prospeţime cu un adaos minimalist de fructe citrice şi clorofilă. Se simt şi sărurile minerale din calcarul Burgundiei, format în erele geologice îndepărtate.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 12-14 ºC.
ASOCIERE CULINARA: Louis Latour ne oferă un Chablis potrivit bucătăriei europene: brânză moale și tare, preparate din carne de porc, tocană, pește, scoici și alte delicatese pescărești.148,75 RON -
Chateau D`Esclans - Whispering Angel rose Magnum 2017 - 1.5L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU D’ESCLANS
ANUL DE RECOLTA: 2017
REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DE PROVENCE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / ROLLE / CINSAULT / SYRAH / MOURVEDRE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC, clasic din regiunea Provence, este primul vin al Chateau D’Esclans ce a reusit sa obtina un punctaj de 17/20 de la Matthew Jukes si 16.5/20 de la Steven Spurrier, Medalia de Argint - Decanter World Wine Awards 2013.
Nascut in Bordeaux, Sacha Lichine si-a inceput cariera in tinerete la Chateau Prieure Lichine (clasificat Quatriemes Crus din 1855), domeniu pe care-l administra deja la varsta de 27 de ani. Momentul de rascruce in cariera-i de vinificator a fost in 2006 cand a achizitionat Chateau D’Esclans, punand astfel umarul la popularizarea rose-urilor de mare valoare din Provence.
ASPECT: Are o culoare de roz delicat si pal, cu nuante de somon si infletiuni aurii, clasica pentru rose-urile din sudul Frantei.
MIROS: Placut si proaspat, fructat, evident de fructe rosii, in special de cirese, mure si capsuni salbatice.
GUST: Catifelat, lejer si totusi intens floral si fructat, accentuat de cirese, grapefruit si capsuni; un vin lejer de mica corpolenta si savuroasa mineralitate. Are o structura buna, o prospetime sustinuta de aciditate, si un gust final remanent lung si placut.
ASOCIERE CULINARA: De consumat si ca aperitiv, dar si in asociere cu antreuri sau feluri principale pe baza de carne alba, in special peste si fructe de mare; dar 'face fata' cu brio si preparatelor din carne rosie, daca nu sunt extrem de condimentate sau iuti. Un vin versatil care poate fi servit de la amuse-bouche si pana dupa felul principal, cu branzeturi tari si semitari, sau la desert, langa tartine sau salate cu fructe neinsiropate.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)229,08 RONStoc epuizat
-
Tenuta Valleselle - Arnasi Pinot Grigio igt bianco 2017 - 0.75L, Alc: 13%
In 1960 a fost infiintata crama Tinazzi condusa atunci de catre Eugenio Tinazzi, care, prin devotamentul si pasiunea sa pentru vinuri a adus pe piata vinuri de calitate superioara. In prezent, Giorgio si Francesca Tinazzi, se afla la conducere pastrand traditia familiei de a produce vinuri recunoscute si vandute in peste 30 de tari.
ASPECT: Galben pai cu usoare inflexiuni verzui.
MIROS: Cu o prospetime atragatoare, impresioneaza impatimitorii Pinot Grigio-ului cu notele de fructe exotice si notele florale.
GUST: Cu o aciditate medie, aromele citrice se regasesc inca de la inceput, fiind urmate de minunatele arome de pere, lasand ca in post gust sa se regaseasca arome florale.
ASOCIERE CULINARA: Se preteaza a fi servit alaturi de paste cu fructe de mare, peste sau salata cu ton.78,54 RONStoc epuizat
-
Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 2017 - 0.75L , Alc: 12%
PRODUCATOR / PODGORIE: LAMBLIN & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2017
REGIUNE / TARA: A.O.C. BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Are o culoare de un galben auriu deschis, cu note delicate de verzui.
MIROS: Mirosul este curat, extrem de proaspat, placut fructat (mere verzi si citrice) cu usoare accente de fum.
GUST: Seducator, proaspat si placut, este usor fructat si intens floral, si de un gust remanent persistent si citric; un vin lejer si racoritor.
ASOCIERE CULINARA: Este perfect a fi consumat doar per se ca aperitiv (un vin de ‘cursa lunga’), in amestec cu un lichior de coacaze negre dupa reteta clasicului Kir, sau langa aperitive si antreuri din fructe de mare si peste (pregatite dupa retete de Zahana sau Pescarie) si asezonate cu mamaliguta, sparanghel sau spanac sote. La finalul mesei, poate fi servit cu branzeturi tari, garnisite cu mere uscate si struguri proaspeti.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda aerarea / decantarea)60,21 RONStoc epuizat
-
Lamblin Fils - Esprit Nature chablis alb 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: LAMBLIN & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2017
REGIUNE / TARA: A.O.C. BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Are o culoare de un galben auriu deschis, cu note delicate de verzui.
MIROS: Mirosul este curat, extrem de proaspat, placut fructat (mere verzi si citrice) cu usoare accente de fum.
GUST: Seducator, proaspat si placut, este usor fructat si intens floral, si de un gust remanent persistent si citric; un vin lejer si racoritor.
ASOCIERE CULINARA: Este perfect a fi consumat doar per se ca aperitiv (un vin de ‘cursa lunga’), in amestec cu un lichior de coacaze negre dupa reteta clasicului Kir, sau langa aperitive si antreuri din fructe de mare si peste (pregatite dupa retete de Zahana sau Pescarie) si asezonate cu mamaliguta, sparanghel sau spanac sote. La finalul mesei, poate fi servit cu branzeturi tari, garnisite cu mere uscate si struguri proaspeti.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda aerarea / decantarea)143,99 RONStoc epuizat
-
Chateau Ferran - St. Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROȘU SEC
Chateau Ferran este rezultatul efortului de a crea un vin autentic de pe pământul iubit de toţi cei care îi culeg roadele. Podgoria este situată în Saint Pierre de Bat, în regiunea Haut-Benauge, la sud-vest de regiunea viticolă Entre-Deux-Mers. Soiul Cabernet Sauvignon, aflat în mare proporţie la cupajele St. Pierre, este cultivat in proporţie de 40% pe cele 35 de hectare, lucrate anual.
ASPECT: O culoare intensă de roşu rubin, cu opacitate mare în sticla proprie sau într-un pahar pentru vin roşu.
MIROS: Uşor dulce, urmat de arome de fructe roşii, condimente şi piele.
GUST: Deşi este un cupaj de soiuri roşii consistente, producătorii de la Chateau Ferran au obţinut un vin proaspăt cu aciditate moderată şi tanini de nivel potrivit pentru cei care preferă un post-gust din condimente şi piele.
TEMP. DE SERVIRE: 15-18 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roşu este potrivit la carnea roşie. Acest cupaj nu face excepţie, de aceea se poate savura oricând la mese cu meniuri bazate pe carne de vită, carne de viţel, vânat şi păsări de ţară.65,45 RONStoc epuizat
-
Chateau de Berne - Terres rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: PROVANCE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE NOIR, CABERNET, CINSAULT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Chateau de Berne se află în regiunea franceză Provance, pe loturi în care s-a început cultivarea viței de vie în urmă cu 2000 de ani, în timpul Imperiului Roman. În fapt, clădirile vinăriei sunt construite pe terenuri ocupate de grecii antici, pe care a fost construit apoi drumul roman Via Aurelia, care făcea legătura între Italia și Spania, în timpul Imperiului.
Terenurile au avut mai mulți stăpâni însă strugurii au rămas, de-a lungul secolelor, rodul pământului fertil. Vița aflată la altitudine de 250 până la 330 de metri, extrage nutrienții din solul bogat în calcar, are parte de mult soare, vânt și ploi. Clima Mediteraneeană și influențele climatice de pe continent, în particular temperaturile scăzute din timpul nopții, asigură o coacere și recoltare târzie, față de teritoriile de pe coastă. De aceea, soiurile din care este compus acest rose oferă un vin bine structurat, parfumat, bogat în arome și potrivit în alimentația modernă.
ASPECT: Rose deschis.
MIROS: Parfum fructat din diferite tonuri de fructe de pădure roșii (capșuni, zmeură, coacăze).
GUST: Arome echilibrate și proaspete de fructe cu pulpă de culoare deschisă în straturi cu textură acidă și finish fructat, lung, intens.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal pentru aperitivele specifice regiunii Provance și altor regiuni ale Mediteranei: aperitice cu măsline, roșii și usturoi, preparate din sud și meniuri bogate din bucataria orientală și asiatică (sashimi).
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8 °C
58,31 RONStoc epuizat