Vin linistit
Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.
Clasificare vinurilor in functie de culoare:
- Vinuri albe;
- Vinuri rose;
- Vinuri rosii.
Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir, sau vinurile rose). Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.
Stiati ca inlaturand pielita boabelor de strugurilor, corpul boabelor arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...
Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:
- vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;
- vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;
- demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;
- dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.
Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:
- Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.
- Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.
- Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.
Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,
La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.
La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- Culoare: Vin rosu Eliminare
- 
                        
    Avincis - Negru de Dragasani 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%AVINCIS - NEGRU DE DRAGASANI
 PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI
 Recolta si vinificatie:
 Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru intreaga cantitate de struguri ciorchinii sunt indepartati inainte de a incepe fermentarea lor la temperatura controlată. 35% din volumul total de vin este maturat in butoaie de stejar (50% noi) timp de 14 luni.
 Degustare:
 Culoarea acestui vin este violet inchis, profund.
 Vinul dezvolta un buchet intens cu nuante de condiment, arome de fructe negre precum cirese negre si afine si o nota de liliac.
 Gustul sau este matasos, cu arome puternice de cirese si o nota usoara de piper proaspat.
 Recomandari privind servirea:
 Va sfatuim sa-l degustati la o temperatura de 18 °C.
 Acompaniaza foarte bine pieptul de rata. Va recomandam sa serviti acest vin alaturi de pate de iepure salbatic sau fazan.
 Puteti incerca acest vin si alaturi de carne fiarta in sos de vin.
 Concentratie alcoolica: 15%
 Tipul vinului: Sec77,00 RON Începând cu: 72,38 RONStoc epuizat 
- 
                        
    La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape blanc 2013 - 0.75L, Alc: 15%PRODUCATOR / PODGORIE: LA BASTIDE SAINT DOMINIQUE
 ANUL DE RECOLTA: 2013
 REGIUNE / TARA: A.O.C. CHATEAUNEUF DU PAPE / VALLEE DU RHONE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CLAIRETTE / ROUSSANE / GRENACHE BLANC
 VOL. ALC.: 14%
 VIN ALB SEC.
 ASPECT: De o culoare de un galben pai placut, cu puternice inflexiuni aurii.
 MIROS: Fascinant, intens vegetal si fructat, de pere, mere golden, ananas, lychee, brocoli si ardei gras verde, fructat, invaluite intr-o atome imbietoare de citrice.
 GUST: Onctuos si cremos, de o acididate medie si o corpolenta mare, un vin placut cu note vegetale si fructate completate de o nuanta de mineralitate; gustul remanent este ling, citric si savuros.
 ASOCIERE CULINARA: Langa paste cu sos alb si ciuperci de cultura, sau fructe de mare, creveti, langoustine sau homar garnisit cu legume sotate, sau cu rulouri de carne de porc sau pui umplute cu legume. Perfect cu terina de legume, tocanita de pipote si inimi, placinta de praz si sparanghel, preparate vegan sau lacto-vegetariene cu branzeturi cremoase su sosuri albe vascoase, pe baza de smantana grasa. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari, insotite de nuci caju si fructe uscate (caise, mere, stafide albe).198,97 RONStoc epuizat 
- 
                        
    BPHR - Pays D Oc Pinot Noir rouge 2013 - 0.75L, Alc: 12.5%PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
 REGIUNE / TARA: PAYS D’OC / LANGUEDOC-ROUSSILLON / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
 VOL. ALC.: 12.5%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: De o culoare de un rosu rubiniu, stralucitor.
 MIROS: Placut si fructat, de cirese Morello si fragute, sustinut de arome de fructe negre de padure si note elegante, subtile, de condimente si lemnozitate (distinct de stejar).
 GUST: Seducator si fructat (fructe negre si rosii proaspete, accentuat de coacaze rosii si fragute), proaspat si bogat, un vin cu tanini fini, suculent, usor vanilat, cu un gust final remanent lung, ce evidentiaza rafinamentul clasic al soiului Pinot Noir.
 ASOCIERE CULINARA: Langa carpaccio de vita sau tartar de manzat pregatit putin mai condimentat, carne de miel pregatita la Tajine marocan, briyani din carne de pui sau porc, sau file de carne servit cu sos de piper verde. La finalul mesei se asociaza bine cu branzaturi ce contin condimente sau care sunt iuti din cauza metodei de preparare (Pepper Jack, Leyden, branza de burduf invechita). TEMP. DE SERVIRE: 14-16º C (Nu se recomanda decantarea)29,75 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Avincis - Cabernet Sauvignon 2013 - 0.75L, Alc: 13%Adus in Romania cu cateva secole in urma, Cabernet Sauvignon si-a dovedit compatibilitatea sa cu solul zonei Dragasani.
 10% din acest vin este învechit în baricuri de stejar timp de 7 luni; restul vinului este păstrat în cisterne de inox.
 Culoare: negru roşiatic intens.
 Buchet proaspăt şi expresiv de coacăze negre şi mure.
 A se servi la 17˚C, alături de orice tip de carne roşie.42,35 RON Începând cu: 36,57 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Saxenburg - Merlot Private Collection rosu 2008 - 0.75L, Alc: 14.5%PRODUCATOR / PODGORIE: SAXENBURG
 ANUL DE RECOLTA: 2008
 REGIUNE / TARA: AFRICA DE SUD
 SOIUL / SOIURILE: MERLOT60,52 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Sacha Lichine - Chateau Les Trois Croix aoc, rouge, Fronsac 2011 - 0.75L, Alc: 14%PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LES TROIX CROIX
 ANUL DE RECOLTA: 2011
 REGIUNE / TARA: A.O.C. FRONSAC / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: MERLOT / CABERNET FRANC
 VOL. ALC.: 14%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: Opac de un rosu purpuriu intens cu accente de violaceu..
 MIROS: Delicat lemnos, distinct de cedru si stejar, cu nuante de vanilie, de fructe de padure rosii si negre, usor condimentat.
 GUST: Taninos, prafos si fructat, de coacaze, dude rosii si stafide.Are o corpolenta medie si o aciditate bine integrata, si un gust final remanent, lung.
 ASOCIERE CULINARA: Este cel mai bine pus in valoare langa carne rosie, porc, vita sau miel la cuptor, la protap sau inabusita la tigaie in vin rosu; cu bucate traditionale romanesti specifice sarbatorilor de Paste sau de Craciun, mezeluri preparate din carne de porc. La finalul mesei, langa branzeturi moi si semimoi, maturate, garnisite cu fructe uscate si arahide.
 TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)64,35 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Cantine San Giorgio - Primitivo di Salento rosso - Strabone 2014 - 0,75L, Alc: 14%PRODUCATOR / PODGORIE: CANTINE SAN GIORGIO
 ANUL DE RECOLTA: 2014
 REGIUNE / TARA: I.G.P. / PUGLIA / ITALIA
 SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO
 VOL. ALC.: 14%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: De o culoare de un rubiniu intens, opac.
 MIROS: Intens fructat, de fructe salbatice de padure rascoapte, completat de arome delicate de pamant reavan.
 GUST: Puternic, robust si totusi catifelat, cu tanini bine integrati, corpolent si fructat. Gustul remanent este cremos si persistent.
 ASOCIERE CULINARA: Cu preparate din carne rosie pregatita la gratar sau friptura, cu paste cu sosuri rosii, carne macinata cruda sau pregatita pe plita (tartar de vita, burgheri). Perfect cu platouri de branzeturi moi si semimoi asezonate cu fructe uscate si nuci pecan.
 TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea, chiar inainte de servire)56,29 RONStoc epuizat 
- 
                        
    D. Vladoi - Pivnita Basarabilor - Syrah 2014 - 0.75L, Alc: 12%PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
 REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
 SOIUL / SOIURILE: SYRAH37,96 RON Începând cu: 35,68 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Villa Raiano - Taurasi docg, rosso 2010 - 0,75L, Alc: 13.5%PRODUCATOR / PODGORIE: VILLA RAIANO
 ANUL DE RECOLTA: 2010
 REGIUNE / TARA: D.O.C.G. / TAURASI / CAMPANIA / ITALIA
 SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
 VOL. ALC.: 14%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: Opac, de o culoare rubinie atractiva cu note de grena.
 MIROS: Seducator, lemnos si intens fructat (coacaze, mure si afine), elegant si delicat condimentat.
 GUST: Plin, de o mare corpolenta, de o fructozitate intensa de visine putrede, coacaze si afine, completate de note elegante de lemnozitate si de o savoare subtila de vegetale si condimente, un vin onctuos. Gustul final remanent este persistent si placut, si carnos.
 ASOCIERE CULINARA: Excelent langa carne rosie de vita, porc sau miel, pregatita pe grill sau la gratar, simplu fara multe mirodenii, si garnisite cu cartofi taranesti cu bacon prajit. Din mancarurile mai elaborate, se asociaza bine cu tocanita cu cartofi sau fasole uscata, din maruntaie sau carne rosie. La finele mesei langa branzeturi moi sau semimoi, maturate, servite cu nuci, alune si fructe uscate (curmale, stafide, smochine).
 TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 45 minute inainte de servire)170,17 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Recas - Sole - Cuvee Uberland 2016 - 0.75 L, Alc: 14%Un amestec aproape alchimic, in care cele doua soiuri implicate colaboreaza perfect, fara sa se se simta vreun moment ca ar fi vorba de un cupaj, nu de un soi pur. Nasul porneste din note de afumat si de grafit, creste apoi spre fructe deshidratate, pentru a se deschide brusc intr-un complex de dulceturi, gemuri si fructe zemoase, sustinut din planul secund de urme de cerneala, lemn uscat, cardamom, frunze uscate, vanilie, eucalipt si boia de ardei rosu. Gustul tradeaza imediat tineretea vinului, insă doar prin aciditatea incă ridicata si senzatia de vin tare, cu alcool puternic. In rest - corpul solid, evolutia gustativa, fluenta de matase cu care se trece de la un ton la altul, postgustul elegant si lung - toate ar sugera un vin matur, aproape de varsta de consum. Perfect pentru colectionarii rabdatori abia incepand din 2012-13, insă deja senzational de studiat pentru pasionatii cu înclinatie spre meditatie. Este o adevarata excursie prin expresiile102,10 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Mapu - Cabernet Sauvignon & Carmenere rojo 2015 - 0.75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
 ANUL DE RECOLTA: 2015
 REGIUNE / TARA: VALLE DEL MAIPO / CHILE
 SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON / CARMENERE
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ROSU SEC. In dialectul indigenilor Mapuche, numele de Mapu inseamna “pamant”. In credinta lor, poporul Mapuche, sunt “copii pamantului”.
 Asocierea unui soi tipic din Bordeaux, Franta (unde Baron Philippe Rothschild produce din aceleasi soi, unul din cele mai renumite vinuri pe plan international: Mouton Rothschild) si Carmenere, un soi extrem de bine adaptat in Chile, unde din acest soi se fac vinuri extrem de apreciate, nu este intamplatoare. Mapu, este un vin din Lumea Noua, produs dupa criteriile si standardele Lumii Vechi.
 ASPECT: De culoare de rosu purpura, opac si intens.
 MIROS: Intens fructat, de coacaze si afine, dude negre, visine, cirese amare completat de valente lemnoase de stejar si vanilie.
 GUST: Fructat si sprintar, de o corpolenta medie si aciditate vivace, cu un buchet de fructe negre si rosii, imbogatit de accente de lemn de stejar, vanilie si paine prajita. Are un gust final, o remanenta placuta si delicat taninoasa. Este un vin tanar cu un potential de imbatranire la sticla de circa 3-5 ani.
 ASOCIERE CULINARA: Langa tocanite de carne rosie (miel, oaie, vitel, porc, vanat mic si mediu), gatite la foc mic cu legume si mirodenii: gulash fel principal, beef stew, paprikas de pui si porc. Se poate servii langa pizza cu carne de porc sau vita, prosciutto crudo, salam picant (Calabrese) sau branzeturi (Quatro Formaggi).
 TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Se recomanda decantarea, cu 20 min. inainte de servire)15,03 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Rotenberg - Merlot Primus, Dealu Mare Ceptura 2012 - 0.75L, Alc: 12.7%Lung, corpolent si catifelat, cu accente de vanilie si piper. Invechit 24 de luni in butoaie noi de stejar romanesc. Sec, vol alc 13,4%.91,63 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Serve - Cuvee Alexandru 2007 - 0.75L, Alc: 14.5%NOTE DE DEGUSTARE:
 An de recoltă: 2007
 Soiul de struguri: Cabernet Sauvignon
 Podgorie: Dealu Mare, D.O.C.
 Miros: arome de prune uscate, piele, scorţişoară, coacăze
 Gust: afine, coacăze, cireşe amare, taninuri dulci, vanilie
 Cu ce meniu se serveşte: piept de raţă, curcan la cuptor cu piure
 de castane, tocană de viţel cu sos de bere şi ciuperci de pădure
 Temperatura de servire: temperatura camerei (190
 C)
 Potenţial de învechire: 10 ani155,56 RON Începând cu: 146,23 RONStoc epuizat 
- 
                        
   43,20 RON Începând cu: 37,31 RON 43,20 RON Începând cu: 37,31 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Serve - Terra Romana - Millenium rosu Magnum 2015 - 1.5L, Alc: 14%NOTE DE DEGUSTARE:
 An de recoltă: 2013
 Soiul de struguri: Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră;
 Podgorie: DOC CMD Dealu Mare.
 Miros: fructe negre bine coapte, stafide, cafea, prune, condimente.
 Gust / Structură: fructe negre bine coapte, visine, mure, ciocolata neagra,
 piper, scortisoara, vanilie. Aciditate buna, tanini puternici dar moi si fini,
 alcool bine integrat, final persistent.
 Cu ce meniu se serveşte: carne roșie ( vită, miel, vânat), brânzeturi
 maturate sau deserturi cu ciocolată neagră.
 Temperatura de servire: 16-180
 C
 Potențial de învechire: 10 ani99,00 RON Începând cu: 94,05 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Vinarte - Prince Matei, Merlot Magnum - 2000 - 1.5 L, Alc: 14.5%Denumire de Origine: DOC-CMD Dealu Mare – Zoresti
 Producator: vinul este produs si imbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte
 Clima: temperat-continentala, cu parametri ce caracterizeaza regiunea ecologica viticola sud – carpatica .
 Sol: argiluvisoluri de tip brun roscat, de la slab la puternic erodat, cu urme de carbonat de calciu si texturi lutoase si luto-argiloase.
 Soi: Merlot 90% , Cabernet Sauvignon 10% .
 Continut de alcool : 14,5 % vol.
 Vinificatie: Strugurii provin din parcele consacrate si conditii naturale pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat in asa fel incat sa se obtina un echilibru perfect intre acumularea de zahar, concentratia de arome si substante colorante.
 Selectia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea facuta manual cat si pe banda de sortare inainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisa in cisterne de inox cu temperatura controlata unde are loc maceratia si fermentatia alcoolica (timp de 25 zile). Vinul se trage in barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde are loc fermentatia malolactica si maturarea pentru o perioada de 12 luni. Dupa aceasta perioada , vinul se imbuteliaza in sticle si se pastreaza in pivnita minimum sase luni.
 Degustare:
 Vizual: limpede, culoare rosu rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii-
 roscate
 Olfactiv: fructe de padure (mure, coacaze, fragi), arome complexe
 de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie.
 Gustativ: sec, intens, corpolent, textura bine echilibrata de tanini
 dulci, astringenta delicata, post-gust prelung
 Asocieri gastronomice: temperatura optima de consum este de 18-20C. Se poate servi la preparate din carne rosie, vanat nobil cu sosuri complexe, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate
 Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.261,80 RON Începând cu: 246,09 RONStoc epuizat 
- 
                        
   462,08 RON Începând cu: 434,36 RON 462,08 RON Începând cu: 434,36 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Gitana - Lupi Magnum 2015 - 1.5L, Alc: 14.5%REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
 SOIUL / SOIURI: CABERNET SAUVIGNON + MERLOT + SAPERAVI
 Strugurii sunt recoltaţi manual, iar producerea vinului se realizează folosind tehnici vinificare clasice și echipamente moderne, de ultimă generaţie. Macerarea pe boștină și fermentaţia are loc pentru 20 de zile în căzi din lemn de stejar.Strugurii sunt recoltaţi manual. Procesul de vinificare este unul traditional, macerarea pe bostina petrecindu-se timp de 20 zile in cazi din lemn de stejar. În timpul fermentării, toate eforturile sint orientate spre a optimiza extracţia aromelor si substantelor colorante. Dupa terminare fermentarii alcoolice, vinul este supus procesului de maturare in butoaie mari din lemn de stejar din Krasnodar , unde se va petrece si fermentarea malo-lactica. Procesul de maturare continuă în baricuri de 225 litri pentru o perioada de 18 luni.
 Vizual: roşu rubiniu intens, cu reflexii purpurii.
 Olfactiv: buchetul este intens, bogat, cu arome de mure și fructe, la care se adaugă nuanţe de ciocolată, boabe de cafea, lemn dulce și marochin.
 Gustativ: echilibrat, structurat, cu taninuri puternice, gust intens și complex și un post-gust rafinat, prelung, de prune și mure.
 Recomandari culinare: Poate însoţi carnea afumată, carnea la grătar, ciupercile și alte legume prăjite. E perfect cu vinat, carnea rosie, mincaruri spetiate si cascavaluri mature.
 Temperatura recomandata de consum: 16-18 ° C243,47 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Tenuta Valleselle - Aureum Acinum Amarone Della Valpolicella 2013- 0.75L, Alc: 15%Regiunea Veneto este una dintre cele mai renumite regiuni din Italia atat pentru cantitatea vinurilor cat si pentru calitatea acestora, acestea castigand numeroase premii nationale cat si internationale. Complexitatea acestui vin provine din cupajarea a trei soiuri cunoscute pe piata din Italia: Corvina, Corvinone si Rondinella. Strugurii sunt culesi la maturitate optima pentru a oferi structura si echilibru aromatic vinului.
 ASPECT: Rosu rubiniu intens.
 MIROS: Fructele rosii coapte ca ciresele, inunda simturile fiind urmate de cele de ciocolata si lemn dulce lasand condimentele sa isi faca simtita prezenta ulterior.
 GUST: Imbinarea de arome de condimente provenite de la butoaie si fructe rosii ofera finete si eleganta vinului lasand ca in post gustul lung si delicat sa se regaseasca aromele de condimente.
 ASOCIERE CULINARA: Se preteaza a fi servit cu carne rosie la gratar cu sosuri usor condimentate sau branzeturi maturate.
 TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20°C276,20 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Chateau Ferran - St. Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%ANUL DE RECOLTĂ: 2017
 REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA
 SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
 VOL. ALC.: 12.5%
 VIN ROȘU SEC
 Chateau Ferran este rezultatul efortului de a crea un vin autentic de pe pământul iubit de toţi cei care îi culeg roadele. Podgoria este situată în Saint Pierre de Bat, în regiunea Haut-Benauge, la sud-vest de regiunea viticolă Entre-Deux-Mers. Soiul Cabernet Sauvignon, aflat în mare proporţie la cupajele St. Pierre, este cultivat in proporţie de 40% pe cele 35 de hectare, lucrate anual.
 ASPECT: O culoare intensă de roşu rubin, cu opacitate mare în sticla proprie sau într-un pahar pentru vin roşu.
 MIROS: Uşor dulce, urmat de arome de fructe roşii, condimente şi piele.
 GUST: Deşi este un cupaj de soiuri roşii consistente, producătorii de la Chateau Ferran au obţinut un vin proaspăt cu aciditate moderată şi tanini de nivel potrivit pentru cei care preferă un post-gust din condimente şi piele.
 TEMP. DE SERVIRE: 15-18 ºC.
 ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roşu este potrivit la carnea roşie. Acest cupaj nu face excepţie, de aceea se poate savura oricând la mese cu meniuri bazate pe carne de vită, carne de viţel, vânat şi păsări de ţară.65,45 RONStoc epuizat 
