Vin linistit
Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.
Clasificare vinurilor in functie de culoare:
- Vinuri albe;
- Vinuri rose;
- Vinuri rosii.
Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir, sau vinurile rose). Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.
Stiati ca inlaturand pielita boabelor de strugurilor, corpul boabelor arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...
Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:
- vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;
- vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;
- demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;
- dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.
Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:
- Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.
- Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.
- Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.
Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,
La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.
La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- Culoare: Vin rosu Eliminare
- 
                        
    Purcari - Maluri de Prut (fn + rara neagra), rosu 2016 - 0.75L, Alc: 13%Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.
 Acest vin reuneste tot ce este mai bun de pe ambele maluri ale Prutului. Culese cu dragoste, soiurile autohtone Feteasca Neagra si Rara Neagra au dat nastere unui vin cu un caracter puternic, dar in acelasi timp, foarte fin.
 ASPECT: Rosu intens cu nuante rubinii.
 MIROS: Parfum predominant fructat, unde se evidentiaza note de stafide si fructe de padure, invaluite in accente calde de vanilie.
 GUST: Bogat, plin de vigoare, imbina armonios notele de visina si prune uscate, trecand intr-un postgust prelung si echilibrat.
 TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 °C.
 ASOCIERE CULINARA: Se potriveste foarte bine alaturi de preparate pe baza de carne rosie.48,43 RON Începând cu: 45,52 RON
- 
                        
    Domaine Rouge Garance - Feuille de Garance AOP 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%ANUL DE RECOLTĂ: 2018
 REGIUNE / ȚARĂ: RHONE / FRANȚA
 SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / SYRAH / CINSAULT
 VOL. ALC.: 14.5%
 VIN ROȘU SEC
 În regiunea Rhone, din FRANȚA se află domeniul Rouge Garance, cu 30 de hectare, ce oferă producţie pentru 9 soiuri de vin. Dintre acestea, Feuille de Garance, obţinut din sol lucrat fără erbicide, cu materiale organice, după recomandările agriculturii organice. Soiurile din cupaj sunt cultivate cu pasiune, iar strugurii sunt recoltaţi manual pentru a se realiza un cupaj de 60% Grenache, 30% Syrah şi 10% Cinsault.
 ASPECT: Recolta din 2018 aduce un vin roşu închis, impresionant, atât în sticla proprie cât şi într-un pahar special cu cupa largă.
 MIROS: Toate soiurile îşi aduc contribuţia pentru iubitorii de cupaje roşii, însă cel mai puternic dintre ele este Syrah, ce ofera notele de mijloc in corpul complex al parfumului obţinut în acest vin.
 GUST: Un vin proaspăt şi echilibrat, cu note de violete, piper şi coniac distilat din cireşe,
 TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC.
 ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru mesele îmbelşugate cu carne de vită, miel şi vânat (cerb).69,38 RON
- 
                        
    Vignobles Despagne Rapin - Les Piliers de Maison Blanche 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%ANUL DE RECOLTĂ: 2015
 REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA
 SOIUL / SOIURILE: CABERNET, MERLOT
 VOL. ALC.: 14.5%
 VIN ROȘU SEC
 Les Piliers de Maison Blanche, unul dintre vinurile generice ale producatorului francez Despagne Rapin, reprezintă, aşa cum ii spune şi numele, unul dintre stâlpii viticulturii franceze, din regiunea Bordeaux. Oenologii ispiraţi s-au străduit să păstreze soiuri de cabernet si merlot, cu o constituţie sănătoasă şi matură pentru a ne bucura de o licoare curată, bio, creată în spiritul şi tradiţia vinurilor obţinute de romani, pe acelaşi pământ, în urmă cu mii de ani.
 ASPECT: Roşu, cu opacitate impresionantă, oferită de cupajul celor două soiuri consistente de struguri roşii, recoltaţi din terroir-ul francez.
 MIROS: Les Piliers de Maison Blanche este ţinut în butoaie de stejar ce oferă un buchet evident de fructe roşii şi negre, cu note de esenţă lemnoasă şi vanilie.
 GUST: Soiurile de struguri roşii şi fructele negre formează un tanin puternic şi rotunjit, caracteristic vinurilor seci.
 TEMP. DE SERVIRE: 16 ºC (Se recomandă decantarea timp 30 de minute).
 ASOCIERE CULINARĂ: Uşor de servit alături de aperitive, vânat / carne roşie la grătar, preparate cu sosuri, somon la grătar şi cartofi prăjiţi.106,03 RON
- 
                        
    Banfi - Brunello di Montalcino rosso 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%Banfi a luat naștere în 1978 la inițiativa fraților italieni americani John și Harry Mariani. La scurt timp, cei doi au achiziționat și vinaria Piedmont, fondată în 1860, astăzi cunoscută sub numele de Banfi Piemonte. Domeniul Banfi este situat la confluența râurilor Orcia și Ombrone, în partea de sud a orașului Montalcino, pe 2873 de hectare, unde soiurile Sangiovese și Moscadello împart terenul cu plantațiile de maslini, grâu, pruni, trufe și zonă impădurită.
 ASPECT: Soiul de struguri Sangiovese oferă acestui vin un ton de roșu puternic, granat, cu reflexii purpurii.
 MIROS: Brunello di Montalcino are un parfum seducător de condimente, fructe de pădure și vegetale, ce inspiră o călătorie de inițiere în tainele vinului italian.
 GUST: În ceea ce privește gustul acestui vin, la o degustare în tihnă ni se dezvăluie detaliile din spatele parfumului. Licoarea este fructată mulțumită smochinelor, murelor, nucilor prăjite și cireșelor negre, îmbrățișate armonios cu vanilie, coriandru, nucșoară și lemn dulce.
 TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 ºC.
 ASOCIERE CULINARA: Un vin roșu și robust de pe plaiurile italiene este potrivit alături de preparate cu vânat / carne roșie și brânzeturi maturate.201,11 RON Începând cu: 189,04 RON
- 
                        
    Banfi - Poggio alle Mura Brunello di Montalcino rosso 2013 - 0.75L, Alc: 13.5%Culturile de viță de vie din Montalcino sunt rezultatul a peste zece ani de cercetare în scopul obținerii unor culturi stabile din soiul Sangiovese pentru Brunello di Montalcino. Fermentația alcoolică are loc la temperatură controlată (27-29°C), în rezervoare hybrid construite din oțel inoxidabil și lemn. Aproximativ 70% din vin este maturat timp de doi ani în butoaie franțuzești de tip barrique, confecționate din stejar, conform cerințelor Banfi. Restul de 30% din vin este maturat în butoaie din stejar, venite din Slavonia (Croația). Înainte de a ne bucura de vinul italian, licoarea mai este lăsată la maturat, în sticlă, alte 12 luni.
 ASPECT: Asemenea fratelui său de Sangiovese, Brunello di Montalcino - Poggio alle Mura, este un vin roșu, impresionant prin opacitate și textură uniformă, după o scurtă aerare.
 MIROS: Maeștrii vinăriei Montalcino au ales un buchet atipic pentru această generație. Cu efort considerabil, maturarea a lăsat în fiecare sticlă, un exercițiu al imaginației, ce ne poartă în locul de naștere al vinului, odată cu mireasma fructelor alese cu inspirație.
 GUST: Gustul ne dezvăluie misterul pornit de parfumul bogat: fructe (cireșe negre, mure confiate), condimente, tutun și ierburi la grătar. Aciditatea este potrivită cât să asigure o evoluție liniștită a vinului atunci când doriți să vă bucurați de el și cu altă ocazie.
 TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18 ºC.
 ASOCIERE CULINARA: Un vin complex cere o masă complexă și bogată. Vinul Sangiovese si aromele sale se potrivesc ușor cu carnea roșie, care de vânat (porc mistreț) și brânză de capră.291,55 RON Începând cu: 274,06 RON
- 
                        
    Masi - Costasera - Amarone della Valpolicella Classico 2013 - 0.75L, Alc: 15%Masi este un brand italian, creat de familia Boscaini, iar vinurile provin din Pivnița Privată Boscaini, înființată în memoria strămoșilor care obișnuiau să păstreze în pivnițele private cantități modeste din vinurile pe care le-au savurat și le-au apreciat la evenimente importante din timpul vieții. În prezent, parcelele din zona Valpolicella, regiunea viticolă Veneto, sunt constituite din culturile soiurilor de Corvina, Rondinella și Molinara, pentru cupajele considerate de familia Boscaini o colecție de “comori lichide”.
 ASPECT: Culoarea vinului este roșu rubiniu, închis, datorat unui cupaj consistent, alcătuit din trei soiuri de struguri roșii.
 MIROS: Masi a reușit să obțină pentru acest cupaj un parfum elegant cu note de fructe coapte la foc, prune și cireșe.
 GUST: Tradiția vinului european este evidentă pentru acest vin. Încă de la prima degustare se simte gustul intens fructat al vinului, urmat de note de cafea și cacao, într-un echilibru organoleptic demn de urmat.
 TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 ºC.
 ASOCIERE CULINARA: Amarone din Valpolicella este excelent în calitate de oaspete la masa bogată în preparate din carne roșie, vânat (inclusiv prepeliță) și multe alte mâncăruri condimentate cu generozitate. Acest vin este potrivit și alături de gustări cu brânzeturi maturate (parmezan, perico, gorgonzola).220,15 RON
- 
                        
    Ca`De`Rocchi - Amarone della Valpolicella rosso 2013- 0,75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: TINAZZI
 ANUL DE RECOLTA: 2012
 REGIUNE / TARA: D.O.C./ VENETO / ITALIA
 SOIUL / SOIURILE: CORVINA / MOLINARA / RONDINELLA / CORVINONE
 VOL. ALC.: 15%
 VIN ROSU SEC produs în cele mai bune podgorii aflate pe colinele din Valpolicella. Strugurii sunt recoltaţi si selectaţi manual în luna octombrie, apoi sunt întinşi în lădiţe de lemn pentru uscare şi păstraţi până in Ianuarie. În acest fel rezultă o cantitate de doar 40 litri de vin la 100 kg de struguri prospeţi.
 ASPECT: Are o buna limpiditate si este de o culoare de rosu opac, rubiniu cu accente de grena.
 MIROS: Extrem de elegant si expresiv, puternic fructat (fructe uscate si confiate), subtil lemnos si condimentat.
 GUST: Fructat (intens de fructe negre de padure, completat savoarea stafidelor si a smochinelor uscate), bine echilibrat de paleta o lemnoasa, cu tanini bine integrati si aciditate medie. Un vin corpolent, plin si intens, cu un gust remanent cu accente de tutun si ciocolata neagra.
 ASOCIERE CULINARA: Cu mancaruri la ceaun din carne de miel sau oaie servita cu traditionala mamaliga / polenta, sau langa carne de porc pe gratar. De asemenea langa branzeturi tari si semitari, telemea de oaie maturata si branza de burduf, sau branzeturi cu mucegai albastru: Roquefort, Gorgonzola.
 TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 1h inainte de servire)252,35 RON
- 
                        
    De Ladoucette - Comte Lafond Grand Cuvee rouge, Sancerre 2012 - 0.75L, Alc: 12.5%PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
 ANUL DE RECOLTA: 2012
 REGIUNE / TARA: A.O.C. SANCERRE / LOIRE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
 VOL. ALC.: 12.5%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: Culoare rosu intens si caramiziu cu inflexiuni de grena.
 MIROS: Rafinat, ce-si dezvaluie complexitatea dupa aerare. Arome de fructe, de pamant reavan, grajd, ciuperci salbatice, delicat trufe si cedru.
 GUST: Placut si savuros, pamantos si vegetal, lemnos si subtil afumat, cu valente de cacao si cafea. Fructozitatea este savuroasa, de fructe rosii de padure, de fructe uscate (smochine, curmale, stafide). Un vin de o corpolenta medie, de o aciditate bine integrata, cu un gust final, remanent, prelung.
 ASOCIERE CULINARA: Cu siguranta un vin gourmet, ce se asociaza cu mancaruri ce necesita un timp mai mare de preparare, din carne rosie pregatite la ceaun, cratita sau la tava: pulpa de miel la cuptor, rulada de curcan cu bacon si ciuperci brune, rata crocanta cu varza rosie, tocanite din carne de manzat sau maruntaie (ficatei, limba, sweetbread).
 TEMP. DE SERVIRE: 14-16º C (Se recomanda decantarea cu 15 minute inainte de servire)101,96 RON
- 
                        
    Cave de Clairmont - Crozes Hermitage rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: CAVE DE CLAIRMONT
 ANUL DE RECOLTA: 2009
 REGIUNE / TARA: A.O.C. CROZES-HERMITAGE / VALLEE DU RHONE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: SYRAH
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: Culoare rosu rubiniu cu reflexii violacee si o delicata nota de grena.
 MIROS: Elegant si placut, subtil de ciuperci salbatice, arome de pamant reavan, fructe negre supra-coapte si condimente.
 GUST: Pamantos, prafos, vegetal, fructat de afine, cirese negre si coacaze cu un discret iz de piele si fum. Are o aciditate relativ ridicata, corpolenta medie si un gust final, remanent, relativ lung si condimentat: piper negru si nucsoara.
 ASOCIERE CULINARA: Cu preparate la ceaun, tocanite din carne rosie si maruntaie, sau langa Ostropel de iepure sau rata, paste sau risotto cu ciuperci salbatice asezonate cu trufe negre de Transilvania, chiftele de carne rosie cu multe verdeturi si condimente garnisite cu cartofi 'wedges' cu rozmarin, sau cu carne rosie file (porc, vita) cu sos de piper verde.
 TEMP. DE SERVIRE: 15-16º C (Se recomanda decantarea cu circa 20 minute inainte de servire)44,25 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe, rouge Magnum 2004 -1,5L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU D’ARMAILHAC
 ANUL DE RECOLTA: 2004
 REGIUNE / TARA: CINQUIEME CRUS - GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: 58% CABERNET SAUVIGNON / 25% MERLOT / 14% CABERNET FRANC / 3% PETIT VERDOT
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ROSU SEC. Numele actual al Chateau-lui apare in scripte inca din 1680. In secolul XVIII, podgoria cu numele Mouton d’Armailhacq avea 52 de hectare. Ajuns integral in proprietatea Baron Philippe de Rothschild din 1933, vinul a purtat timp de 32 de ani, incepand cu 1956, denumirea de Chateau Mouton Baronne Philippe inainte sa revina la denumirea originala.
 
 ASPECT: Culoare atractiva de un rosu dens cu nuante de violet.
 MIROS: Inchis la inceput, se deschide dupa aerare cucerind prinntr-o paleta complexa aromatica a buchetului, din care se evidentiaza accentele de mure negre, afine si coacaze negre, insotite de arome lemnoase de cedru si lemn de santal.
 GUST: Perceptia initiala de rotunjime, sustinuta de taninii bine integrati si corpolenta generoasa, dezvolta pe paletin o bogata pleiada de gusturi fructate si lemnoase extrem de expresive. Gustul final extrem de lung, carnos si echilibrat, place prin intensitate, fructozitate si condimente.
 ASOCIERE CULINARA: Cu preparate elaborate la cuptor, din carne rosie, imbibate de miresmele bogatiei de condimente si a legumelor din tava. Excelent langa friptura de coaste de porc Teriaky, caserola de cartofi gratinati cu napi si mirodenii, rata la tava langa risotto cu mazare si patrunjel, Scotch Beef Wellington, si nu in ultimul rand cu placinta de carne si dovleac. Se asociaza la finalul mesei cu branzeturi moi si semimoi servite cu prune uscate, nuca si biscuiti din cereale integrale.
 TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 15-20 min. anterior servirii)750,06 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2006 - 0,75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU CLERC MILON
 ANUL DE RECOLTA: 2006
 REGIUNE / TARA: CINQUIEME CRUS -GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: 49% CABERNET SAUVIGNON / 42% MERLOT / 7% CABERNET FRANC / 1% PETIT VERDOT / 1% CARMENERE
 VOL. ALC.: 13.5%
 VIN ROSU SEC. Este un Grand Cru Classe din 1855 (Cinquieme Cru Classe) Pauillac, ce a fost achizitionat de catre Baron Philippe de Rothschild in 1970. In 1988 la moartea lui Baron Philippe Rothschild, reconstructia cramei si a chateau-lui erau in plina desfasurare, si in ziua de astazi mai multe cladiri moderne din sticla, piatra si lemn, insumand 3600 de metri patrati, se integreaza perfect in peisajul din Medoc.
 2004 a ramas in memoria oenologilor ca cel mai secetos an din 1962 incoace.
 ASPECT: De o buna limpiditate si de o culoare de rosu purpuriu, extrem de inchis.
 MIROS: Bine structurat, intens, cu arome proaspete si distincte de cirese amare, afine, coacaze negre, lemn de santal si grafit (mina de creion), completate de valente delicate lemnoase de stejar si paine prajita.
 GUST: Perceptia initiala de rotunjime si catifelare, surprinde cu o textura armonioasa a taninilor echilibrata de corpolenta ridicata, sustinuta de o paleta gustativa de fructe negre (dude negre, mure, afine, cirese negre, coacaze) si accente subtile lemnoase. Perceptia pe paletin dupa inghitire, este placuta, lunga si echilibrata, tipica unui Clerc Milon clasic.
 ASOCIERE CULINARA: Cu mezeluri fine uscate, pastrame, carnatarii condimentate sau jambon (hamon, prosciutto) acompaniate de branzeturi “fandosite”, maturate, moi si semimoi langa nuci, alune de pamant, prune uscate si stafide rosii. Se asociaza elegant langa preparate din carne rosie la tava (porc, miel, vita, berbecut, curcan) impanate cu mirodenii, servite cu cartofi gratinati cu parmezan, cartofi rumeniti cu busuioc sau varza de Bruxelles trasa-n tigaie cu bacon si ceapa.
 TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 20-30 min. inainte de servire)345,83 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Sacha Lichine - Chateau Les Trois Croix aoc, rouge, Fronsac 2010 - 0.75L, Alc: 14.5%PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LES TROIX CROIX
 ANUL DE RECOLTA: 2010
 REGIUNE / TARA: A.O.C. FRONSAC / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: MERLOT / CABERNET FRANC
 VOL. ALC.: 14%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: Opac de un rosu purpuriu intens cu accente de violaceu..
 MIROS: Delicat lemnos, distinct de cedru si stejar, cu nuante de vanilie, de fructe de padure rosii si negre, usor condimentat.
 GUST: Taninos, prafos si fructat, de coacaze, dude rosii si stafide.Are o corpolenta medie si o aciditate bine integrata, si un gust final remanent, lung.
 ASOCIERE CULINARA: Este cel mai bine pus in valoare langa carne rosie, porc, vita sau miel la cuptor, la protap sau inabusita la tigaie in vin rosu; cu bucate traditionale romanesti specifice sarbatorilor de Paste sau de Craciun, mezeluri preparate din carne de porc. La finalul mesei, langa branzeturi moi si semimoi, maturate, garnisite cu fructe uscate si arahide.
 TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30 minute inainte de servire)75,91 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Chateau Lynch Bages - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2001, 0,75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU LYNCH BAGES
 ANUL DE RECOLTA: 2001
 REGIUNE / TARA: CINQUIEMES CRUS - GRAND CRU CLASSE 1855 / PAUILLAC / MEDOC / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: 78% CABERNET SAUVIGNON / 15% MERLOT / 5% CABERNET FRANC / 2% PETIT VERDOT
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ROSU SEC catalogat Grand Cru Classe inca din 1855.
 ASPECT: De o culoare seducatoare de un rosu grena puternic, opac, de o nuanta inchisa si extrem de profunda.
 MIROS: Complex si intens, elegant, cu note subtile de cirese negre, gutui zaharisite si lemn dulce, completate de valente de fum, lemnozitate de stejar si condimente.
 GUST: De un mare rafinament, un vin elegant placut cremos cu tanini catifelati si matasosi, surprinde printr-un buchet complex gustativ fructe rosii rascoapte sau uscate, de mocha si paine prajita, delicate note de fum si ciocolata. Are un buchet matur si de un gust de final lung si atragator, dominat de vanilie si ciocolata.
 ASOCIERE CULINARA: Recomandat a fi deschis la ocazii speciale langa preparate de mare rafinament. Se asociaza cu preparate de inalta clasa ale bucatariei franceze, pe baza de carne de pasare (rata, gasca, potarniche, fazan), vita (Kobe, Mishima sau orice alt tip de Wagyu) miel sau de purcel de lapte la tava si nu in ultimul rand cu carne de vanat mare (mistret, urs sau cerb) asezonata cu trufe albe. La finele mesei langa branzeturi maturate (Rochebaron, Roquefort, Sainte-Maure de Touraine) sau mousse din ciocolata neagra cu fructe de padure, nu foarte dulce, in foita de aur.
 TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu minim 45 de min. inainte de servire)1.047,20 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Montes Alpha - Purple Angel 2009 - 0.75L, Alc: 15%PRODUCATOR / PODGORIE: MONTES
 ANUL DE RECOLTA: 2009
 REGIUNE / TARA: COLCHAGUA VALLEY / CHILE
 SOIUL / SOIURILE: CARMENERE (92% CARMENERE / 8% PETIT VERDOT)
 VOL. ALC.: 15%
 VIN ROSU SEC, produs din cei mai buni struguri de Carmenere (selectati manual de pe ciorchine, de o echipa de 14 culegatori), crescuti in doua regiuni diferite, 50% din Apalta Estate (unde expunerea la soare aduce eleganta vinului) si 50% din Marchigue Estate (o regiune cu productie mica la hectar, cu un climat racoros, ce produce un vin corpolent de mare concentratie aromatica si de o culoare intensa de carmin). Finalul, este un vin care este pe cat de puternic pe atat de elegant. Este maturat timp de 18 luni in butoaie de stejar nou, frantuzesti. O productie de 7300 de cutii pe an (6 x 750 ml); se imbuteliaza nefiltrat.
 ASPECT: Rosu purpura cu nuante de carmin.
 MIROS: Puternic de fructe rosii salbatice si ringlote, ciocolata si lemnozitate accentuata, de humidor si foaie de tutun.
 GUST: Cu tanini maturi, delicati si catifelati, un vin extrem de corpolent, cu un gust savuros si concentrat, fructat, de mure, ringlote si coacaze rosii, completate de ciocolata neagra, cedru, vanilie si caramel. Are o structura echilibrata, cu un gust final ce lasa o senzatie de plinatate si fructozitate.
 ASOCIERE CULINARA: Evident este un vin caruia ii “sta bine” langa preparate din carne rosie (curcan, porc, rata, vita, miel), in tocanite (stew sau paprikas), inabusite la tigaie sau la tava in cuptor. Se poate savura si langa platouri antreu cu mezeluri fine, branzeturi moi si semimoi, cremoase, cu fructe uscate (stafide rosii, curmale, prune) si nuci.
 TEMP. DE SERVIRE: 18º C (Se recomanda decantarea cu cel putin 1h inainte de servire pentru aerare si separarea sedimentelor; are un potential de invechire de circa 10 ani)109,56 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2008 - 0.75L, Alc: 15%După doar câteva recolte, Sondraia a devenit un clasic în zona Bolgheri, datorită unui stil caracterizat de un profil puternic, dar, deasemenea, şi prin armonie şi fineţe. Strugurii perfect copţi şi munca minuţioasă în pivniţă, produce un vin cu note intense de fructe proaspete şi plante aromatice, gustativ vinul se deschide cu clasă mare şi netezime mătasoasă.Se recomandă a fi asociat cu carne la grătar, în special de carne de vită. Sondraia este, de asemenea, recomandat cu Kebab, viţel, carne de porc, coaste de miel sau "ossobuco". Vinul iese in evidenţa atunci când este asoaciat cu brânză ricotta afumată, Parmigiano Reggiano şi brânzeturi uşor maturate din lapte de oaie.76,61 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Villa Raiano - Taurasi docg, rosso 2007 - 0,75L, Alc: 14%PRODUCATOR / PODGORIE: VILLA RAIANO
 ANUL DE RECOLTA: 2007
 REGIUNE / TARA: D.O.C.G. / TAURASI / CAMPANIA / ITALIA
 SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
 VOL. ALC.: 14%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: Opac, de o culoare rubinie atractiva cu note de grena.
 MIROS: Seducator, lemnos si intens fructat (coacaze, mure si afine), elegant si delicat condimentat.
 GUST: Plin, de o mare corpolenta, de o fructozitate intensa de visine putrede, coacaze si afine, completate de note elegante de lemnozitate si de o savoare subtila de vegetale si condimente, un vin onctuos. Gustul final remanent este persistent si placut, si carnos.
 ASOCIERE CULINARA: Excelent langa carne rosie de vita, porc sau miel, pregatita pe grill sau la gratar, simplu fara multe mirodenii, si garnisite cu cartofi taranesti cu bacon prajit. Din mancarurile mai elaborate, se asociaza bine cu tocanita cu cartofi sau fasole uscata, din maruntaie sau carne rosie. La finele mesei langa branzeturi moi sau semimoi, maturate, servite cu nuci, alune si fructe uscate (curmale, stafide, smochine).
 TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 45 minute inainte de servire)170,17 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Roux Pere & Fils - Vougeot 1-er Cru rouge 2007 - 0.75L , Alc: 13.5%PRODUCATOR / PODGORIE: ROUX PERE & FILS
 ANUL DE RECOLTA: 2007
 REGIUNE / TARA: 1ER CRU LE PETIT VOUGEOT / A.O.C. VOUGEOT / BOURGOGNE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
 VOL. ALC.: 13.5%
 VIN ROSU SEC.
 ASPECT: De o culoare de rosu violaceu, intens si aproape opac.
 MIROS: Proaspat, puternic, de fructe rosii ( Morello, coacaze negre si rosii), completat de valente lemnoase si de catina.
 GUST: Placut si carnos, robust pt. un Pinot Noir, intens fructat, in special de coacaze rosii si afine, cu o caracteristica lemnoasa delicata, completata de accente vegetale, cu tanini moi si un gust remanent de lemn dulce.
 ASOCIERE CULINARA: Parca creat special pt. preparate elaborate din carne rosie sau de pasare, preparate la cuptor la foc mic cu ierburi aromate, condimente si legume, sau la rotisor, stropite cu vin rosu. Perfect langa miel, rata, curcan, iepure si fazan. La finalul mesei langa branzeturi moi si semimoi (Bel Paese, Dana Blue, Gorgonzola) cu fructe uscate, stafide rosii, cu crackers si nuci pecan.
 TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Se recomanda decantarea, aerarea inainte de servire)261,80 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Kaiken - Mai - Malbec rojo 2008 - 0.75L, Alc: 15%PRODUCATOR / PODGORIE: MONTES / KAIKEN
 ANUL DE RECOLTA: 2008
 REGIUNE / TARA: MENDOZA / ARGENTINA
 SOIUL / SOIURILE: 100% MALBEC
 VOL. ALC.: 15%
 VIN ROSU SEC de mare valoare, cu un potential de invechire de peste 15 ani. Este creat din struguri din vita veche de peste 80 de ani din podgoria Vistalba cu productie totala de doar 2000 de lazi (6 x 750 ml). Strugurii sunt culesi manual in containere de 15 kg, sortati pe criterii de calitate, inca odata inainte de inceperea procesului de vinificatie. Vinul este imbatranit in 100% butoaie noi frantuzesti, timp de 18 luni. A “suferit” doar o filtrare delicata inainte de imbuteliere.
 ASPECT: Culoare intensa, opaca, purpurie.
 MIROS: Note distincte de mineralitate combinate cu arome complexe de fructe rosii, cele de coacaze negre fiind extrem de puternice. Imbatranirea la butoaie de stejar frantuzesc timp de 18 luni, aduce o nota de cedru, fum si de cacao, eleganta si bine integrata.
 GUST: Vinul este foarte intens si puternic, extrem de bine structurat. Alcoolul este elegant integrat si in armonie cu aciditatea, astfel incat perceptia pe paletin este foarte catifelata. Gustul remanent, receptionat de papilele gustative de pe limba, este prelung si foarte complex.
 
 ASOCIERE CULINARA: Fiind un vin extrem de intens, se recomanda langa orice tip de carne de vanat mare, sau tocane din carne rosie cu sosuri grele de branzeturi maturate, din vin rosu, pe baza de trufe sau sosuri vanatoresti, preparate la cuptor bogat condimentate dar nu iuti. Este un “mariaj” perfect langa branzeturi foarte intense si complex aromatem, maturate, moi si semimoi.
 TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22º C (Recomandat a fi decantat cu cel putin 30 de minute inainte de servire; potential de imbatranire la sticla de peste 15 ani)134,11 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Chateau Mouton Rothschild - Le Petit Mouton rouge 2003 - 0.75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU MOUTON ROTHSCHILD
 ANUL DE RECOLTA: 2007
 REGIUNE / TARA: A.O.C. PAUILLAC / BORDEAUX / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: 76% CABERNET SAUVIGNON / 13% MERLOT / 11% CABERNET FRANC
 VOL. ALC.: 12.5%
 VIN ROSU SEC. Este un excelent exemplu al terroir-ului de la Chateau Mouton Rothschild, la preturi mult mai accesibile decat Premier Cru Classe-ul. Iese in piata in 1993, ca a doua eticheta a Chateau Mouton Rothschild, vinificat dupa aceleasi standarde dar selectat din vita de vie tanara.
 ASPECT: Culoare este de un rosu inchis cu accente de purpura.
 MIROS: Intens, placut, de fructe rosii si negre de padure, rascoapte, in special de coacaze negre, acompaniate de note florale de violete.
 GUST: Bogat si vioi, proaspat, cu o oarecare robustete sustinuta de corpolenta (densitatea vinului din pahar) destul de ridicata, extrem de fructat, cu o eleganta lemnoasa si condimentata demna de taninii bine integrati si structura generala extrem de rafinata. Are un gust remanent (ceea ce ramane pe limba dupa inghitire) extrem de lung si savuros.
 ASOCIERE CULINARA: Langa preparate elaborate, rafinate, din carne rosie (vanat mic, manzat, purcel de lapte) pregatite rasol, pe grill, rotisor sau gratar, cu sosuri brune, de fructe rosii sau reductii de vin, acompaniate de sote-uri de legume (ciuperci de padure, vinete, cartofi noi, ardei grasi rosii si kapia, brocoli) bogat condimentate cu ierburi.
 TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantare cu cel putin 25 minute inainte de servire )693,77 RONStoc epuizat 
 
                     
                                    