Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 9
  2. 10
  3. 11
  4. 12
  5. 13
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Culoare: Vin rosu Eliminare
  • Crama Ratesti - Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Strugurii au fost culeși la sfârșitul lunii septembrie cu o acumulare de zahăr de 210-220g/l, iar după încheierea fermentației alcoolice și a celei malolactice, vinul a fost maturat în baricuri românești de stejar, cu grad de prăjire mediu, timp de 1 an.

    NOTE DE DEGUSTARE: Arome intense de mure și afine, gust plin de fructe pârguite, note subtile de vanilie rezultate din învechirea în butoaie de stejar timp de 12 luni.
    RECOMANDARI DE SERVIRE: Se asociază cu friptură de porc sau vită cu sos de fructe roșii.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: A se servi la 12º-14ºC.
    27,50 RON
  • Crama Ratesti - Pinot Noir 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Strugurii au fost culeși la sfârșitul lunii septembrie cu o acumulare de zahăr de 210 g/l, iar după încheierea fermentației alcoolice şi a celei malolactice, vinurile au fost maturate în baricuri românești de stejar, cu grad de prăjire mediu, timp de 12 luni.

    NOTE DE DEGUSTARE: Culoare intensă, arome fine de fructe de pădure. Gust lung de cireșe, vișine și coacăze roșii, ușor vanilate provenite din maturarea în barrique de stejar timp de 12 luni.
    RECOMANDARI DE SERVIRE: Se poate consuma alături de ciuperci, brânzeturi moi, carne de rață, gâscă, miel sau porc.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: A se servi la 12º-14ºC.
    27,50 RON
  • Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2015 - 0.75L, Alc: 13.3%

    A fost învechit în butoaie de stejar timp de 12 luni.

    NOTE DE DEGUSTARE: Culoare roșu rubiniu, aromă de fructe de pădure cu iz de prună uscată, fin, elegant condimentat.
    RECOMANDARI DE SERVIRE: Se asociază cu carne roșie cu textură fină.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: A se servi la 12º-14ºC.
    41,80 RON
  • D. Vladoi - Dinastia Basarabi - Shiraz 2015 - 0.75L, Alc: 12.9%

    Shirazul de la Domeniul Vlădoi se remarcă prin tipicitatea de soi completată de specificul exuberant și unic al terroirului Dobrogean.Cu o culoare plăcută, roșie-rubinie, vinul se remarcă prin aroma vegetală, proaspătă, cu note condimentate, de piper alb și fructate, de zmeură coaptă și de coacăze roșii. Gustul este sec, suplu, echilibrat și se termină cu o persistenta medie.Este partenerul perfect pentru preparate la grătar, pentru o tigaie picantă, sau pentru carnea de berbecuț, condimentată și pregătită după rețetele Dobrogene.
    Temperatura de servire: 14-16ᵒC.
  • Lechburg - Pinot Noir rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Culesul si selectia strugurilor este riguros executata manual. Desciorchinarea delicata a ciorchinilor intregi, presarea usoara si deburbarea prin sedimentare naturala. Fermentarea este lenta in bazine de beton cu temperatura controlata. Maturare de 5-7 luni pe drojdiile fine in cisterne de beton si aplicare periodica a batonajului.

    CULOARE: Rosu puternic rubiniu.
    MIROS: Coacaze negre, fragute de padure si aroma de tamaie.
    GUST: Vin catifelat cu tanini moi si cu aciditate hotarata, dar catifelata.
    ASOCIERE CULINARA: Se imbina perfect cu mezeluri crud-uscate si carnaciori sau cu carne rosie la gratar.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.
    49,51 RON
  • LacertA - Cabernet Sauvignon Reserva 2014 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Strugurii sunt culesi manual, in ladite, fiind apoi selectati cu atentie pe masa de sortare. Are loc macerarea prefermentativa, la o temperatura de 8-100°C, 2-3 zile. Dupa terminarea fermentatiei alcoolice se face fermentarea malolactica, inoculata. Vinul este invechit 12 luni in butoaie de stejar roman, rusesc si american la prima, a doua sau a treia utilizare.


    ASPECT: Rosu intens.
    MIROS: Buchet complex de coacaze si mure.
    GUST: Taninurile bine integrate ii confera un gust moale, dar intens, cu tutun, ciocolata neagra si vanilie. Postgustul este lung cu arome care evolueaza.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 17-19°C
    ASOCIERE CULINARA: Poate fi servit alaturi de burger, preparate din vita sau produse pe gratar.
  • Segarcea - Marama, feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Feteasca neagră este considerată soiul-fanion al României, nu doar datorită vechimii și tradiției, ci și pentru capacitatea sa de a naște vinuri elegante, expresive și pline de personalitate. Culeși de pe parcele cu densitate redusă de pe cele 13 hectare de Fetească neagră ale Domeniului, strugurii au fost presați ușor, apoi trecuți printr-un proces de macerare- fermentare de două săptămâni în vase de vinificare cu piston pentru recirculare. Provenind din cea mai bună zonă pentru vinuri roșii din podgorie, din locul numit de lucrători „La Carieră”, am ales să nu maturăm vinul în vase de lemn, pentru a-i păstra expresia autentică. Vinul este tânăr și viu, cu arome complexe, cu o densitate sesizabilă, dominat de note proaspete de fructe roșii.
  • Purcari - Feedom Blend rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Purcari - Feedom Blend rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Purcari - Feedom Blend rosu 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Freedom Blend este un cupaj vibrant, modern si curajos, care se adreseaza in special persoanelor dornice sa experimenteze gusturi noi. Expresia spiritului liber, un cupaj curajos, plin de caracter, din trei soiuri de struguri autohtoni regiunii. Are inima Georgiei, terroir-ul din Moldova și spiritul liber din Ucraina. Cele trei soiuri care compun sortimentul (Bastardo 60%, Saperavi 35% si Rara Neagra 5%) se completeaza reciproc excelent pentru a contura un buchet extrem de expresiv. Vinul este invechit timp de un an in barrique frantuzesc, unde capata o profunzime aparte, definitivandu-si personalitatea.


    ASPECT: Rubiniu intens, cu reflexii migdalate.
    MIROS: Buchetul complex, dominat de visine, mure si coacaze, este completat de prune uscate, piper rosu si note savuroase de lemn umed si piele.
    GUST: Gustul plin si fructos surprinde prin eleganta si rafinament, dar si un postgust de catifea.
    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate pe baza de carne rosie, branzeturi fermentate sau deserturi cu ciocolata amaruie.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 °С.
    39,27 RON
  • Crama Ceptura - AstRom Cervi, feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Vinurile din gama Astrum Cervi sunt vinuri de inalta calitate ce se obțin din soiuri de struguri cu insusiri tehnologice superioare, cultivate in areale viniviticole delimitate si consacrate care aplica o tehnologie proprie. Aspectul acestor vinuri este limpede, cristalin, iar culoarea este completata de gustul armonios, bine evoluat, tipic podgoriei. Vinuri de calitate superioara cu denumire de origine controlată (D.O.C.- C.M.D.)

    Podgoriile Cramei Ceptura sunt situate astfel incat sa absoarba toata lumina pe care natura o are de oferit tinutului privilegiat din Dealu Mare. Viile noastre au o expunere sudica optima, iar strugurii nostri se hranesc cu toata lumina celor 14 zile in plus de soare de la 160 m altitudine.

    Poate tocmai de aceea, s-a nascut legenda cerbilor. Atrasi de caldura acestei zone, regii padurilor coboara uneori in podgoriile Cramei Ceptura: e inca un semn ca vinul nostru a fost innobilat si ca e gata sa fie savurat, odata cu toata binecuvantarea soarelui pe care o regasim, de mai bine de 10 ani, in fiecare sticla de vin Crama Ceptura.


    ASPECT: Rosu-granat, intens, clar, stralucitor.
    MIROS: Aroma complexa care sugereaza mirosul de prune uscate, coacaze negre si scortisoara.
    GUST: Amplu, catifelat, rotund si cu taninuri moi, impresioneaza prin distinctie si complexitate.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 16 -18 °С.
    ASOCIERE CULINARA: Se serveste in compania vanatului, a branzeturilor usor afumate, alaturi de carne rosie, in special vita.
  • Crama Ceptura - AstRom Cervi, cabernet sauvignon demisec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Vinurile din gama Astrum Cervi sunt vinuri de inalta calitate ce se obțin din soiuri de struguri cu insusiri tehnologice superioare, cultivate in areale viniviticole delimitate si consacrate care aplica o tehnologie proprie. Aspectul acestor vinuri este limpede, cristalin, iar culoarea este completata de gustul armonios, bine evoluat, tipic podgoriei. Vinuri de calitate superioara cu denumire de origine controlată (D.O.C.- C.M.D.)

    Podgoriile Cramei Ceptura sunt situate astfel incat sa absoarba toata lumina pe care natura o are de oferit tinutului privilegiat din Dealu Mare. Viile noastre au o expunere sudica optima, iar strugurii nostri se hranesc cu toata lumina celor 14 zile in plus de soare de la 160 m altitudine.

    Poate tocmai de aceea, s-a nascut legenda cerbilor. Atrasi de caldura acestei zone, regii padurilor coboara uneori in podgoriile Cramei Ceptura: e inca un semn ca vinul nostru a fost innobilat si ca e gata sa fie savurat, odata cu toata binecuvantarea soarelui pe care o regasim, de mai bine de 10 ani, in fiecare sticla de vin Crama Ceptura.


    ASPECT: Rosu rubiniu, cu intensitate coloranta foarte mare.
    MIROS: Aroma complexa de fructe negre de padure.
    GUST: Vegetal-ierbos, rustic, usor astringent, denota eleganya si caracter.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 16 -18 °С.
    ASOCIERE CULINARA: Se serveste alaturi de carne rosie, branzeturi puternic aromate si salata de legume.
  • Crama Ceptura - Cervus Cept. cabernet sauvignon demisec 2017 - 0.75 L, Alc: 14.5%

    Vinurile din gama Cervus Cepturum se obțin din soiuri de vita de vie de mare productivitate, cultivate in areale specializate. Aspectul este limpede si cristalin. Culoarea si gustul sunt armonioase, bine evoluate, tipice podgoriei. Caracterul demisec si corpolenta usoara fac aceste vinuri potrivite pentru orice gust si orice ocazie. Vinurile sunt de calitate superioara cu denumire de origine controlată (DOC-CMD).

    Podgoriile Cramei Ceptura sunt situate astfel incat sa absoarba toata lumina pe care natura o are de oferit tinutului privilegiat din Dealu Mare. Viile noastre au o expunere sudica optima, iar strugurii nostri se hranesc cu toata lumina celor 14 zile in plus de soare de la 160 m altitudine.

    Poate tocmai de aceea, s-a nascut legenda cerbilor. Atrasi de caldura acestei zone, regii padurilor coboara uneori in podgoriile Cramei Ceptura: e inca un semn ca vinul nostru a fost innobilat si ca e gata sa fie savurat, odata cu toata binecuvantarea soarelui pe care o regasim, de mai bine de 10 ani, in fiecare sticla de vin Crama Ceptura.


    ASPECT: Rubiniu intens cu nuante de violaceu.
    MIROS: Aroma sa dinstincta de stafida neagra dezvolta un buchet cu nuante de cedru, violete, piele si tabac.
    GUST: Gustul este viguros, picant, cu note de fructe coapte, ciocolata, vanilie si stafide. Taninii moi ii subliniaza rotunjimea si catifelarea pana in postgustul de lunga durata.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 16 -18 °С.
    ASOCIERE CULINARA: Se consuma alaturi de branzeturi cu mucegai, muschi de vita in sos gorgonzola sau in compania vanatului.
  • Crama Ceptura - Cervus Cept. Rose, rose demisec, 2018 - 0.75 L, Alc: 13%

    Vinurile din gama Cervus Cepturum se obțin din soiuri de vita de vie de mare productivitate, cultivate in areale specializate. Aspectul este limpede si cristalin. Culoarea si gustul sunt armonioase, bine evoluate, tipice podgoriei. Caracterul demisec si corpolenta usoara fac aceste vinuri potrivite pentru orice gust si orice ocazie. Vinurile sunt de calitate superioara cu denumire de origine controlată (DOC-CMD).

    Podgoriile Cramei Ceptura sunt situate astfel incat sa absoarba toata lumina pe care natura o are de oferit tinutului privilegiat din Dealu Mare. Viile noastre au o expunere sudica optima, iar strugurii nostri se hranesc cu toata lumina celor 14 zile in plus de soare de la 160 m altitudine.

    Poate tocmai de aceea, s-a nascut legenda cerbilor. Atrasi de caldura acestei zone, regii padurilor coboara uneori in podgoriile Cramei Ceptura: e inca un semn ca vinul nostru a fost innobilat si ca e gata sa fie savurat, odata cu toata binecuvantarea soarelui pe care o regasim, de mai bine de 10 ani, in fiecare sticla de vin Crama Ceptura.


    ASPECT: Roz-somon, transparent, stralucitor, obtinut din soiul de struguri Merlot.
    MIROS: Vinul are o aroma de zmeura, portocale rosii si note de vanilie, care confera vinului un buchet atragator.
    GUST: Gustul este proaspat si fructat. Se remarca prin aciditate medie si final delicat.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 10 -12 °С.
    ASOCIERE CULINARA: Face o pereche ideala cu preparatele din carne alba, peste, paste, salate sau aperitive.
  • Crama Ceptura - Cervus Cept. Feteasca N.& Merlot demisec, 2017 - 0.75 L, Alc: 14%

    Vinurile din gama Cervus Cepturum se obțin din soiuri de vita de vie de mare productivitate, cultivate in areale specializate. Aspectul este limpede si cristalin. Culoarea si gustul sunt armonioase, bine evoluate, tipice podgoriei. Caracterul demisec si corpolenta usoara fac aceste vinuri potrivite pentru orice gust si orice ocazie. Vinurile sunt de calitate superioara cu denumire de origine controlată (DOC-CMD).

    Podgoriile Cramei Ceptura sunt situate astfel incat sa absoarba toata lumina pe care natura o are de oferit tinutului privilegiat din Dealu Mare. Viile noastre au o expunere sudica optima, iar strugurii nostri se hranesc cu toata lumina celor 14 zile in plus de soare de la 160 m altitudine.

    Poate tocmai de aceea, s-a nascut legenda cerbilor. Atrasi de caldura acestei zone, regii padurilor coboara uneori in podgoriile Cramei Ceptura: e inca un semn ca vinul nostru a fost innobilat si ca e gata sa fie savurat, odata cu toata binecuvantarea soarelui pe care o regasim, de mai bine de 10 ani, in fiecare sticla de vin Crama Ceptura.


    ASPECT: Rosu intens cu nuante rubinii.
    MIROS: Vinul are o aroma placuta, complexa si originala, ce explodeaza intr-un buchet intens de condimente, migdale, coacaze negre si prune uscate.
    GUST: Gustativ e un vin echilibrat, consistent si viguros cu note fine de mure si vanilie.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 16 -18 °С.
    ASOCIERE CULINARA: Se asociaza cu fripturi din carne de porc sau miel, rata pe varza sau cu un peste mai gras.
  • Purcari - Cabernet Sauvignon2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Cabernet Sauvignon2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Cabernet Sauvignon2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.

    Cabernet-Sauvignon de Purcari este un vin roşu cu atitudine: viguros, viril şi robust.

    ASPECT: Rubiniu intens, cu reflexe purpurii.
    MIROS: Bogat, dominat de cirese negre, completat in timp de note fine de condimente exotice.
    GUST: Plin, complex, cu note de fructe coapte, ciocolata, vanilie si stafide. Taninii moi ii subliniaza rotunjimea si catifelarea pana in postgustul de lunga durata, cu nuante de maturare.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 °C.
    ASOCIERE CULINARA: Acest vin se potriveste foarte bine cu branzeturi cu mucegai, muschi de vita cu sos Gorgonzola. Nu este indicata asocierea acestui vin cu ciocolata, deoarece aceasta inhiba notele fructate ale vinului.
    34,03 RON
  • Purcari - Merlot de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Merlot de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Merlot de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.

    Merlot de Purcari este asemenea catifelei – delicat la atingere, dar cu o structura complexa, care impresioneaza.

    ASPECT: Rosu-rubiniu.
    MIROS: Fin de micsunea si saftian.
    GUST: Catifelat, cu o astringenta placuta si cu nuante de stejar, mure şi trandafir este accentuat printr-un postgust de durata.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 °C.
    ASOCIERE CULINARA: Sortimentul se potriveste foarte bine cu preparate pe baza de carne, cum ar fi piept de rata afumat, biftec de porc sau aperitive cu prosciutto.
  • Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.

    Pinot Noir de Purcari – un vin usor si delicat, asemenea matasurilor fine.

    ASPECT: Rosu-purpuriu.
    MIROS: Buchet specific soiului, unde se remarca note bogate de capsune, zmeura si violete.
    GUST: Catifelat, plin, persistent, trece intr-un postgust cu nuante fine de maturare.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 °C.
    ASOCIERE CULINARA: Vinul se potriveste foarte bine alaturi de preparate pe baza de carne de vanat, sparanghel si ciuperci.
  • Purcari - Negru de Purcari rosu 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Negru de Purcari rosu 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Negru de Purcari rosu 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.

    Negru de Purcari este piesa de rezistenta a Chateau-lui. Vinul nobil a triumfat inca din 1878, la Expozitia Mondiala de la Paris. La degustarea inchișa, juriul remarca in mod special un vin sec, de un rosu intens, crezand ca este un nou sortiment de vin de Bordeaux. Expertii raman surprinsi cand afla ca, de fapt, acest vin deosebit provine dintr-un satuc necunoscut de pe malul Nistrului – Purcari. Vinului, numit Negru de Purcari „Negru de Purcari”, i se acorda prima sa medalie de aur la o expozitie internationala.

    ASPECT: Rosu-caramiziu.
    MIROS: Note intense de fructe dulci, in special prune si smochine, la care se adauga accente fine de cuisoare, lemn dulce si şofran.
    GUST: Profund si catifelat, cu note ample de tanini delicati si cu un postgust agreabil, de lunga durata.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 °C.
    ASOCIERE CULINARA: Negru de Purcari se potriveste foarte bine alaturi de branzeturi cu mucegai.
    92,94 RON
  • Purcari - Rara Neagra de Purcari rosu 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Rara Neagra de Purcari rosu 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Rara Neagra de Purcari rosu 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.

    Rara Neagra de Purcari este o evadare din cotidian – o explozie de gratie si eleganta intruchipata in vin.

    ASPECT: Rubiniu cu tenta de rodie.
    MIROS: Un buchet armonios si nuantat, care combina elegant note de rodie, ciocolata si prune zemoase.
    GUST: Plin, catifelat, cu note de fructe uscate si vanilie trecand lin intr-un postgust cu nuante fine de stejar.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: 18-20 °C.
    ASOCIERE CULINARA: Rara Neagra de Purcari se potriveste foarte bine alaturi de preparate pe baza de carne la gratar, frigarui sau biftec de porc.
    37,96 RON
Pagina:
  1. 9
  2. 10
  3. 11
  4. 12
  5. 13
Grilă Listă