Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 8
  2. 9
  3. 10
  4. 11
  5. 12
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Culoare: Vin rosu Eliminare
  • Prince Stirbey - Novac 2016 - 0.75L, Alc: 13%

    Parintii genetici ai acestui soi – Negru vartos din Sudul Romaniei, si Saperavi din Georgia – leaga doua din cele mai vechi regiuni viticole din Europa la un soi unic, nascut in podgoria Dragasani. Pretentios la lucrarile in vie la fel ca si la vinificatie, rezulta din acesti struguri un vin care nu se subordoneaza “mainstream”-ului vinurilor din toata lumea – nu un concentrat tare si insistent, ci un vin elegant cu note fine, cu multa adancime si complexitate.

    Invechit minim un an in butoaie de 400 de litri, dar fara utilizarea butoaielor noi, structura taninelor ramane discret in spate si lasa aromele multiple ale soiului sa joace in gura. Aciditatea proaspata da vinului un potential ridicat de invechire pe durata anilor, pentru a impresiona atunci cu nuante calde si rotunde de maturitate.
    74,61 RON
  • Tenuta Rapitala - Nero d’Avola rosso 2017 - 0.75L, Alc: 13% Tenuta Rapitala - Nero d’Avola rosso 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Tenuta Rapitala - Nero d’Avola rosso 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: TENUTA RAPITALA

    ANUL DE RECOLTA: 2017

    REGIUNE / TARA: I.G.T. SICILIA, ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: 100% NERO D'AVOLA

    VOL. ALC.: 13%


    VIN ROSU SEC produs din soiul cel mai reprezentativ pentru Sicilia, culesi la mijlocul lunii Septembrie si vinificati in tancuri de inox cu temperatura controlata. Parcelele sunt situate la 300-400m deasupra nivelului marii.


    ASPECT: De o culoare de un rosu rubiniu, intens si seducator.

    MIROS: Bogat, de fructe rosii coapte.

    GUST: Intens si echilibrat, extrem de fructat si de un gust remanent lung, placut si suculent.


    ASOCIERE CULINARA: Perfect in asociere cu preparate la gratar, rotisor sau grill din carne rosie, porc sau vita, sau cu platori reci de mezeluri fine. La sfarsitul mesei, este excelent in asociere cu branzeturi maturate, garnisite cu stafide si samburi de rodie.

    TEMP. DE SERVIRE: 14-16º C (Nu se recomandă aerarea; recomandat a fi servit usor racit pe perioada verii)
    48,43 RON
  • Avincis - Negru de Dragasani Magnum 2014 -1.5L, Alc: 13.5%

    AVINCIS - NEGRU DE DRAGASANI
    PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI

    Recolta si vinificatie:
    Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru intreaga cantitate de struguri ciorchinii sunt indepartati inainte de a incepe fermentarea lor la temperatura controlată. 35% din volumul total de vin este maturat in butoaie de stejar (50% noi) timp de 14 luni.

    Degustare:
    Culoarea acestui vin este violet inchis, profund.
    Vinul dezvolta un buchet intens cu nuante de condiment, arome de fructe negre precum cirese negre si afine si o nota de liliac.
    Gustul sau este matasos, cu arome puternice de cirese si o nota usoara de piper proaspat.

    Recomandari privind servirea:
    Va sfatuim sa-l degustati la o temperatura de 18 °C.
    Acompaniaza foarte bine pieptul de rata. Va recomandam sa serviti acest vin alaturi de pate de iepure salbatic sau fazan.
    Puteti incerca acest vin si alaturi de carne fiarta in sos de vin.
    Concentratie alcoolica: 15%
    Tipul vinului: Sec
  • Avincis - Merlot & Cabernet Sauvignon 2015 - 0.75L, Alc: 13%

    MERLOT & CABERNET SAUVIGNON 2015

    Recoltă şi vinificaţie:
     Recoltarea se face manual, în lădiţe de numai 18 kg, pentru ca strugurii să
    rămână cât mai intacţi posibil. Culegătorii noştri aleg numai strugurii buni şi
    sănătoşi. Urmărirea maturării strugurilor şi a dezvoltării aromei are loc în mod
    regulat, pentru a se identifica data ideală de recoltare.
     Strugurii sunt sortaţi pentru a doua oară pe banda transportoare pentru a ne
    asigura că au fost culeşi numai cei copţi şi sănătoşi.
     Ciorchinii sunt îndepărtaţi în totalitate înainte de fermentarea la temperatură
    controlată.
     Soiul Merlot reprezinta 85% din acest vin in timp ce Cabernet Sauvignon
    reprezinta 15%.
     10% din acest cupajul este învechit în baricuri de stejar romanesc timp de 6
    luni; restul vinului este păstrat în cisterne de inox.

    Degustare:
     Culoarea acestui vin este negru roşiatic intens.
     Acest vin are un buchet proaspăt şi expresiv de coacăze negre şi mure.
     Structura acestui vin prezintă echilibru între aroma proaspătă de fructe zdrobite
    şi tanini rotunzi şi delicaţi.
     Acest vin poate fi servit de acum şi până în 2025.

    Recomandări privind servirea:
     A se servi la 17oC.
     Vă recomandăm să degustaţi acest vin alături de salam, şuncă afumată
    precum şi alte aperitive.
     Acompaniază perfect cotletul de miel în sos balsamic.
    Concentraţie alcoolică : 13% ; Zahăr rezidual: 0,2 g/ltr.; Dop: Microaglomerat
    ; Aciditate totală : 5,51 g/ltr. Ac. Tart.; Tipul vinului: Sec
  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot Magnum 2000 - 1.5 L, Alc: 14%

    Este un vin foarte bine structurat şi echilibrat, puternic, sec şi foarte taninos.
    Se potriveşte cu mâncărurile din carne roşie şi merge acompaniat cu brânzeturi foarte bine maturate.
  • Vinarte - Terase Danubiene - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 13%

    REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL : Merlot 95%,Cabernet Sauvignon 5%
    VOL. ALC.: 13%

    ASPECT: Este un vin de o culoare rosu rubiniu intens,limpede,stralucitor,cu reflexii purpurii.
    MIROS:Arome precum fructe de padure bine coapte, prune uscate, caramel, note de condimente fine,intens.
    GUST:Sec, plin, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si un post-gust lung.
    ASOCIERE CULINARA:Se poate servi la preparate preparate din carne rosie, vanat de talie mica sau cu pene, preparate traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi maturate.
    TEMP. DE SERVIRE: 17ºC.
  • Vinarte - Castel Starmina, Feteasca Neagra 2017 - 0.75 L, Alc: 13%

    NOTE DE DEGUSTARE:
    Vizual: Este un vin de o culoare rosu rubiniu, stralucitor cu reflexii violaceu-purpurii , limpede
    Olfactiv: Arome proaspete, de visine si fructe de padure si de condimente.
    Gustativ: Este un vin sec, cu o textura si aciditate buna ,tanini bogati, astringenta placuta,post-gust intens.

    RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 16 oC. Se poate servi cu mezeluri, preparate din carne rosie, vanat mic, retete traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi proaspete.
    19,96 RON
  • Vinarte - Terase Danubiene - Feteasca Neagra 2016 - 0.375 L, Alc: 13.5%

    Vinul este poezia pământului. Vinarte, în cele trei domenii de renume pe care le deţine, Dealu Mare, Sâmbureşti şi Mehedinţi, şi-a propus să culeagă aceste versuri şi să le adune într-o colecţie. Am asamblat tradiţia şi potenţialul excepţional al viilor noastre cu tehnica de vinificare modernă, fară a neglija geniul uman care le produce, în speranţa de a fi reuşit să contribuim la naşterea unei noi generaţii de mari vinuri româneşti. Măsura reuşitei o putem avea numai de la cei care vor dori să guste vinurile pe care specialiştii Vinarte şi-au pus semnătura.

    REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL: Feteasca Neagra 100 %.
    VOL. ALC.: 13,50%

    ASPECT: De o culoare rosu rubiniu, limpede, stralucitor, cu reflexii purpurii.
    MIROS: Arome proaspete, de visine si fructe de padure, condimente si note de cafea date de barrique.
    GUST: Un vin complex in care aromele de fructe de padure, visine coapte si aciditatea buna fac ca acest vin sa devina rotund,prietenos si in acelasi timp corpolent, urmat de un postgust fructat intens.
    ASOCIERE CULINARA: Poate fi servit ca atare sau pe toata durata mesei, asociat langa carne de porc usor condimentata cu sos de vin rosu, cotlete de miel cu ierburi usor aromate, sau la sfarsitul mesei langa platouri de branzeturi maturate, moi si semimoi.
    13,09 RON
  • Vinarte - Terase Danubiene - Negru de Dragasani 2014 - 0.75L, Alc: 13.7%

    REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL : Negru de Drăgăşani 95%, Novac 5%
    VOL. ALC.: 13,5%

    ASPECT: Este un vin limpede, de o culoare rosu rubiniu intens, stralucitor cu reflexii violacee.
    MIROS: Arome de cirese negre si fructe de padure, nuante de condimente,intens.
    GUST: Puternic si echilibrat, plin, cu tanini rotunzi, cu note fructate si un final persistent.
    ASOCIERE CULINARA: Se poate servi cu mezeluri, preparate din carne rosie, vanat mic, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi proaspete.
    TEMP. DE SERVIRE: 15ºC.
  • Vinarte - Terase Danubiene - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13% Vinarte - Terase Danubiene - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Vinarte - Terase Danubiene - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Vinul este poezia pământului. Vinarte, în cele trei domenii de renume pe care le deţine, Dealu Mare, Sâmbureşti şi Mehedinţi, şi-a propus să culeagă aceste versuri şi să le adune într-o colecţie. Am asamblat tradiţia şi potenţialul excepţional al viilor noastre cu tehnica de vinificare modernă, fară a neglija geniul uman care le produce, în speranţa de a fi reuşit să contribuim la naşterea unei noi generaţii de mari vinuri româneşti. Măsura reuşitei o putem avea numai de la cei care vor dori să guste vinurile pe care specialiştii Vinarte şi-au pus semnătura.

    REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL: Feteasca Neagra 100 %.
    VOL. ALC.: 13,50%

    ASPECT: De o culoare rosu rubiniu, limpede, stralucitor, cu reflexii purpurii.
    MIROS: Arome proaspete, de visine si fructe de padure, condimente si note de cafea date de barrique.
    GUST: Un vin complex in care aromele de fructe de padure, visine coapte si aciditatea buna fac ca acest vin sa devina rotund,prietenos si in acelasi timp corpolent, urmat de un postgust fructat intens.
    ASOCIERE CULINARA: Poate fi servit ca atare sau pe toata durata mesei, asociat langa carne de porc usor condimentata cu sos de vin rosu, cotlete de miel cu ierburi usor aromate, sau la sfarsitul mesei langa platouri de branzeturi maturate, moi si semimoi.
  • Vinarte - Castel Starmina, Negru de Dragasani 2017 - 0.75 L, Alc: 13%

    REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL : Negru de Drăgăşani 95%, Novac 5%
    VOL. ALC.: 13,5%

    ASPECT: Este un vin limpede, de o culoare rosu rubiniu intens, stralucitor cu reflexii violacee.
    MIROS: Intens, arome de cirese negre si fructe de padure, note de condimente.
    GUST: Puternic si echilibrat, plin, cu tanini rotunzi, note fructate si un final persistent.
    ASOCIERE CULINARA: Se poate servi cu mezeluri, preparate din carne rosie, vanat mic, retete traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi proaspete.
    TEMP. DE SERVIRE: 15ºC.
  • Vinarte - Castel Starmina, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 13%

    REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL : Merlot 95%, Cabernet Sauvignon 5%
    VOL. ALC.: 13%

    ASPECT: Este un vin limpede, de o culoare rosu rubiniu intens, stralucitor, cu reflexii purpurii.
    MIROS: Intens, arome precum fructe de padure bine coapte, prune uscate, caramel, note de condimente fine.
    GUST: Un vin sec, plin, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si un post-gust lung.
    ASOCIERE CULINARA: Se poate servi cu preparate din carne rosie, vanat de talie mica sau cu pene, preparate traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi maturate.
    TEMP. DE SERVIRE: 17ºC.
    19,96 RON
  • Crama Oprisor - Maiastru Merlot Demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.

    Soi/Cupaj: Merlot 100%
    DOC/IG/altele: Varietal
    Areal: Podgorii partenere si Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: Este, destul de probabil, soiul internaţional care s-a adaptat cel mai bine la condiţiile de aici. Este un vin intens, aproape cărnos, cu arome puternice de fructe roşii de pădure, cu senzaţii dulcegi şi un postgust prelung şi prietenos, din care răzbat note de migdale şi ierburi uscate. Totul se aşează într-un echilibru perfect, cu rotunjimi expresive şi tanini fini, bine integraţi. Are o vioiciune care-l fereşte de senzaţia de “obositor”, frecvent întâlnită la vinurile roşii grele.
    Servire: In asociere cu preparate din carne de porc sau vita.
  • Crama Oprisor - Maiastru Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.

    Soi/Cupaj: Feteasca Neagra 100%
    DOC/IG/altele: Varietal
    Areal: Podgorii partenere si Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: MAIASTRU Feteasca Neagră din Oprişor se deosebeşte de altele prin complexitate şi fineţe. Are o textură mătăsoasă, o curgere seducătoare, este prietenos, vorbăreţ, dar nu obositor. Îşi începe discursul cu note distincte de vişine, care se îmbină aproape imediat cu nuanţe plăcute de scorţişoară, cuişoare, rozmarin şi condimente orientale, pentru a termina cu senzaţii de prune afumate şi vişine supracoapte, completate de tanini fini, ce amintesc de pudra de cacao.
    Servire: Recomandat a se asocia cu preparate condimentate din carne rosie.
  • Crama Oprisor - Maiastru Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.

    Soi/Cupaj: Cabernet Sauvignon 100%
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: Un vin expresiv și de texturat, încât aproape că se mănâncă, nu se bea. Cu rotunjimea-i caracteristică, solid, se dezvăluie rapid cu nuanțe coacăze, ciocolată neagră, cacao. O urmă de mineralitate îi sporește profunzimea și, alături de taninii bine integrați, îl transformă într-un vin prietenos și deschis.
    Servire: Asociere cu preparate din porc sau vita.
  • Mosia Tohani - Maestro 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    REGIUNE / TARA: DEALUL MARE / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 14,5%

    Strugurii au fost culesi manual in ladite de 15 kg, ulterior fiind sortati cu grija. Dupa macerarea la rece a boabelor de struguri, intre cinci si opt zile, la 8°-10°C, a urmat fermentatia alcoolica la temperatura controlata intre 26°-28° C,timp de opt si zece zile. Maturare la baric de stejar de Allier timp de 12 luni, urmata de invechirea in sticla timp de un 1 an.

    ASPECT: Regele vinurilor rosii se prezinta rosu rubiniu si cernelos, ce denota densitate si consistenta.
    MIROS: Caracteristic soiului de Cabernet Sauvignon,este generos in arome de coacaze negre, cirese, afine si gemuri dulci, carora li se alatura senzatii de condimente , vanilie si lemn.
    GUST: In gust vinul este catifelat. Taninurile modelate cu atentie de timpul petrecut in baricuri, au structura solida si matasoasa ce determina un postgust gemos si prelung.
    ASOCIERE CULINARA: Partener ideal pentru preparate din carne rosie de vita, vanat, miel si branzeturi maturate.
    TEMP. DE SERVIRE: Recomandam o temperatura de servire de 15°-17° Celsius. Se recomanda decantarea vinului minim de o ora .
  • BPHR - Mapu - Riserva Merlot rojo Chile 2016 - 0.75L , Alc: 13% BPHR - Mapu - Riserva Merlot rojo Chile 2016 - 0.75L , Alc: 13%

    BPHR - Mapu - Riserva Merlot rojo Chile 2016 - 0.75L , Alc: 13%

    VIN: MAPU RESERVA - MERLOT
    PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
    REGIUNE / TARA: VALLE CENTRAL / CHILE
    SOIUL / SOIURILE: MERLOT
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: De o culoare atractiva de un rosu rubiniu, intens.

    MIROS: Este puternic si complex, imbinand elegant arome de fructe rosii si negre de padure, completate cu note de lemn dulce si anason.

    GUST: De o corpolenta relativ mare, un vin cu tanini moi, catifelat si molatec, de o aciditate bine integrata, cu accente fructate (cirese negre si fragute) si valente de ciocolata si paine prajita. Gustul final, remanent, este intens, si lasa o senzatie de prospetime.

    ASOCIERE CULINARA: Evidenta cu carne rosie, cu frigarui din carne de miel, ceafa de porc la tava, tocanita de curcan cu ciuperci Chanterelle / galbenele, biftec de vita sau ficatei trasi la tigaie cu prune uscate. La finalul mesei, ‘sta’ bine langa branzeturi moi si semimoi (Brie, Camembert, Danish Blue) garnisite cu fructe uscate si nuci pecan.

    TEMP. DE SERVIRE: 15-17º C (Nu se recomanda decantarea)
    39,27 RON
  • Crama Ratesti - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Strugurii au fost culeși în luna octombrie, iar dupa încheierea fermentației alcoolice si a celei malolactice, vinurile au fost maturate în baricuri românești de stejar, cu grad de prajire mediu, timp de 23 luni.

    NOTE DE DEGUSTARE: Un vin intens, corpolent, cu arome de coacăze negre, cacao si vanilie, maturat in barrique de stejar timp de 24 de luni.
    RECOMANDARI DE SERVIRE: Se poate consuma alaturi de preparate mai condimentate, carne rosie, ciuperci si brânzeturi maturate.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: A se servi la 12º-14ºC.

Pagina:
  1. 8
  2. 9
  3. 10
  4. 11
  5. 12
Grilă Listă