Vin linistit
Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.
Clasificare vinurilor in functie de culoare:
- Vinuri albe;
- Vinuri rose;
- Vinuri rosii.
Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir, sau vinurile rose). Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.
Stiati ca inlaturand pielita boabelor de strugurilor, corpul boabelor arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...
Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:
- vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;
- vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;
- demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;
- dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.
Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:
- Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.
- Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.
- Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.
Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,
La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.
La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- Culoare: Vin alb Eliminare
- 
                        
    Regnard - Chablis Saint Pierre 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%ANUL DE RECOLTĂ: 2017
 REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 12.5%
 VIN ALB SEC
 Saint Pierre face parte din vinurile Regnard, obţinute din soiul Chardonnay, cultivat într-un microclimat de excepţie ce oferă vinuri cu virtuţi câştigate în timp din solul fertil, procesul de recoltare, selecţie şi vinificare.
 ASPECT: Chardonnay de culoare deschisă și luminoasă, cu reflecții de aur.
 MIROS: Saint Pierre degajă parfumul natural al boabelor de Chardonnay, acompaniat de citrice şi caise, unite cu note subtile de unt.
 GUST: Gustul este o un amalgam decent, manifestat printr-o aciditate scăzută, un procent de minerale răspândite armonios, arome de flori albe, fructe uscate şi migdale.
 TEMP. DE SERVIRE: 8-10 ºC.
 ASOCIERE CULINARĂ: Regnard Saint Pierre este vinul potrivit pentru multe dintre bucătăriile Europei: bucate din porc, peşte (somon, ton), scoici, brânzeturi moi şi tari.163,63 RON
- 
                        
    Regnard - Montagny Chardonnay 2014 - 0.75L, Alc: 13%ANUL DE RECOLTĂ: 2014
 REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ALB SEC
 Montagny provine din regiunea viticolă Burgundia, unde se culeg anual struguri din soiul Chardonnay, ce îşi primeşte identitatea prin maturare şi păstrare în cele mai bune condiţii, asigurate de maeştrii baronului Patrick de Ladoucette.
 ASPECT: Galben pai clar, cu accente verzui.
 MIROS: Chardonnay este soiului înzestrat de natură cu un miros proaspăt şi energic. In acest caz, un soi crescut în terrroir-ul Burgundiei, care îşi păstrează parfumul natural şi primordial de fructe verzi.
 GUST: Montagny este un vin pe care francezii s-au străduit să îl creeze pentru gusturile elegante ale iubitorilor de Chardonnay: un vin uşor sărat (din minerale), fructat (mere, pere, piersici), cu o tentă condimentată, uşor de acoperit în post gustul unei degustări ocazionale.
 TEMP. DE SERVIRE: 12 ºC.
 ASOCIERE CULINARĂ: Brânzeturi moi de capră şi de vacă, peşte cu ierburi aromatice, preparate cu pui, curcan.183,26 RON
- 
                        
    Regnard - Pouilly Fuisse L’Ancien Prieure 2017 - 0.75L, Alc: 13%ANUL DE RECOLTĂ: 2017
 REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ALB SEC
 Casa Regnard este una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase case de Burgundia, apreciată pentru calitatea şi originalitatea vinurilor albe. Domeniul pe care se cultiva soiul de Chardonnay pentru vinurile fine Pouilly Fuisse, provine din parcelele cu acelaşi nume cunoscute din 1755 sub numele de Clos de Pavillion.
 ASPECT: Vinul de culoare galben pai, cu reflexii verzui, rezultată din procesul de filtrare şi depozitare.
 MIROS: Buchetul acestui Pouilly Fuisse din 2017 denotă un compus extravagant de flori galbene, fructe, miere, iarba prospăt tăiată şi cedru.
 GUST: Gustul este proaspăt şi revigorant, graţie mineralelor extrase din solul calcaros, specific regiunii viticole din Burgundia.
 TEMP. DE SERVIRE: 8-10 ºC.
 ASOCIERE CULINARĂ: Aperitive din peşte afumat, peşte prăjit, paste cu peşte, paste cu sos din legume, peşte sau scoici aburite.196,35 RON
- 
                        
    Marc Bredif - Muscadet de Serve & Maine sur Lie 2017 - 0.75L, Alc: 12%ANUL DE RECOLTĂ: 2017
 REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA
 SOIUL / SOIURILE: MUSCADET
 VOL. ALC.: 12%
 VIN ALB SEC
 Vinăria Marc Bredif oferă tradiţie şi originalitate cu fiecare produs. Experienţa de peste 100 de ani a producătorului francez ne aduce Muscadet Sevre et Maine Sur Lie, practic un vin special obţinut prin maturare în prezenţa unei mici cantităţi de drojdie, fără a se trece mustul prin procesul de filtrare.
 ASPECT: Vinul de Melon de Bourgogne are o culoare verde pal, clară, specifică unui sortiment obţinut exclusiv dintr-un singur soi de strugure alb.
 MIROS: Muscadet Sevre et Maine Sur Lie câştigă multe dintre proprietăţile naturale ale soiului şi metodei de vinificare. Parfumul oferă note introductive de iarba afumat şi o mix surprinzător de pere şi lămaie.
 GUST: Soiul Melon de Bourgogne este crescut în Valea Loarei, pe un sol format din straturi de piatră şi calcar, din care îşi extrage mineralele, ce oferă vinului un gust uşor sărat şi sec, cu aciditate medie.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12 ºC.
 ASOCIERE CULINARĂ: Un Marc Bredif inedit este recomandat alături de aperitive, gustări, preparate din pui, peşte, stridii, scoici şi creveţi.68,07 RON
- 
                        
    Marc Bredif - Vigne Blanche Vouvray 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%ANUL DE RECOLTĂ: 2017
 REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA
 SOIUL / SOIURILE: CHENIN BLANC
 VOL. ALC.: 13.5%
 VIN ALB SEC
 Marc Bredif este un alt exemplu de succes pentru viticultura şi industria producătorilor de vinuri franţuzeşti. Bredif este un nume de referinţă din 1893. Vinaria şi culturile au trecut cu bine de două războaie mondiale, au fost achiziţionate de casa Barounului de Ladoucette, care a modernizat procesul de producţie şi a extins viţa până la 20 de hectare pentru a oferi şi în prezent soiuri apreciate, printre care Chenin Blanc din culturile Vouvray.
 ASPECT: Vinul de Chenin Blanc, produs tradiţional de maeştrii vinăriei Marc Bredif are o culoare de ambră deschisa, cu uşoară tentă aurie în paharul classic, pentru vin.
 MIROS: Baron Briare are o reminscenţă nobilă de fructe galbene coapte (piersică şi pară), la care se adaugă fructe exotice, ananas şi diferite citrice.
 GUST: Gustul ne dezvăluie supriza lăsată de aromă. Prospeţimea vine din lămai iar fructele exotice se simt, din nou, la sfârşit, alături de aciditatea medie gandită sau lăsate în grija procesului natural de producţie.
 TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10 ºC.
 ASOCIERE CULINARĂ: Vinul de Chenin Blanc este plăcut alături de mâncăruri dulci şi amare. Alături de acest sortiment sunt recomandate fructe /salate de fructe (gutuie, măr, pară), brânzeturi, iaurturi, porumb, ardei gras, ciuperci, peşte (somon, ton), preparate delicioase din porc, sau preparate din bucătăria asiatică.100,79 RON
- 
                        
    Baron Briare - Touraine Sauvignon blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%ANUL DE RECOLTĂ: 2017
 REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA
 SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
 VOL. ALC.: 12.5%
 VIN ALB SEC
 Baron Briare Sauvignon este, alături de vinurile produse sub eticheta Marc Bredif unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate vinuri franţuzeşti ale casei de Ladoucette. Sub conducerea tânărului baron Patrick, care a preluat afacerea la 21 de ani, in 1972, vinaria franceză produce în continuare excepţionalul vin de Sauvignon Blanc din culturile viţă aflate la altitudine de peste 1400 de metri, pe dealurile din Valea Loarei.
 ASPECT: Vin din soi de strugure alb, de culoare verde pal.
 MIROS: Baron Briare degajă mirosul tipic al unui vin obţinut din soi de producţie, aşa cum este Sauvignon Blanc. Elementele definitorii sunt notele de agrişă verde, piper verde, ierburi aromatice şi flori de soc.
 GUST: Acest vin străluceşte prin prospeţime debordantă, aciditate potrivită şi revigorantă ce se menţine ca o personalitate cu voinţă de fier pe toată durata degustării.
 TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC.
 ASOCIERE CULINARĂ: Un vin proaspăt recomandat alături de carne pui şi viţel, cu sosuri cremoase, cu garnitură de legume sau meniuri cu paste, legume de primăvară, gătite cu unt. Se serveşte şi alături de somon la grătar, somon tras la tigaie, scoici şi peşte afumat (păstrăv).78,54 RON
- 
                        
    De Ladoucette - Les Deux Tours - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%ANUL DE RECOLTĂ: 2018
 REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA
 SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
 VOL. ALC.: 12.5%
 VIN ALB SEC
 Unul dintre cei mai vechi producatori de vinuri din Franța, reprezentată încă din secolul 18 de familiile Comte Lafond si Ladoucette au lansat in 2006, vinul de Sauvignon Blanc, numit cu inspiraţie Les Deux Tours (Cele doua turnuri). Vinul provine din culturile aflate în Valea Loarei, numită şi “Valea Regilor“, de-a lungul râului Loire.
 ASPECT: Vin de culoare verde pal, limpede şi aşezat, datorită soiului de Sauvignon Blanc şi procesului tradiţional de vinificaţie şi maturare.
 MIROS: Un vin popular, graţie soiului parfumat, pulpei din fructe albe şi nuanţelor de anason, care se ridică subtil la suprafaţa licorii.
 GUST: Degustarea începe cu paleta fructată fructată pentru a continua sublim cu gustul sec al unui Sauvignon Blanc. Această experienţă intensă, puţin influenţată de tanini, se păstrează până la ultima experienţa cu o vivacitate suprinzătoare, până la ultima picătură.
 TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 ºC.
 ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de carne de pui sau carne de vită în special dacă este însoțit de un sos cremos sau de legume de primăvară, cum ar fi sparanghelul și mazărea. De asemenea, acest Sauvignon Blanc este recomandat şi cu feluri de peşte, cu legume de primăvară și sosuri cu unt.89,01 RON
- 
                        
    Regnard - Chassagne Montrachet Grand Cru 2014 - 0.75L, Alc: 13%ANUL DE RECOLTĂ: 2014
 REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ALB SEC
 Brand-ul Regnard, din regiunea Bourgogne, Franța, are o tradiţie de aproape 160 de ani in producţia de vinuri albe, din soiul Chardonnay. Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizate în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă fructului şi, implicit, vinului obţinut, mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar Portlandian oferă un strugure fară minerale, dar bogat in arome de fructe.
 ASPECT: Chassagne Montrachet este un vin alb, de o claritate impresionantă, fidel popularităţii câştigate în rândul iubitorilor de Chardonnay.
 MIROS: Un buchet elegant format din arome intense de fructe coapte şi minerale, însuşite din terroir-ul milenar al Franţei.
 GUST: De la prima degustare vinul este fidel aromei bogate. Este cremos cu un post gust lemnos, fructat, balansat de o aciditate scăzută.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12 ºC.
 ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de Chardonnay potrivit meniurilor cu pui gătit în stil vânătoresc, feluri principale de peşte (file de somon), gătite la cuptor, cu verdeţuri, sau ierburi aromate.667,59 RON
- 
                        
    Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO - 0.75L, Alc: 12.54%ANUL DE RECOLTĂ: 2017
 REGIUNE / ȚARĂ: ALSACE / FRANȚA
 SOIUL / SOIURILE: RIESLING
 VOL. ALC.: 12.5 %
 VIN ALB SEC
 Generaţiile familiei Braun oferă lumii vinuri din regiunea Alsace, create din culturi cultivate cu tradiţie de sute de ani. Riesling Tradition este unul dintre vinurile obţinute dintr-un singur soi de struguri: faimosul Riesling, crescut in cele mai bune condiţii, cu certificat de produs organic şi biodinamic sub eticheta Demeter.
 ASPECT: Dincolo de sticla originală, Riesling Tradiţion oferă culoarea clasică a vinului alb obţinut din soiurile speciei Vitis vinifera.
 MIROS: Datorita climei calde din Alsacia, strugurele de Riesling dezvoltă note de citrice si piersică, ca o pereche elegantă şi proaspătă ce oferă un exemplu de stabilitate şi prospeţime.
 
 GUST: Riesling-ul de Alsacia satisface gustul pentru un vin liniştit. Greutatea aromei se menţine de la prima degustare până în ultima secundă a post-gustului reuşit de tanin.
 TEMP. DE SERVIRE: 12 ºC.
 ASOCIERE CULINARĂ: Acest Riesling este un vin rasat şi delicat ce delectează papilele gustative alături de preparate din peşte, fructe de mare şi alte feluri gustoase din bucataria alsaciană.82,47 RON
- 
                        
    Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%ANUL DE RECOLTĂ: 2017
 REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANȚA
 SOIUL / SOIURILE: Sauvignon
 VOL. ALC.: 12.5%
 VIN ALB SEC
 
 Domaine du Nozay deține câteva particularităti, oferite pământul în care se află culturile de struguri. Podgoria de pe care se culeg strugurii de Sauvignon are un sol bogat, pe care s-au aflat cu mult timp în urmă ape bogate în faună și floră marină.
 
 ASPECT: Vinul are un aspect galben-verzui oferit de mustul liniștit obținut din presarea mecanică, realizată fără trepidații care să scuture licoarea și pulpa strugurilor.
 
 MIROS: Un parfum natural alcătuit din note citrice, dure și uniforme, înconjurate de notele soiului de Sauvignon împreunat cu fructe exotice.
 
 GUST: Arome elegante și discrete: grapefruit roz, litchi, lămâie, dar mai ales piersică galbenă.
 TEMP. DE SERVIRE: 12-14 ºC.
 ASOCIERE CULINARĂ: Se poate servi sec, cu brânză de capră din regiunea Chavignol, alături de stridii, legume crude, ficat de vițel, pui cu fenicul, tapas sau o tartă subțire à la provençale.130,90 RON
- 
                        
    Domaine Grossot - Chablis BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%ANUL DE RECOLTĂ: 2017
 REGIUNE / ȚARĂ: Bourgogne / FRANȚA
 SOIUL / SOIURILE: Chardonnay
 VOL. ALC.: 12.5%
 VIN ALB SEC
 Parcelele domeniilor Grossot sunt situate în localitățile Fleys, Chichée și Fontenay, orientate spre nord și nord-vest. Culturile Grossot oferă struguri bogați din soiul Chardonnay, pentru producția unui vin de calitate superioară, de peste 35 de ani.
 
 ASPECT: După așezare, fermentație și maturare, vinul filtrat are culoare pal-gălbuie, limpede.
 
 MIROS: Note prelungite de flori de lămâie verde, cu o tentă de granit umed.
 
 GUST: După o maturare de câteva luni în sticle, acest Chablis oferă o prospețime frumoasă, câștigată din fuziunea aromelor de fructe, flori albe și minerale extrase de vița soiului Chardonnay.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12 ºC.
 ASOCIERE CULINARĂ: Un Chablis generos cu preparatele din porc, pește (somon, ton), scoici și diferite tipuri de brânzeturi.137,45 RON
- 
                        
    Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%ANUL DE RECOLTĂ: 2017
 REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ALB SEC
 Sous le Chateau vine din pitorescul şi fermecatorul Saint-Romain, acolo unde familia Buisson cultivă viţă de vie din secolul al XII-lea. Vinul de Chardonnay este obţinut din viticultura organică, realizată prin culegerea manuală a ciorchinilor, depozitare în lăzi şi maturare naturală.
 ASPECT: Vin galben pai cu tentă verzuie, clar.
 MIROS: Un Chardonnay classic, ce se diferenţiază prin buchetul de flori albe, miasmă de pâine prăjită şi fructe coapte (prune mirabelle, piersici).
 GUST: Un vin cu accente fructate si aciditate mică, pentru o degustare prelungită şi satisfacătoare, la temperatura recomandată.
 TEMP. DE SERVIRE: 12-14 ºC.
 ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mese de nota 10, alături de foie gras, ştiucă, crustacee în sos, tocană, cârnăciori şi brânzeturi (în special Munster şi Roquefort).229,08 RON
- 
                        
    Regnard - Chablis Grand Regnard blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
 ANUL DE RECOLTA: 2018
 REGIUNE / TARA: A.O.C. CHABLIS / BOURGOGNE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 12.5%
 VIN ALB SEC.
 ASPECT: Stralucitor. de o buna limpiditate, de o culoare placuta de un galben pai cu reflexii aurii.
 MIROS: Foarte complex, puternic fructat, arom de fructe exotice si arome florale, sustinute de note de nuci.
 GUST: Elegant, proaspăt, rotund şi bine structurat, susţinut de arome deosebit de persistente fructate, de mere golden supracoapte, ananas, banane, pepene galben si mango; un vin onctuos de aciditate mica, de un gust remanent lung, mineral si placut de citrice.
 ASOCIERE CULINARA: Langa preparate din carne de peste crud (Carpaccio de peste spada, Tartar de somon) sau la grill, servit cu polenta, legume sote sau salata proaspata. Langa homar cu ristotto de legume, sushi sau sashimi din peste gras, si la finalul mesei cu branzeturi rafinate, maturate, tari si semitari (Provolone, Pecorino Romano, Gouda) servite cu nici si mere, pere si caise uscate.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)209,44 RON
- 
                        
    Regnard - Chablis, Grand Regnard, blanc Magnum 2018 - 1.5L, Alc: 12.5%PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
 ANUL DE RECOLTA: 2018
 REGIUNE / TARA: A.O.C. CHABLIS / BOURGOGNE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 12.5%
 VIN ALB SEC.
 ASPECT: Stralucitor. de o buna limpiditate, de o culoare placuta de un galben pai cu reflexii aurii.
 MIROS: Foarte complex, puternic fructat, arom de fructe exotice si arome florale, sustinute de note de nuci.
 GUST: Elegant, proaspăt, rotund şi bine structurat, susţinut de arome deosebit de persistente fructate, de mere golden supracoapte, ananas, banane, pepene galben si mango; un vin onctuos de aciditate mica, de un gust remanent lung, mineral si placut de citrice.
 ASOCIERE CULINARA: Langa preparate din carne de peste crud (Carpaccio de peste spada, Tartar de somon) sau la grill, servit cu polenta, legume sote sau salata proaspata. Langa homar cu ristotto de legume, sushi sau sashimi din peste gras, si la finalul mesei cu branzeturi rafinate, maturate, tari si semitari (Provolone, Pecorino Romano, Gouda) servite cu nici si mere, pere si caise uscate.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)431,97 RON
- 
                        
    Regnard - Chablis, Grand Regnard, blanc Magnum 2016 - 1.5L, Alc: 12.5%PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
 ANUL DE RECOLTA: 2015
 REGIUNE / TARA: A.O.C. CHABLIS / BOURGOGNE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 12.5%
 VIN ALB SEC.
 ASPECT: Stralucitor. de o buna limpiditate, de o culoare placuta de un galben pai cu reflexii aurii.
 MIROS: Foarte complex, puternic fructat, arom de fructe exotice si arome florale, sustinute de note de nuci.
 GUST: Elegant, proaspăt, rotund şi bine structurat, susţinut de arome deosebit de persistente fructate, de mere golden supracoapte, ananas, banane, pepene galben si mango; un vin onctuos de aciditate mica, de un gust remanent lung, mineral si placut de citrice.
 ASOCIERE CULINARA: Langa preparate din carne de peste crud (Carpaccio de peste spada, Tartar de somon) sau la grill, servit cu polenta, legume sote sau salata proaspata. Langa homar cu ristotto de legume, sushi sau sashimi din peste gras, si la finalul mesei cu branzeturi rafinate, maturate, tari si semitari (Provolone, Pecorino Romano, Gouda) servite cu nici si mere, pere si caise uscate.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)412,33 RON
- 
                        
    Louis Latour - Chablis 1er Cru 2017 - 0.75 L, Alc: 13%Louis Latour îşi culege strugurii din insula Chablis, aflată în partea de nord a regiunii viticole Burgundia, la jumătatea distanţei dintre oraşele Dijon şi Paris. Cu toate că strugurii din Chablis sunt cultivaţi pe hectare întregi, în această parte a ţării cultura a scăzut la 5% din suprafața existentă în urmă cu 100 de ani. Toate aceste schimbări din viticultura franceză par să funcţioneze în favoarea vinului produs. Datorită producţiei limitate, vinul alb de Chardonnay din Chablis a devenit un favorit printre cei care preferă o licoare albă din soi peren.
 ASPECT: Culoare galben pal, strălucitor, inconfundabil, oferit de soiul Chardonnay şi procesul de vinificare.
 MIROS: Premier Cru are un buchet minunat, împrumutat cu măsură, din flori şi fructe din culturi locale (pere), şi fructe exotice (papaya).
 GUST: Gustul desăvârşeşte experinţa. Florile şi fructele aduc un gust amplu, prospeţime cu un adaos minimalist de fructe citrice şi clorofilă. Se simt şi sărurile minerale din calcarul Burgundiei, format în erele geologice îndepărtate.
 TEMPERATURA DE SERVIRE: 12-14 ºC.
 ASOCIERE CULINARA: Louis Latour ne oferă un Chablis potrivit bucătăriei europene: brânză moale și tare, preparate din carne de porc, tocană, pește, scoici și alte delicatese pescărești.148,75 RON
- 
                        
    Henri Bourgeois - Les Baronnes Sancerre blanc 2016 - 0.75 L, Alc: 13%Familia Bourgeois se află la cea de-a zecea generație de suflete pasionate și dedicate producției de vinuri unice din soiurile Sauvignon Blanc și Pinot Noir. Cele două vinuri care aduc faimă și mândrie în micul sâtuc Chavignol, sunt obținute din zonele Sancerre și Pouilly-Fumé, aflate în regiunea viticolă din Valea Loarei. Aici se lucrează la un mozaic format din multe parcele cu viță de vie, însă fiecare parcelă este delimitată și lucrată cu respect față de caracteristicile sale, oferite de solul îmbogățit încă din era Kimmerigdian (Jurassic).
 ASPECT: Un vin plăcut cu nuanță galben-auriu.
 MIROS: Les Baronnes împărtășește o mireasmă delicată din pulpă de fructe albe și citrice, urmată de buchetul specific acestui soi.
 GUST: După miros, gustul reiterează prestanța unui vin unic, cu ajutorul fructelor exotice (grapefruit, pepene, mango, litchi), și a mineralelor din pământul argilo-calcaros, care aduc acel finish prelungit.
 TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 ºC.
 ASOCIERE CULINARA: Un Sauvignon Blanc ce poate fi servit sec, cu eperitive din faimoasa brânză de capră produsă în Chavignol, rulou de biban garnisit cu amestec de condimente și ierburi indiene (curry), pește și scoici cu mango.119,00 RON
- 
                        
    Louis Latour - Chassagne-Montrachet 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%Chassagne-Montrachet este un nume de referință în industria producătorilor de vin francez. Vița de Chardonnay din care se obține acest vin se află la sud de Puligny-Montrachet, în zona Côte de Beaune a regiunii viticole Burgundia. Ciorchinii de Chardonnay sunt recoltați de pe parcelele cu cea mai mare expunere la soare, unde boabele au ajuns la maturitate deplină și sunt coapte la nivelul optim, prevăzut în procesul de vinificare.
 ASPECT: Soarele Burgundiei și grija oferită în etapele tradiționale de vinificare, respectate de Louis Latour oferă acestui vin un frumos auriu pal, pus în evidență ușor de sticla originală a producătorului.
 MIROS: Un Chardonnay francez este întotdeauna sofisticat, mulțumită notelor florale, așezate cuminte într- un buchet în care vom găsi și note de miere obținută din flori de acacia.
 GUST: Vinul este sofisticat dar și îndrăzneț atunci când bolta palatină întâlnește gustul puternic de fructe tropicale, ce par să aibă voința de a rămâne în post gust, mult timp după trecerea licorii.
 TEMPERATURA DE SERVIRE: 12-14 ºC.
 ASOCIERE CULINARA: Este potrivit pentru brânzeturile de capră, pește și alte delicatese din ape sărate (scoici).351,05 RON
- 
                        
    Regnard - Chassagne Montrachet blanc 2002 - 0.75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
 ANUL DE RECOLTA: 2002
 REGIUNE / TARA: A.O.C. CHASSAGNE MONTRACHET GRAND CRU / BOURGOGNE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 13%
 VIN ALB SEC.
 ASPECT: Stralucitor de o culoare imbietoare de un galben intens auriu.
 MIROS: Foarte complex, placut fructat de fructe exotice (ananas, banane, mango) si arome florale, de soc, completate de note de alune de pamant.
 GUST: Foarte elegant si mineral, fructat, de mango, ananas, banane, pepene galben (honey dew si cantalopue); un vin onctuos si untos de aciditate medie, cu un gust final, remanent lung, lemnos si placut de cedru si vanilie.
 ASOCIERE CULINARA: Langa preparate din peste, crustacee (picioare de crab sau homar) servit cu untdelemn fierbinte, sau fructe de mare la tigaie in vin alb, cu paste (penne, tagiatelle, fussilli) cu sosuri albe si ciuperci de cultura. La finele mesei, langa branzeturi fine tari si semitari (Adelost, Saint Agur, Reblochon) cu nuci caju, struguri albi proaspeti si mere golden uscate.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)362,59 RONStoc epuizat 
- 
                        
    Regnard - Chevalier Montrachet Grand Cru blanc 2003 - 0.75L, Alc: 13%PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
 ANUL DE RECOLTA: 2003
 REGIUNE / TARA: A.O.C. CHEVALIER MONTRACHET GRAND CRU / BOURGOGNE / FRANTA
 SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
 VOL. ALC.: 13.%
 VIN ALB SEC.
 ASPECT: Stralucitor, de o culoare imbietoare de un galben auriu.
 MIROS: Elegant, complex, intens fructat de fructe exotice si intens floral, de soc si iasomie.
 GUST: Rafinat, fructos de pere, ananas, banane, pepene galben si citrice; un vin onctuos de aciditate medie, cu un gust final, remanent lung, placut si mineral.
 ASOCIERE CULINARA: Poate fi un excelent aperitiv, sau langa salate exotice usoare de vara, cu fructe, cu file de peste (somon, biban de mare) si fructe de mare, cu raci fierti, midii sau vongole in vina alb, servite simplu sau trase la tigaie cu tagliatelle.
 TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)1.989,68 RONStoc epuizat 
